2011. augusztus 9., kedd

MEKKMESTEREK


Nagyon megy ez nekik, mesterei az államélet irányításának.
Nyolc esztendőn át akkora volt a pofájuk, mint a bécsi kapu, mást sem csináltak, mint azt bizonygatták, hogy a koalíciós kormány dilettáns módon vezeti az országot, alkalmatlan a feladatára, debezzeg ők ezerszer jobban tudnák csinálni.
Gyanakodhattunk volna pedig, hogy ez kislányos túlzás, hiszen egyszer már négy éven keresztül a lopáson kívül az égvilágon semmit nem csináltak, legfeljebb elmondták ezerszer, hogy majd egyszer fognak valamit csinálni, amitől virágba borul ez a sorstépte kicsi ország - de aztán ezt a tervüket nemigen cizellálgatták, - nem értek rá.
Viszont minden település kapott néhány zászlót, a korona meg mentőmellény nélkül hajózgatott, hogy a nép boldog legyen, és hogy az Ezüsthajónak is legyen rakománya – a koronaúsztatásra kifizetett lóvé.
Aztán lett nyolc boldogtalan évük, a nép meg feledékeny, és ha sokat duruzsolják neki, hogy rosszul él, akkor el is hiszi.
A statisztikákban meg mindig lehet olyan számokat találni, amelyikre bátran lehet hivatkozni, olyan összehasonlítási alapokat keresni, melyek a mi igazunkat támasztják alá, hát éltek is a lehetőséggel és folyamatosan azt sulykolták, hogy jajderossznekünk, derosszulélünk, a mi országunk Szodoma és Gonorrhea, a búbánat völgye.
Aztán eljött a nap, mikor megkapták a várva-várt hatalmat, méghozzá nagy adag tejszínhabbal a tetején.
Az ember azt gondolta volna, hogy akkor most szisztematikus munkával fog találkozni jártában – keltében, hiszen az önkormányzatok évek óta a kezükben voltak, minden adatot ismerhettek, az is hamar kiderült, hogy csontváz itt csak akkor lesz a szekrényekben, ha Varga Mihály belemászik, a költségvetést rendben kapták kézhez, a pénztárcában volt néhány milliárd tartalék - hát akkor lehet belevágni a felvirágzásba.
De nem így történt, és az első csalódásnak saját választóik körében éppen általános és teljes felkészületlenségükből kellett volna adódni.
Még csak azt se mondták, hogy van valami koherens elképzeléshalmaz, amit végre akarnak hajtani, nem mondtak ezek semmit, csak üres lózungokat zsolozsmáztak és elkezdtek improvizálni.
Mondjuk a hatalom megragadását azért megoldották, az könnyű volt.
Vityka minden este elővette a Lenin összest, kicsit olvasgatott, majd mint anno Vlagyimir Iljics a Szmolnijban kiadta az aktuálisan elfoglalandó terület megtámadására vonatkozó irányelveket, csapatai pedig végrehajtották a megszállást.
A Parlament úgy szarta a törvényeket, mint az etióp oroszlán a kitüntetéseket a szovjet tanácsadó elfogyasztása után, a zömük azt biztosította, hogy őket a helyükről ki ne lehessen piszkálni vagy húsz évig.
Az egész kormányzásuk úgy néz ki, mintha az Orbán-család konyhaasztal melletti, kissé benyomott állapotban lefolytatott beszélgetéseit akarnák lefordítani a kormányzás nyelvére, tekintetbe véve és elsőként rangsorolva a Demján-Csányi tandem instrukcióit és előírásait is.
Vannak az országnak komoly gondjai, elsősorban gazdasági téren, hiszen sok tekintetben még a szocializmus struktúrái között dolgozunk és ez valóban nem mehet tovább, de a változtatások még mindig váratnak magukra.
Amit meg megváltoztatnak, abban sok köszönet nincs, hiszen leginkább olyanok, mint az öcsém volt kisgyerekként, aki szétszedi a vekkerórát, majd diadalmasan bejelentette: Na, megcsináltam, hogy ne ketyegjen!
Már elég sok dolog nem ketyeg az országban, mondhatjuk példának az egészségügyet, az önkormányzatokat, a nyugdíjrendszert, az adórendszert – ezek finom szerkezetek, nem mindegyiket lehet nagykalapáccsal szerelgetni.
A frász kitör, ha a külpolitikai sikereikre gondolok, különös tekintettel a határontúli magyarokra, drukkolok, hogy megússzák élve a kormány sikertörténetét.
Jobbról nagyon szívesen emlegetik Gyurcsány őszödi beszédének azt a részletét, amelyik arról szól, hogy a szocialisták két évig nem csináltak semmit.
Igen közel vannak ahhoz, hogy beérjék őket, emellett a szocialisták azért demokraták tudtak maradni és nemmellesleg nem romboltak, hanem építettek.
Mit tud Orbán eddig felmutatni?
Az eredmény, hogy a nyugdíjasokat megfosztotta a nyugdíjuk emelkedésének lehetőségétől?
Vagy az, hogy elrabolta a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat?
Vagy netán tán megoldotta a devizahitelesek problémáját?
Megoldotta a lecsúszó alsóközéposztály gondjait?
Tett valamit a munkanélküliség ellen?
Biztosította talán a kiegyensúlyozott tájékoztatást?
Tudja egyáltalán valaki is, hogy ez az ember milyen Magyarország megteremtését tűzte ki célul maga elé?
Jelenleg a legjobb úton haladunk valamiféle speciális magyar modell felé - éppen a liba keresztezése folyik a bagollyal, amelynek eredményeként létrejön majd a nagyon csinos libagoly, mely éjjel gágog, nappal úszik és a világ a csodájára jár, hogy egyáltalán él…
Nulla ez a teljesítmény, és bár a fene tudja, milyen társadalmat szeretne a Mi Boldogságunk felépíteni, de akármilyet is, ezzel a tehetségtelen, szervilis cselédgarnitúrával nem fog sikerülni. A kormányában egyetlen tehetséges embert nem talál az ember, nagyítóval sem, a parlamenti frakció olyan, mint a cselédfesztivál, szánalmas.
Attól tartok, az nem lesz megoldás, ha cirkusszal próbálja helyettesíteni a valódi problémakezelést.
Régi jobboldali vélemény, hogy a szakértelem ócska bolsevista trükk.
Hát nem trükköznek, az már biztos…

