2011. június 27., hétfő

ÜGYVÉD - NEM VÉD...

Mint Rákosi fénykorában.
Hihetetlen ütemben folyik a demokratikus intézményrendszer szétverése, helyette leginkább a bolsevik államhatalmi struktúrára emlékeztető – mit emlékeztető? azzal megegyező - megoldások születnek.
Ami azt illeti, nekem már az is csípte a szemem, mikor a Fideszes képviselők kiválasztása alcsuti zarándoklat keretében történt, de ez láthatólag csak az én szemem csípte, jóllehet sokan röhigcsélek anno rajta, ahogy a megszeppent képviselőjelölt ott csinálta a katonákat a Vezérnek, mindent megtéve, hogy megfeleljen a cezaromániás beteg elvárásainak.
Tulajdonképpen ekkor már tudni lehetett, hogy hogyan is képzeli el Viktor a saját – meglehetősen randa – képére formált Orbanisztánt, de tenni ellene semmi esély nem volt, mert a jobboldal a szolgalelkűségre és vezérimádatra van szocializálva, a népet meg elkápráztatták a ragyogó ígéretek meg a szebb jövő plasztikus érzékeltetése, a nyugdíjasoknak és a nyugdíjaknak ígért védelem és társai.
És a rend ígérete.
Hát most megkapta mindenki, ellenzék és kormánypárt egyaránt, hívek és ellenfelek válogatás nélkül.
Jelenleg olyan az ország, mint amikor valaki a nyakába vesz egy majmot és aztán nem tud mit kezdeni vele, a majom meg üti-vágja, kímélet nélkül.
A jobboldali választó jelenleg még ott tart, hogy jó pofát vágva a dologhoz nyeherészik, hehe, de jópofa ez a majom - jujj, de viccesek vagyunk, és most aztán jól megszívták a komcsik – pedig már az ő nyakán is ott a kés.
Ez az ország nem csak lesz, de diktatúra már ma is és ha van parlamentáris királyság, akkor létezhet parlamentáris diktatúra is, ha már ez a nagyhatalmak mániája.
Mint tudjuk, a nagyhatalmakat persze érdekeik mozgatják és adott esetben igencsak rugalmas a gondolkodásuk, ez esetben is erre épít a mi vezérünk.
Az Uniónak nem érdeke, hogy még egy problémát kelljen kezelnie, elég neki egyelőre Görögország, Írország meg Portugália, a keleti végeken meg elég, ha viszonylagos csend van és nem folyik a vér.
És valóban, még nem folyik a vér, de Pintér már megkezdte a Rendőrség felkészítését az etnikai konfliktusok kezelésére és a frissen végzett 900 rendőr sem a közbiztonságot, hanem a karhatalmi alakulatot erősíti, bölcs előrelátással.
Orbán egyébként már létrehozta az ÁVH-t, csak ezt most Terrorelhárító Központnak hívják, de a szisztéma megfelel Rákosi modelljének: az újonnan, „megbízható személyekből” létrehozott alakulat nem tagozódik be a Rendőrség szervezetébe, külön irányítás alatt dolgozik, a most éppen kormánynak nevezett Orbán, az egyszemélyes hatalmi centrum alárendeltségében.
Ma korlátozták az őrizetbe vett személyek jogát a törvényes védelemhez, holnap szétzavarják a bírói kart, hogy az ítéleteket olyanok hozzák, akiknek szakmai múltja ugyan nemigen van, de stallumukat a Vezér kezéből nyerték, és akiktől elvárható, hogy skrupulusok nélkül hozzák az elvárt ítéleteket.
Amit ez az ámokfutó művel ezzel a szerencsétlen országgal, az felér egy világháború pusztításával.
Idáig csak a nemzet összetartozását verte szét, idáig csak egyszerű hatalomvágyból tette csatatérré az országot, idáig csak visszaélt azzal, hogy a bakoldal fene nagy liberalizmusában nem merte megállítani, nem merte megvádolni az alkotmányos rend megdöntésére irányuló törekvésekkel, de most amit művel, az azért már több a demokrácia játékszabályainak felrúgásánál.
Ez az ember egyszemélyi uralomra tör, célját többé-kevésbé el is érte, ez pedig akármelyik alaptörvényt – a jelenleg hatályos Alkotmányt vagy az általa kreált Tákolmányt nézzük, mindenképpen bűncselekmény.
Hogy az állam élére a választói vakság egy bűnözőt ültetett, azt eddig is tudtuk, de nem kimondottan erre a bűncselekményre számítottunk, hiszen első kormányzása idején még csak lopott.
Nem hiába tartja a népi bölcsesség, hogy evés közben jön meg az étvágy, ez esetben is ez a helyzet állt elő -  saját szervilis talpnyalói mentalitását vetíti ki az egész országra, és azt gondolja, hogy hí azok mindent lenyelnek neki és még tapsolnak is hozzá, akkor ez majd országos méretekben is igaz lesz.
Hogy maga is elhiszi a kétharmados hőbörgéseit, az nem kizárt, hiszen léteznek olyan pszichiátriai betegségek, amikor a beteg saját vízióit valóságként éli meg, de ez azért minket nemigen kell, hogy vigasztaljon.
Szólni kellene még egy-két szót az Ügyészség szerepéről is, amelyik a mai állapota szerint elérte fejlődése csúcsát, Visinszkíj magaslataira emelkedett, kontrollja nincs, személyi összetétele és a hierarchikus működési rendszer garantálja, hogy a hatalom alkalmazni tudja kedvenc módszerét, politikai ellenfelei kriminalizálását.
Merthogy az ügyészség nem csak a libatolvajokra utazik nagy buzgalommal, akiket egyébként annyi ideig tart előzetesben, hogy a liba menet közben végelgyengülésben reppen át az Örök Libaúsztatóra, de a politikusokra is nagy előszeretettel utazik, mint ezt Hunvald legutóbbi szabadonengedése majd ismételt becsukdázása is tanúsította, világ csúfjára.
Szóval összeállt a sztálinista modell, a parlament, amelyik csak szőr a hatalom csúnyáján, az Ügyészség, a hatalom éber szeme, a TEK, a Párt Ökle és a vastapsot szolgáltató jobboldali tömegek: Vik-tor, Vik-tor!
Remélem, azért az ügyvédek nem fogják annyiban hagyni a dolgot.
Szokták a mi Boldogságunkat Kádárhoz hasonlítani.
Hibás a hasonlítás, - talán Rákosi lehetne a megfelelő összehasonlítási alap, ameddig az ilyen hasonlítgatásokért egyszercsak el nem kezdi bevinni egy kis elbeszélgetésre a delikvenseket a TEK.
Ahogy elnézegetem, rossz vége lesz ennek.

