2010. november 22., hétfő

NEGYVEN...

Orbánnak annyi.

Hülye ember az, aki a nőkkel ujjat húz, ezt alapból sem tűrik, de némelyikük meg egyenesen bosszúálló!
Azt ígérte a Fidesz, hogy azok a nők, akik negyven évet ledolgoztak, elmehetek nyugdíjba.
Aztán besöpörték a szavazatokat, - nem is keveset, - mert ez az ígéret rengeteg nőnek tetszett.
Sokan úgy számolgatták a hátralevő hónapokat, mint Ludas Matyi az elhajtott libáit vagy a fenekén csattogó pálcákat…
Szép reményeik voltak, hiszen először arról volt szó, hogy mindenkire vonatkozik majd ez a kedvezmény, csak legyen meg a negyven, munkában töltött éve.
Aztán, - már a választások után - elkezdődött a visszatáncolás, először a szolgálati idő munkaviszonyra változott, ezzel kivették a törvény hatálya alól a tanulmányokkal eltöltött időket, aztán a gyermekekkel gyed-gyesen töltött évek beszámítását nyolc évben maximálták, most pedig további fékeket építettek be a törvénytervezetbe.
A tervezet szerint a gyermekek számához kötik a lehetőség igénybevételét, negyven év munkaviszony után az mehet el nyugdíjba, akinek három gyereke van, de ebbe nem számít be az örökbefogadott gyerek - a törvényelőkészítő jogászok nagyobb dicsőségére.
Merthogy azt valószínűleg nem kellett felnevelni, az nőtt, mint a dudva.
Az eljárás undorítósága akkor domborodik ki igazán, mikor kiderül, hogy az így erősen lecsökkent számú friss nyugdíjjogosult uszkve tizenöt milliárd forinttal terheli meg a költségvetést, ellenben Orbán azzal indokolta a nyugdíjjárulék fél százalékos emelését, hogy a nők nyugdíjba vonulására ez lesz majd a fedezet.
Ebből a járulékelemből negyven milliárd fog befolyni a költségvetésbe, - ha ebből levonjuk a valóságosan szükséges tizenöt milliárdot, akkor a maradék huszonöt tisztán ottmarad a ravaszkodó diktátorocska zsebében, immáron második szinten is hülyét csinálva a nőkből - egyúttal az egész társadalomból is.
Nem mondom, hogy nem ügyes a trükk, hiszen ki kezdi el számolgatni, hogy neki konkrétan mennyibe is kerül ez a járulékemelés?
Ehhh! – legyint - fél százalék, mi az?
De egy százötvenezres bruttó fizetésnél ez havi hétszázötven forintot jelent, éves szinten meg kilencezret, ebből pedig vehetne a gyerekének két shongokut meg egy Supermant is…
Hogy választékos próbáljak lenni, elképesztő az impertinencia, mellyel Orbán hülyének nézi választót.
Mert, hogy a baloldalt szívatja, az rendben is lenne - nyolc év alatt neki is behorpadt a homloka, ami azt illeti, és végre eljött az édes bosszú ideje.
Földszintes jellemek ilyenkor nem tudnak kihagyni egy lehetőséget sem.
De ez a saját választóit is debilnek nézi, azokat a lelkes spinkókat, akik ott sikítoztak neki a nagygyűlésein, mintha mindegyiket telepatikus úton kielégítette volna egy-egy ilyen szeánszon.
Ott lóbálták neki a vekkert, rajzolták a táblácskáikat „Te vagy az Igazi, Viktor!”, és olyan átszellemült képpel vették szájukba a fütyülőiket, hogy az már-már pornográfiának hatott…
Ezeket a nőket veri át fapofával, és azt hiszi, hogy őt nem fogja a golyó.
Pedig lehet ebből még baja, majd amikor a borítékba is belelesnek, aztán kiderül, hogy azok a magányos nők – sokan vannak egyébként – akiknek nincs gyerekük, de húzzák még az igát és tőle várták a csodát, mindent kapnak, csak csodát nem.
Még persze sokat menthetne a helyzeten, ha legalább fényképen bemutatná izmos felsőtestét, szexis combjait és a csatolt függelékeket, de ezzel persze kivívná a valláserkölcsi alapon álló Semjén Zsolt haragját, akkor pedig annyi neki…
Sajnálom az asszonyokat, akik hittek ennek az erkölcsi gátlásoktól mentes szélhámosnak, - lehet, talán most tanulnak az ügyből.
Mindenesetre, hogy a magyar társadalom mára már gyűlöli politikai osztályát, az jórészt neki köszönhető.
Egyszer - tán Jókai? – szanatóriumban volt a hegyekben.
Látogatói voltak, akikkel elment sétálni a környéken.
Séta közben az út elágazott, az egyik fele a lovas-szánokhoz vezetett, melyek mellett ott toporogtak a kocsisok a havon.
Jókai egy határozott mozdulattal a másik útra terelte látogatóit, akiknek feltűnt ez, és megkérdezték, miért nem lehetett a másik úton menni?
Mert ott várakoznak a kocsisok, és ha arra együnk, akkor azt gondolják, hogy jön az üzlet.
Ha kiderül, hogy nem akarunk szánnal menni, akkor csalódottak lesznek - senkiben nem szabad felesleges reményeket kelteni!
Igaz, ő nem csak Népsportot olvasott…

