2011. július 1., péntek

BOMBA

Ül Viktor a maga kis homokozójának képzelt Magyarország közepén, és ábrándos tekintettel babrálja a bomba gyújtószerkezetét.
A bomba idáig is ott hevert a homokozóban, csak homok fedte, a gyújtószerkezete megbízhatóan beágyazódott a földbe, mozdulatlan volt és mozdíthatatlannak tűnt.
Aztán jött a kis tréfacsináló, és elkezdte kapirgálni a homokot.
Miután szorgalmas is, ez egyéb adottságaival párosítva meglehetősen kártékony kombináció -   ma már éppen ott tart, hogy a bombán azt az érdekes kis izét birizgálja.
Nem is eredménytelenül, mert a bombából újabban valami halk ketyegés hallik.
A bombát nyugdíjas-társadalomnak hívják és arról nevezetes fürge lábai és sasszemei mellett, melyek a patkány és a hajléktalan elé helyezik a táplálkozási láncban, hogy tagjai mindahányan választók.
Ezt a réteget nem könnyű felizgatni, látták ők már Horthyt, látták Szálasit a földön lépkedve és a bitón lengedezve, túlélték Rákosit, Rajk Lászlót, Nagy Imrét, túl a kádári megtorlásokat, szüleik, nagyszüleik megjárták Horthy börtöneit, az Andrássy út 60-at két rezsim alatt is, beléptették őket a tszcs-be, kiléptették belőle, aztán ismét beléptették, aztán vehettek egy kis levegőt.
És már éppen azt képzelték, hogy a tiszta, friss levegő állandó juttatás lesz, hiszen a hatalom a gyermekeik kezébe került, és olyan szépen szavalt erről az a borostás kis fickó szegény Nagy Imre újratemetésén, aki eltemetettségéből kifolyólag sajnos nem vehetett részt az utolsó orosz cár és családja újratemetésén, jóllehet állítólag ismerte őket személyesen is…
Hát tévedtek, és ez egy ilyen sokat megélt társaságnál meglehetősen furcsa, hiszen a mi kis tűzszerészünk régi receptek alapján dolgozik, csak abban különbözik nagy elődeitől, hogy ő egyszemélyben Göbbels is – magad uram, ha neked csak egy Szijjártóra futja…
Ismer a történelem egy-két hálátlan gyermeket, ez a műfaj sem kell, hogy nóvum legyen, egyel több, egyel kevesebb, már nem igazán számít.
A nagymamák hajdani kedvence most éppen a bukszájukra hajt, és teszi ezt olyan elánnal, mintha ez lenne a megoldás arra a számtalan bajra, melyeket ádáz buzgalommal egy év alatt zömében ő idézett elő.
Nem voltak a nyugdíjasok ezidáig sem gazdagok, de úgy néz ki, ezentúl a nyugdíjas és a pária szinonimapárt fognak képezni.
Először is az előrehozott öregségi nyugdíjakat szüntetnék meg, utána elvennék a bányászok kedvezményes nyugdíját, ne dőzsöljenek a nép vérét szívva!  
Nem kell hülyének érezniük magukat, hogy miután évtizedekig a föld alatt párszáz méterrel fejtették a szenet vagy az uránt, most egy olyan pojáca veszi el tőlük az egészségük méltatlanul kicsi csereértékét, aki még egyetlen napot sem dolgozott valódi munkahelye, merthogy ő a miniszterelnökséghez ért.
Hát persze, hiszen ő a második már a magyar történelemben, aki kora gyermekkorától miniszterelnökösdit játszik, de meg is látszik rajta!
Aztán a szolgálati nyugdíjakat kurtítanák meg, és a járulék korkedvezményes élvezőiből járulékfizetésre kötelezetteket teremtene a trükkös kis tűzszerész, viszont a polgármesterek és a képviselők nyugdíj-kedvezményeihez bölcs előrelátással nem nyúlna hozzá – végtére is meg is kell szavazni valakinek a törvényt, nemde?
Az ember tényleg nem tudja, sírjon, vagy röhögjön – én az utóbbi mellett döntöttem, kényelmi okokból…
Persze ezzel nincs még vége a nyugdíjasok nagyüzemi szívatásának.
Számos nyugellátási formát megszüntetnek, helyette az állam jövedelempótló támogatást folyósít, de csak addig, míg ki nem derül, hogy áldozatának van egyéb jövedelme is, merthogy akkor az jut neki, ami a hetedik gyereknek…
De a legszebb terv, az az özvegyi nyugdíjakhoz kapcsolódik, melyet újra kell állítólag gondolni.
Némi aggodalmat okozhat, hogy amit eddig Vezérünk újragondolt, az vagy kevesebb lett, vagy megszűnt – szerintem lassan itt lesz az ideje az ő kétharmadát újragondolni, és erre kevés alkalmasabb társaság van, mint a nyugdíjasok.
Nekik ugyanis már nincsenek aktuális félnivalóik, nincsenek elveszíteni való állásaik, ők olyanok, mint a proletár a Kommunista Kiáltványban, csak a hétvégi csirkefarhátjukat veszthetik!
Most még el lehet szórakozgatni ezzel a pármilliós tömeggel, mert vannak sokan köztük, akik nem szedik következetesen a Cavintont és már elfelejtették, hogy a Fidesz azt ígérte, hogy megőrzik a nyugdíjakat.
Igaz, ha úgy vesszük, meg is őrzik, csak ezidáig nem volt arról szó, hogy a megőrzés helye a saját és a haverok zsebe lesz.
Ma még olyan a nyugdíjasok tömege, mint a libasereglet gúnár nélkül, de ha akad valaki, aki egy irányba tudja terelni ezt a társaságot, vagy rá tudja venni őket arra, hogy kövessék, az úgy lemossa a kis tűzszerészt a pályáról, hogy nyoma sem marad.
Az akkor valóságos kétharmad lesz, merthogy ha egy ilyen csapat felsorakozik, akkor vele tartanak a ma munkavállalói, a holnap nyugdíjasai is.
Nem az a baj, ha egy állam fenntartható, normális nyugdíjrendszert akar működtetni – a baj az, ha csak ötletelés folyik és mindenféle tapasztalatlan kis technokraták emberek százezreinek életével szórakozgatnak.
Persze lehet tovább babrálni azt az érdekes kis pilinckát, de azért mielőtt kezébe veszi a csípőfogót a mi kis tűzszerészünk, nem ártana emlékeznie arra, hogy melyek voltak az egyszeri tűzszerész utolsó szavai: Jó, akkor most elvágom a kéket...

