2011. március 6., vasárnap

VÁLASZTÓJOG...

A Szocialista Párt leamortizálódott üdvöskéje döngő léptekkel masírozgat Pozsgay és Szűrös útján.

Tehetséges asszony, rövid idő alatt beérte őket, ami azt illeti, meg is előzte a két elaggott hadastyánt,
Hiába, no, a friss erő és a jobboldalon még alig használt állapot komoly előny, lehet őt felkérni erre-arra.
Lehet neki nyitni egy kis rést, ahol majd be tud rángatni kenetes dumákkal megbolondítható baloldali választókat a jobboldal táborába, azzal is törhet némi borsot a szocialisták orra alá.
A Nagyasszony mellett szól a sajnálat – bántották a mi kedvencünket – de hogy miért is bántották, az híveit nemigen érdekli, ők a szegény megtört nőt látják benne a nem túl képességes ám annál nagyralátóbb némber helyett, aki rengeteg kárt okozott pártjának.
Aki mindig valaki akart lenni és így lett a végén belőle első lépcsőben csak a szocialistáknál senki, de már buzgón dolgozik azon, hogy minősítését országossá tegye…
A Nagyasszony méltóságteljes képpel magyarkodik, már csak a párta hiányzik a fejéről, pruszlik a kebeléről, matyóminták, vitézkötések és néhány tekervény, oszt komplett Magyar Anya a trianoni országzászló tövéből…
Az általa hozott imázs egyébként már szocialista korában is megfelelt a jobboldali etalonnak, tökéletesen illeszkedett a magyar törzsi világhoz, csak éppen, amikor elkezdett politizálni, elvétette az irányt és számára idegen közegben kezdett mocorogni.
Magyarországot ugyanis két nagy törzs és néhány kisebb lakja, mint például Kenyát a kikujuk és a luók, mellettük többek között a maszájok és a Giriama törzs-a nyújtottmellű nők törzse.
A két nagy törzs nálunk is megtalálható, és nálunk is van néhány kicsi.
Az egyik nagy törzs tagjai arról nevezetesek, hogy zászlókat lengetve méltóságteljes képpel vonulásznak fel le, a törzs főnökének szava törvény – mit törvény - Alkotmány a törzs tagjai számára.
A törzs tagjai nem ismernek tréfát, sőt, a viccet se értik, ellenben bunkót lóbálva közlekednek és ha más törzs tagjaival találkoznak, akkor iparkodnak időveszteség nélkül azonnal agyonverni.
Harcok szüneteiben a bunkót törzsfőnökük személyi használatú szobraként imádják.
A másik nagy törzs arról ismerhető fel, hogy nincs egyetlen törzsfőnökük, helyette sok főnök van.
Ezek között akad, amelyik még a gyarmatosítókkal is szót ért és tud késsel-villával enni.
A másikat a vének tanácsa taszigálja előre, a harmadik meg ott szorongatja az üres pénzeszacsi torkát és úgy csinál, mintha még lenne benne valami.
Őt a vének tanácsa várakozó szeretettel nézegeti, ugyanis ő nem a népet akarja boldogítani, csak magát meg a haverjait – sunnyog is ahogy illik, amit akar, azt meg két fabatkáért elvégzik a vének.
