2011. január 15., szombat

ALKOTMÁNYBUHERÁLÁS

Orbán buherálgatja az új Alkotmányt, a szocialisták meg már megint szerencsétlenkednek.


Pedig Gyurcsány megmondta, hogy mi az egyetlen értelmes eljárás - ha az ellenzék de legfőképpen a Szocialista Párt teljesen kimarad ebből a cirkuszból, mert ha részt vesz benne, akkor egyúttal legitimálja is azt.


Nyilvánvaló, hogy nem majd a szavazáskor kell ki meg bevonulgatni, meg majd utólag okosakat nyilatkozni, hanem most kellene elmondani, hogy maga az alkotmányozási eljárás illegitim, erre nem kapott felhatalmazást sem Orbán, sem más és mi nem veszünk részt a nép becsapásában.


El kell mondani, lehetőleg sokszor es sokfelé, hogy arra nincs felhatalmazása Orbánnak, hogy a választáson megjelent választók kétharmadának szavazatait birtokolva a saját igényei szerint farigcsáljon új alaptörvényt, amely egyébként azokat is érinti, akik a választásokon nem jelentek meg, de akik esetleg az alkotmányozás tervét ismerve megjelentek volna.

Merthogy ugyan a politikusokat utálják, mint Fejenagy a kukoricagölödint, de ettől még nem ellenségei saját maguknak.

Erre kiderül, hogy az MSZP már megint úgy viselkedik, mint egy kisgyerek, aki nem tudja elviselni, ha nem turkálhat bele a bilibe, merthogy az olyan izgalmas...

Bárándy Gergely nyilatkozott ezzel kapcsolatban a minap és elmondta, hogy bár az MSZP kivonult ugyan az alkotmányozó bizottságból, de a vitában részt kíván venni, merthogy a frakció alternatívát akar felmutatni, mivel van saját alkotmánytervezete is, ami megtálalható az MSZP honlapján.

Pedig Bárándy okos ember egyébként és mégsem érti meg, hogy ebben a helyzetben nem az a lényeg, hogy mi szerepel a normaszövegben, nem érdekes az, hogy jelen esetben a Szentkorona benne szerepel- e a preambulumban, a címer a zászlóban, Orbán természetfeletti képességei pedig a magyarság megkérdőjelezhetetlen értékei között - itt maga az alkotmányozási folyamat illegitim.


Illegitim azért, mert erről egy tisztességes államban egy külön választáson megválasztott és csak ezzel a feladattal megbízott Alkotmányozó Nemzetgyűlésnek lehetne dönteni.

A mai parlamentet a választók nem annak tudatában választottak meg, hogy ebben a mindenki sorsát vastagon érintő kérdésben is dönteni fog, hanem az aktuális törvényalkotási feladatokra.
Az Alkotmány ugyanis nem egy törvény a sok közül, hanem ez az alaptörvény, melynek rendelkezéseivel egyetlen más törvény sem kerülhet ütközésbe, amely valamennyi életviszonyunk szabályozására kihat.

Hogy példát hozzak, ha pl. ha az Alkotmány úgy fogalmaz, hogy az emberi életet a fogantatástól védi, akkor nyakunkon az új Ratkó korszak,az abortusz lehetőségét ennek megfelelően lehet csak szabályozni - meglehet, a libák is ezentúl annyi tojáson kötelesek ülni, ahányat megtojtak, egyből se lehet rántotta.

Vagy ha pl. az Alkotmány a történelmi egyházak kiemelt szerepéről szól, akkor a Hit Gyülekezete vagy a kisegyházak tagjai, intézményei hátrányba kerülnek az előbbiekkel szemben, pedighát az Úr ugye nem szólt arról, hogy milyen formában illik imádni őt ahhoz, hogy a császár támogatását elnyerje az ő báránykája...

A Vezér persze ezt tekintené pályafutása csúcsának, hiszen bevonulna a történelemkönyvekbe: I. Viktor Mihály az ő személyes közreműködésével és hihetetlen alkotmányjogi felkészültségével (+Pozsgay) létrehozta az Új Magyarors... - nem jó, erről meg Gyurcsány juthat valaki eszébe - a Nemzeti Egység Alkotmányát!

Ez jelentőségét tekintve csak Napóleon Code Civiljéhez lesz hasonlítható, - megmondta ezt neki XIV. Lajos is a szomszéd kórteremből...
Ehhez akar most éppen asszisztálni a szocialista frakció.

Már megint ostobaságot csinálva természetesen, mivelhogy a nép nemigen látogatja az MSZP honlapját és egy fikarcnyit sem foglalkozik azzal, hogy mi a fenét irkálnak bele csavaros eszű jogászok a különféle tervezetekbe, melyek elektronikus formájuk miatt csak kiprintelve válhatnak esetleg hasznosíthatóvá, ha megfelelő a papír minősége.


