2011. június 18., szombat

KÓSÁNÉ LEVELE

Kósáné Kovács Magda – miután még hallgatóként sem kapott meghívást a kongresszusra, nyílt levelet intézett a részvevőkhöz.
Ebben összefogásra szólt fel, mert „ Most a legrosszabb múlt árnyai vicsorognak ránk.
Attól rettegek, hogy erre a hideg, kegyetlen profizmussal felépített csapdára mi nem a 89-es, távolbalátó és elvszerű, de a közös nevező megtalálásában mégis rugalmas módon reagálunk.
Több a taktikázás, mint a hit, és ennek csak Ti állíthattok gátat.” – írja a kongresszusi küldötteknek, akik nem biztos, hogy odafigyelnek rá, hiszen kicsoda ő, hogy oda kelljen figyelni rá, végtére is nem egy Balogh András.
Pedig ha odafigyeltek volna rá azok, akiknek erre szükségük lett volna, akkor az után, hogy elhangzottak klasszikussá vált szavai – nem elég tisztességesnek lenni, tisztességesnek is kell látszani – nem léptek volna bele sokan olyan csapdákba, amelyekből ma véres sebekkel sem tudják kihúzni a lábukat.
Azt is írja, hogy „Ez a Kongresszus ugyanúgy történelmivé válhat, mint a 89-es, ha nem téveszti szeme elől egyetlen pillanatra sem a célt: meg kell szabadítanunk az országot a Köztársaság ellenségeitől, a demokratikus intézményeket szétverőktől, a szegényeket megvetők gőgős önzésétől. A küzdelem nehéz, és ne engedjétek, hogy a megoldást a belső ellenségek megnevezésével próbálja bárki is más irányba terelni. Ne engedjétek, hogy ellenfeleink gyilkos ostobaságainak vásárán áruvá váljanak a mi 22 évünk tettei, szavai, amelyeket ráadásul mi szállítunk oda.”
Sajnos tanácsa megfogadásában nemigen bízhatunk, ezen a kongresszuson nem mindenkinek az a célja, amit ő vélelmez, ez a kongresszus sokak szerint másról kell, hogy szóljon, és akiknek más a véleményük, meg is tesznek mindent azért, hogy a saját céljuk teljesüljön.
Nem nagy titok, ebben a pártban vannak néhányan, akik még Orbánnál is jobban szeretnék Gyurcsányt a közéleten kívül látni, egyszerűen idegesíti őket a jelenléte, a tenniakarása, a természetes képessége a baloldal vezetésére.
Sértettek, mert egy részük hiába akar évtizedek óta valódi vezetővé válni, az Isten hajnövesztőjét a fejére kenve sem sikerül neki, a másik a szőreitől megszabadulva sem tud belenőni a másra szabott kabátba, a harmadik meg azt hiszi, hogy a pénzestarisznya uraként ő a baloldal ura is egyben, ő a szürke eminenciás, pedighát szegény csak szürke, de nagyon.
A vicc az, hogy a saját helyükön mindahányan remekül tudnának dolgozni, sajnos - Mesterházy kivételével - azzal a fránya emberi minőséggel is vannak bajok, de nagyok.
Azt hiszem, hogy akkor lesznek rendben a dolgok, ha rend lesz a fejekben, mert az azért már mégiscsak nonszensz, hogy a szocialista párt tagjai és szimpatizánsai a Fidesz bődületes hazugságai hallatán úgy bólogassanak, mint a hajdani műkutya a Wartburg hátsó ablakban, ahelyett, hogy a francba küldenék a hülyeségeket mantrázó jobboldali barátainkat.