:O)))

13 megjegyzés:

kistigris írta...

Tiszta skizó: szokás szerint végigröhögtem, és közben borsódzott a hátam... Ugyanis valamiért örökké egy bizonyos Adolf Hitler képe lebegett lelki szemeim előtt. :-(

Névtelen írta...

Talán az is jelent valamit,hogy nincs hozzászólás!?Most kezdjünk el félni!?Vagy már félünk?

MoonRiver írta...

Nem félek. Aki demokrata, nem fél. És még nem is vagyok névtelen. A majmos hasonlat remek. (Milyen kár, hogy nem nekem jutott az eszembe.) Ez az országlás tragédia, és az is, hogy naponta találódik ki valami új. Lement ez az egész uniós elnökség és innen alulról úgy tűnik, nem is foglalkozott vezérünk akkor sem mással, csak a belpolitikával. Kívülről pofán lett verve párszor, és elment a kedve Cohn-bendit után az egész testülettől. Inkább itthon indult be, de nagyon. Itt még nem nőttek fel az igazi pofán-verő legények, aki rácsapott egyet, azt a sajátjai döngölték a földbe. Milyen karakán virtus. Kezdem érteni ezt a Szűz Máriának való felajánlást, mert ember (aki magyar), ezen aligha segíthet.

pártban dolgozó írta...

Demokraták vagytok.Milyen demokraták? Gyávák! Dolgozni nem szerettek, csak a nyugdíjatokat felvenni. Csak beszéltek, nem tesztek semmit, különböző okokra hivatkozva, pl. hogy miért nem léptek be a pártba, stb. Más által szeretnétek kikapartatni a gesztenyét.Így a legkönnyebb, meg közben másra mutogatni. Lehet belépni a pártba, fizetni a tagdíjat és dolgozni is benne.

anya írta...