A nép legfeljebb azt figyeli, hogy részt vesznek-e ebben a szocik vagy nem, és ha részt vesznek, akkor legyintenek egyet, hogy úgyis levajazzak egymás közt ezek a tróger politikusok.

Ennél sokkal többet érne az, ha mindenki előtt tisztává válna, hogy a születendő kisded Orbán ágyékából fakadt, hiszen bűvészkedhetnek bármennyit is Bárándyék, ha ott lesznek, akkor az általuk javasoltakból egy betű sem kerül bele Orbán remekművébe, viszont azt elolvashatják
meg meghallgathatják szertefelé, hogy az Alkotmányozó Országgyűlés tartalmas vita után elfogadta az új Alkotmányt.


A szocialistáknál vannak tagok, vannak a pártalkalmazottak, vannak a frakciótagok, vannak a választott tisztségviselők es van ezidőtájt egyetlen politikus is, - nagy kár, hogy éppen ő nem lehet próféta a saját hazájában.



:O))))

7 megjegyzés:

mongolkőrózsa írta...

pupu, gyurcsányod ötlete jó, de minek törjék magukat a többiek, erre a párhónapra, amikor úgy is bukik a fidesz...
ahogy viktor változtatott, úgy lehet majd az ő változtatásait is eltörölni:)
vagy gyurcsányon kívül minden szoci zsarolható a fidesz által? annyi jó válasz lehet, de ami ma itt van, az tűrhetetlen...
egyébként nem hiszem, hogy a szocik váltanak meg bennünket a narancszabálástól, inkább a pártonkívüliek: a börtönbe zártak, a banki hitelesek, a "panelpatkányok", a hajléktalanok, a meglopott nyuggerek, az elégedetlen kishivatalnokok, a vasutasok, a BKV dolgozói, a munkanélküliek, a kizsigerelt eü. dolgozók, a hülyére vett tanárok...ez hasra ütve is 4 millió dühös ember...és ott vannak még az úniós dühöngők is, akiknek orbán nem jön be...
a média egy rakás fos, onnan viktornak béke van...ezért kell net és a sok értelmes blogger...
azt azért +jegyzem, hogy abortuszellenes vagyok...

Névtelen írta...

A Smokie jó:) 16 évesen nagyon szerettem ezeket a dalokat...

Unknown írta...

Pupu, egy kis tévedés: közel sem volt a "választáson megjelent választók szavazatának 2/3-a" mivel az 53 % attól messze áll (alig több, mint a fele) A sajátos magyar választási rendszer tuningolta ezt fel a mandátumok kétharmadára.
Nekem meg az MSZP-s nyilatkozatok közül az tetszett a legjobban, hogy "nem vesznek részt az alkotmányozási folyamatban" CSAK a szavazásnál.
Hogy Hofi mit tudott volna ebből kihozni?!

Rétisas írta...

„ A nép legfeljebb azt figyeli, hogy részt vesznek-e ebben a szocik vagy nem, és ha részt vesznek, akkor legyintenek egyet, hogy úgyis levajazzak egymás közt ezek a tróger politikusok.”
Hát persze, most aztán igazat szóltál!

„nyakunkon az új Ratkó korszak,”
Remek, akkor a mai fiataloknak legalább lesz nyugdíjuk!Mégsem olyan hülye ez a Viktor! Nyugdíjkérdés nem kérdés többé!

„szocialisták meg már megint szerencsétlenkednek.”
Mint mindig a rendszerváltás óta!

„MSZP már megint úgy viselkedik, mint egy kisgyerek, aki nem tudja elviselni, ha nem turkálhat bele a bilibe, merthogy az olyan izgalmas...”
Nagyszerű, még a végén mindent belátsz. Hatalmas fejlődés.

Szabadnapos hullamosó írta...

rétisas te nem tudod, hogy pupu nem tagja a mszp-nek?
te nem tudod, hogy pupu mennyire és persze jogosan kritizálja a szocikat is nemcsak a jobboldalt?
te pupun akarod leverni a szocik bűneit?
hát hülye vagy te b..meg?!!!

Névtelen írta...

Szia Pupu!
Úgy néz ki, hogy az MSZP csak belátta, hogy igaza van Gyurcsány Ferencnek.Mégse vesz rész az alkotmány vitájában.Nol-on olvastam. Bubub64

Rétisas írta...

Szabadnapos hullamosónak!
Az én véleményem csak egy a sok közül.Jogom van leírni. Ha pupu nem akarná megjelentetni nem tenné. Miért akarnám én pupun leverni a szocik bűneit. Akkor holtra kellene vernem puput. Azt meg nem akarnám, akkor nem tudna irkálni itt. Hogy tudd, a másik oldalba sem vagyok beleszeretve. (Lásd be: Ha nem írogatna itt egy-egy nem mszp-s érzelmű, akkor unalmas lenne az egész.)