2011. március 19., szombat

ÉRTÉKMÉRTÉK...

Csendes nap ez a mai.

Ma nincsenek világrengető hírek, ami ezelőtt tíz-húsz évvel még rendkívüli kiadásokat indokolt volna, ma nem éri el a média ingerküszöbét.

Igaz ugyan, hogy Japánban ezrek haltak, igaz, hogy nem robbant fel egyetlen atomerőmű sem, csak majdnem, de ez már tegnapelőtti meg tegnapi hír.
Igaz az is, hogy Európa megtámadta Líbiát, de ez már tegnap eldöntött tény volt,.
Az is igaz, hogy ma egy francia vadászgéptüzet nyitott egy líbiai harcjárműre és „valószínűleg” megsemmisítette, de a mai világban ez sem hír, hiszen egy harci repülő lőtt egy harcjárművet – nem egy tétel.
Igaz az is, hogy igencsak kellett iparkodni a rakétákkal megvalósított segítségnyújtással, merthogy ha Kadhafi visszafoglalja Benghazit, akkor elfogy az indok – nincs tovább kit megvédeni.
Így aztán ott áll Líbia körül az összes olyan ország, amelyet már egyszer Irakban és egyszer Afganisztánban is tanítgattak arra, hogy egy háborút elkezdeni nem nehéz, de kiszállni belőle szinte lehetetlen.
Állítólag ott van már Líbiában hetek óta az angol különleges erők egy csoportja – természetesen mindenféle felhatalmazás nélkül, hiszen a BT határozata csak a légtérzárról rendelkezik.
Igaz, hogy a jogszerű határozat - leonina societa - engedélyezi a rakétavetőkkel és repülőgépekkel rendelkező és azokat buzgón használó civileket támadó törvényes kormány csapatainak megtámadását is, de akárhogy is próbálom a helyzetet értelmezni, sehogy nem tudom megfejteni, hogy Angliát ki hatalmazta fel szárazföldi akciók megkezdésére eegy szuverén ország területén.
Igaz ez a helyzet azért már előrelépés a szerbiai helyzethez képest, ahol még BT felhatalmazás sem volt semmire, de mégis.
Belátom, egy hajdani világbirodalom romjain ücsörögve rohadt nehéz lehet kilépni az imperialista álmok világából, pedig nem lenne hátrányos, hiszen egyszer már felrobbant a londoni metró, felrobbanhat másodszor is – a terrorista mindig helyzeti előnyben van áldozatával szemben.
De ilyesmiről sem nagyon értekezik a sajtó, hanem csak a katonai eszközök bemutatásán rugózik és a televízióban a Sarkozyvel pacsizó Berlusconit mutogatják, aki nem is olyan túl régen még Kadhafival parolázgatott.
Hát törődjünk bele, - ma nincsenek izgalmas hírek, hacsak ez nem hír, hogy Lázár János már megint hülye volt, de hát a rendszeresen megeső baromságoknak egy idő után nincs hírértékük, - hol itt az izgalom?
A mi Janink, aki a Legidiótább Orbán-nyalonc címért folytatott versenyben igen rövid idő alatt meggyőző fölénnyel lenyomta Szijjártót, kifejtette elméletét a szegény emberekkel kapcsolatban, miszerint ez a szűk réteg ab ovo értéktelen.
Sajnos nagy a gyanúm, hogy ez a magánvélemény igencsak egybevág a Fidesz és Orbán Viktor  véleményével is.
Persze van itten halálhörgés, de ennek vajmi kevés foganatja lesz, bunkó főnöke vérbunkó talpnyalójának a haja szála sem fog görbülni, végtére is első a lojalitás, a többi csak utána eshet latba.
Lojalitásból meg nincs hiány, ezt a szép érzemény még néhai főnöke, a megboldogult Rapcsák képviselő aktatáskájának cipelése során telepedett meg lelkében és azóta csak szarba szökkent…
Hogy ellopják a szegényektől a pénzt a tettestársaival együtt, az rendben van, ezt lehetett várni tőlük, de hogy ehhez még rá is csinálnak a fejükre, aztán a pofájukba vágják, hogy büdösek, az azért kicsit sok - de holnapután már ez sem lesz hír…
Holnapután az lesz a hír, hogy hivatalosan is megérkezik a tavasz, költöznek haza a vadludak – hacsak a Fülkék Ura másként nem rendelkezik.
És az sem biztos, hogy az évszak neve tavasz marad, lehet, hétfőn még megszavaz a Parlament egy képviselői indítványt az évszakok nevének megváltoztatásáról – legyen ezentúl a tavasz neve Narancskor, a nyáré Viktor, az őszé Borkor a télé meg Gyurcsány.
Mindegy, a rügyek akkor is kipattannak, a természet megújul, a szerelmek beteljesülnek, csupa gyönyörűség az élet.
A beteg állapota meg tovább romlik, a Lázár féle idióták majd szép lassan elkezdenek félni, - az okosabbja hamarabb, az ostobábbja majd csak később.
Magyarország túléli őket, hiszen hol van egy Lázárjankó egy Gerőernőhöz képest?
Kanyarba sincs.
És ne is reménykedjenek.
Nem fogunk kirohanni a Lisztferire emigrálni, maximum röhögni, aztán legfeljebb alámerülünk és kibekkeljük őket.
Antallnak bejött, nekünk miért ne jönne be?
Persze az is lehet, hogy megvárjuk, míg megvívják harcukat a Jobbikkal, elnézegetjük a maradványaikat, aztán hazaküldjük szépen mindegyiküket a sok értéktelennel összefogva, hadd rendezgessék a gondolataikat.
Rájuk fér…


