2010. december 20., hétfő

ORSZÁGGYŰLÜNK

Vadul dolgozik az Országgyűlés.

Gondoskodik arról, hogy az angyalka tudjon mindenki karácsonyfája alá tenni kis csomagocskát, hadd örüljön magyarember.
Sietni is kell, hiszen lassan vége az évnek, oszt ki tudja, mit hoz a jövő év, - addig kell randalírozni, ameddig még lehet.
A legutóbbi felmérések már mutatják, hogy nemigen tetszik mindenkinek a kormány tevékenysége, holott a java még hátra van, jönnek majd az adórendszer áldásai és ma azért már a legvérmesebb
Fidesz-fanok is gyanakodva szemlélik a Vezér országlását – mintha nem ezt ígérte volna nekik.
Márpedig az nem lehet, hogy az Ember, Aki Soha Nem Hazudott éppen most kezdjen hozzá, méghozzá ilyen ütemben…
Ma az Országgyűlési kétharmad vette át a néphülyítés hálátlan és munkaigényes feladatát, a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban fogadott el politikai nyilatkozatot.
Ez a műintézmény a Vezér „Ittvakujjakmeghanem!” és a „Follyonkiaszemedhanem!” tartalmú fogadalmait helyettesíti, bizonyos eleganciát kölcsönözve a rablászatnak, hiszen az egyszerű áldozat megnyugtatására és meggyőzésére alkalmas szókapcsolatokat használ, pofátlanul hülyének nézve a választókat.
Itten van mindjárt az egyéni számla, melynek a visszalépő boldog tulajdonosa lesz.
Azt ugyan nem mondja meg a nyilatkozat, hogy azon az egyéni számlán mit is tartalmaznak majd, a nyugdíjjogosultságot vagy a befizetett összegeket, különös tekintettel arra, ha a munkáltató az eddigi járulékot ezután adó címen fizeti be, mely azonnal elenyészik az állami költségvetés irdatlan torkában…
Viszont ha a munkavállaló nyugdíjjárulékát, akkor azt is ugyanúgy lenyeli a költségvetés, csak kisebb tételekben csipegeti fel, mint liba a kukoricát.
De azért az is a költségvetés feneketlen gyomrába fog kerülni, és a munkavállaló egyéni számlája csak arra lesz jó, hogy legalább egy államilag hitelesített okmányt nézegethessen a saját ostobaságáról.
Nem szól arról a magasztos határozat, hogy annak, akinek nincs meg a tizenöt év munkaviszonya, mert nincs a környéken munkahely, vagy az egyéni körülményei így alakultak, a tizennégy év tizenegy hónapon keresztül befizetett járulékai elenyésznek majd a légben, mint remélhetőleg majdan, Vezérünk országlásának megszűnte után a büdösség.
Mindegy is, - szerintem, akik megszavazták a nyilatkozatot, maguk sem tudják, mire is emelgették a jobbkezüket - gyanítom, sokan közülük csak azért emelték fel, nehogy a balt is fel kelljen emelniük…
Aztán elegáns húzással megoldották Kopits György menesztését a Költségvetési Tanács éléről, - az egészségügyi törvénytervezethez kapcsolt indítvánnyal rántották ki a szék lábát és még örülhetett is a neves közgazdász, - kapcsolhatták volna a menesztését az ebmenhelyek létesítését megtiltó jogszabálytervezethez is, - hiába, kíméletesek, de leleményesek is a korlátlan hatalom képviselői.
Aztán mehetnek a nők nyugdíjba negyven év után, - ennyi jogosultsági idő kell a nyugdíjazáshoz, ebbe beletartozik a gyermekneveléssel töltött idő, de a felsőoktatásban töltött évek nem.
És a gyermeknevelésből is csak nyolc év, holott a háromgyermekes anyának a gyes kilenc évet tett ki, - mecsoda pitiáner dolog ez, ha már, ugye…
Abba most ne is menjünk bele, hogy azt üzenik ezzel, hogy baromállat volt, aki tanult és felsőfokú végzettséget szerzett, végtére is az nem munka, legalábbis messze nem ér annyit, mint a takarítónő portörlő rongyának húzogatása 16 és 22 éves kora között.
Persze egy pedagógus idegei sem lesznek soha olyan rojtosak, mint a felmosórongy széle - hogy nevelné csupa ilyen büntetett előéletű, dögfáradt, elfásult pedagógus a törvényhozók gyerekeit is, hadd érezzék a saját bőrükön az ostobaságukat.
És akkor még arról a férfiemberről szó sem esett, aki negyven éven át féltérden állva simította a tűzforró aszfaltot a nyári harmincöt fokban, oszt a munka után még mehetett az asszonnyal bevásárolni, hogy az idegei se maradjanak igénybevétel nélkül.
Azt mondta a KDNP-s Varga László, hogy „a férfit és a nőt külön-külön feladatra” teremtette a jóisten, illetve így alakította az evolúció.
Turi-Kovács Bélának pedig azért tetszik a javaslat, mert „a nőket jobban szeretjük.
Mitagadás, ezzel magam is így vagyok, habár toleráns vagyok a másság iránt is – kinek a pap, ugye, kinek meg a Pappné…
Aztán megkezdtük a felkészülést a Kínának átnyújtandó hadüzenetre, - honatyáink nyolcezer fős tartalékos haderő felállítására szórják ki éppen a pénzünket, - ez önkéntes alapon fog működni.
Üdvözöljük a Magyar Csorda egyenruha és bokacsattogtatás iránt vonzalmat érző tagjait az új karámban!
Hogy a pitiánerség újabb magaslataira hágjon a hatalom, újraszabályozta a polgármesterek javadalmazásáról szóló törvényt is.
Az önkormányzati képviselő-testületek a jövőben csökkenthetik polgármesterük díjazását.
A Kósa Lajos, Kovács Zoltán fideszes képviselők által jegyezett törvény elhagyja a hatályos törvényből azt a passzust, amely kimondta: "a polgármester illetményének, tiszteletdíjának a választást követően megállapított összege a megválasztását megelőző polgármesteri illetménye, tiszteletdíja összegénél nem lehet kevesebb.
Így aztán azokon a helyeken, ahol mondjuk kormánypárti testületet ellenzéki vagy akár csak független polgármesterrel vert meg a sors, kézbe kapták a hatékony fegyvert ellenük, - Botka kezdheti gyakorolni a kukázást…
És a hét még éppen csak elkezdődött, még hátra van a média megregulázása, meg a Médiacsászárnő pallosjogának törvénybe iktatása, meg az össznemzeti szájzár bevezetése.
Mindenesetre, amikor 24.-én este csengőhangot hallunk, érdemes lesz kilesni az ajtó kukucskálóján.
Felhívnám mindenkinek a figyelmét: az angyalka nem fekete egyenruhában és nem símaszkkal hordja a karácsonyfát…
De azért meg fogjuk enni a bejglit és szeretni fogjuk egymást, jóllehet a szeretetünket idén talán a szokásosnál kisebb körre terjesztjük ki, - én például, aki ezidáig elnéző szeretettel kezeltem az ostobákat is, most nem érzek irántuk ilyesmit.
Elég megküzdenem a szeretet ünnepén a haragommal, amiért a nyakunkba szabadították ezt a bandát…


:O)))

A bejegyzés másolata itt olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/orszaggyulunk

2 megjegyzés:

--- írta...

megint 1 gyöngyszem a sakálokról...

--- írta...

de mi ez a szar a kapcsolaton, amit ajánlottál?!! :( azt hittem a te írásod lesz ott olvasható...