2011. január 29., szombat

LÉNYEGÉBEN...

Ülést tartott ma az MSZP választmánya, ahol – Mesterházy és Gyurcsány távollétében - lényegében ugyanazokról a kérdésekről, ugyanabban a stílusban rágták a gittet, mint idáig.


Lényegében aktuálpolitizáltak, Balogh elnökhelyettes például a Fidesz igazi természetét taglalta, jóllehet eredetileg mintha az MSZP önmeghatározásáról lett volna szó.
Azt ugyanis lényegében tudjuk, hogy a Fidesz egy populista kelés a nép bánatos seggén egy agresszív diktátorocska vezetésével, de most már időszerű lenne megtudni azt is, hogy az MSZP ehhez képest micsoda, merthogy azt tudjuk, hogy természetesen matyóhímzés, csak még azt nem, hogy miért is?
Lényegében mindenki ott volt, aki számít, kivéve az aktuális pártelnököt és az párt egyetlen politikusát, ez utóbbi tényből bátran visszakövetkeztethetünk a rendezvény jelentőségére, a formálódó pártprogram (már van ceruzás változat…) és az MSZP állapotára.
A hülye baloldali meg itt áll, lényegében információk nélkül, oszt néz csak kifelé abból a birka/teve fejéből, hogy akkor most mi is van – nem e lehetne e talán az ő véleményét is megkérdezni pártprogram ügyében, ha párttag azért, ha meg nem, akkor meg azért, mert ennek a briliáns programnak a hatására hátha belelép a pártba, de legalábbis szavaz majd rá…
Lényegében sértettnek érzi magát, mert már megint a feje felett döntenek, a támogatását várják, de semmit meg nem tesznek érte, hogy megnyerjék annak az ügynek, melynek mibenlétéről láthatólag még nekik sincsen halovány fogalmuk sem.
Merthogy a formálódó pártprogram – abból ítélve, amit tudni lehet róla - egy nagy katyvasz, néhány, Kádár-kori pártbizottsági előterjesztéseken szocializálódott pártbürokrata és egy-két koncepciótlan ifjú titán zavaros műve, akik lényegében képtelenek voltak eldönteni, hogy most az ellent szidják, vagy pártot csináljanak.
Viszont Gyurcsány lényegében megmondta a frankót meg a tutit Ajkán, ahol lakossági fórumon vett részt.
A tudósítás szerint arról beszélt, hogy az MSZP átalakításával, a Fidesszel szemben álló demokratákat összegyűjtő, lényegében új pártot kell létrehozni, melyben hogy helyet kell adni az aktív civileknek, engedni kell, hogy véleményt mondjanak, és ennek most van itt az ideje.
Szerintem persze lényegében nem a Fidesszel szemben kellene meghatározni magunkat, elég lenne talán a céljainkkal, de hát ő tudja...
Ehhez képest nem ment el a válaszmányi ülésre, ahol éppen a párt átalakítását tűzték napirendre, ha jól látom, lényegében éppen újjáalakítanák a Békepártot.
Itt azért már tartottunk egyszer - kétszer, most már lényegében csak a döntő lépés lenne hátra - nevezetesen ha toronyugrásra vállalkoztunk, akkor lépnünk kellene már egyet oszt ugrani – a végén vagy világbajnok lesz belőlünk vagy palacsinta, de az életünket azért mégsem tölthetjük egy ugrótorony tetején, hacsak nem akarunk oszlopszentjei lenni a Szocialista Pártnak.
Lényegében azzal is ki lehetett volna egyezni, ha nem Gyurcsány megy el a gittet rágni, de megindokolja, - mondjuk, elmondja, hogy amit ottan rágni akarnak, az nem is gitt, hanem valami egészen más, állagában hasonló, ámde büdös anyag, amit rágjon csak a Tibor lelkesen, de ő ugyan nem, - ez egy álláspont, ami tolerálható és egyet is lehet vele érteni.
De távolmaradni, nem szólni semmit, egy lakossági fórumon meg eufemisztikus nyilatkozatokat tenni lényegében illetlenség a saját táborral szemben, amelyik egy idő után elveszíti a lelkesedését és legyint egyet: ez sem különb a többinél.
Amikor a libasereglet vonul a libaúsztatóra, ott is az a gúnár dolga, hogy peckes lépekkel masírozzon csapata élén, mutassa nekik az utat, - lényegében ebben kell kimerülnie élete céljának a sültté lényegülés előtt.
Egy pártpolitikus előtt azért ennél lényegében sokkal kellemesebb perspektívák állnak, ehhez persze pártpolitikusként kell viselkedni, esetenként kockázatokat is kell vállalni, nemmellesleg ott kell tartania maga mögött egy csoportot, amit nevezhetünk akár pártnak is.
Valaki egyszer azt mondta, hogy ha pártpolitikus akarsz lenni, akkor lényegében egyszerű dolgod van: keress egy sokaságot akik éppen vonulnak valamerre, és állj az élükre.
A sokaság megvan, az is érzékelhető lényegében, hogy merre akar menni, nosza, elé lehet állni.
Viszont egy másik okos meg azt mondta, hogy a vonulászás közben a döngő léptek mellett lényegében már csak egy fontos dologra kell odafigyelni, - időnként hátra kell nézni, hogy ott van e még a tömeg mögöttünk, vagy éppen bekanyarodik valami távoli utcasarkon.
Azt hiszem lényegében kiderült, hogy miről is szerettem volna véleményt mondani – talán dönteni és lépni kellene, még mielőtt bohózatba fordulna a baloldal önmarcangolása…


