2011. május 30., hétfő

KÉNYSZERMUNKA

Háromszázezer új munkahelyet kíván létrehozni a kormány 2014 végéig.
Csak gratulálni tudok a szép elképzeléshez, habár az egymillió munkahely szebben hangzott, mégha a kifutása hosszabb távú is lett volna ennél.
Igaz, így meg az időarányos teljesítménnyel van baj, már tervszinten is, és akkor hol van még a gyakorlat!
És ugye, ez az „új munkahely” is érdekes megfogalmazás, mert gyönyörűen hangzik ugyan, de az életben azért a helyzet nem ilyen gyönyörű.
Ha például van száz libám és elhatározom, hogy három hónapon belül veszek harminc új libát, akkor a gyanútlan érdeklődő azt vélelmezi, hogy három hónap múlva lesz százharminc libám.
Én viszont tudom, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy lakodalmat szervezzek a többletlibákra, hiszen a három hónap alatt elvihet belőlük ötöt a róka, széttéphet tízet a szomszéd kutyája, kitudja, miért, de nem szex céljából végleg égnek emelheti a lúdtalpait tíz, etnikai konfliktus áldozata lehet további tíz liba.
A végeredmény meglehetősen lesújtó lesz, ámde én nem is szervezek erre lakodalmat, ellentétben Matolcsy miniszterrel, akinek egyetlen tulajdonságát tudom csak komolyan irigyelni: a határtalan és fékevesztett optimizmusát.
Valaki azért már elmondhatná neki, hogy a munkahelyeket egy normális kapitalista országban nem a kormány teremti, merthogy amit a kormány tud teremteni az a zsebünkbe egy fillért sem fog tenni, ellenben kivenni belőle annál többet.
Ha az államigazgatásban dolgozók számát szaporítja, ha a közalkalmazottak számára teremt új munkahelyeket, ha a hadsereget fejleszti Pirézia megtámadása céljából – a magyar virtust valahol meg kellene már megint mutatni a világnak – ezek csak viszik a pénzt.
Munkahelyet itt a Mercedes meg az Audi teremt, meg a koreai és kínai beruházók, meg a zsidók, ha el nem hajtják őket a szaros négyezer munkahelyükkel a francba népnemzeti megfontolásokból meg a haverok üzletének felvirágoztatása céljából.
Matolcsy azt is mondta, hogy az év első négy hónapjában jelentősen nőtt a foglalkoztatottság 2010 azonos időszakához képest, ami négy okra vezethető vissza. 
Egyrészt az ipari export bővülésének, másrészt a kormány gazdaságpolitikája belföldi piacbővítő hatásának, de fontos szerepet játszott a kis- és közepes vállalkozói szektor helyzetének javulása, valamint a közmunkaprogramok is.
Nagy öröm ez minékünk, különösen az, hogy megtudhattuk, hogy a kormánynak van gazdaságpolitikája, attól meg, hogy annak meg lett piacbővítő hatása is, egyenesen könnybelábadt a szemünk.
Hogy a kis és közepes vállalkozói szektor helyzetének javulását ki hitette el vele, azt nem lehet tudni, mindenesetre megkérdezhetne olyanokat is, akik nem azt mondják neki, amit hallani szeretne.
És valaki már arról is felvilágosíthatná, hogy a közmunka az nem munkahelyteremtés, a közmunka azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen azoknak, akiknek még van munkahelyük büdösödő hullákon átlépdelni munkába menet.
Persze, ha majd létrejön Pintér tábornok vezetésével a magyar Todt-szervezet és teherautókon szállítják a munkaerőt a gigászi magyar építkezésekre, akkor majd más lesz a helyzet.
De addig azért a négyórás foglalkoztatás munkahelyteremtésként történő elszámolásán csak röhigcsélni lehet.
Legfeljebb a Vezér lehet büszke magára darabideig, ameddig be nem vezetik az családi pótlék új rendszerét, mert akkor aztán tényleg eljő végre hazánkba az aranykor, komplett családok fognak éhenveszni, nagymamástul-gyerekestől családbarát politikája jegyében.
Persze nem nagy kár értük, ők a Lázár-skála legalján helyezkednek el úgyis, aki meg a tetején van, azok úgysem szoktak ilyen alantas körökben megfordulni, a Vidi tribünje is már olyan kirándulás nekik, mintha az Amazonas őserdeiben civilizációt alig ismerő törzsek közé mennének kalandtúrára.
Szóval ez most az aktuális helyzet, optimizmusunk töretlen, meglehet, Viktor szobájában is fel van írva a falra, hogy kommunista-optimista.
Mi is azok vagyunk és nagyon reméljük, hogy ez az erőszakos és tehetségtelen banda a ciklus végén úgy eltűnik a nemzet életéből, mint a büdösség.
De addig azért – biztos, ami biztos – mindenki szerezzen be egy strapabíró bakancsot, bélelt nadrágot és egy meleg, vízhatlan pufidzsekit, hogy ne fázzon, mikor lapáttal a vállán ballag az esőben a négyórás közmunkára, értékteremtő munkát végezni.
Árkot tisztítani a polgármester úr utcájában,

:O))))

11 megjegyzés:

éva írta...