:O)))

17 megjegyzés:

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Én aztán nem vagyok egy Fidesz-hívő, de a választások után volt bennem egy olyan, hogy ott verje meg az Isten, de lássuk: mit lehet 8 nyugodt év felkészülés után csinálni? A szakmai műhelyeket nem zavarta senki, idő volt minden kiérlelni megtárgyalni, dönteni és most, ekkora hatalom birtokában, csak meg kell valósítani.
Csak Neked írom, csalódtam.
Nem azért, mert a betonozásra mérhetetlen erőket mozgósítottak. Hanem azért, mert csak és kizárólag arra. Nem azért, mert minden ellenzéki javaslat mellőzésre kerül, hanem azért, mert nem a kormány megalakulása után 10 perccel, de még ma sincsenek kiérlelt, számításokkal igazolt és végre is hajtható elképzeléseik. Cigánykérdés, tudásalapú társadalom, (jól) működő egészségügy, stb. mint megoldandó probléma, láthatóan nem is szerepelt a munkatervben.
A 8 év csak arra volt elegendő, hogy azt kifundálják, miként lehet a demokratikus berendezést Fidesz-fazonra szabni. Erre futotta nekik, ennyi tellett tőlük, nincs több szellemi kapacitásuk.

Isten nem ver bottal...csak Fidesz uralommal.

Tisztelettel:
anonymand

Erzsébet írta...

Kedves PuPu!

Mint általában mindig, most is tökéletesen egyetértek írásod minden mondatával.

Mai szösszeneted olvasása közben egy néhány évvel ezelőtti,- értsd Gyurcsány-éra - az Orbán család otthonában készült televíziós műsor jutott eszembe. Talán emlékeztek rá, hogy karácsony és szilveszter között a Napkelte című műsorban remek riporterek egymást váltogatva kerestek fel egy-egy hírességet a közéletből, a művészvilágból. Így került sor az Orbán családra is. Orbán apuka rá jellemző módon elsőként büszkén mutatott be egy futball cipőt, azonban nekem mégis inkább két dolog volt rettentő módon szembetűnő. Az egyik, hogy a riport színhelyéül szolgáló helyiségekben,- melyek közül az egyik a miniszterelnök otthoni dolgozószobája volt - amik természetesen nem a fürdőszoba vagy a kamra voltak, egyetlen könyvet nem láttam. Ennél még nagyobb döbbenetet okozott, mikor a Vezér odalépett az íróasztalához, ami akkora volt mint egy szolid fésülködő asztalka, rajta pedig még egy golyóstoll sem csinált rendetlenséget. Ezt követően következett be a katarzis, mikor a nagy tudású ember egy A/4-es méretű, üresnek tűnő papír dossziét, mint egy bűvész, előkapott az asztalkából és közölte a kedves nézőkkel, hogy amit ő most a kezében tart az bizony nem más, mint a komplett " Győzelmi Terv ".

