2010. október 19., kedd

MŰREPÜLÉS

Úgy vagyok, mint Jóska bácsi, mikor Bessenyei Péter elvitte repülni.


Az első Immelmann-forduló után maga elé dünnyögte: Gondoltam!
A kobra-orsó után azt morogta. Hááát - ezt is gondoltam!
Aztán a háton-dugóhúzó közben felkiáltott: Hát ezt azért nem gondoltam volna!
Mikor földet értek, Bessenyei megkérdezte,- miket morgott bátyám?
Hát, - felelte az öreg, - azt mingyár gondoltam, hogy behuggyozok.Azt is gondoltam, hogy beszarok.
De azt, hogy az egész egy pillanat alatt a nyakamba csurog – na, ezt nem gondoltam volna!
Nálam a nyugdíj-pénztárak kirablása teljesen kiverte a biztosítékot.
Az rendben van, hogy a viszkis beállít egy mordállyal a bankba és elviszi a pénzt, még az is rendben van, hogy kirabolják a zöldségest, - bűnöző mindig volt és mindig lesz.
De hogy a bankrablást állami szintre emeljék és a kisemberek pénzét a hóna alá csapva Viktor elrohanjon vele, ezt azért szíven ütött.
Pedig kellett volna gyanakodnom, hisz példaképe is postarablóként kezdte, Vitykának meg. nem ez az első bankrablása, hiszen a Postabank feltőkésítésén majd felszámolásán is rengeteget kaszált valaki -  ott sem rongyos ötven millióról szólt a történet, mint Zuschlag esetében; a hétköznapi halandó által még értelmezhető tartományon kívül esett a lenyúlás mértéke.
Ha Mariska nénitől három primitív cigány elveszi az ötezer forintját, akkor a társadalom fel van háborodva, ha a magánnyugdíj-pénztáraknak az állam nem utalja át a törvény által előírt összegeket, attól a népek szeme sem rebben, - csak néz ki a fejéből nagy ravaszkásan somolyogva: a mi Viktorunk már csak nem csinál nekünk rosszat, olyan istenfia nincs!
Pedig hát az állam ebben az esetben csak olyan, mint a postás, - a munkáltató levonja bérünkből – a mi pénzünkből, amiért megdolgoztunk - a nyugdíjjárulékot, az APEH összeszedi ezeket és átutalja a saját számlánkra az általunk választott biztosítóhoz.
Most meg azt mondja, hogy innentől kezdve nem utalja át, de majd aztán egyszercsak, majd ha jókedve lesz, akkor visszaadja esetlegEgy csak a bibi, az, hogy a mi pénzünkről rendelkezik a mi felhatalmazásunk nélkül.
Mert erre azért nem ad felhatalmazást a kétharmad sem, hogy belenyúljon a pénztárcánkba és kivegye belőle a megdolgozott munkabérünk nyolc százalékát, anélkül, hogy akármilyen garanciát adna a visszafizetés módjára és megállapodna velünk az irányadó kamatok tekintetében.
Megjegyzem, a benyújtott törvényjavaslat csak arról szól, hogy a magán-nyugdíjpénztár tag novembertől járulékot fizet tagdíj helyett, arról, hogy a befizetését hogyan kapja majd vissza és mikor, arról nem szól a javaslat.
Rengeteg pénz ez, - jövőre úgy négyszázmilliárd lesz, de idén is jut azért már belőle lekvár a haverok vajaskalácsára.
Ezután pedig a cél a pénztárak államosítása, - szar egy ügy az, hogy Viktor orra előtt ott a lóvé és nem tud belekotorni, - nem nagyon bírja ezt ki ép elmével.Tulajdonképpen ennek is van már előzménye, hiszen ugyanilyen okok miatt számolta fel első dicső kormányzása idején a társadalombiztosítás önkormányzatiságát, abban az akcióban is is ott idétlenkedett a szőke szépség, aki reformértékű fürdőszoba építéssel kezdte áldásos tevékenységét…
De tulajdonképpen nem ezen csodálkozom.Hogy min?
Hát, azt gondoltam volna, hogy ez a nép könnyen megvezethető és imád ütemesen tapsolni.
Azt is gondoltam volna, hogy fát lehet a hátán vágni.
De azt azért nem gondoltam, hogy ugyanaz a nép, amelyik teljesen felizgult a 300 forintos vizitdíjon, az a nép. amelyik húsz forintért Dorozsmáig szeretkezik a kecskével, az a nép most rezignáltan beletörődjön abba, hogy az adórendszer változtatásával a társadalom uszkve 80 százalékának csökkentsék a jövedelmét és a magánnyugdíj-trükkel a bruttó fizetése 8%-ával megrövidítsék.
Ugyanakkor a nyugdíjasokat az év végi nyugdíjkorrekció során hamisan számolva megrövidítsék, és ez azt eredményezze, hogy januárban a soros nyugdíjemelésnél ez mégegyszer bekövetkezzék.
Mindenki pofán lett vágva és mégis kuss van.
Azt ugyan tudjuk, hogy az élet nem lazacmártás a'la Ristorante Buzatti, de mégis, - ez akkor most nem is fáj?
Ha megversz is, imádlak én?
Hol vannak ilyenkor a szakszervezetek?
Hol van ilyenkor a Szocialista Párt?
Szánalmas…


