2011. február 6., vasárnap

POLITIKUSOK

Elege van a magyar társadalomnak a politikusokból.

Húsz év fáradságos munkájával sikerült ezt a kiemelkedő eredményt elérniük, húsz éven keresztül halmoztak hibát hibára, húsz év is kevés volt hozzá, hogy elhitessék a társadalommal, hogy értük dolgoznak keményen.
A társadalom inkább azt látja bizonyítottnak, hogy leginkább a saját zsebük tömésével vannak elfoglalva, és erre tengernyi bizonyítékot lát maga körül.
Nem, nem csak a korrupció az, ami csípi az emberek szemét, hanem a megmagyarázhatatlan eredetű vagyonok, a látványos gazdagság, a procc újgazdagok gőgje is azt bizonyítja az átlagpolgár számára, hogy valami nem stimmel itt.
Hiszen ha minden rendben lenne, akkor miből is lenne annak százmilliós villája, huszonöt ingatlana, szőlőbirtoka, bányája, miegyebe, aki életében soha munkahelyen nem dolgozott, akinek vállalkozása nem volt, akinek a feleséges sem folytatott kereső tevékenységet soha.
De lehet találni a politika minden szegletében példát erre, a saját térfelünkön is sajnos, és ez azért veszélyes, mert a társadalom számára kínált megoldások fogyatkozóban vannak - hogy úgy mondjam, lassan elfogynak a libák és a legbölcsebb rabbi sem tud új politikai megoldásokkal előállni.
Mindig úgy tűnik, hogy majd jönnek valakik, vagy jön valaki, akiben talán hinni lehet, aztán mindig kiderül, hogy tévedtünk.
Legutóbb az LMP kínálta magát a társadalomnak, de ennek a pártnak már a neve is hazugság, hiszen egész eddigi tevékenysége azt bizonyítja, hogy dehogyis lehet más a politika, ez a társaság is ugyanolyan, mint a többi, legfeljebb más jelszavak hazugságait cipeli transzparenseire írva.
És akkor még nem is beszéltünk a megalapításához szükséges források zavaros eredetéről, - ma sem világos teljesen, hogy kinek az érdekeinek képviseletét vállalta el és milyen áron?
Szerintem mindenáron, mert képviselőnek lenni szép és jó és legfőképpen jövedelmező.
Gyurcsány kísérletet tett a politika kitakarítására, mert világosan felismerte, hogy milyen veszélyekkel jár, ha a politikai osztály elveszíti a hitelét, de ez aztán az érdekeltek közül senkinek sem tetszett, keresztbe is tettek neki alaposan.
Felelős a helyzetért persze a tanulásra képtelen magyar társadalom is, amelyik kikényszeríti a politikusokból a hazugságokat, és ha a hamis ígéretek nem válnak be, akkor erősen méltatlankodik, jóllehet ép ésszel nem lehet elhinni olyan bornírt baromságokat, melyeket elhinni nem restell.
És felelősek a helyzetért a pártok mögött álló tőkések is, mert sok esetben ők tolják bele a politikust a felelőtlen gazdasági megoldásokba, a társadalom érdekeivel ellentétes cselekedetekbe.
Ha elfogynak a politikai paletta színei, akkor sajnos jönnek a szélsőségek és a világ barnára lesz festve körülöttünk – a festék mibenlétét most nem is taglalnám.
Szinte az utolsó percben vagyunk, utoljára a társadalom még megpróbálkozott azzal, hogy a legnagyobb pofájú hatalomért ágaskodó kezébe adta az országot és várja a csodát.
Csoda pedig nem lesz, hiszen a csodához pénz kellene, az meg nincs.
A csodatevő meg éppen túlélésre játszik, ágál, felfújja magát, mint a mesebeli béka, nagy hangon óbégat és fenyegetőzik – éppen holnap hallgathatjuk majd meg azt, hogy tulajdonképpen már minden rendben is van, hiszen megvédett bennünket – magunktól.
A nép viszont nem hülye, - egy idő után lérzékelni fogja a szavak hazug voltát, és hogy ha erre ráébred, akkor igen csúnya világ is lehet még itt.
A szomorú, hogy ma nem látni pártpolitikai alternatívát, pedig igen felkészültnek kellene lennie a baloldalnak, ha nem akarja megtapasztalni, hogy milyen is az, amikor a helyzet még a mainál is sokkal jobban elmérgesedik.
Nincs már idő…
:O)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

"A társadalom inkább azt látja bizonyítottnak, hogy leginkább a saját zsebük tömésével vannak elfoglalva, és erre tengernyi bizonyítékot lát maga körül.
Nem, nem csak a korrupció az, ami csípi az emberek szemét, hanem a megmagyarázhatatlan eredetű vagyonok, a látványos gazdagság, a procc újgazdagok gőgje is azt bizonyítja az átlagpolgár számára, hogy valami nem stimmel itt"

Na, ez már igen! Látni leesett hályoggal! Gratulálok!

Névtelen írta...

Ezt mind tudjuk! Aki meg nem tudja, az sajnos nem olvassa el ezt a blogot. Ha véletlenül olvassa, akkor se hiszi, akkor se érti, annyira átmosták az agyát, hogy csak szitkozódni képes.

Névtelen írta...

Egy pár megalapításához milyen források szükségesek?
Muszáj ostobaságokat írni?

Tódor írta...

Kedves Névtelen (harmadik): Úgy látszik naiv vagy. Pártot két dolog miatt alapítanak -- általában:
1) csak a választások előtt alakít pártot, hogy felmarja a pénzt.
2) akar is valamit csinálni. No ekkor már jókora mennyiségű pénz kell. Iroda, személyzet, technikai háttér, terem bérlet, stb. Ezekhez kell az apró pénz, ami aztán majd meghozza a maga hasznát.Nem véletlen, hogy egyik párt sem tud elszámolni a vagyonával, a támogatottságával.
A további megjegyzésem már nem Neked szól!
Eszméletlen, ahogy ez a törpe minoritás ugrál. Azt hiszi ő húzza a talp alá valót az EU-nak Bár nem prímás, csak ... no ő csak réti néger.
A jobb keze meg antipolitikus, azt hiszi, hogy az IMF és a pénzvilág megijed, berosál és bocsánatot kér. Meg fogjuk mi még inni a levét ezeknek a "nagyon okos" nyilatkozatoknak.

RittyNT írta...

A saját zseb tömködése oldalfüggetlen, legfeljebb az ezzel párosuló pimaszság ami a mostani kormánypárt jellemzője. A "választók" számára 8 éven át készítették azt az ellenségképet amihez képest emberarcúnak hitették el magukat a szavazásra még kapható polgárokkal.