2011. szeptember 25., vasárnap

HISZTI

Komoly fennforgások vannak a Szocialista Párt házatáján, elszakadt a cérna, a párt egyes vezető politikusai nem bírják a gyűrődést, kitört rajtuk a tettvágy.
Az öregebbje már eddig is nehezen bírta a megpróbáltatásokat, de mint ahogy az öreg, bölcs és ravasz krokodilok várnak a Nílus-parton a könnyelmű gazellára, úgy várták ők is, hogy Gyurcsány közelebb lépjen és ráküldhessék a fiatal versenyzőt, aki megteszi helyettük a szívességet és legyilkolja az izgágát.
Aki feltünése óta csak a bajt csinálta, aki soha nem nyughatott, soha nem volt elég jó neki az, ahogy éppen van, mindenféle eretnek ötletekkel állt elő és soha nem volt képes megülni a fenekén.
A mai napig maradandó sérüléseket okozhattak nekik hajdani miniszterelnökké választásának körülményei, ahol a tekintélyes testület tekintélyes tagjait alázta meg azzal, hogy nem bölcs döntésüket, hanem helyette a miniszterelnöki megbízást fogadta el.
Utána egyszer már -  amikor lemondott a miniszterelnöki tisztségről, de a párt vezetője kívánt maradni - azt hitték, sikerült leszámolni vele, erre tessék!
Nem hogy befeküdt volna a szépen megásott politikai sírba, de izgágább, mint valaha.
Pedig milyen szép kis gödör volt az, még a hosszú lábait se kellett volna összehúznia benne...
De most aztán vége!
Már az is sok volt, hogy platform-alapításba kezdett, de hogy ez a platform még azt is teszi, ami úgy amúgy alapvetően a platformok dolga lenne, hogy javaslatokat tesz az elnökségnek meg kritizál - hát ez azért több a soknál!
De még ezt is elnézték volna neki, leginkább csak legyintettek, ha meghallották valamelyik javaslatát, mint öreg paraszt az esőre - hadd essen, - de a helyzet Virág elvtárséknál megváltozott, egyre fokozódott.
Az izgága langaléta fel akarta forgatni a pártban évtizedek óta bevált rendet, mely szerint van a mezei tag meg van a pártpotentát, aki megmondja, hogy mi a véleménye a mezei tagnak, majd képviseli is az imígyen demokratikusan kialakított véleményt.
Száz ember egymást választgatja meg, majd az így kialakult remek testületek újabb testületeket alakítanak saját tagjaikból, így aztán biztosított a grémiumok megfelelő összetétele és friss erők bevonása a pártmunkába.
Csak attól kell kicsit tartani, hogy a tagok egy-egy feszültebb pillanatban egymásnak esnek a botjaikkal és mankóikkal, hogy a harckocsiként használható kerekesszékekről ne is essék említés.
A mezei párttag beleszólása a személyi kérdésekbe nulla, a politikába meg még ennél is kevesebb, joga van hallgatni és meghallgatni a döntéseket, egyébként meg még a libapörköltet is képviselői útján fogyasztja.
Nade ez a legutolsó javaslat, ez aztán igazán penetráns és vérlázító volt!
Méghogy bízzák közvetlenül a tagságra képviselői mandátumukat, melyet oly sok fáradságos munkával buliztak ki a Nagy Összeomlás idején, erdős-hegyes terepen, korlátozott látási viszonyok között?
Majd ha meszet ettek!
Akkor inkább szakadjon minden, csak ők maradjanak, nomeg a vagyon, mert ez elengedhetelen feltétele a kényelmes tovadöcögésnek.
A vagyon marad!
Ez volt egyébként szinte az egyetlen határozott és tökös állásfoglalás részükről az utolsó két évben - eb ura fakó, Ugocsa non coronat, vitam et sanguiem, de a vagyon marad!
Persze Gyurcsány nem bírta megállni, hogy ne reagáljon erre, és ne tegyen javaslatot izibe, hogy hová dugják fel a vagyont a vagyonőr frakció tagjai, de ezt rosszul tette.
Ha itten a párt szakad, akkor az a tagok vagyona, és csak szemlélet és matematika kérdése, hogy kit tekintünk távozó tagnak és kit maradónak, de ehhez persze kellene egy tagrevízió is, ami a jelenlegi elnökség érdekeit figyelembevéve az utópiák birodalmába tartozik.
Mindenesetre a vagyon a tagságé, merthogy a párt az nem olyan, mint a Szentkorona, nem egy szakrális elvont izé, amelyik a pártelnök piros nyakkendőjében manifesztálódik, a párt emberek szövetsége, és a válásnál a vagyonmegosztás természetes dolog.
Ha többen mennek, mint maradnak, akkor az az érdekes helyzet áll elő, hogy gyakorlatilag a maradók lesznek az elmenők, de őket is megilleti a rájuk eső rész a vagyonból.
Gyurcsány meg csak ne dzsentriskedjen itten, hogy egy ujjpattintással lemond a vagyonról, mert ugye nem csak igével él az ember.
Moldova írta a bölcsességet : "Akarsz nehezet mindenáron? Próbálj b@szni kerékpáron!" - és ez egy nagy igazság.
Nem kellene ezt a dolgot most mindenáron kenyértörésre vinni, meg kellene várni a kongresszust, már mindjárt itt van.
Jobb lenne egyben tartani a pártot, jobb lenne tiszta viszonyokat teremteni, nem kellene belegyalogolni a veteránliga csapdájába és elvinni a békétlenség és bomlasztás jelzőjét emlékbe.
Nagyon jól be lehet azt mutatni, hogy kik is azok, akik a hatalmukért - legyen az bármennyire is harmatos - az egzisztenciájukért, a hiúságukért kapaszkodnak a mandátumukba, ahelyett, hogy a párt megújulását tartanák szem előtt.
Sajnálom Mesterházyt és megértem az ő nehéz helyzetét is, magam sem szerettem elismerni, hogy adott feladatra vannak nálam rátermettebb emberek, de néha szembe kell nézni azzal, hogy a poitikában nem elég az okosság, a szorgalom, a tisztesség meg a sok munka, itt kell valami megfoghatatlan plusz is.
Ez benne nincs meg sajnos, Gyurcsányban viszont - aki mellesleg szintén nem hibátlan és egyelőre még a vízen sem tud járni - kétségkívül megvan.
A libák is akkor élnek célt, ha a vándorlás során mindenki a megfelelő helyen repül, de a csapatban minden egyes liba teljesítménye a maga helyén fontos.
Jó lenne, ha a párt vezetésének lenne legalább egy libacsapatra való esze...