Más: Szanyi egyedül szavazott a szükségállapot fenntartása ellen a Parlamentben, - ami azt illeti, nem tartozom a rajongói táborába, de köszönöm neki és gratulálok, hogy volt mersze legyűrni a csordaszellemet.


Megint más: ma van egy éve, hogy az első bejegyzésemet írtam a blogomba, - azóta rászoktam a borsó falrahányására.
Akit esetleg érdekel az a bejegyzésem, http://bolcspupu.blogspot.com/2009/10/allampolgarsag-vasutassztrajk-toller.html - itt megtalálja...
A világ azóta sem ment semmit előre…

:O)))

Ez a bejegyzés a  kapcsolat.hu-n a http://kapcsolat.hu/blog/murepules URL-en is elérhető.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

pupu valójában engem nem érint semmi abból amit a fidesz csinál, se a nyugdíj, se semmi. nekem az igazi érték a föld, bár az is elvehető lesz viktor által ha gondol egyet,de inkább földbe kellett volna fektetni a pénzüket az embereknek, ja és én sosem lennék nyugdíjpénztártag!
az öregen jót nevettem az írásod elején, a dorozsmai kecske meglepett épp úgy mint szanyi csordából való kilépése és gratulálok,hogy 1 éves lettél. szeretem az írásaidat, ha unod is, hogy szeretem:)))
összességében mégis nagyon dühös vagyok, mert birka nép az, aki ennyit eltűr, csak az a gond pupu, hogy talán nem is tudja, hogy MIT tűr. vagy az emberek még nem elég szegények. az emberek megtanulták, hogy jobb kussolni, különben elveszíthetik a szarul fizető állásaikat. aki fél, az nem fog tiltakozni, és ez az ország bűzlik a félelemtől! a gazdagok+magasról letojják, hogy viktor mit csinál, ők vele vagy nélküle is jól élnek. 56 itt nem egyhamar lesz. csak a jobbik akar az utcára menni, de a cigányozókhoz nem sokan fognak csatlakozni, mert más úgy cigányozni,zsidózni, hogy beverik a pofájukat, és más úgy mocskolódni otthon a gép előtt névtelenül. szóval itt csak az történhet amit a fidesz akar, és ezt viktor nagyon jól tudja. hol vannak a szocik? ez jó kérdés pupu! a szocik szerintem a háttérben egyezkednek a fidesszel. hogy mit felejtenek el nekik a kussolásért azt én nem tudom, de hogy a szoci vezérek színjátékot játszanak a népnek a fidesszel együtt ebben szinte teljesen biztos vagyok. ezek a mai szocik nem azok a szocik, akiknek lenniük kellene, de ők azt akarják elhitetni, hogy ők azok, és hogy nekik háton-dugóhúzó közben nem folyik bele a szar a nyakukba, pedig már a szájukig ér...csak azt akartam mondani, hogy akik úgy érzik, hogy átvágta őket a fidesz, azoknak ott lenne a helye az után igazságot követelve. az utcán nincs tömeg, úgy tűnik ez az átvágás szerintük benne volt a pakliban és lenyelik...birka nép!!! birka, zsarolható ellenzék!!! a szegények tömege magára maradt. persze, aki az utcára vonul, az rögtön fasiszta lesz a fidesznek... hülye helyzet... de nem az a legszegényebb, akinek nincs mit veszítenie!!!ez van. -SZM-

Névtelen írta...

ui. a szakszervezetek az állami bányában dolgoznak!!! :) :(

Névtelen írta...

Szia PuPu!