:O))))

19 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Viktorunk valóban nem hazudott soha. Azt mondta, megőrzi a nyugdíjak reálértékét. Mi voltunk a hülyék, mert eszünkbe sem jutott rákérdezni, hogy HOL?
Ép eszű embernek lassan valóban nem jutnak eszébe ezek a történések, amiket a vezér produkál.

éva írta...

Pupu már megint nagyot alkottál, tényleg nehéz eldönteni, hogy sírjon, vagy röhögjön az ember - de neked köszönhetően marad inkább a röhögés.
Mrs. mamó, nem a HOL a kérdés, hanem a "mit ért ez alatt"? mivelhogy a fidess fő műfaja a csúsztatás, a kettősbeszéd, azaz a HAZUGSÁG!
Mert reálértéke volt a nyugdíjaknak 1944-ben is, ahova visszaállította a bomba időzítőjét a Mi Szeretett Vezérünk. Akkor viszont már csak 1-2 évre vagyunk az inflációs világcsúcs ismételt beállításától?
Gyengébbeknek: infláció = szegény emberek adója.
Abban meg eddig is elég jó formát focizott a Mi Reménységünk!

Névtelen írta...

Végre valaki rendet tesz az ilyen-olyan jogcímen, ügyeskedéssel is szerzett nyugdíjak között!

éva írta...

