2011. július 11., hétfő

MUNKAMEGOSZTÁS

Helyén marad a Károlyi-szobor.
Hosszú idő óta ez a magyar törvényhozás első értelmes döntése, a Jobbik számára pedig egyértelmű vereség.
Kissé csodálkozom, de örülök neki, úgy látszik, a Vezér vagy nem akar újabb frontot nyitni - vagy mégis maradt egy csepp kis esze, esetleg.
A szélsőjobboldali párt egyébként is bajban van, hiszen belső problémákkal kell megküzdenie – úgy tűnik, sikerült bejátszaniuk magukat Baló György pozíciójába.
Morvai Krisztina válása után új életet kezd és tán ennek részeként őket is ott akarja hagyni.
Márpedig a nyilasbarbi nélkülözhetetlen a párt imázsa szempontjából, európai-parlamenti képviselősége súlyt adott nekik, ha annyit nem is, mint amennyit a hölgy nyom a mérlegen.
Egyébként is belharcok dúlják fel a jobboldal hímes mezejét, a vezérjelöltek legszívesebben bicskával rovás írnák fel véleményüket a másikról.
A Gárda is szaporodik, mint a liba által kettécsippentett földigiliszta, ez a pofátlan Viktor pedig bemondta a durchmarsot, az ország munkatáborosítását még megkontrázni sem nagyon lehet.
A Rosszabbik rendre rátesz egy lapáttal még a Jobbik legszebb álmaira is, már régen felállította a Nemzeti Számonkérőszéket, létrehozta a Leibstandarte Orbán Viktort, az állam területi szervezetei élére gauleitereket állított, megtörtént az állam és a finánctőke összefonódása, a hangulat weimári – mi kellhet még a szélsőjobboldali szavazónak?
Soha nem hitték volna, hogy őket jobbról is lehet előzni, depedig igen, és már csak a féklámpáit látják a volánvirtuóznak, aki most éppen egy balos előzésbe kezdett bele, meghirdetvén magát a munkásosztály felkent képviselőjének.
Szóval bajban vannak a jobbszélen, tán maguk is érzik, mindenesetre már szinte a szocialistákéra emlékeztető rutinnal próbálják elbagatellizálni az ellentéteket.
Ez is a világ rendje, Willy Brandt közismert megállapítása – összenő, ami összetartozik – a magyart jobboldalra is érvényes, hiszen lényegi különbség nincs a Jobbik és a Rosszabbik között, - én inkább munkamegosztásnak mondanám a dolgot.
Az egyik lengeti a zászlót, a másik meg végrehajtja a kívánatos programot, az egyik integrálja a mélysötét híveket, a másik öltönyben és nyakkendőben csalogatja táborába a gyanútlanokat, akik nem olvastak soha Aesopust és nem ismerik a báránybőrbe bújt farkas történetét.
Ők azt hiszik, hogy egy demokratikus párt legitim elképzeléseihez csatlakoznak, de hiszen valaha a Német Nemzetiszocialista Munkáspárthoz csatlakozók többsége sem sejtette, hogy egy totalitáriánus diktatúra szekerét fogja húzni, behúzva fülét-farkát, és azzal vigasztalgatva magát, hogy ő is az erősek közé tartozik.
Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nincsen senki a jobboldalon, akinek ellenérzései lennének a szépen szárba szökkenő diktatúrácska láttán, nincs egyetlen tökös jobboldali sem, aki meg merné mondani azt, hogy a modern jobboldaliság szobrához nem Hitler, nem Sztálin, de mégcsak Mussolini sem állt modellt, és hogy kikéri magának az újonnan nyakába varrt alattvalói státuszát.
Azt kell mondjam,hogy sajnos a rendszerváltás visszaigazolta Rákosi legócskább brosúráinak igazát a kapitalizmusról, a közelmúlt fejleményei meg az ötvenes évek  alapfokú szemináriumainak megállapításait a magyar jobboldalról és a magyar egyházakról.
Elég szomorú dolgok ezek, még szerencse, hogy a libák ettől még vidáman repülnek az égen, a kutya ugat, a karaván meg halad, holott jobb lenne, ha megállna valami hűs oázisban, hogy a szegény tevék letehessék a málhát, tudjanak egy kis hűs viszkihez meg egy tál édes datolyához jutni.

:O))))

4 megjegyzés:

anya írta...

Szia Pupu,

Morvai Krisztina elvált férje Baló György volt, vagy nem?
Egyébként tökös legény nem csak a jobboldalon, a baloldalon se nagyon látszik. Orbán ebben is jól számított. Alig több mint 1 éves regnálása alatt a félelem lett a meghatározó érzelem. Félelem a holnaptól, a munkahely elvesztésétől, a visszamenőleges hatályú törvénykezéstől, és megszámlálhatatlan sok mindentől. Néhány hete már mintha írtam volna, én attól félek, hogy hamarosan több millió embernek már nem lesz veszíteni valója. És akinek nincs veszíteni valója, annak félni sincs mitől. És az kiszámíthatatlan, hogy mit tesz. Meg az is, hogy a regnáló hatalom erre mit reagál. Tartok tőle, keserves ősznek és télnek nézünk elébe.

Névtelen írta...

nagyot fog robbanni, ha ezeket a törvényeket, történéseket megemésztik a zemberek. most az elit, mint aki jól végezte dolgát, elvonul nyaralni... jól mondod anya, keserves lesz az ösz.. de még keservesebb lesz a tél.. csúszunk lefelé jég nélkül is.

ELVILEG írta...

Pintér már a beiktatásakor érezte és ki is mondta,hogy várhatóan nagy mértékben nő majd
a bűncselek-mények száma. A terrorelhárítás létrehozása az ő előrelátásának "köszönhető".
Az öntörvényű FIDESZ banda, kedvezményezett hadseregétől várja, hogy az orbáni diktatúra létrehozását biztosítsa. Orbán régi rögeszméje
hogy forradalmat robbantson ki.Beteg elmével
úgy képzeli~ha elbukik és nem lesz Magyarország
kormányzója~ a legrosszabb esetben is rajongói
~mártírként~fogják tisztelni emlékét.

Névtelen írta...

Elvileg egyetértek "Veled"!/vagy Önnel!/