Isten éltessen az egy éves évfordulón! :-)
Még sok ilyen évet, amiben sok ilyen borsót hányhatsz a falra! :-)

Üdv,
Z

Névtelen írta...

ui. pupu az 1 éves szülinapodon szeretnélek azzal+vigasztalni, hogy a rosszban is megtaláltam a jót:)
a jó az, hogy se viktor se a kormánya se a szoci vezéreitek NEM ORVOSOK!!! ha orvosok lennének nagyon rákúrnánk, mert orvosként a munka megrendelőjét és finanszírozóját tekintenék autentikusnak a betegség diagnózisában és ezzel 4 év alatt sírba/ tömeg sírba /temetnék az ország lakosságát...
no,+vigasztaltalak?:)) -SZM-

PuPu írta...

Magdám, van érzéked a dolgok pozitívumait felfedezni!
Ha én ilyen optimista lnnék...
:O)))))

eva írta...

hat pupu ha jo emlekszem amoba korodban mindig a nyugdijasok nyugdij jaruleka ellen agitaltal ... most mar a masodik duhongesedet irod a nyugdijasok "kifosztasarol." sokszor nem ertelek , nem hallottad, hogy egesz eu-ban nem jott divatba a nyugdijpenztar, mert ab ovo vesztes intezmeny , egyebkent sem ellopta a penzt az allam csak hasznalja.

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
A tréfa eredetije : Moldova György Tökös-mákos rétes 65. oldal.
A többit és az előzőket is örömmel olvastam.

Aptyuka

Névtelen írta...

Azt hiszem elég közérthetően írtad le megint a lényeget PuPu.Csak az nem érti, aki nem akarja, vagy akinek az IQ-ja 50 alatti.

Magda! azt írod, hogy " 56 itt nem egyhamar lesz. csak a jobbik akar az utcára menni,".......ehhez kapcsolódva egy friss hír, a Fejér Megyei Hírlap sms véleményvonalában olvastam ma reggel:
" Haragszom Orbán Viktorra, mert még mindig üresek a lámpavasak! "3620-447-3891

Ugyanitt apró betűvel szedve az áll, hogy " A rendelkezésre álló helytől függően megjelentetjük azokat a véleményeket, amelyek közölhető nyelvezettel íródtak, személyiségi jogokat nem sértenek, a köz figyelmére érdemesek."

Nem csodálkozom, ha az emberek félnek.Ez a köz figyelmére alkalmas ? Meg kell jelentetni egy ilyen sms-t szerintetek is?
MC

PuPu írta...

kedves kati, igen rosszul emlxel, én soha meg sem fordultam az amőbán, én az index fórumán csatáztam sokáig, aztán meg itt a saját blogomban írtam meg a véleményem.
Egyébként az unióban a régi tagoknál mindenhol öngondoskodásra épülnek a nyugdíjpénztárak, és ezek ab ovo nem lehetnek veszteségesek, hiszen meghatározott szabáélyokk szerint biztonságos, alacsony kockázatú befektetésekben szétporlasztva tartják a nyugdíjasok betéteit, úgyhogy ez nem talált.
Ha pedig meg tudod mutatni a most benyujtott törvényjavaslatban, hogy hol szerepel az, hogy az állam majd vissza fogja adni és milyen feltételek mellett, akkor hiszek neked.
Ter viszont azt írd meg, hogy a korméány kinek a felhatalmazásával veszi el a dolgözó megtermelt béréből levont nyugdíjjárulékot?
Ez a kormány egyszerűen rabol.
Olvasd el, mit írt erről Gyurcsány --> itt: http://kapcsolat.hu/blog/orban_tonkretesz_bennunket
:O)))

PuPu írta...

Aptyuka!
Én Hofira emlékeztem, de így se rossz!
:O)))))

Névtelen írta...

"Szanyi egyedül szavazott a szükségállapot fenntartása ellen a Parlamentben"

Eppen ellenkezoleg a megszuntetese ellen szavazott. Es neki volt igaza. Amugy Szanyi az utobbi idoben egyre jobbakat mond,el kell ismerni, pedig en joparszor osszehajtottam vele

Derek

PuPu írta...

Dereknek

Mondjuk ezen nem csodálkozom, nincs is szebb két kolerikus eszmecseréjénél.
Még szerencse, hogy nem hólapátolás közben történt a dolog, akkor egyiktek ott is marad.
Ellenben a törvényjavaslat a rendkívüli állapot meghosszabbításáról szólt dec.31.-ig, mindenki megszavazta, kivéve Szanyit...

Névtelen írta...

