2010. október 16., szombat

SZENÁTOR...

Nyugdíjvédelmi megbízott lett Selmeczi Gabriella.

Innen üzenem minden nyugdíjasnak: pénzt a párnacihába, fejet a takaró alá, meg lehet kezdeni az átállást a Tesco-gazdaságos üzemmódba!
Szokjuk meg mihamarább a fonnyadt salátát és az almából kivágható ép részekből cukor nélkül főzött kompótot, melyeket a zöldségesbódék háta mögött találunk!
Aki mégis szereti az édeset, az keresse fel cukorbeteg ismerősét és nyalogassa!
Meneküljön ki merre lát: Viktor megvédi a nyugdíjakat.
Első lépésként mindjárt meg is üzente a tájékozatlan népeknek, hogy a nyugdíj legjobb helye a kormánynál van, merthogy ott nagy-nagy biztonságban van, - ennek jele az is, hogy mindjárt kölcsön is vette a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket, hogy a már éppen elbánatosodó nyuggerek javára fordítsa, saját pénzükből fizetve ki a kötelező nyugdíjemelést.
A kölcsönvett pénzt meg majd abból fizeti vissza, hogy abban az évben, amikor ez esedékes lesz, nem emeli a nyugdíjakat még az inflációnak megfelelő mértékben sem nehéz gazdasági helyzetére (Gáspárnak kocsit kell venni és a szőlőt is permetezni kell már megint) való tekintettel…
Isten tudja, miért csípi a Vezérnek éppen a nyugdíjasok pénze a szemét, merthogy mióta a hatalom közelébe jutott, mindig a nyuggerek pénze bántja.
A szemét…
Természetesen a nyugdíjasokat könnyű kifosztani, érdekérvényesítő képességük a nullával egyenlő, az ő igényeiket még a kereskedelmi televíziók sem veszik figyelembe, ők nem célcsoport sem a kereskedelemben, sem a politikában, viszont a pénzükre mindenkinek fájna a foga.
A nyugdíjvédelmi megbízott kinevezése azt jelenti, hogy a nyugdíjat támadja valaki.
Ugyan, ki támadhatja?
Talán a gaz imperialisták?
Őket ez nemigen érdekli, csak csodálkozva néznek ránk, mint afféle vadkeleti kuriózumra, ahol a tschikóschok és gulaschok nyugdíját állandóan eltapsolja a kormány - ellentétben a cowboyok és digger-nyuggerek öregkorukra félretett megtakarításaival, melyeket megbízható, törvényekkel körülbástyázott nyugdíjalapok kezelnek.
Ilyenek ugyan nálunk is vannak, de a kormányzat helyesen ismerte fel, hogy a kétharmados felhatalmazás birtokában bármikor hatályon kívül lehet helyezni bármely törvényt - így a nyugdíjpénztárakra vonatkozó törvényeket is - és hogy ennek bekövetkeztére komoly kilátások vannak, azt mégiscsak ők tudhatják a legjobban.
Hát akkor kitől is kell megvédeni a nyuggereket, - kérdem én költői kérdésként?
Hát a kormánytól, természetesen.
Mi akkor hát a megoldás?
Természetesen ki kell nevezni egy miniszterelnöki megbízottat a veszély elhárítására!
Ez a modell a magyar demokrácia sajátos fejlődésének fontos állomása, ha véletlenül a királyi vármegyékhez rendelt főispánok figyelmét elkerülné egy-két rénusi forint, hát akkor majd szorgos miniszterelnöki megbízottak összegereblyézik azokat.
És hát - megfelelő embert a megfelelő helyre – a káderkiválasztás ismét tökéletes volt, Viktor csak üzent a Fidesz-gulagra és Illés Zoltán sikerein fellelkesülve magához rendelte az ezidáig bánatosan szomorkodó szenátorasszonyt, magát Selmeczi Gabikát és mondá neki:
Jóasszony!
Habár kissé már megrágott az idő vasfoga, de a Párt szólít téged, miként Krupszkaját Lenin, - komoly feladat vár rád!
Itten van ez a mikrochip, kapd be bátran, ezen vannak az ismétlendő mondatok - úrilány nem köpköd, lenyeli, - ezt már Görög Ibolya is megírta!
És lőn, és a miniszterelnöki személyes szóvivő a szó mellé vitte magával a miniszterelnöki megbízottat, Gabikát is, akinek „feladata, hogy összehangolja azokat a tevékenységeket, amelyekkel a magyar emberek nyugdíja biztonságba kerül."
Lehetett erre a feladatra jobb személyt találni?
Nem!
Ő már bizonyított, mikor a nyugdíjasok pénzén első dolga volt márvány-fürdőszobát építtetni, ahol gyakorolhatta, hogy hogyan kell elegánsan spiccelve beszállni a kádba - amikor majd kirúg valakit, akkor azért látsszon az iskolázottság a mozdulatain.
Bizonyított, mikor a pasija érdekében szenátorként lobbizgatott az Egyesült Államok kormányánál, közröhej tárgyává téve a magyar politikai életet.
Nagyléptékű gondolkodását akkor is megtapasztalhattuk, mikor a Tescóban a pénztárt feledve boldogan szopogatta a kifli csücskét - a tudás hatalom, mint tudjuk, márpedig az ismétlés a tudás anyja, mondta a gyakorlatozó Mozartnak is szerető apja…
De az biztos, hogy akárcsak Illés, ő is bizonyítani akar majd, úgyhogy a nyugdíjas-táradalom jobban teszi, ha mint a liba a kamion elől lélekszakadva menekül a szőke démon feltűnése láttán…
De reménykedni ne reménykedjen a nyugdíjas-társadalom, - a mi Viktorunk gondolkodása pragmatikus, aki hasznot hajt, azt etetni kell, aki meg nem hajt hasznot, az boldoguljon, ahogy tud.
Lehet persze, hogy már ki van szemelve a vagonügyi miniszterelnöki megbízott…
Azért reménykedjünk és tanulgassunk, - négy évet már csak kihúzunk valahogy, - az egészségi állapotunk javulni fog az állandó edzésektől, - csak nem hagyhatjuk, hogy a patkány előbb érjen a kukához, mint mi?