:O)))

A bejegyzés itt is olvasható:

6 megjegyzés:

Debi írta...

Tényleg elég csendes ez a nap. Két hír azért felborzolta a gyenge idegrendszeremet:
1) Lézer Jani véleménye a szegényekről: miszerint mindenki annyit ér amennyije van -- ez láthatóan jól összecseng a Fidesz politikájával.
2) Bejelentették, hogy 10 millió forintnyi (nem euró, nem dollár) segélyt nyújtottunk a Japán földrengés áldozatainak. Ez szégyen, majdnem azt mondom, hogy akkor inkább semmit, ha csak ennyi telik tőlünk! Ez így kész égés! Ez az összeg segély a vörös iszap 1-1 áldozatának!

Debi írta...

Még egy megjegyzés: rájöttem miért kell megváltoztatni a Ferihegyi Repülőtér nevét.
A Fidesznek mérhetetlen Gyurcsány-fóbiája van: ott a Feri neve, gyorsan tüntessük el!

Erzsébet írta...

Kedves Debi!

Szellemes utóiratod egy dolog miatt sántít, mégpedig abban, hogy a Liszt is Feri!

A többivel tökéletesen egyetértek.

PuPunak meg most is, mint minden nap csak őszinte gratulációm! Az Ő írása minden reggel nekem a nap katalizátora. Köszi!!

OFF-RIMA írta...

Debi,
az eredetileg 11o millió lehetett csak lenyúlhatták, ebből nem a tapsolókat fizették ki, hanem azokat, akik fogták a kormánytagok állát, hogy le ne szakadjon a pofájuk a nép előtt...

lázárpubijános azt nyilatkozta, hogy belebarmoltak a felvételbe, ő ilyet nem mondott:jellem és máz-hibás agyagkorsó...


Viktor, Liszt FERENCET, akkor lisztviktorként ismeri?:))

RittyNT írta...

@Erzsébet Liszt Ferenc megszólításakor feltehetően nem a Feri becenevet használták, míg Gyurcsány esetében ez kézenfekvő.

ahetszazat írta...

"hogy Lázár János már megint hülye volt, de hát a rendszeresen megeső.."
Kivételesen egyet kell értsek Pupu-val, politikus ennyire nem lehet hülye, (dehogynem) ezért ennek a lázár gyereknek egy dolga maradt már csak: lemond minden tisztségéről, és elhúz a pi..ba..!