2011. június 2., csütörtök

A BOHÓC ÜGYEI

Tárgyalt ma a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek felével.
A tárgyaláson eredményt ugyan nem értek el, ámde Pintér belügyminiszter szerint a foglalkozás mégis elérte a célját, mint mondta: "közelebb jutottunk ismét egy-egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket mi szeretnénk érvényesíteni".
Ezzel hozzávetőleg azt is elmondta, hogy milyen a kormány számára az optimális véleménycsere modellje: bemennek az érdekvédelmi szervezetek a saját véleményükkel és kijönnek Orbán véleményével, aki ma - férfiak módjára - semmit sem ért el, pedig milyen okosan akart beszélni.
Így aztán véget is vetett hamar az Úr alászállásának.
Búcsúzóul a rendvédelmi érdekvédők még meghívták a Parlament kapuja elé egy rögtönzött szociális konzultációra, de miután éppen nem volt nála a páncélozott BMW-je, valamint valódi hús-vér emberekkel kellett volna találkoznia, nem a saját zombi-gyűjteményével, zászlóerdő előtt, így nem vállalta a közvetlen konzultációt.
Pedig nemigen kellett volna attól tartania, hogy helyben agyonverik, le se igen köpték volna, mindössze meghallhatta volna, hogy milyen is a nép hangja, mikor éppen nem tetszik neki a rendszer.
Az új rendszer, melyről a rendvédelmi dolgozók tisztavatásán beszélt, akik szerinte egy régi rendszerben kezdték meg tanulmányaikat, de már egy új rendszerben születtek
Kulturáltan kimentette magát, miszerint a meghívást „a bohócügyi államtitkáromnak fogom átadni".
Mondjuk, ha ilyet Gyurcsány vagy Bajnai mond, már lángokban áll Budapest, persze az is lehet, hogy ez a megfelelő hang az elégedetlenekkel szemben, merthogy erre nem álltak fel azonnal a szakszervezeti tárgyalók és nem hagyták azonnal faképnél a bohócok miniszterelnökét, aki saját magából is egyre inkább bohócot csinál.
Mondjuk, nem vagyok elragadtatva a rendvédelmi érdekképviseletek működésétől sem, hiszen a tizennégy érdekképviseletből csak heten vehettek részt a tárgyaláson, a többiek, akik együttesen a rendvédelmi dolgozók felét képviselték, a kapun kívül rághatták a körmüket, hogy agyba-főbe megtisztelt bajtársaik miben is fognak egyezkedni az ő bürkéjükre, merthogy az nagyon valószínű, hogy a tárgyalások a klasszikus szabályok szerint mennek majd.
A kormány majd felveti, hogy minden kilógó testrészüket levágja, majd nagy kegyesen belemegy, hogy csak a két lábuk és a kezeik kerülnek amputálásra, - innentől kezdve aztán lehet győzelemként kommunikálni a tagság felé, hogy az, ami innentől kezdve a földig ér, az legalább megmaradt.
Orbán ehhez nagyon ért, úgy látszik tudja, hogy az ellenfelet először részekre kell osztani, aztán a részekkel külön-külön igen hamar le lehet számolni.
Sajnálatos, hogy ezt a rendvédelmiek nem ismerték fel – ha van csöpp eszük, be sem lépnek a Parlament kapuján, míg mindahányan be nem léphetnek.
Igazán nem vagyok nagy tisztelője Szima Juditnak, meg tettrekész egyletének, de mögöttük is munkavállalók állnak, ők is dolgozókat képviselnek, ennélfogva ott a helyük annál az asztalnál, ahol a munkavállalók érdekeiről döntenek.
Azt mondja a magyar közmondás, hogy sok lúd disznót győz – érthetetlen, hogy miért akar a libák fele nekimenni ennek a disznónak, akinek így megadják a győzelem esélyét.
Hacsak nem a rendőrök számlálták meg a résztvevőket és az egy-kettő-sok algoritmus alapján elégségesnek vélték a résztvevők számát.
Hacsak nem akarnak a többiek rovására, maguknak valamilyen pitiáner engedményt vagy langyos ígéretet kicsikarva különalkut kötni.
Hát tévednek, de nagyon.
Ha sikert akarnak elérni, még azokat a szakszervezeteket is csatlakozásra kellene felszólítaniuk, akiket szintén fenyeget a meglehetősen érdekesen fogalmazott nyugdíj-törvény, és akik ma még talán el sem hiszik, hogy például egy sugárzásnak kitett munkahelyen dolgozó orvost is vissza lehet hívni a nyugdíjból.
Vagy az életén át derékig vízben dolgozó bányászt, vagy az éveken át ötven fokban dolgozó kemencekőművest.
A röntgenorvos jó lesz majd a csatornaparton a csizma által feltört lábakat kötözni, emellett – ingyen szolgáltatásként - az éjszakai műszakok során világíthat is a lapátoló bérelszámolók és állástalan könyvelők munkahadseregének a Tisza partján…
A bányászoknak és a kemencekőműveseknek meg egyenesen felüdülés lesz majd a napon végzett egészséges lapátolás, biztos vagyok benne, hogy szavazataik örökké Viktoré lesznek.
Ha összeszámolnánk, hogy a magyar történelem során hányszor veszített a magyar kicsiben és nagyban az összefogás hiánya miatt, magasabb szám jönne ki, mint Orbán beváltatlan ígéreteinek száma, pedig ez utóbbi is a fekvőnyolcashoz közelít.
Mindenesetre érdekes lesz a harc kimenetele, - ha Orbán győz, akkor itt legközelebb a csákányokat már nem csak díszletnek hozzák, a rendőrök pedig csendes érdeklődéssel fogják szemlélni a sorstársak ügyködését.
Ha az érdekvédelmek győznek, - amin értsünk egy korrekt, a szerzett jogokat nem érintő megállapodást – akkor ez az első jele lehet a magyar szakszervezeti mozgalom feltámadásnak.
Reménykedjünk ebben…