Mondjuk az furcsa, hogy láthatólag kudarcot vallott a fabatkák összekapirgálása ügyében - más törzseknél már régen marhagulyás lenne belőle, de ez egy humánus törzs.
A Nagyasszony, mikor kiderült, hogy ebben a törzsben ő már nemigen lesz főnök és világgá ment, akkor az első törzshöz igazolt át– alkatilag egyébként is ez fexik neki (zárdafőnöknő alkat, Mater Immaculata modell, mosolytalan ábrázat, szentfazék ájtatoskodás, ha kell, ha nem…) – és ott is marad, amíg csak át nem kell igazolnia a giramákhoz, Kudlikjuli mellé…
Most éppen azt hirdette meg a szlovákiai magyarok kulturális szervezete galántai járási szervezete területi választmányi ülésén a dél-szlovákiai Búcs községben, hogy nem lehet szembenállás az újonnan honosított magyar állampolgárok szavazati jogával kapcsolatban.
Világos, egységben a kétség, meg tudom jól, aki nem lép egyszerre - de azért azt meg kell jegyeznem, hogy talán mégsem az a demokrácia csúcsa, ha mi nevelgetjük fel a libát, mi spékeljük szakszerűen, mi sütjük ropogósra, a szomszéd meg beköszön az ajtón és lezabálja a tálat.
Én már csak ilyen ókonzervatív vagyok, szeretem az általam felnevelt libut magam megfalatozgatni, és ha a szomszéd kínálás nélkül rányomul, akkor behozom a hólapátot és olyat verek a pofájára, hogy jobban fog sziszegni, mint a néhai liba.
Ha rokon jön, akkor is én szeretem eldönteni, hogy mivel kínálom, ha nem jól viselkedik, akkor – mint Pelzné óta tudjuk – esetleg ropit érdemel ásványvízzel.
A libát meg, ha meglátom az ablakon át, hogy a közkedvelt Julcsa tánti felénk botorkál, akkor beágyazom ízibe a dunyha alá.
Vagy nem, de akkor is én döntöm el, hogy mit teszek.
Nekem ne írják elő bánatos honleányok a viselkedési receptet, arra finnyás vagyok – aki Görög Ibolyánál rosszabb, az adjon tanácsot az orbánviktornak!
Azt is mondta, hogy amikor 2010-ben a politikusok a parlamenti szavazáson elfogadták a kettős állampolgárságról szóló törvényt, egyúttal a szavazati jogot is támogatták, mert "az mindenhol hozzátartozik az állampolgársághoz".
Hát egy nagy bánatos túrót a ténsasszonynak.
Az ellen nekem sincs kifogásom, hogy az érintettek magyar útlevelet kapjanak, de szavazgatni ott szavazzanak, ahova az adójukat fizetik.
Nekem van olyan kedves ismerősöm, aki évek óta külföldön él, magyar állampolgár, de eszébe sincs elvágtatni a konzulátusra a választások idején – az a véleménye, hogy az ország életébe azok szóljanak bele, akik viselik is a döntéseik következményeit.
Igaza van, pedig még házelnök sem volt soha, pedig lehet, jobban jártunk volna vele, mint a mi háttérbe szorított fékezett habzású Dobó Katicánkkal, aki most a várfalra felfelé igyekszik önteni a forró húslevest…
De legalább a magyarok kulturális szervezete galántai járási szervezete területi választmányi ülésén a dél-szlovákiai Búcs községben valaki volt és ez se semmi…


