2011. január 16., vasárnap

GYALOGOSHID

Idáig vadul törtem a fejem, hogy mi a franc is kellhet meg ennek az országnak ebben a fene nagy jólétben.

Mindenünk megvan már, amit csak szemünk-szánk megkívánhatott, van már médiatörvényünk, szilárd lábakon álló nyugdíjrendszerünk, erős Pártunk és Kormányunk, - tulajdonképpen már csak ettől is büszkén emelhetné fel fejét a magyarember, de azért valami még hiányzott nekünk.

Ez a meghatározhatatlan ámde égető hiányérzet megkeserítette a lelkünket, időnként könnyeket csalt a szemünkbe, de ennek már - hála a Vezérnek - egyszer és mindenkorra vége!


A Vezér hű minisztere szájával súgta fülünkbe az örömhírt: vidulj magyar, lesz teneked végre gyaloghidad a Dunán, sétálhatsz majd rajta reggeltől napestig legyél bár magyar vagy turista, gyalogkakukk vagy gyalogliba, - masírozhatsz peckesen, lengetve a koronás címerrel ékesített új nemzeti lobogót!


Már idén elkezdik a különleges Bolyai híd előkészítését, amely a Petőfi és a Lágymányosi híd között fog kanyarogni a Duna fölött, okosította fel az ostoba népet Fellegi Tamás nemzeti erőforrás miniszter, merthogy az Új Széchenyi Tervből erre is lesz pénz.


Megkönnyebbültem.


Már aggódtam, hogy majd pont erre nem lesz, mikor ez az, ami úgy hiányzik nekünk, mint egy falat kenyér, hiszen olyan híd lesz ez, amely a szegényebb néprétegeket közelebb viszi a kultúrához, lévén, hogy aki elsétál rajta a Petőfi hídtól a Lágymányosi hídig, az megtekintheti a MÜPA-t, a mi hercig kis Nemzeti Színházunkat, emellett a többszintes hídon lesznek éttermek, kávézók és üzletek is.


A budai oldalon az ELTE és a BME épületei közt (?) érne partot, míg a szemközti oldalon - szintén az Új Széchenyi Terv forrásaiból - egy új koncert- és konferenciaközontot is építenek a Nemzeti Színház mellé, írja a Tények weboldala.

Finta József azt mondta a hírportálnak, hogy évek óta tervezi egy ilyen egyedülálló centrum létrehozását.

Hej, de szép is az, mikor nemzetünk nagyjai összefognak, gondolom, hogy az Új Széchenyi terv keretében ezrek fognak versenyezni a remek ötlet megvalósításának lehetőségéért, és hogy miért is van az, hogy az ember helyből meg tudja jövendölni a majdani pályázat nyertesének nevét, arra csak ez a rohadt, cinikus komcsi természetünk lehet a magyarázat.


A terület, mely előtt megvalósul ez a remekmű, Demján oligarchának a tulajdonában van, a konferenciaközpont és a majdan sunyin felépítésre kerülő kaszinó is az ő dédelgetett tervei közé tartozik, - nem lehet mondani, hogy Orbán nem gáláns, mikor a tartozások kiegyenlítésére kerül a sor.


Már a nemzeti Színház megvalósításáért is szépen fizetett, - akkor lett Demjáné a pesti Dunapart, és most, amikor nyolcévi pártfinanszírozást kell ellentételezni, szintúgy nagyvonalú a fizetség, - államköltségen valósul meg a Nagy Álom, melyet oly régóta dédelget Demján, az ő telkén, az ő beruházásában is - valószínűleg.


Kaszálni is ő fog kaszálni rajta, emellett övé lesz az építészeti környezetszennyezés joga is, tovább rondíthatja a pesti Duna partot, a MÜPA undorító monstrum kockaházától folytatva a sort a magyar építészeti negyed csúcsáig, a Nemzeti Színházig, a jellegtelen üvegkalickáin át a csicsás lakótelepen keresztül a Boráros térig.

Merthogy a Dunapartnak az ízlésvilágát kell visszatükröznie, a Nemzeti Színház kivételével, mert az meg Orbán ízlését tükrözi, még szerencse, hogy nem kellett rózsásra festeni, a lábazatról meg lemaradhattak a rojtok...

Mecsoda nagyívű terv, - hagyjuk rajta nyomunkat a bűnös városon, - habár én azt hittem, megússzuk a MÜPA mellett felépített Bábel-toronynak nevezett művel, ami legalább annak látszik - ami: egy nagy rakás kutyaszarnak.


Hogy a Várbazár felújításra kerül a Széchenyi terv pénzeiből, az is megér majd egy misét, de ami nekem nagyon tetszett, az Országos Széchényi Könyvtár elköltöztetése mai otthonából, a Budavári Palotából.

Na ja, - kell a hely.
Ma már amúgy is látnivaló, hogy a Sándor-palota kicsi egy ilyen nagyformátumú politikushoz, Európa Urához!

A Terrorelhárító Szolgálat átkeresztelése Udvarlaki Őrséggé meg csak technikai kérdés, - a koronát majd áthozza ide a fején a mi Viktorunk...



:O)))

12 megjegyzés:

--- írta...