Hát ez így is történt, akkor kivételesen igazat mondott, olyan lett az első évük, mint az említett dosszié: ÜRES ÉS LAPOS!!

Névtelen írta...

Mecsoda remek kép Gyurcsányról! Az orra a legélethűbb. Meg természetesen az elméje is.

Névtelen írta...

"Nyolc esztendőn át akkora volt a pofájuk, mint a bécsi kapu," írja ezt ön. Csakhogy ez igazából önre igaz. a nagy pofája mögött semmi más nincs, tettekből semmi, úgymint szeretett pártjának.ott is van, ahol ők, ahol lenniük kell.lehet írogatni innen a süllyesztőből, de azzal nemigen fog csodát tenni. tegye továbbra is csak így.

PuPu írta...

Vicces névtelennek:
Mekk Elekre küllemileg Jeszenszky külügyér, szakmailag Don Vittorio hasonít legjobban...
Lás be, a Mestert a jobboldal kisajátította!
:O))))

Kawa892 írta...

Miért van az, hogy az elmebeteg mocskolódás névtelenül folyik? Nyilván mert egy a zorbán seggében tanyázó agyatlan zombi!

PuPu írta...

Nyolcesztendős névtelennek:
Tisztelt Hozzászóló!
Már önmagában azzal is nagyon megtisztelt, hogy egyáltalán elolvasta írásomat.
Hogy még hozzá is szólt - ennek láttán lelkemből kis dalos pacsirták reppentek az ég felé, a nap is kisütött és szebb lett a világ!
Méltatásom viszont nem éri meg sem a rám fordított időt, sem az erre pazarolt energiát, az érzelmeket meg pláne nem.
Hihetetlenül öntelt lennék, ha azt gondolnám, hogy írásaimmal csodát tudok tenni - hát vagyok én az Isten?
Hát nem.
Ellenben a poszt, mint pocsolyába dobott kavics apró hullámokat vert az Ön lelkében, és fél percre elgondolkodott talán, hogy vajon igazam van e?
És bár a konklúzió számomra kedvezőtlen, de meglehet, éppen ezzel az írással keletkezett betonszilárd elkötelezettségén az az apró hajszálrepedés, melyet majd Vezérünk áldásos tevékenysége szakadékká tágít, s ennek eredményeképpen harcostársak lehetünk a majdani, Gyurcsány vezette Demokrata Pártban.
De gyönyörű is lesz!
Éppen ezért kérem, hogy blogjaim olvasásával továbbra is szélesítse látókörét, elvi alapokon álló hozzászólásaival emelje a blog színvonalát!
Nekem minden olvasóm kedves, és mint tudjuk, azok még kevesebbek, akik a túlpartról úsznak át!
Örülök, hogy szolgálatára állhattam!

:O)))

Névtelen írta...

Nyolc esztendősnek!
Felesleges anonimitás mögé rejtőzködnie Schmitt Pál úr!
A helyesírásáról úgyis felismerjük!
A mondatokat nagybetűvel kell kezdeni.

Erzsébet írta...

Élvezettel olvastam PuPu szellemes válaszát, melyet a nyolcesztendős névtelennek írt.

De szép lenne, ha ilyen stílusban, szellemesen ám magvasan szólnának a riposztok a mi kis parlamentünkben is. Meggyőződésem, hogy a finom iróniával előadott kritika nagyobbat tud ütni - már ha van rá fogadóképes szürkeállomány - mint napjainkban oly jellemzővé vált ócska, kocsmai stílus.

Kohn Kerekes írta...