Kedves pártban dolgozó

senkiről nem tudsz semmit, mert itt mindenki anonim. Találgatásokba bocsátkozol, ítélkezel. A legbiztosabb módja annak, hogy a szimpatizánsokból ne tagok legyenek, hanem érdektelenek. Mint tegnap már írtam, a tagság és a szimpatizánsok alig várják, hogy legyen végre egy vállalható programja, egyáltalán PROGRAMJA a pártnak. Addig mihez kellene csatlakozni? És mielőtt még nekem támadnál, én már belül vagyok. Hosszú évek óta. De nagyon megértem azokat, akik egy enervált, saját köldökét nézegető társasághoz nem szeretnének csatlakozni.

éva írta...

pártban dolgozó - gondolom az Mszp-re gondoltál.
Mi meg arra, hogy nem is érdemes belépni egy olyan pártba, amelyben az EGYETLEN értékelhető munka a tagdíjfizetés. Hol van a program? A vezetőség gányolgatja egy garázsban? Hol az árnyékkormány? Hol vannak a frakcióból a SZAKemberek? Legutóbb is egy mutyibajnokot sikerült beszuszakolni! Clinton látogatásához is csak a volt Szdsz tagjai írtak levelet - az Mszp vezetőségének még ENNYI esze sem volt!
Ehelyett erőltetik a balra fordulást, hogy ott Thürmerékkel megküzdhessenek a szédületes 1 % alatti támogatásért. Ráadásul őket nem is lehet überelni szociális demagógiában, mert ők nem is akarnak később kormányozni.
Akik a pártban egyáltalán DOLGOZNI akartak (A DK tagjai) azt minden eszközzel akadályozzátok, mert a "Munka bajjal jár, és a bajt kerülni kell"
Esetleg lenne néhány megjegyzésed a viktatúra ellen? Az orbáncot kapott országról? Vagy tényleg a legfontosabb kérdés a tagdíjfizetés?
Mit gondolsz, mi a francnak nem profitáltok a másfél MILLIÓ!!!! lemorzsolódott fidesz szimpatizánsból? Felmértétek, hogy az 1 millió szavazóból mennyi volt, aki GYURCSÁNY reformjai és modernizációs kísérlete miatt támogatott?
No meg azért, mert BALOLDALON EGYSZERŰEN NEM VOLT VÁLASZTÉK? Több százezer volt szavazótok viszont inkább otthon maradt, mint egy olyan pártra szavazzon, akik nem is hangoztatták az eredményeiket, enerváltan ráhagyták a jobboldalra, hogy azt hazudozzon, amit akar és nem szégyell (márpedig nem szégyellősek!)
Elmész te a francba a tagdíjfizetési mániáddal!
Amikor nálunk épül az "Unió első fasiszta állama" és erről nektek egy szavatok sincs!

Erzsébet írta...

Kedves "pártban dolgozó"!

"Demokraták vagytok.Milyen demokraták? Gyávák! Dolgozni nem szerettek, csak a nyugdíjatokat felvenni. Csak beszéltek, nem tesztek semmit..."

Ha igaz, hogy a stílus maga az ember, véleményének megfogalmazása nem éppen jó színben tünteti fel Önt. Attól, hogy valaki nem párttag és nem üvölti el naponta, hogy " ide lőjetek" még nem jelenti azt, hogy nem demokrata.

Vérlázítónak tartom a " dolgozni nem szerettek, csak a nyugdíjatokat veszitek fel " kijelentését. Belegondolt mit írt?! Aki nyugdíjas, az vagy már dolgozott annyit, hogy jogosultságot szerzett a nyugdíjára, vagy egészségügyi problémái vannak, ami nem éppen irigylésre méltó állapot.

Ne értsen félre, nem vagyok nyugdíjas, tehát ormótlan szövegének nem vagyok céltáblája, de jó szívvel javaslom, ha a későbbiekben véleményt fogalmaz, egy kicsit fordítson több gondot a stílusára. Véleménye tán még ütősebb is lesz, ha nem a flasztert használja súgónak.

Pupuka!

A cikk fantasztikus volt, az egyik szemem sírt, a másik nevetett! Kösz.

pszichiater írta...

