2011. január 24., hétfő

ACÉL...

Orbán Egyiptomban üzemet avatott, kettőt is mindjárt.

Az egyik orvosi műszereket gyárt – ez nem egy nagy durranás, orvosi műszereket lehet gyártani egy garázsban is, node a másik!
Acélcéget avatott Viktorunk takarjon bár ez elnevezés bármit is - ez már döfi! - mondhatnánk lerakta az egyiptomi Lenin Kohászati Művek alapjait!
Büszke is rá rettenetesen, mert – mint szavaiból kitűnik – első lépés ez abba az irányba, melynek végén ott csillog az áhított cél, a csillogó magyar jövőben villogó magyar acél!
Istenem, de szép is, csak úgy peng a szó - acél!
Akár Tamás, aki ominózus díja folytán kétszeresen is acélos, akár György, aki minden fazonigazítás nélkül beleillene Orbán államszervezési modelljébe – minden, ami acéllal kapcsolatos, oly kedves a Vezéri szívnek!
Németül Stahl – ez ugyan kicsit necces, végtére is a méltóságos asszony konkurenciája az ócska receptjeivel, de angolul már jobb a helyzet, a Steel már ismerős, őt szokta olvasgatni Nietzsche és Heidegger között - a Danielle ugye, az író, akiről szó van.
És az orosz megnevezés tán, mely legközelebb áll az ő szívéhez, hiszen oroszul az acélt sztálnak hívják, és az ő jelleme is olyan, mint az acél: erős, de rugalmas és hajlékony, mondhatnám forradalmár jellem.
Végtére is már takarékpénztárt is rabolt, - a Postabankot még régebben tette magáévá szőröstől-bőröstől, - egyszóval minden arra predesztinálja, hogy elfogadjuk őt, mint aki maga is acélból való, - ahogy tőlünk keletebbre mondják: egy valóságos Sztálin.
Persze méretarányosan kicsinyítve…
És persze nyugaton is erre gyanakodnak.
És most Egyiptom sivatagos földjén szárba szökkentette az acélt, acélcéget avatott.
"Remélem, egyszer majd otthon is megújul a magyar acélgyártás, nem csak itt, Egyiptomban" - tette hozzá.
Én meg remélem, hogy nem, mert a dolgok mai állása szerint az acélgyártáshoz jelenleg csak a Vezér acélos akarata van meg, se vasérc, se energia, esetleg tán némi dolomit, de tulajdonképpen doszt elég nekünk Dunaújváros, nemigen hiányzik nekünk egy pénzzabáló, Diósgyőr léptékű, gigantikus nehézipari fejlesztés.
Igaz, hogy akkor hova tesszük azt a rengeteg dolomitot, - nem lehet mindennap gátlástalanul gátakat építeni, ugye…
Mert, hogy forrás nincs rá, az csak az egyik fele a dolognak, de a termékre meg kereslet nincs, és nagyon remélem, hogy mostanában nem is lesz hirtelen, mivelhogy az valószínűleg egy háború közeledtét jelentené.
Orbán egyébként szokás szerint hülyeségeket beszél.
Magyarországon jelenleg is van acélgyártás, a jelenleg működő két acélgyár közül a DUNAFERR konverteres acélművében évente kb. 450.000 tonna vashulladékot dolgoznak fel, az Ózdi Acélművek Kft. elektrokemencéjének alapanyaga pedig kizárólag hulladékvas.
Hogy mit akar ezeken túl megújítani, ezt talán még ő sem tudja, mindenesetre az tény, hogy a kohászatnak és ezen belül az acélgyártásnak mindig volt presztizs-szerepe az államok életében, bizonyos szempontból egy ország ütőképességét szimbolizálta az önálló acélgyártás.
Nem véletlen, hogy Viktor kerekfejű elődje, de előtte Horthy is támogatta a fejlesztését – került, amibe került.
Na mindegy, azért határozott léptekkel haladunk acél – pardon – a cél felé, - egyelőre Egyiptomot szálljuk meg gazdaságilag, aztán jöhet a térség többi országa, és még be se vetettük amagyar csiodafegyvert, a Túrórudit!

Majd ha őket leigáztuk, akkor haladhatunk beljebb is Afrikában, - annyi a szerecseneknek!
Csak attól félek, hogy egy őrült elviszi majd Vezérünket valami Gizeh nevű falu határába is, mert ha ez bekövetkezik, Ozirisz se ment meg bennünket attól, hogy a Széchenyi terv keretében és forrásaiból ne kezdjünk bele vadul gigászi dolomit-piramisok építésébe az alcsuti határban.
Első lépcsőben három piramis épülne, a legnagyobbat úgy hívnák, hogy Telopsz piramis, abban lenne elrejtve majdan Orbán szarkofágja, - mecsoda kifejező név, a tartalom és a forma dialektikus egysége, ugye, - a két kisebbnek a neve pedig az lenne, hogy Teis – Teis…
Hogyér aggyák ma a piramis köbméterét, - nem tudja véletlenül valaki?
Megérné…
A szfinx meg nem mer egy szót sem szólni, - legutóbb, mikor erre járt egy a mostanihoz hasonló kisember, akkor orrbaágyúzták, - hát kell neki a baj?


:O))))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/acel
Nézzetek be a vendégoldalra is, ha van hozzá kedvetek és szavazzatok, ha még nem tettétek!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A piramisépítéssel végre meglesz az áhított egymillió új munkahely.
Ennek minden igaz magyar ember tiszta szívéből örvendhet, és az összes aggályt bátran félre lehet söpörni.
Előre a szép magyar jövőért!

RittyNT írta...

Ha tényleg Orbán nyughelye lenne ott, akkor önkéntesként én is építeném. :)

zombi írta...

Névtelen! A piramis építéséhez biztosan kell az egy millió munkás, mert gondolom, akkor lesz igazi, ha azzal a technikával is építik, mint az egyiptomiak. Csakhogy ez akkor vinné előre a gazdaságot, ha ezeket a piramisokat el is adnák a szarkofággal együtt egy külföldi vevőnek, aki pénzt ad értük. Különben ez holt munka, pont úgy, mint a most szerveződő kubikos brigádok.