ENNYI TULKOT, ÉS EZEKEN MÚLIK AZ ÉLETÜNK!!! AZ EMBEREK ÉHEZNEK ÉS HALÁLRA FAGYNAK, EZEK+EGYMÁST ELÉGÍTGETIK KI, MINT RÁKOSI A RUSZKIKAT ....

Névtelen írta...

A különbség csak az, hogy Rákosi alatt hasznos dolgok is épültek......

Névtelen írta...

Azon a gyaloghidon a vezir kezelését is végezni fogják,vagy úgy kielégül az ő naccerű dolgaitól,hogy már Bulgáriába sem kell nyaralnia?
Meddig birjuk ezt még,mit kell még elviselni...???

magdi neni írta...

Vannak akiknek semmi nem elég. Vajon majd elviszi a hátán? Vagy aranyból lesz az emlékmű? Vannak akik már érzékelik a szélirányt.

vénuszlakó írta...

NAJO, EBBŐL ÉN CSAK EGYET ÍRTAM PUPUNAK, PL. MAGDI NÉNI SEM ÉN VAGYOK...DE MOST MINDEN HOZZÁSZÓLÁS TETSZIK:))

fáj a torkom írta...

pupu most olvastam, hogy brüsszel szerint minden rendben van a médiatörvénnyel... :(

Törzsi írta...

Kedves fáj a torkom!

Elsietted, mert 3 óra múlva már mégsem nem....
Így van ez, ha ekkora szabadságharcosunk van.
Mindjárt ott van Watterloo-nál...

(Elnézést, nem hagyhattam ki. Ócska kis manipulátorok az mn-nél.Tiszta gáz ez.)

fáj a torkom írta...

Törzsi.
...Waterloonál...:):))

Névtelen írta...

Csak a hajógyári vigalmi negyed, a sukorói gengszterberuházás, a moszkvai kereskedelmi központ épületének áron aluli eladása, a 30 cm magas kilátó milliókért, az öszödi kormányüdülő kijátszása a frankó mi? Okostojások, annyit osztottátok már az észt, hogy nektek egy deka sem maradt.

Névtelen írta...

Azért ne vegyünk mindent egy sapka alá! (Mér' az is csak egy sapka, csak aranyból van...) A MŰPA és a Duna-House vagymi közti lakó/irodaházak kifejezetten XXI. századi, nemzetközileg és főleg szakmailag is elismert hàzikók. Nem tisztem Demjánt védeni, nem is teszem csak megjegyzem, hogy az ő cége munkahelyeket fenntartva legalább épít (értsd: csinál) valamit. Az egy másik kérdés, hogy még ennyi dellával is muszály a politika megvett áldása, vagy legalább olajozása, hogy elkészülhessen valami komolyabb, megtérülő beruházás, amibe nyilván sok pénzt kell ölni. Azt akarom mondani, hogyha hagynák a szakembereket dolgozni, talán szebb lehetne ez az ország is. A legjobb ellenpélda, amikor a politika akar valamit: Bábel-torony és főleg Nemzeti Színház. A nyomorult 4-es Metro meg mire ingyen használhatom, kész is lesz.
Az 1. Független magyar kormánynak is fontosabb volt egy megosztó vita a címerrel, meg az állami kitüntetések, minthogy egy erős gazdaságot hoznánk már létre, akkor még volt rá sanszunk, elkúrtuk. Most sincs jobb dolgunk, lesz olyan, de olyan alkotmányunk, hogy csudájára jár öt földrész, csak nem lesznek alanyai, mert addigra a népszuverén csendben éhenhal, külföldre távozik és nyomorba issza magát. Tehát akár a Sapka is benne lehet, lesz udvartartás, ispán, csak nép nem lesz hozzá. Uff

VénRóka írta...

Kellett nektek rendszerváltás. Akkor is csináltak hülyeségeket, de azért volt egy határ, amit nem mertek átlépni. Zengedezik, hogy mekkora volt anno az adósság?! Nem ekkora az biztos. Hogy nem tudtatok venni Fa szappant, meg nem nyugati kocsi volt a garagetokban? Most azt nyögitek. Ott is volt előre haladás. Várjatok még egy-két évet, és Ti is hasonló véleményen lesztek!
Na nehogy azt gondoljátok, hogy emeszpés vagyok. Egyik se jó a mostaniak közül. Nincs egyik felett sem olyan szervezet, ami az orrukra koppint, ha valamit galád módon kezelnek. Az EU is csak azt felügyeli, ami az érdeke.

Névtelen írta...

Ez a nagy baja a magyar népnek ! az egymásra valló köpködés. A baj ott van , hogy nem össze tartó népünk . És mi vagyunk az a többség akik , alig élünk meg egyik fizetéstől a másikig és ez akkor ha éppen van szerencsénk és dolgozunk . DE HA NEM ?

Én arra várok , és remélem meg élem azt a napot amikor elege lesz a népnek !!!!!!!! Amikor törődünk az igazsággal és látjuk azt amit látni kel !! Egyre szegényebbek vagyunk , leszünk és még beteg szabira sem mehetünk mert akkor nekünk ennyi , míg épülnek a felesleges hidak , míg a mi pénzűnkből kap a BKV , MÁV stb … mert a sok ellopott milliárdokat nem tudják visszakövetelni.

Ez a vallóság !!! Ne olvasunk be egymásnak , ha nem törekedjünk arra , hogy a kizsákmányolást állítsuk le !! A kommunális sunnyog adó , fűst adó,