Névtelen írta-nak: Ilyen olyan jogcím - ha nem lennél funkcionális analfabéta, aki csak lemásolni tudja, amit a fejtágítón elébe tettek - a RÖNTGENORVOS, az URÁNBÁNYÁSZ, a LÉGI IRÁNYÍTÓ, a MARTIN KOHÁSZ, a BALETT TÁNCOS és még vagy száz szakma.
Ezek pont azok a szakmák, akiket 62 éves korig ajánlatos foglalkoztatni! Senki sem zárt el téged sem, hogy ezekben a szakmákban "ügyeskedjél"!
Te tényleg egy névtelen senki (ha így jobban tetszik: niemand) vagy! De legalább bemutatót tartasz abból,hogy milyen "minőségű" embereknek köszönhető Orbán még meglevő támogatottsága.

MoonRiver írta...

Névtelen: aztán ki dönti azt el, hogy tiszta búza, vagy ocsú-é a a kotorászás eredményeként létrejött halom? Értsd meg, Viktor nem tesz különbséget, az intézkedései egyaránt sújtják az általad bűnösnek vélt ügyeskedő réteget, és azokat is, akik egész életükben becsülettel dolgoztak, fizettek. Mert ha a logikád szerint gondolná, akkor előtte bizony nagy egyeztetések és vizsgálódások szükségeltetnének, de éppen egyeztetni nem szokott senkivel, és főképpen semmiről. Akkor ez a helyes igazság útja? Ez a fő baj látod, az állandó összemosás.

colerdos írta...

Az a legnagyobb baj, amikor az ilyen névtelenek adják a javaslatot a lökött politikusaiknak, s azok rohannak be a parlamentbe előterjeszteni egyéni indítványként, bizonyítva, hogy ők a szavazóik érdekében dolgoznak, meg sem nézve mekkora baromságokat visznek a parlament elé. Vigyázz névtelen nehogy elsodorjon az egyre elégedetlenkedők sokasága vezéreddel együtt, aki még egy napot sem dolgozott, ha csak a miniszterelnökséggel együtt járó foci meccsre járások bele nem számítódnak a majdani nyugdíjába.

Névtelen írta...

Ügyeskedéssel szerzett nyugdíjak? Akinek ez megfordult a fejeben az nem itt él. Szívesen elcserélném vele a kiügyeskedett özvegyimet!

Unknown írta...

Sajnos, golyóálló mellénye, tűzszerész öltözet, csak kevesünknek van! Ha robban, ami robbanhat, félő, mi, mindnyájan nagyon megjárjuk, hogy aztán "jól" járjunk! Évának Gratulálok a névtelen senki agyagba döngöléséért! PuPu, Téged gyönyörűség olvasni! Nagy szükségünk van most a tiszta forrásra!

Unknown írta...

PuPu-kám! Te vagy a fény az éjszakában. Élvezet inni a tiszta forrásból! Köszi szépen kell a remény! Akár, Te is a z élre állhatnál, mit szólsz hozzá! Jövök máskor is. Hajrá Nyugdíjasok,hajrá növekedő 1/3!

agyagbadöngöltnek titulált írta...

Poldikának:
Nagyon nem értesz semmit. Méghogy agyagba vagyok döngölve. Nevetni kell. Sőt röhögni. Nem érzed hogy ti vagytok agyagba döngölve? Tegyél fel több szemüveget!
"agyagbadöngölt"

éva írta...

Kösz Poldi, ami szívemen - az a számon, és már nagyon bögyömben vannak a gusztustalan narancskullancsok. Az ilyenekkel nem lehet, de nem is érdemes észérvekkel vitázni, a fafejűkbe nem sok pici kalapácsütéssel kell némi gondolatot beleverni, hanem a falbontó kalapáccsal. Az a baj, hogy a baloldaliak átengedték a terepet az ilyen mocsadékoknak, és nem mentek át (még) ellentámadásba. Pedig anélkül nem fog menni, ez a réteg pedig meg sem érti a normális emberi beszédet!
Minél több fórumon kellene azzal szembesülniük, hogy nem az az egyetlen nézőpont, amit a fidess uralta médiában lát, olvas - hanem a tények és a józan ész szemszögéből röstellni való, amit állít. Azaz "NEM MENŐ"
Remélem egyre többen veszik a fáradtságot népnevelni a jobbosokat. Nagyon rájuk fér!

