2011. július 29., péntek

FELBÖSZÍTVE...

Pénteken megalakult a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, a BÖSZ.
Tarlós István főpolgármester nem vett részt az alakuló ülésen, sőt igen randákat nyilatkozott.

Azt mondta:  "a fővárosi önkormányzat belépése nélkül a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége csak súlytalan gittegylet lehet, amely nem válhat a kormány hivatalos konzultációs partnerévé".
Tarlós - azt hiszem - téved.
Több dologban is téved egyszerre, dühös csapkodása pedig egyenesen nevetséges.
Egy olyan szövetség, melyben a huszonhárom budapesti kerület polgármesterei vesznek részt eleve nem súlytalan – egymillió-hétszázezer ember adja meg a súlyát, míg a főváros polgármesternek a súlyát csak a kormánypárti frakció adja, annak ellenében tehetetlenségre van kárhoztatva.
Rosszabb esetben ő is sétálhat petícióval a hóna alatt a Kedves Vezetőhöz.
Aki majd természetesen atyai szigorral fogja csóválni a fejét, mikor átadja neki a selyemzsinórt.
Másrészt abban is téved Tarlós, hogy a szövetség a kormány hivatalos konzultációs partnere kívánna lenni.
Ez a szövetség nyilvánvalóan Tarlós ellen alakult, az a célja, hogy rákényszerítse az egyeztetett akaratot a kissé sprőddé vált és önmaga nagyságába belefeledkezett főpolgármesterre, aki egyéb hiányosságai mellett még vérbunkó is.
A budapesti főpolgármester hosszú-hosszú évek óta a legrosszabb minőség, aki a városvezető patinás székébe ült, Bárczy Istvántól számítva a sort.
Még a szocializmus tanácselnökei is demokratikusabban viszonyultak a város és lakóinak  dolgaihoz, mint hősünk, aki ugyanabban a betegségben szenvedhet, mint a Szeretett Vezető, csak talán rosszabb az orvosa.
Hatalmi gőg, intolerancia, ötletelés, arrogancia – csak hát a pozíció más, és ameddig a Vezér a szemenként kiválogatott képviselőkkel a háta mögött nagypofájú, addig Tarlósnak nincs a háta mögött senki, csak akit Orbán odavezényel.
Ha észnél lenne, akkor már régen észrevette volna, hogy ő egy magányos gúnár egy olyan libacsapatban, amelynek élén egy másik gúnár totyog magabiztosan és a libák láthatólag inkább az után mennek, mint utána.
Tarlós azt képzelte, hogy Orbán mellett valaki lehet, de aki tizenkét év alatt sem veszi észre, hogy Orbán mellett senki sem lehet valaki, csak al és fősenkik létezhetnek, az alkalmatlan egy európai nagyváros vezetésére.
Azt sem vette észre, hogy amikor Pesti Imrével kerül szembe, akkor tulajdonképpen az orbáni centralizációt támadja, márpedig itt minden gyeplőszárnak Orbán kezében illik összefutni, és elképzelhetetlen, hogy egy szürke herélt a maga feje szerint akarja húzni a kocsit.
Abban is téved a hauptbürgermajszter, hogy akik szemben állnak most vele, azok nyeretlen kétévesek.
Egy Rogán, vagy egy Nagy Gábor Tamás önmagban is politikai súlyt képvisel a Fideszen belül , ahol Tarlós idegen test, és ahol soha nem fog tudni olyan támogatást szerezni, mint a fideszes kerületi polgármesterek.
Ezenkívül szegény jó Tarlós úgy mozog a közéletben, mint elefánt a porcelánboltban.
Amikor ilyeneket mond Pesti Imrének, a kormányhivatal vezetőjének, hogy  "nyugodtan vigye a kormányzati hivatal a BKV-t adósságostól, metróstól".
Csak az lesz a probléma, hogy nemrég mentek el a Városházáról "a Sétapálca Bejárató Kisszövetkezet tagjai, akik azt mondták, nekik is van egy koncepciójuk, mert nekik is van annyi közük a közlekedéshez, mint egy belgyógyásznak".
Tréfás, mint a rinocérosz. 
De egy biztos: Pesti sem fogja neki elfelejteni, hogy kétségbe vonta hozzáértését, és ha az első megfelelő alkalom adódik át fog adni neki egy sétapálcát.
A budapesti főpolgármesternek diplomatának is kell lenni, de Tarlós a diplomáciát egy tankhadosztály parancsnokától tanulhatta, csakhát mögötte nincsenek harckocsik, ki van szolgáltatva a frakciónak, az apparátusnak, a kormánynak, a kormányhivatalnak és a kerületi polgármestereknek, akik hozzávetőleg tíz perc alatt fogják bebizonyítani, hogy tök hülye a városhoz, ha a Nagy Karmester beint.
Lenne esélye azért, ha a lakosságot maga mellé tudná állítani, de erre ő – szegény - alkatilag alkalmatlan.
És agyilag is sajnos, hiszen aki tevékenységnek csúcsát a Moszkva tér átnevezésében látja, annak sajnos fogalma sincs a néplélekről, mely az ilyesmit inkább ostoba zaklatásnak tartja, mint felemelő aktusnak.
Amikor a fővárosi ifjúság kedvelt szórakozóhelyeit be akarja záratni, hogy helyet csináljon egy – egyébként teljesen felesleges – országzászlónak, akkor azt akkor is a nyakába varrja a serdületlen ifjúság, ha kivételesen nem ő a ludas a dologban és senki nem vonja kétségbe, hogy kitelik tőle..
A zászlók úgyis a mániái - a Főváros jónéhány évtizedet megért zászlaját is kicseréltette a 33. Honvéd Kerékpáros Fajfenntartó Hadosztály zászlajára, aztán most lehet újratervezni az egészet.
És még hátra van a Székesfőváros elnevezés bevezetése és új címer kreálása – a címerpajzson egy bánatos szürkemarha fogja a szájában tartani a főváros kulcsait, az orrában karikával.
Tarlós a Fidesz utolsó csapása a nemzetre, hozzá képest Demszky fárosz volt az éjszakában.
Pedig őt sem szerettem…

:O)))

3 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, ez a Széll Kálmán tér márpedig egy jó ötlet. Jövőre teljes gőzzel beindul a "Széll Kálmán Terv"
az előre látható népi közutálatot kiváltva. És van-e jobb módszer erre a jónépet nap, mint nap emlékeztetni, mint buda egyik fő csomópontjának a neve?
Már várom, hogy elkezdjék ezeket a táblákat is átmázolni, mint anno pl a Münnich Ferenc utcát Nádorra. Az végül is bejött?!

Névtelen írta...

Sajnos PuPu!! Minden szavad igaz. Már az egy orbitális baromság, hogy ez az ember idáig juthatott. Mintha a III., kerületi fideszesek nem meséltek volna soha a Kedves Vezetőnek arról, hogy az első ciklusban ez az ember a III. kerületet végigüvöltve utálta a Fideszeseket.

éva írta...

Névtelen, én eddig azt hittem, hogy SEMMI szimpatikusat nem tudok Tarlósban találni.
De így mindjárt más. Tehát korábban még józan és értelmes ember volt?!De aztán eladta magát Orbánnak (csak azóta rájött, hogy rossz üzletet csinált).
Akkor még inkább fenntartom az előző ötletemet!
NEM véletlenül lett a Moszkva éppen Széll Kálmán!
Kár, hogy a Zöld Pardont nem tudta eltörölni.
Az is hozott volna az ellenzéknek párszázezer
szavazatot!