:O))))

9 megjegyzés:

- írta...

EZ ÁLLATI JÓ VOLT PUPU! NA, MIKOR LESZ NYUGGER PÁRT? REMÉLEM MÉG A VAGONÜGYI MINISZTER KINEVEZÉSE ELŐTT...
PÁRNACIHA= NEM JÓ ÖTLET=PINTÉR EZÉRT MONDTA, HOGY NŐNI FOG A BETÖRÉSEK ÉS A RABLÁSOK SZÁMA?!
NYUGDÍJASOK BANKJA VAN VALAHOL? AZ OSZTRÁKOKNÁL RÉMLIK VALAMI...

Törzsi írta...

PuPu,

Krupszkáját?
Elvétetted!!!!
Inessza Armandot akartál írni, nemde?
:D:D:D
Törzsi

Névtelen írta...

Már megint mérgelődöm! Ismét nem tették be a blogodat az ajánlóba a a kapcson!!A hozzászólásokat ott is meg szoktam nézni.:)De már megtalálom !!!
Nagyon jó az írás!Hát igen, "úrilány nem köpköd..." Ugyanúgy mint a kedvenc szóvivője, vele is lenyelettek valamit.Undorító dolgok ezek PuPu!
Más: Én nagyon örülnék, ha törölnéd a nem tetsző névtelen hozzászólásokat, legalább lenne egyetlen hely a neten, ahol az ember nyugodtan olvasgathatna.Gyűlölöm, hogy kötelességüknek érzik mindenütt osztani az észt, azt a keveset, ami még maradt nekik ennyi agymosás után.Szécsi Magda beírásait nagyon kedvelem, jó lenne ha megtudnám, honnan rendelhetők meg a könyvei.
Üdv.:MC

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Megint remekeltél!Én szeretnék a kézcsókosok közül egy pár arcot látni, amikor a postás kézbesiti a 0,6-ot!


Egyébként MC-nek igaza van!

Üdv.:Ági nyugger

Névtelen írta...

na, például most lenne jó pupu, ha innen rálehetne kattintani az írásodra, amikor igen gyorsan leveszik onnan az anyagodat és nem tudom elolvasni a hozzászólásokat!!!!

szia MC! adj egy pf. címet és küldök könyvet, azt hiszem az egyikből még van 3 felesleges. pupunak is küldenék de őt nem érdekli a cigány irodalom csak a nyuggernyúzó gabik:))))
ide írhatsz, ha gondolod/ de ne hidd, hogy a könyveimben szeretve vannak a szocik vagy a kádári évek... /
majusiorgona77@fremail.hu -SZM-

eva írta...

pupu, egy bevandorlo legyen csendben, oruljon, hogy szor no a pupjan...

Névtelen írta...

Nahát! De megszépültél PuPu!!!!!! Sokkal jobb így az oldal!Csak pislogtam, mert az előbb még nem ilyen volt!:D
Üdv.: MC

Névtelen írta...

Pupu, azt mondja nekem a szomszéd, elvették a 13. havi nyugdíjat. Mondom neki, tőlem is, de maguk mégis kapnak nyugdíjemelést, mi meg fizetésemelést már hat éve, egy vasat sem. Azt mondja, ja hát az egyéni pech. Na ja, csak éppen ugyanaz a kéz, amelyik emeli a már nem dolgozók járadékát, nem emeli a dolgozók fizetését.
És én már nem számíthatok a besorolási kategória szerint háromévenként kötelező emelésre sem, mert a nyugdíjkorhatárt emelték, de a besorolást meghagyták, hatvan éves nyugdíjbavonuláshoz igazítva. Most már akármennyit dolgozom, mindig ugyanannyi fizetésem lehet..... szóval, nem nagyon lehet csodálkozni, ha valaki ezerrel rohan nyugdíjba, mert itt csak a hülye akar a munkájából megélni.
vizi.

Névtelen írta...

a selmeciről közhirré kéne tenni a fészbukon meg ijen helyeken amit művelt a tolvaj szenátór asszonny.direkt nem írtam helyesen mert olyan mérges vagyok erre a sejpítős szőke kurvára.