Ha majd lesz bátorság nyíltan megmondani, hogy aki itt elqrta a dolgot, az bizony Orbán volt, aki előbb csatatérré változtatta az országot, most pedig koldussá akarja tenni a lakosság kétharmadát.
Ez a kongresszus nem lesz történelmi kongresszus, mert jó magyar szokás szerint nem néz szembe a valóságos problémákkal, a társadalmi környezet változásaival, a már halottnak vélt de most feléledt legócskább, leggusztustalanabb és bátran mondhatjuk gyilkos eszmék feltámadásával.
Nem néz szembe a párt elöregedésével és a tagság utánpótlásának hiányával, a politikai ellenfél gátlástalanságával, és nem hiszi, hogy a Gyurcsány elleni támadások csendes, sunyi támogatásával saját maguk adnak muníciót a saját megsemmisítésükhöz.
És ha igaz, hogy Puch megpróbált valakit rávenni arra, hogy Gyurcsány ellen valljon, akkor ennek a trágyakukacnak nem a kongresszuson kellene ülnie, hanem mehetne ő is beülni a sorba, Pozsgay, Csintalan, Szűrös és Szili mellé, az Orbán féle díszletraktárba…
Kósáné a levelét így fejezi be: „Hiszem, hogy ma nem csupán a párttagok figyelik a munkátokat.
Alakul és napról napra gyarapodik az a józan állampolgári közösség, amelyik, ha itt az ideje, választási alternatívát keres majd.
Nem a mi belső csatáink átmeneti győzteseit keresik, hanem a hazájukat.
Ne hagyjátok, hogy ezen az úton a párttagoknak valódi beleszólási lehetőség nélkül kelljen tovább menniük.
Támogatom a pártszavazást, én ott leszek és a hat kérdésre igennel szavazok.”
Tökéletesen igaza van.
És nagyon csodálkozom azon, hogy mellette hogyan rúghatott labdába egy Szili vagy egy Lamperth, holott ő volt – és ma is ő - a szocialisták egyik legokosabb és vitathatatlanul a legkeményebb női politikusa, akiről munkaügyi miniszter korában azt mondták, hogy minisztériumában ő az egyetlen igazi férfi.
Hogy miért nem lett belőle miniszterelnök akkor, mikor képességei csúcsán volt, csak akkor értjük meg, ha végignézzük azokat, akik már akkortájt is a szocialista pártban rontották a levegőt és ma sem foglalkoznak értelmesebb tevékenységgel.
Amikor a választások után meghallottam, hogy Puch a Parlamentben a kevés és ezért roppant értékes képviselői hely egyikén fog üldögélni, igen elszomorodtam, - őt pozícióban hagyni egyenlő Orbán vádjainak visszaigazolásával.
A pártfinanszírozás jelenlegi rendszerében bizonyára ilyen emberek is kellenek egy pártnak, akik a fejünk felett átrepülő libákról is le tudják fosztani a tollat, de azért nem szükséges talán kirakatba tenni őket, - talán még azt is meg lehetne kockáztatnunk, hogy ellegyünk valahogy nélkülük.
Változás kell, új párt kell és a legjobb lenne ebből a pártból új pártot csinálni, ezért kellene a mai pártvezetésnek is kiállni.
Pártszavazás kell, de előtte el kell mondani a tagságnak, hogy mi a szavazás tétje – egy elavult, ortodox zárvány tagsága vagy egy modern európai balközép párt tagjai kívánnak lenni, maguk mellett tudva azokat, akik talán kevésbé hisznek az állam mindenhatóságában, de ugyanolyan érzékenyek szociálisan, mint ők.
Ezt a meccset le kell játszani.
Köszönjük meg ehhez Kósáné Kovács Magda támogatását!