MC, az emberek 8o százaléka dédelget olyan álmokat, hogy kiket és miért kellene felakasztania. olyan szelíd-szolid kishivatalnokoktól hallottam már ilyesmit, hogy nem csodálkozom semmin. szinte mindenki utál mindenkit. orbántól vajon kiknek a halálát kérnék az emberek? a szocikét? a gárdáét? a szelídebb jobbikosokét? a cigányokét vagy a zsidókét?és a felsoroltak ugyan kiket akasztanának föl szívük szerint? a "senkit" erre a leghamisabb válasz! ez egy beteg ország. beteggé tette a politika, az önzés, az egymáson taposás, a hihetetlen mértékű bűnözés... ENNYIRE BETEG NEM LENNE AZ ORSZÁG HA LETT VOLNA AZ ELMÚLT ALATT CSAK EGYETLEN JÓ KORMÁNYA,de nem volt...egy sms nem a világvége...1oo sms nem a világvége. Történjen az, aminek történnie kell...MINDANNYIAN TEHETÜNK ARRÓL, AMI BEKÖVETKEZIK ÉS ARRÓL IS AMI NEM KÖVETKEZIK BE...FÉLHETÜNK IS, MIND A KETTŐTŐL...
/MC,nem tudok emailt írni neked, mert nem tudok belépni a levelezős oldalamra. mostanában ez gyakran előfordul.ha nem írok, csak ez az oka...a postán szerencsével jártál? csodálkoznék, ha ilyen gyorsan odaért volna./ -SZM-

eva írta...

pupu
akkor is ellene vagy a nyugdijasok altal"ongodoskodas" cimen befizetett penzosszegek allamositasanak ha a maganpenztarak azt elvesztik???? Mert itt arrol is szo van, ugye. Tobb ismerosom veszitett igy el megtakaritasat!

Te meg hallgasd meg schiffer andrast arrol, hogy a feltorekvo orszagokban mar nem tekintik ezt a magan nyugdijpenztari reformot kovtendonek.
http://atv.hu/belfold/2038_schiffer_andras

ez szamomra arra is utalas, hogy az allam nem teljesen oktalanul lepett.

nyugaton van ongondoskodas, de hogy annak a jogi es szervezeti formaja mikent kulonbozik a magyar nyugdij penztartol nem tudom megmondani es nincs is idom ezt ki kutakodni.

a hangodat viszont, jo zenei hallasommal felismerem es sokszor meg kell vallanom igen nagy kakafoniat okoz a fejemben.

udvozlettel.

PuPu írta...

Kedves kati, a magánnyugdíjpénztárak akkor veszítik el a pénzt, ha az állam csődbe megy, mivel a megtakarítások túlnyomó többségével z államot finanszírozzák, piaci alapon, tehát kamatot kapnak az államkötvényekért.
Amit Orbán mond,a rfulett meg a tőzsde az sík baromság.
Az viszont kétségtelen, hogyha beállít egy bankrabló, az ellen nem sokat lehet tenni külön-külön, csak az érdekelteknek egyszerre kellene fellépni a saját anyagi érdekeik védelme érdekében.
ha az állami nyugdíjrendszerbe fizetsz harminc évig és elüt az autó, akkor Viktor ennek örül, mert a pént ráhagyod, - vehet belőle zizit.
Ha uyanez a magánnyugdíjaddal történik, akkor a befizetett összeget és a hozamait a gyerekeid kezébe nyomják.
Én úgy gondolom, hogy ez eléggé nyomós ok, hogy ne higyjen senki ennek a pöttöm bűvésznek, ha kérdez, az sem igaz!
:O)))))

Névtelen írta...

"Mondjuk ezen nem csodálkozom, nincs is szebb két kolerikus eszmecseréjénél."

Ne erolkodj ezzel. Es ha igy is van Szanyinak Botka es az angyalfoldi polgarmester kivetelevel a szoci partban mindenki csak jelenthet,o jutott be egyeniben ,vagyis mogotte szavazok allnak.Gyurcsany mogott meg senki. Botkanak meg tokeletesen igaza van a regi gardanak vissza kell vonulnia,mert nem fognak szavazokat hozni a szociknak se Gyurcsany,se Lendvai se mas. Irhat Gyurcsany akarmit a blogjaban,eszre kene venni ezek nelkul szall az ido
Derek

PuPu írta...

:O)))))
Mondjuk azért a régi gárdába éppen Gyurcsány nem taertozik bele, őt ez a gárda nyírta ki, amikor első alkalma adódott rá.
Az, hogy miniszterelnökként le kellett mondania, éppen abból adódik, hogy elfogyott mögüle a támogatás, és a sok idióta elkeezdett egyénileg helyezkedni.
Ne fetisizáld Szanyi vagy Botka egyéni sikerét, -bár nem kétséges, hogy elismerendő, de ettől még egyik sem lett labdazsonglőr.
Szanyi meg a szocialisták Kövérlacija, csak többet dumál...
:O))))))