"hiszen léteznek olyan pszichiátriai betegségek, amikor a beteg saját vízióit valóságként éli meg"

Majdnem olyan betegség ez, mint a tiéd, de a te esetedben ezt inkább fóbiának gondolnám :P

éva írta...

pártban dolgozójak egy tanulságos komment a népszaváról (mivel mélységesen egyetértek vele!
[NaturMedve] [2011.jún.28. 08:50]
Na most jött el az idő az MSZP számára! Végre egy igazi, hagyományos baloldali falat!
Nagyon kíváncsi vagyok van-e abban a gyülekezetben valaki, aki felismeri a helyzet fenyegetését és lehetőségét.
Most tényleg nem a pártszavazás a legfontosabb téma.

Ma és holnap eldől e pártszerveződés sorsa. Akár tudatukban van, akár nem. Ha ezt is szó nélkül megengedik Orbánnak, akkor már a használt vécépapír is értékesebb lesz náluk.

Amúgy jól jellemzi a baloldalt és a szakszervezeti vezetőket, hogy Orbán ezt meg meri tenni. Milliárdos baloldali pártvezérek, és milliókat kereső szakszervezeti vezetők mellett ezt kell csinálni! Orbán megint jól tudja, amit tud.
Mint ahogy azt is tudja, hogyan fogja elvenni tőlük a millióikat. Nagy lészen majd akkor a sírás-rívás és a fogaknak csikorgatása...
(azzal kapcsolatban, hogy megtiltotta a bíróság a sztrájkot a szakszervezeteknek, mert a munkáltatók nem hajlandóak megegyezni az "elégséges szolgáltatásról" Ügyes, nem?

MoonRiver írta...

"pártban dolgozó" :nem feltétele a párttagság megléte sem a munkának, sem az adott rendszer támogatásának, még az is megteheti, aki szavazni sem ment el. Nagyon sokféle területen lehet ezt kulturáltan elővezetni, hiszen nem mindenkinek jár egy rugóra az agya ez ügyben sem. Ha te aktívabb vagy, nyilván ennek érezted szükségét, amit megköszönünk neked, ha jól csinálod, és támogatunk, ha kell. Bár fogalmazhatnál kevésbé fröcsögősen is, mert így kérdéses az igazságod, és olyanokat is elijesztesz, akik egyébként rábólintanának arra, amit mondasz. Nem szükséges a smirgli-modor akkor sem, ha fentebb ez dívik.

Névtelen írta...

Tudod mi a Te nagy bajod Pupu! Túl optimista vagy. Először is nem egy ÁVH-nk van hanem mindjárt három: az egyiknek még a neve is a régi AVH (Alkotmány Védelmi Hivatal), a másik a TEK és utána még ott még az UD Zrt is, ha minden kötél szakad. Kedves Vezetőnk pedig nem simán Kádár vagy Rákosi reinkarnációja. Ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi. Ebben az "emberben" újjászületett Hitler, Csau, Sztálin, Lenin, Rákosi meg az összes elnyomó, aki eddig a történelemben előfordult. Kedves Vezetőnk maga az Ördög, vagy a Magyar hangja. Ez van.

anya írta...

Már megint egyet kell értenem évával. Június 29-e valóban fordulópont lesz az életünkben. Még akkor is, ha ez most nem látszik.
De már nincsenek illúzióim. A rendvédelmisekkel is megcsinálta, hogy megosztotta őket, a kiválasztottak meg nagy örömben szóba álltak vele. Most ugyanez a forgatókönyv. És a kiválasztottak megint szóba állnak vele. Hol itt a szolidaritás? Egy emberként kellett volna utcára küldeni minden szakszervezeti tagot, és mindenki mást is, amikor Szima Juditot letartóztatták a demonstráció idejére. Ha ezt Gaskóval merte volna megtenni az előző kormány, lángokban állt volna nem csak Budapest, hanem az egész ország. Én drukkolok, hogy legyen elegendő vér a pucájukban a baloldali vezetőknek. Akár párt, akár szakszervezet, teljesen mindegy.
Emberek, most csörög a vekker! Ébresztő!!!

éva írta...

Pupu, bocsika, hogy megint elbeszéltünk a fejed fölött: ez a cikked is nagyon jó és gondolatébresztő. Köszönjük.
anya: mit akarsz egy olyan néptől, amelyiknek nincs SAJÁT szava a szolidaritásra?