:O)))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/negyven

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPukám, mint szinte mindig, most is igazad van - egyetlen dolgot leszámítva: sok olyan nő létezik, akiket még ez sem tántorít el. Olvass a Diliben egy kis Manyikát és tapasztalni fogod, hogy van az a talajszinttől igen mélyre szocializált "gondolkodás", ami még ezt is elnézi a Kedves Vezetőnek. Van az a 3K-ban életét leélő nőféleség, amelyik szerint ezek a dolgok csak apró, picinke hibák, a kormányzás, amit megtapasztalunk a tavasz óta naccerű és erkölcsileg kifogástalan.Ahol élünk, az meg a világok legjobbika ...
Szóval amit leírsz, az normális világban úgy működik, ahogy, de ez itt nem normális világ, ez itten az Orbán Királyság.
Üdv: Éva

Névtelen írta...

Kedves Pupu!

Igazad van, de ...

Tévedés azt feltételezni, hogy egy Fidesz hívőt bármi el tudna téríteni hitétől.

Hogy megértsd miről is van itt szó, érdemes átolvasni az alábbi linket a kognitív disszonanciáról:

http://www.freeweb.hu/skepdic/kognitiv.html

A linken található leírást elemezve számomra egyértelmű mi zajlik ebben az országban.

Mint olvasható, egy hívőt a vezető kudarca csak jobban megerősíti a hitében, ha a vezető megfelelően megvezeti őt, azaz konkrétan elég csak Gyurcsányra fogni bármit, ami rosszul sül el, és a "Fidesz hívő" megint meg lesz erősítve hitében.

Sőt a leírásból az is kiolvasható, hogy egy hívő bizonyos idő után odáig juthat, hogy akár az életét is feláldozza hitéért, ha abban sokszor megerősítik (most már több mint 8 éve megy a hülyítés).

Ráadásul ez a hit erősebb mindennél (közösséghez tartozás érzése miatt), hiszen tudat alatt a fajfenntartás ösztönére is visszavezethető, ami fontosabb számára az egyéni céloknál is.

Számunkra, mint nem hívők számára, persze furcsa ez a világ, mint ahogy az előttem szóló is említette.

Névtelen írta...

"Orbánnak annyi."

Jelen időben? Te mit tudsz, ki jön helyette..? :)

"Hogy választékos próbáljak lenni, elképesztő az impertinencia, mellyel Orbán hülyének nézi választót."

Hát igen, volt kitől tanulnia, ugye a nagy elődök... :) Aki meg annyira naív volt, hogy azthitte: namostazánmajdmindenjórafordul azt nyugodtan tekinthető orvosi esetnek... az ég kék, a fű zöld, a politikus hazudik, semmi extra... ;)

"Sajnálom az asszonyokat, akik hittek ennek az erkölcsi gátlásoktól mentes szélhámosnak, - lehet, talán most tanulnak az ügyből."

Tényleg a nap mondása :D Merthogy szinte mindegyik politikusunk az erkölcsösség mintapéldányai... :)

"talán most tanulnak az ügyből" Ezt még1x kiemelném, ugye ezt Te se gondoltad komolyan..? Az ezerszer átb@szott agyú honpolgár majd most felébred...hát persze!

"Ezeket a nőket veri át fapofával, és azt hiszi, hogy őt nem fogja a golyó."

Már lőnek is? Mikről maradok le...! :)

"tőle várták a csodát"

Állítólag vizet is tud fakasztani... :D

"Mindenesetre, hogy a magyar társadalom mára már gyűlöli politikai osztályát, az jórészt neki köszönhető."

Ezért is kapott 2/3-ot, márcsak bosszúból, hogy jól kicsesszenek vele, teljesen logikus.... :D

eva írta...

en spec sohasem vettem komolyan , hogy a tanulmanyi evek valaha is beleszamitananak a nyugdij evekbe, mert mashol (orszagokban sem gyakorlat ez)
tehat ugy vagyok vele, mint a deviza hitel kerdesevel: kulcsszo "merlegeles"
,hogy parpolitikusok mindig is fullentenek valasztasok elott, az sem ujdonsag
, hogy a budzset fel kell tolteni valahonnan az komoly teny
, merthogy nem lenne jo a kelta tigris sorsara jutni,
, hogy a szemelyi kultuszt le kell romboloni, abban igazad van pupu-teve

Névtelen írta...

Na de akkor mire ez a nagy cselekedett adtunk a szarnak egy pofont? merthogy igy ugyis kb. akkor mennek el nyugdijba, csak a hülyéket át lehet verni:)))

Névtelen írta...

Mindegy kié a hatalom, csak ne komcsiké legyen...

PuPu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

eva, - persze, hogy a politikus hazudik, hiszen délibábot árul, ez általában nem is baj, de konkrétan ígérni, aztán úgy csinálni mintha betartaná, de mégsem, - ez szemétség.
Lásd: egyszeri nagyarányú stb...
:O))))