2010. december 12., vasárnap

VAKULJ PARASZT!

Orbán most éppen a facebookon hülyíti népét…



Természetesen a nyugdíjak körül sertepertél, hiszen tudja, ha ezt a diszkrét kis rablást nem sikerül kifogástalanul abszolválnia, akkor a pofáraesés esélye meghaladja a száz százalékot.
Fejlődött a Vezér kétségtelenül, ma már talán nem harapja meg a számítógépet, legfeljebb megnyalja, de az is lehet, hogy akár a Super Mario szintjéig is feltornázta magát.
Mindenesetre nyomul a facebookon rendületlenül, - persze magasztos kezei nem verik az arra méltatlan billentyűket, hanem videoüzenetben fordul az ő imádott népéhez, imígyen magyarázva meg híveinek, hogy miért is fincsi az, ha kirabolja őket.
Népünknek az ő magasztos seggébe ájult része persze tapsol majd az attrakcióhoz, - ez ám a határozott és kemény intézkedés, az én pénzem ne tőzsdézze el a mocsok szoclib hazaáruló bankároligarcha, az én pénzem ottan lesz majd teljes biztonságban a Vezér zsebében.
És ez így is van, ahhoz aztán többé nem fér majd hozzá soha senki, csak a Vezér és legfeljebb még néhány év után a trónörökös.

Hej, de szép is lesz majd, mikor a délceg Gáspár oltárhoz vezeti majd választottját a Mátyás templomban, zúgnak magyarország harangjai, utána a hintók menete majd az állami fogadás. Aztán mikor bezárulnak a nagyközönség és a kamerák előtt az ajtók, megjelenik az EDDA frontembere és magyarnótákkal szórakoztatja az erre önfeledten táncoló nagyérdeműt, - a rendezvény csúcsa az lesz, mikor Semjén, a tanulékony szövetséges révült mosollyal eljárja a Keresztapa tiszteletére a rókatáncot…
És akkor lehet majd kérni is tőle valamit, merthogy ezen a napon nem tagadhat meg senkitől semmit, úgyhogy erre a napra érdemes időzíteni az ellopott pénz visszakérését is, - a sikert azért nem garantálnám.
Azt mondja a vezér, hogy nem lesz semmifajta nyugdíjadó, és a jövőben sem a nyugdíjbefizetésekből fizetik majd a folyó kiadásokat.
Mecsoda öröm, - kár, hogy nem igaz.
A felosztó-kirovó nyugdíjrendszer ugyanis a maradékelv alapján kapcsolódik a költségvetéshez, ez azt jelenti, hogy a járulékok beolvadnak az állami költségvetés bevételeibe, ebből fizetik ki az esedékes nyugdíjakat, és ha maradt még a befizetésekből, akkor abból akár sárgarépát is vásárolhatnak a rendőrlovaknak, vagy matyómintákkal festhetik tele a hányatott előéletű Dizájn Centert.
Én azért olyat még nem láttam, hogy létezett volna miniszterelnök, aki azt mondta volna: ebben a hónapban több a nyugdíj-kassza bevétele a kiadásoknál, tegyük akkor el ezt a pénzt a ládafiába, jó lesz ez a nehéz napokra – vagy csak a memóriámmal lenne baj?
Azt is mondta, hogy a magyar nyugdíjrendszer korábbi átalakítása azt eredményezte, hogy "az ország a feje búbjáig eladósodott".
Mondjuk ez is nettó marhaság, a magyar eladósodottság mértéke egyrészt az Uniós átlag alatt van, másrészt az eladósodottságot a nyugdíjrendszer átalakítására fogni azért is hazugság, mert az erre acélra felvett hitel a minap teljes egészében visszafizetésre került.
Persze jobb optikája van a Vezér szempontjából az eladósodottságot a nyugdíjpénztári befizetésekre fogni mint az adósságban nyakig úszó önkormányzatokat emlegetni, melyet volt oly kedves ő maga előidézni a "minél rosszabb-annál jobb" jegyében…
Azt is állítja az Ember, Aki Soha nem Hazudott, hogy óriási összeget kellett átutalni a magán-nyugdíjpénztárakba, ám a gazdaság eközben nem termelt ezzel arányos bevételt, így a mindenkori államvezetés óriási hiteleket vett fel.
Na, ha valaha dolgozott volna csak egy hónapot is normális munkahelyen, akkor tudná, hogy a nyugdíjpénztári befizetések a munkabérekkel vannak szoros összefüggésben, - ha a dolgozó többet keres, akkor több nyugdíjjárulék képződik, ha kevesebbet, akkor meg azonnal kevesebbet utal a munkáltató.
Aki egy címeres kosztromai ökör lenne, ha a dolgozót úgy foglalkoztatná, hogy az ne termelje ki a saját költségeit, amelyiknek csak egyik – nem is a leghúzósabb eleme a nyugdíjjáruléknak a magán-nyugdíjpénztárakhoz utalandó része.
Hazudik a Vezér, szokás szerint…
Azt is hazudja, hogy aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami rendszerbe és vesztesége volt, annak ezt a veszteséget az állam kompenzálja, "mintha el sem hagyta volna az állami rendszert".
Hát ez az, - merthogy ha ő azt ki tudná mutatni, hogy az állami nyugdíjrendszer milyen nyereséget vagy veszteséget termelt a magán-nyugdíjpénztárakhoz képest, akkor nevét egy napon emlegetnénk Smith, Ricardo vagy Keynes nevével, de azért - lássuk be - erre sokkal kisebb az esélye, mint hogy Rákosi nevével hozzuk párhuzamba az övét.
Habár, ha jól belegondolunk, Rákosi egy roppant művelt ember volt, így ezt a tulajdonságát sportszerűségből emeljük ki az összevetésből…
Megígérte, - ehhez nagyon ért - hogy aki visszalép a magánnyugdíjrendszerből az állami nyugdíjrendszerbe, annak továbbra is lesz egyéni számlája.
Remélhetőleg ki is nyomtatják majd minden évben, talán a papír megválasztásánál ragaszkodni kellene, hogy soft minőség, háromrétegű és barackillatú legyen, postázni meg tekercsben kőne…
Aztán még azt is kérte, hogy bízzanak benne - ez kb. azzal van egy kategóriában, mintha a kis Vuk bizalmat kérne a libáktól – mert csak az ő magas szintű és szaxerű gazdaságpolitikának az eredményeképpen tudja majd Magyarország lerúgni magáról az államadósságot.
Hajrá Magyarország, vakulj paraszt!