:O))))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Várható volt, hogy a szakszervezetek "lágyabb" felével próbál megalkudni, megfenyegetni, és így egymásnak fordítani őket. Utolérhető a 2002-es választási kampány óta, a megosztó politika. Remélem, mont nem tudja megtenni, és a többi szakszervezetet is betudják vonni, mint a buszosokat, ahol ugye uniós törvények szerint is, 55 évesen nyugdíj van, hisz nem vezethet a tömegközlekedésben. Közösen, összefogva nyerhetnek, de most, és nem jövőre, mert akkor már tényleg csak csákánnyal fog menni :(

MoonRiver írta...

Most nyissam ki a borítékom, vagy a "tárgyalások" végén? Esküszöm, egy betűt sem fogok változtatni benne.

offset írta...

Sajnos az elmúlt 21 évben a szakszervezeti mozgalom annyira leamortizálódott, olyan megosztott lett, hogy kívülről figyelve, csak számtalan vezetőt lát. A mögéjük felsorakozó tömegek hiányoznak. A rendvédelmiek látványos tüntetése is részérdeket képviselt, s lassan beigazolódni látszik a régi mondás: Egyszer volt Budán kutyavásár. Legalább a dolgozók érdekeit védő (vagy védenie kellő) szakszervezeti vezetők fognának össze, de mindegyik a maga ki részérdekét akarja képviselni. Azt sem megfelelően. Ha a szemükbe lehetett vágni, hogy az általuk képviselt emberek bohócok, akikhez majd a bohócügyi államtitkár megy ki, és nem álltak fel, nem hagyták ott ezt a gátlástalan, hazug embert, nos, akkor nem sok sikert lehet nekik jósolni..

Névtelen írta...

Volt szakszervezet a rákosi és kádár éra alatt? a 21-hez még adj hozzá 4o évet.

éva írta...

No és ahhoz mit szóltok, hogy a Tettrekészek túlságosan is "bohóc" vezetőjét ÉPP MOST sikerült letartóztatni a NANÁ! független ügyészségnek?
Van még valaki, aki tagadná a viktatúra kiépítését? Rákosi pajtás forgatókönyvéből dolgozik Orbán - saját esze ugyanis nincs ehhez!

éva írta...

Jut eszembe: a NET-en néhányan azon élcelődtek, hogy akar Orbán a rendvédelmi szakszervezetisekkel "mint férfi a férfival" beszélni, amikor a legvehemensebb nő? Nos így: letartóztattatja - és reméli, hogy egy simulékonyabb férfit választanak a helyére.
Ezek tényleg ENNYIRE hülyék, vagy direkt akarnak rendkívüli állapotot kihirdetni?

Névtelen írta...

Majd, ha szembenéztetek a maszop-szadesz-madöf gyilkos kolcsival (a tengellyel), és elgondolkodtatok a 2002 és 2010 közötti botrányos és kurva szar kormányzáson és annak minden - de elsősorban pénzügyi - következményein, akkor gyertek ide pampogni, nyavajogni és fikázgatni a nyolc év szar kormányzás következményeivel szembenéző és szinte a lehetetlen, szűk mozgástérben mégis valami reményt adót tevő Orbán kormánnyal szemben, ti rothadt, szemét, geci balliberális csírák! Úgy tesztek, mintha nem a ti oldalatok kormányzott volna 2002-től 2010-ig... Ma, az Ünnepi Könyvhét eseményeiben alkalmam volt baloldali elemzők írásaiba beleolvasni, és még ők sem tagadják, hogy a Feritek (aki éppen ma 50 éves, hogy baszna bele a pofájába a gömbvillám...), valamint annak előde és utóda a legmocskosabb szarba tolta bele Magyarországot, pl. különösen a külső államadósság megduplázásával. Ti pedig ennek tapsoltok... És, ha a mostani kormány tenni akar valamit e nehéz helyzet ellen, akkor ti, mint a bosszú népe (a sivatag porától koszosak) ugrotok rá és harapjátok át a torkát, mert Viktor-vért akartok vedelni. Nos, menjetek a picsába, mind, azonnal!