:O)))




UTÓIRAT: NAUGYE!

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látod PuPu így van ez...Az ember keresi a helyét, tartozni akar valahová, jól eltéved, mert megbukik emberismeretből, és azt gondolja, hogy 1o pontból, ha négyet igaznak tart, akkor ott a helye és halálosan hinni akar abban, hogy tiszta marad, de nem marad az, mert a 4 ponton kívül ott van a többi is, ami szégyenteljes, és mégis csak komolyan kell venni a legkisebb szégyellnivaló dolgot is, mert ezek miatt emberek, népcsoportok halhatnak meg, hiába volt valamikor liberálisnak tűnő a vezér, nem számít, mert az emberek torzulhatnak, és torzulnak is az egyetem elvégzése és a pártalapítás ideje között. Aztán te megértetted velem az öszödi beszédet, amitől padlót fogtam, hiába, az ember nehezen szembesül azzal, hogy nem zseni, és akkor ott találtam magam a kezdeteknél a kis politikai intermezzo után és elkezdtem figyelni Gyurcsányra, aki valóban tisztességes, csak azok nem voltak tisztességesek, akikkel körülvette magát. Tudod én azt hittem,ő ennyi kudarc, árulás után belátja, hogy nem kell az mszp-vel foglalkoznia, és gyors tempóban nekiáll egy új pártot alapítani, mert már régóta kézzelfoghatóan haldokolnak emberek attól, hogy mindenki becsapta őket, épp úgy, ahogy őt becsapták, de GYF. még mindig az mszp-vel hadakozik, pedig az nem létezik, hogy nem tudja, hogy az emberek jó részének elege van a mostani mszp-ből, és vele akarnának valami hiteles, tiszta ügybe belevágni, mondjuk egy új párt születésébe, azaz létrehozásába. De ő mintha ezt nem akarná. És ahogy az emberek véleményét olvasom itt-ott, ettől egyre inkább elkeserednek. Mire én is eltudtam fogadni Gyurcsányt, itt állok, és nincs mihez csatlakoznom, máshová pedig nem akarok csatlakozni, főleg a Mesterházy féle mszp-hez nem. Nagyon gyorsan múlik az idő. Egyszer csak ott állok majd az urna előtt és nem tudok kire szavazni, pedig tudom, hogy mire szavaznék, kire szavaznék, de az nincs. Ha nem fogok szavazni senkire, akkor a fidesz újra nyerni fog, pedig nem akarom, hogy nyerjen...Szerinted, hány ember fog ebbe tönkremenni, ha nem lesz kire szavaznia? Mit akar GyF, az mszp-től? Miért fontosabb neki egy olyan párt, ahol folyamatosan hátba támadják, mint azok az emberek, akik csatlakoznának hozzá? Ezt nagyon nem értem...nagyon nem tetszik, hogy a szanyi félékhez akar tartozni, miközben azok, akik hozzá: GyF-hez akarnak tartozni, nem óhajtanak még ő miatta sem a jelenlegi mszp-hez tartozni. Akkor meg kiért, miért hadakozik, ha oda nem fogják követni?!!!

éva írta...

Pupu, belegondoltam:
A folyamatos brazil "Gyurcsány megy vagy marad" szappanopera helyett (ami viszont a szó szoros értelmében "megfizethetetlen" média érdeklődést kelt az Mszp ügyei iránt) tényleg van egy mód a megújulás demonstrálására: lecserélni a listán bekerülteket (mint Puch), meg a mutyival beszuszakoltakat, értelmes, kemény szakpolitikusokra (mint Kósáné)és feltörekvő, bizonyítani akaró fiatalokra (netán-tán egy cigány érdekvédőre is). Sokat elmond az Mszp mai állapotáról (bocs: nem a pártról, hanem a vezetőségről - már én is kezdem összemosni)
hogy EZT eszük ágában sincs meglépni.
Ezért az a gyanúm, hogy pártszakadás esetén Gyurcsány egyedül, vagy messze nem a vele tartó tagság számarányának megfelelő számú társsal ülhetne át a függetlenek közé, ahol még Szilivel is meg kellene küzdenie a megszólalások lehetőségéért. Nem véletlenül próbálja ezt elkerülni - vagy addig halogatni, amíg lehet.
Jut eszembe: már bejegyezték a Demokrata Pártot, mindenki tudja, hogy Gyurcsányhoz köthető - mi a fenéért nem kezdték már meg a tagtoborzást ezerrel? Ráadásul miért kellett a "Magyar" vagy a "Nemzeti" jelzőt kihagyni - és már megint átengedni ezeket a jobboldalnak?
kekec

Névtelen írta...

Ismét nagyon igazad van PuPu!

kovi írta...