:O)))

A bejegyzés a http://kapcsolat.hu/blog/vakulj_paraszt címen is olvasható.Az itt található szavazás kérdése a következő:
HA LENNE VAGY VAN TIZENÖT MILLIÓD A BANKBAN, BENT HAGYOD A BETÉTED?

3 megjegyzés:

- írta...

kis Vuk mellett: őt felmentené, hogy egy ösztönös állat és nem egy tudatos barom!

Unknown írta...

Legyetek már egy kis belátással! Azt már mégsem írhatta, hogy

T. Nyuggerek!
Az aktívak már ma sem tudnak titeket eltartani, ezért állam bácsi az egyéb bevételeiből fizeti as nyugdíjatok 20 %-át. Bocsika, de erre jövőre nem fussa, mert már odaadtam a gazdagoknak adókedvezményben, és ráadásul mert képtelen vagyok egy értelmes gazdaságpolitikával előállni, elcsesztem az árfolyamokat is, ami még egyszer ugyanannyi.
Ezért ha nem akarjuk, hogy kitörjön a parasztgyalázat, amiért a 2 x 20 %-al csökkentem a nyugdíjatokat, kénytelen vagyok a gyerekeitek nyugdíjára félrerakott zsozsót felélni. Az elég olyan 2-3 évre - aztán már úgyis utánam a vízözön!

Na ugye?!

Unknown írta...

Az "adósság lerúgásához" meg csak annyi:
Az államadósság egész mrd-ra kerekítve: kb 21.000 a kamattörlesztés Bajnai alatt kb 1.000,
Orbán alatt kb 1.600-1.800 (a kamatszinten kívül az árfolyamtól is függ)
A manyup pénz eddig 3.000 mrd, amiből elköltésre már be van tervezve a jövő évi költségvetésbe 500 mrd,
és a nyugdíjak kiegészítése kb 900 mrd(Orbán levele arról szól, hogy erre is fogják költeni).
Nagyon érdekelne, hogyan lehet 1 x 3e-ből 21e-t tartozást úgy lerúgni, hogy közben 0,5e + 0,9e-t azaz 1,4e-t, közel a felét! még el is költöm napi kiadásokra?
Ha Malopcsynak sikerül - személyesen terjesztem fel közgáz Nobel díjra!