:O))))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a véleményem hogy most nem kellet ott most Gyurcsány

Törzsi írta...

PuPu,
úgy értelmezem SG nyilatkozata szerint, hogy mint frakciótag kapott automatikus meghívót.
Talán a többi frakciótagot is lehetne hiányolni, nem?
Törzsi

Törzsi írta...

P.S.
Azért az is szép, hogy a nem választmányi tag hiányát nehezményezi SG., de arról egy q...a szót sem szól, hogy mondjuk Harangozó Gábor alelnök sem volt ott, bokros teendőit intézte az USA-ban, Mesterházyval együtt. Szabó Vilmos frakcióvh. és ET képviselő meg Indiában tárgyalt. Miről?
Ők ketten nem értek rá arra sem, hogy az ET ülésen résztvegyenek.
Így tekintsük el GyF vegzálásától ez ügyben ammondó vagyok.
Törzsi

A többieket annál inkább lehet.

éva írta...

Pupu! Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy Gyurcsány nem bolond. Ha nem ment el egy ilyen gyűlésre az is "ékesen beszél" nagyjából és egészében ugyanaz a véleménye az ott előterjesztett dolgozatocskáról, mint neked. Egy olyan ülésen, ahol Balogh úr a vezérszónok, ő a hallgatóságból akármit mond, csak egy hozzászóló. "Na elvtársak, ki szól hozzá?"
Viszont átgondoltam komolyabban a jövőt, és meg kellett állapítanom, hogy az Orbán sem teljesen lökött. Sőt, nagyon is ügyes populista, aki a megszorításait proxyzta, azaz letagadhatóvá tette, a manyup pénzek lenyúlásával meg nagyobb botrányok nélkül ki fogja húzni 2014-ig. Előre közölték, hogy ugyan addigra vagy 1200 mrd-ot kivonnak a kiadási oldalról, DE! ebből idén csak 60 milliárdot tervez, a következő 2 évben
évente 5-600 mrd-ot - amit bőven ellensúlyoz a manyuptól lenyúlt összeg (meg jó ki shortolási lehetőség annak, aki tudja, mely napon dobnak piacra valamely részvényt)
Azt persze lehet előre látni, hogy 2014-re nagyjából kifújnak a tartalékok - ráadásul törvénybe akarja foglalni az államadósság maximumát is: azaz a KÖVETKEZŐ KORMÁNYRA OLYAN KESERVES MEGSZORÍTÁSOK TERHÉT RÓJA, hogy a nép megint aranykorként fog emlékezni a mostani korszakra. Azaz 2018-ban diadalmasan megint visszatérhet.
Para-Kováccsal értek egyet: Orbánt ki kell a nép véréből purgálni, ahhoz meg szerintem hagyni kell (sajnos) hogy 2014-ben az ő nyakába szakadjon a gebasz!
Ezért lehetséges, hogy hiába noszogatjuk az MSZP-t: nem is akar nyerni a következő választáson. És Gyurcsány magatartása ebbe tökéletesen beleillik. Ráadásul biológiai okokból addigra le fog zajlani egy MSZP vezetőségváltás is, van idő "felépíteni" az új brandeket. Még mindig jobb abban hinni, hogy "csak teszik magukat"!

zombi írta...

És ugyan Gyurcsány miért ment volna el ezeket a blődségeket meghallgatni? Járja az országot és megpróbál valamiféle összefogást kialakítani a kisemberek között. Az, hogy most milyen a szövege, nem számít. Az számít, hogy milyen lesz. Szerintem Gyurcsány már nem tartozik ezek közzé az alvajárók közzé.Kár is lenne. Szerintem lassan kialakítja a hátországát. Csak nehogy elkéssen.