1.névtelennek: miért nem választassz 1 nevet?
szerintem gyf szeretett volna az mszp-ben végre rendet teremteni.ezt érzékeltette már az öszödiben is. akkor sem, most sem sikerült. nem rajta múlik...nehezen adja fel, mert tudja, hogy a balodal szavazóbázisa képes erőt felmutatni, ha azt érzik a szimpatizánsok, hogy jó ügyekért, értünk, az országért kell tenni. a párton belüli viszálykodás állandósulása, a belharc rengeteg veszteséget okozott eddig is, ezért fordulnak el a hajdani szavazók, mert nincs értelmes cél. gyf tudja ezt, de ő is hiába követ el mindent, fontosabb az önérdek, mint a haza. no itt már egyenlőek moralitásukat tekintve a fidesszel. persze gyorsabban lehetne lépni egy felélesztett szavazóbázissal együtt, kenyérmorzsa:)) (Lendvay) nélkül. ha így maradnak és gyf még bírja cérnával, jönnie kell az új pártnak, de számítani kell arra, hogy "ezek" ismét hiteltelenné akarják tenni, hisz ez az érdekük.

Névtelen írta...

Évát olvasva már megint közelebb jutottam az igazsághoz...
- kezdem megérteni Gyurcsány és a pártszakadás következményeit, amit pedig előbb-utóbb úgyis +kell élnie minden érintettnek...
- Nem tudtam, hogy már jelentkezhetnék a Demokrata Pártba...Hol lehet? Hogyan kell ezt csinálni?
- Szerintem is lehetne magyar vagy nemzeti a párt nevében, ezzel semlegesítené valamennyire a jobboldali ideológiát bizonyos értelemben...
- cigány szakértő viszont nem kellene a Demokrata Pártba, egyszerűen csak magyarként kell kezelni minden embert, aki magyarnak vallja magát...szerintem...

éva írta...

Első névtelen: az utolsó bekezdésed nagyon jól foglalja össze a baloldali szimpatizánsok nagy részének a problémáját. Miért a párttal, és miért nem a követőivel foglalkozik - akik nem akarnak az Mszp-hez csatlakozni? Még lazán sem, még a DK-n keresztül sem.
Talán az az oka, hogy Gyurcsány még az előző párt idején szocializálódott, amikor is elég volt a belső frakcióharcban győzni, hogy az EGÉSZ ország sorsát ezzel befolyásolni lehessen. Mivel az EGYPÁRTrendszer volt.
Az embernek a saját megrögzött vonásain a legnehezebb túllépni - elég ha a cigiről leszokás nehézségeire utalok.
Évaolvasó: hát ez egy jó kérdés: mármint hogy hol lehet a Demokrata Pártba jelentkezni?!
Már eleve ez a névválasztás, amire főleg az
AMERIKAI Demokrata párt jön fel minden jelző nélkül. Egy világbirodalom megengedheti magának, hogy fel se merüljön benne, hogy Amerikán kívül is van élet - és Demokrata Párt,
de egy 10 milliós ország jobb, ha jelzőket használ. Ráadásul komolyan az a véleményem, hogy nem kellene a jelzőket a jobboldalnak átengedni!

Névtelen írta...

Évának nagyon sok mindenben igaza van! Hozzátenném, hogy GY.F. tisztában van a választási matematika paradoxonjával. Jelesül, hogy egy mindig több, mint bármely nála magasabb szám.
Azaz, egy egységes MSZP sokkal többet ér a jelenlegi választási rendszerbe, mint 2-3 egymásra acsarkodó baloldali alakulat. A szélsőbal oldalon lévő pártok, sem tudják megugrani a parlamenti küszöböt, éppen mert csak egy picike szeletét képviselik, a bizony széles palettának.
Ha az MSZP szakad, akkor a szavazatok, még tovább forgácsolódnak, és a végén egyetlen bal oldali alakulat sem tud bejutni a parlamentbe!
Végre meg kéne értenie a baloldali erőknek, hogy a jobb oldal úthengerével szemben, csak együtt képesek valamire!
Gyurcsány ezt látja, és ezért hadakozik a sok begyepesedett őskövülettel inkább, mint a szakítás. Elkeserítő lenne, ha a bal oldal, a belső harcok okán teljesen kiszorulna a parlamentből!

Névtelen írta...

Kedves Kósáné Kovács Magda!

Persze,még tovább harcolunk Orbán-kormány ellen!!!!