Az a baj, hogy nem értitek a magyarokat, a szegény parasztokat. Valóban Gyurcsány b..ta el.
Azzal b...ta el, hogy nem jól kommunikált, sem Ő sem az mszp. Az emberek azt hitték a megszorítások alatt, hogy el fogják veszteni házaikat tömegesen, az opelből át kell szállniuk a tömegközlekedésre, az audiból, pedig egy fiat 500-ba és azt hitték, hogy mindenki meg fog nyomorodni a Kádár-beli szintjére. Holott erről szó sem volt, csak ennél jóval kisebb megszorításokról, de ezt rosszul kommunikálták.
Hiába fikázod te is itt orrba szájba az orbán rezsimet az emberek addig fogják támogatni, amíg nem csúsznak lejjebb a mostani szintjüknél. Az emberek most nem gyarapodni akarnak, nem jobb életet akarnak, nem új autót akarnak, nem magasabb fizetést akarnak, hiába jöttök ti akármilyen adatokkal a kSH-tól. Az emberek a jelenlegi életszínvonalukat akarják megőrizni most és azt eddig orbán megtette nekik. Amíyg nem csúsznak lejjebb, addig itt nem fog történni semmi. Ezt nem értitek meg és ezt nem érti meg Feri sem.
Ha viszont orbán kifullad, akkor jön a hadd el hadd!
Az viszont bíztató, hogy Szekeres eladta az arany rolexét és vett helyette egy fekete bőrszíjas kínai gagyit, amit többször bemutatott a tv2mokka. Örülünk neki, hogy szegényedik, de főleg a nyilasok. :)

Kohn-Kerekes Árpád.

zombi írta...

Kohn Kerekes.Itt van egy nagy tévedés. Gyurcsány nem szúrta el, hanem az MSZP szúrta el. Gyurcsány mindent megbeszélt, kitárgyalt a vezetéssel. Orbán meg kézi vezérléssel intézi az ország sorsát. Tehát a felelőség nem teljes egészében Gyurcsányé, hanem a szoci pártté. Míg Orbánnál a teljes felelősség őt terheli, mert minden döntést ő hoz.
Ez az egyik. A másik meg az, hogy az emberek már nem tudják tartani a 2010-es életszivonalukat legnagyobb részben, mert az árak rohamosan emelkednek. A szj adó az eddig is keveset keresőket sújtja. A frankhitel a családok százait fogja bérlőkké nyilvánítani. És, ha a bérleti díjat sem fogják tudni fizetni, mert nem lesz munkahelyük? Akkor mi lesz velük? De a felsoroltakon kívűl még sokminden van, ami ront az élethelyzeteken. Jó lenne, ha megírnád, Orbán hogyan biztosította az embereknek az életszinvonaluk megtartását. És kiknek? Mert én még csak olyanokkal beszéltem, akiknek már felmondtak, vagy akik félnek, mikor kapják kézhez a felmondó levelet. Vagy csak annyit mondanak neki, hogy akkor holnap már nem is kell jönnöd, mert nincs munka. A munkaadó most már ezt is megteheti.

Kawa 812.
Zombi én vagyok. Lehet, hogy agyatlan is. De az "orbán seggében" tanyázás alaptalan állítás.

Névtelen írta...

PuPu!
Megint klassz volt az írásod. Nagyon tetszett a nyolcéves névtelennek írt válaszod.

PP írta...

Ez a blog nem más, mint ŐRÜLT EMBEREK KETRECE. A nyolcévesnek pedig kinyalhatjátok a seggét, mást úgysem tudtok tenni. Rajta!
Schmitt Pál helyett: Pató Pál

Névtelen írta...

Balosok figyelem! Mekk-Elekről szól: "Gyurcsány Ferenc mentelmi jogáról nem a Jobbik és nem is Fidesz, hanem az Országgyűlés dönt majd. Az elszámoltatásban elkötelezett kormánypárt a bukott exminiszterelnök mentelmi jogának felfüggesztésére fog szavazni - zárul a közlemény."

Névtelen írta...

"nem a Jobbik és nem is Fidesz, hanem az Országgyűlés dönt majd." Ugyi, eccer van a jobbik, aztán a fidesz, és rajtuk kívül még az Országgyűlés. Fel fogják függeszteni a mentelmi jogát. Na és akkor mi van? Akkor az van, hogy Gyurcsány lesz Európa hőse. És Magyarországot Ukrajnával fogják egy lapon emlegetni.

Névtelen írta...

Rövid politikatörténet Magyarországról

1945-1990: Faszok.
1990-1994: Az előzőek mégsem akkora faszok.
1994-1998: De.
1998-2002: Új faszok.
2002-2006: Két fasz közül maradjon, aki már itt van.
2006-2010: Ezeket a faszokat most már tényleg nem lehet űberelni.
2010-től: De.

Oszkár díjas írta...

"Rövid politikatörténet Magyarországról"
Megnyerte az év kommentje címet. Hurrá!