:O))))

A bejegyzés a kapcsolat.hui portálon is olvasható!

11 megjegyzés:

mongolkőrózsa írta...

"...de szavazgatni ott szavazzanak, ahova az adójukat fizetik."
Igen, ez így van, egyetértek!

Névtelen írta...

Ő nem játssza a magyart, ő valóban magyar, ő a magyar nép jánya, nem tud lenni internacionalista, koszmópolita, mint a te kedves haveri köröd. Bizonyára belátta, hogy amit a te feród és hordája művelt az már hazaárulás, neki nincsen retye-rutyája a nagyvilágban, még ha meggebedne akkor sem tudna más lenni csak magyar, sajnos ő ilyen hátrányos helyzetű. Azon meg egyáltalán nem csodálkozom, hogy félted az ótvaros libádat, de vigyázz egyszer még a torkodon akad. Írásaidból kiderül, hogy nálad egoistább, mazochistább alak nem létezik a világon, derék ember vagy, bátran veregesd hátba magadat, más úgysem teszi. további jó görénykedést kívánok neked, te életedben soha nem leszel boldog, az irigység, gonoszság, gyűlölet szétmar a sósav. Sok boldogságot'

Névtelen írta...

Gratula, PuPU! Minden tiszteletem a Tiéd!

répajogar írta...

Szili 5o évig nem tudta, hogy magyar, csak most 2 éve tudatosult benne, amikor a szociktól már mindent megkapott és kisajtolt? kétéveseknek kuss legyen a politikában...
Csak EMBEREK lehetünk, de senki kárára nem lehetünk magyarok, főleg a politikában nem!

Névtelen írta...

Első névtelennek, a nagggyon magyarnak üzeni egy "koszmópolita":
Szörnyen unalmas ez a folytonos rugózás a magyarkodással, semmi ok a származással tündökölni, az teljesen értéksemleges dolog, amelyet a születéssel kapunk.
Azonban egyes illetők, mint például Szili Katalin, mást sem tudnak, mint könnybe lábadt szemmel elríni a Himnuszt, és ezzel a maga részéről megtette, amit megkövetelt a haza.
Kevés ez, mint a kismálna.

Debi írta...

Első névtelennek! Próbálj meg értelmesen, magyarul írni -- no meg a helyesírást is gyakorolnod kellene. Sokan mondták már, hogy a stílus maga az ember. Amennyiben csak mocskolódni tudsz , menj a magadfajta blogra ez meg hagy meg a magunkfajtáknak! Remélem felfogtad! Nem látod, hogy túl sok a köpönyegforgató a köreitekben?!
A többi megszólalóval egyetértek.

hehe írta...

DEBInek:a stilus tényleg maga az ember, de hát szeretett grafománod is állandóan mocskolódik.Ezt nem veszed észre?csak épp nem magát meg gyurcsányt a csótányt,hanem a kicsire nőtt,Nagy Viktort ócsárolja.

Névtelen írta...

Csak azt nem értem, hogy ha valaki oly BÖLCS, MINT ÖN, akkor mi a f_szért nem volt 8 éven át FLETÓ tanácsadója.Nem talált ÖNRE? Jelentkezni kellett volna nála, mint a bölcsek bölcse.Itt kúrta el igazán fletó.

Névtelen írta...

pupu elvtársnak. Tragikomikus lehetsz, amikor a sült libucidat dugdosod a hitvesi franci nyoszolyába. Készíts róla filmet és tedd fel a blogodra, had röhögjünk már egy kicsikét ebben a szomorú kib....ott világban. Jut eszembe, lehet, hogy te a libákat dugod a nejed helyett, de vigyázz mert az szigorúan büntetendő, állatkínzásnak minősül.Tudod az irigység nagy betegség, még a végén belepusztulsz. Abban biztos vagyok, hogy ez az írás nem megy át, nincs bátorságod átengedni, gyáva nyúl. További jó bosszankodást. Szeretett bandádnak most sem sikerült nyerni, hát hiába nem akarnak felebarátaid ébredezni, úgy látszik nem elég hatásos az izgató tevékenységed. További jó liba kefélgetést kívánok.Világ liba zabálói egye-süljetek.

Unknown írta...

Pupu! Lám jó az Isten, jót ád, hogy felvitte a kend dolgát! Már állandó jobbos rajongóid is vannak, és micsoda felsőfokú jelzőkkel?! Majd talán a színvonalukat is emelik, ha rendre megégetik magukat. Bár elég kevés értelmes közül lehet válogatni, ha az összes jobbos megszólalás színvonalából indulok ki. Remélem még jó sokáig élvezhetjük a grafomániád eredményeit.
Csak ez a témaválasztás? Szili nem is érdemel ennyi figyelmet. Ahogy nagyon találóan fogalmaztad: bőszen dolgozik azon, hogy országosan senki legyen.

Debi írta...

22:02-es névtelennek: látod csalódtál! Átment az ordenáré stílusban megírt hozzászólásod, ehhez kell az emberi nagyvonalúság és gerinc, nem te mocskolódásodhoz!
Egyetértek Kováccsal:"Remélem még jó sokáig élvezhetjük a grafomániáid eredményeit."