PuPu írta...

a maszop-szadesz-madöf gyilkos kolcsit emlegető idiótának.
1. A botrányokat ti csináltátok, mert ugatjátok a demokráciát, nektek éppen egy ilyen, egy Orbán tipusúidióta kell, aki majd ad a pofátokra vastagon - Rákosinak is a hozzád hasonló idióták tapsoltak.
2. A pénzügyi következményeken elvitatkozgathatunk, mindenesetre abban a nyolc évben fel sem merült a gondolataimban, hogy el kell innen menekítenem a kis pénzem, most meg ez elsőrendű feladattá lépett elő.
3. Te az elmúlt években ott ordibáltál az utcán, kukákat gyújtogattál és kövekkel hajigáltad a rendőröket, utána meg panaszkodtál, amikor megkaptad, ami járt a pofádra.
Nekünk is jogunk van kifejezni a nemtetszésünket, még ha a hozzád hasonló mongol-idiótáknak ez nem is tetszik - én is elvisellek téged, viselj el te is engem.
4, Isten éltesse a Ferit, a gömbvillámot meg küldjed az alcsuti haverodnak, aki neked a reményt adja, a nyugdíjadra félretett lóvéd meg eltapsolja és 7.7%-ra vesz fel harminc évre ! hitelt az adósságcsökkentés jegyében.
Jól teszi, mert a szavazóbázisa éppen olyan hülye átlagosan, mint te egyedileg.
5. És végül: bár semmi közöd nincs, hogy én melyik nép gyermeke vagyok, dehamár, akkor elmondanám neked, hogy a zsidó nép kultúrája többezer éves, és azidő alatt, míg téged összebarkácsoltak az évszázadok során a mongolok, vallonok, törökök, osztrákok, franciák, románok, tótok meg a II. Ukrán Front, ők akkor már régen tudósokat, művészeket, értékes embereket adtak a világnak.
Ha a dolgokat pőre valóságukban nézzük, akkor te hozzájuk úgy viszonyulsz, mit a faluszéli korcs a kifogástalan pedigréjú bernáthegyihez.
De hogy ne élj teljesen álomvilágban, elárulom neked, hogy nem mindenki zsidó, aki nem hülye, mint ahogy a nemzsidók között is vannak okos emberek, őket mindközönségesen csak demokratáknak hívjuk.
Téged meg egy ostoba, udvariatlan tahónak, akinek most csak azért válaszoltam, hogy legyen min törnöd a fejed addig, míg ezt a bánatos kosztromai ökröt a bandájával együtt világgá nem hajtja a nép.
ja!
És én is szeretlek!

:O))))

Névtelen írta...

pupu maga a legnagyobb idióta.maga rákosinak is tapsolt volna, de akkor még gyermek volt. kádárnak viszont vastapsolt hiszen a hadseregében volt tiszt, meg más egyéb. maga, és a magafajták ne tanítsanak nekünk demokráciát. a koszos kis pénzét meg nyugodtam tegye be a svájci bankba, vagy akárhová.

PuPu írta...

Na, most mit kezdjek veled?
De tudod mit?
Felvételt nyertél a HHMH Klubba!
:O))))

Névtelen írta...

Annak a kedves névtelen beírónak, aki nem túl hízelgőn írt a bal- liberálisoknak.
Nos beírása minősíti Önt.Talán nem haragszik meg, ha egy műveletlen agyhalott jobb oldali szimpatizánsnak titulálom.Önnek és társainak az a rendkívüli szerencséje, hogy a baloldali érzülettel megáldott emberek sokkal racionálisabban gondolkodnak, - s ellentétben a hőbörgő jobbosoktól - kulturáltabban tudnak megnyilvánulni.Ha valamivel nem tudnak egyet érteni, nem rúgják fel azonnal az asztalt, nem borítgatnak kukákat, nem gyújtanak azonnal autókat, nem vizelik össze-vissza a Kossuth teret és a többi.Jobboldalon mintha hiányozna az értelem, az intelligencia.Szóval ne sűrűn írjanak IQ tesztet, mert akkor saját maguk számára is nyilvánvalóvá válik butaságuk.Szóval addig boldogok, amíg nem lesznek tisztába saját magukkal.
Arra a két és fél évre, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, azt már fél lábon is kibírjuk.(Csak azt tudnám, hogy az az idióta hogy lett az ország miniszterelnöke?Lehet hogy az otthon maradok számlájára kell írnunk?)
Remélem még egyszer ezt a hibát nem fogják elkövetni.Orbánnak az osztrák elme gyogy intézetben a helye!Persze az olyan agy mosott híveinek is, mint amilyen Ön.