Névtelen írta...

Özvegyi nyugdíj? Meg kell szüntetni! Midolog, hogy valaki az elhunyt házastársa munkája után kap lóvét! A saját munkája után várjon valamit is.

???????????????????????????????????????????? írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

"Remélem egyre többen veszik a fáradtságot népnevelni a jobbosokat."

Ebben csak reménykedhetsz.

Orbán Viktor pedig a következőket mondhatja:

"Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!"

Névtelen írta...

Orbán Viktor pártelnökké választása alkalmából kinyilatkozta: a rendőrök nem mehetnek hamarabb nyugdíjba, a cigánygyerekeknek iskolába kell járni, a felnőtteknek pedig dolgozni kell.
Nagyon teccett ez így egy mondatban megfogalmazva. Hát igen, rend a lelke mindennek.

éva írta...

Névtelen, az interneten keringő átirat szerint: (egérvezér címen megtalálod) "hülyi - teni" Ez jobban smakkol!
Tani-tani meg a demokrácia értékére fogja a népet, ami olyan, mint a levegő: természetesnek vesszük, amikor van, amikor elvonják akkor meg nagyon tud hiányozni!
"Papa a kényszermunkatáborba ment" - csak elvakult jobbosok örömködnek ehhez.
Ahhoz meg mit szólsz rendpárti névtelen, hogy egyre több ÖNKÉNT jelentkező nyugdíjas rendőrt utasítanak el, mert "nincs rájuk keret"???
Mivel WC papírra sincs, nemhogy többezer nyugdíjból visszatérő bérére?
Ja, és a lényeg nem a jövőbeni nyugdíj, hanem a már megadott nyugdíj elvétele. Ahogy a cigánygyerekeknél sem az oktatás, hanem a szülők segélyének megvonása.
VALAHOL csak be kell hozni a MOL részvényekre elherdált 500 mrd (ÖTSZÁZEZER MILLIÓ) forintot!

Névtelen írta...

"VALAHOL csak be kell hozni a MOL részvényekre elherdált 500 mrd (ÖTSZÁZEZER MILLIÓ) forintot! "

Ja! Természetes. Csak kifelejtetted hogy az előző kormány által ELLOPOTT MILLIÁRDOKAT IS!

És persze az elmúlt két kormányzati ciklusban kurva nagy demokrácia volt.

Megválasztottuk őket, hatalmasakat hazudtak s még annál is többet loptak.

éva írta...

Névtelen niemand!
1. Nincsenek ellopott milliárdok, mivel minden fityunggal el tudtak számolni, tanú rá Vargha Csontvázkereső Mihály! Persze az ÖSSZES fideszes önkormányzatnál kicsorgatott párszáz milliárdért már nem tenném tűzbe a kezem!
2. Lehet, hogy nem volt kurva nagy demokrácia, csak "simán" demokrácia. Most kezd hiányozni (mint a levegő).
3. Nem hazudtak hatalmasat, csak "nem bontották ki az igazság minden szegletét"
Az Mszp kampánydalának szövege pl. "..én nem ígérem, hogy minden sikjerül" volt.
4.Nem loptak - mert Budai még a mai napig sem tudott vádat emeltetni pl Hagyó ügyben, pedig milyen ügyesen időzítették a letartóztatását!
A maiak eleve hoztak egy törvényt, hogy ha nem akarnak, nem kell közbeszerezgetni, a már megnyert közbeszerzést utólag megemelték egy vasúti szárnyvonalnál huszonvalahány milliárddal (azaz huszonpárezer millió forinttal) - és csak a közbotrány miatt nem fotózta le az országot 5 milliárdért (ötezer millió forintért) a haver, amit a szocik előzőleg 160 millió forintért megcsináltattak. És ez csak a jéghegy csúcsa!
Egy 8 éve kiéhezett bandát szabadítottatok rá az országra! Mit gondoltál, mit fognak csinálni?

Névtelen írta...

A te bandád nem éhes!JÓLLAKOTT A 8 ÉV ALATT! Hogy akadjon a torkukon a falat!