Pupu! Mindent lehet, csak akarni kell. MUKOGYJ!!!
Akarnokságban semmi hiányunk nincs - az államférfi tehetség - na az már más tészta.
A Mi Boldogságunkról mostanában az alábbi story ugrik be nálam:
Pszichiáter a beteghez:Kezdjük talán a legelején
Beteg: Kezdetben teremtettem az eget és a földet....

Debi írta...

Pupu!
Mi véleményed attól a miniszterelnökről, akinek fontosabb egy BEK döntőn történő villogás, mint:
1)Részt venni a Magyar Hősök Emléknapján,
2)Tárgyalni a Rendvédelmi dolgozók képviselőivel,
3)Soros EU-s elnökként nyilatkozni a Mladics ügyben.
Bocsánat, hogy nem a témához szóltam hozzá!

PuPu írta...

FOGADJUNK, HOGY KITALÁLTAD MÁR A VÉLEMÉNYEM?
:O))))

Névtelen írta...

PuPu!

Elmondom, hogy lesz...

A sok munkanélküli fele megy Felcsútra dolomitból piramist építeni, Makovecz tervei alapján. A kiírásban csak annyi szerepel, hogy a Kheopsz piramisnál is nagyobb legyen, és a hieroglifák helyett rovásírással kell bevésni Alsó- és Felső- Csut királya - Ré fia - nevét a dolomitba.
A nyugdíjból visszahívott rendőrök/tűzoltók/ katonák a munkafelügyelők lesznek, aki nem akar dolgozni, azt jól megkorbácsolják.
Ez durván 300 ezer új munkahelyet jelentene.
Kedves Vezetőnk, már a konkurenciát is elintézte, ezért volt nemrég Egyiptomban...
A piramisokkal a turizmust lendítené fel, természetesen - más hátsó szándékot feltételezni sem mernék (mostanában).
A maradék munkanélküli - a hajléktalanokkal - megy kubikolni a Duna-partra, mivel a Dunán is kellene egypár duzzasztót/gátat építeni, hogy ismét hajózhatók legyenek nemzetünk folyói.
És ahogy Csaucseszku (a nagy előd és legfőbb példakép) is megálmodta kellene majd egy csatornát is ásni kedves Vezetőnk házáig.

Persze a Dunát is össze lehetne kötni a Tiszával... munka tehát elvileg lenne dögivel...

Névtelen írta...

csak szijatok elvtarsak es elvtarsnok.

PuPu írta...

Szívós névtelennek.
Az nem zacvar, hogy már neked is horpadt a homlokod?
Merthogy mi ezt vártuk, te meg a csodát...
:O)))))

Mafalda írta...

Figyelj Pupu, szerintem Orbán királyunk pontosan így gondolta megoldani a munkanélküliséget, hogy trollkodásra toboroz ilyen 'szívós névteleneket' jó pénzért, ne is csodálkozz hát rajta, hogy névtelenünk hűséges a kenyéradójához és szorgalamasan teljesíti amivel megbízták...

Egyébként nagyon tetszik a blogod, csak így tovább :)

MoonRiver írta...

Na ez az, amit végképp nem értek. A fenti szívást ugyanis. Mert mi idióták megérdemeltük, az már biztos, de a sok-sok FIDESZ-fan, immár terjedelmes agganccsal a homlokán, még mindig oázik, és képtelen körülnézni, pedig neki is az állát nyaldossa már a lé. Bár elismerem, lehet, hogy lelkesedve jobb elviselni, mint nekünk fintorogni folyamatosan. (Vigyázat, ez nem azt jelenti, hogy beállok én is szar vasnak! Bocs.)

Névtelen írta...

miből gondolod, hogy horpadt a homlokom, én a brancsban vagyok, ezért nem kell szívnom.hahaha

terlasz írta...

De nyalod annál inkább, kedves névtelen! Az is elég szarügy, nem?

Névtelen írta...

torlasznak; se nem nyalom se nem szívom. Remek nyalókáim vannak, a narancsízű a legmenőbb.