:O)))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy olvastam.
Üdvözlettel: Placebo

Charly írta...

Hogy mennyi igazságot megírsz megint! ( Szinte hihetetlen, hogy ezek kívülről is ennyire látszanak!) Ha azzal hogy törölték a blogod a kapcson, azt a sok ocsmányságot is törölték volna amiről írsz, még akár helyeselném is a törlést. De így csak megerősödik az az érzés bennem, hogy van az a pénz egyeseknél amiért hajlandóak akár szembe is köpni magukat.
No ezért gondolom én hogy le van sz@rva a mosógép. Akik ragaszkodtak 89-ben hozzá, nem tudják vele kimosni a szennyesüket, hiába ragaszkodnak hozzá mindhalálig. Az minden esetre egy árulkodó momentum, hogy ismét a vagyon volt az első, ami eszükbe jutott!

éva írta...

törökgáborelemez a szokásos formáját futva örömködik a fidesz szempontjából, hogy hű de milyen ügyeske ez a Mesterházy, merthogy csak kivárta (Pupu nagyon jó hasonlatával: mint krokodil a gazellát) hogy végre fogást találjanak Gyurcsányon.
Szerény véleményem szerint ennél jobban semmivel sem domboríthatták volna ki, hogy kizárólag a jó kis parlamenti fizetés kérdése tudta őket egyáltalán némi mozgásra bírni.
Még hogy Gyurcsány "ne zavarja a terveik megvalósítását" Oszt milyen terveket? Hogy kibekkelik a nyugdíjig? Hogy olyan "tömeg"tüntetéseket gründoljanak, mint Miskolcon? Hogy tovább lapítsanak a parlamentben? Hiszen egész ottani munkájuk az ősi román mondást igazolja:
"A munka bajjal jár - és a bajt kerülni kell"
Mivel EGY javaslatukat már nyilvánosságra hozta Mesterházy - holott azt a kongresszusnak szánták - talán most már az ÖSSZESET nyilvánossá kellene tenni. Ha volt közöttük ILYEN, most már a többire is kíváncsi vagyok!
Pupu, egyébként köszike - már megint jól indult veled a napom!

zombi írta...

Na, ja. A különbség csak ott van, hogy a libák ék alakban repülnek, hogy mindegyik lássa a vezért, és a célt. Persze a gyengébbek lelemaradoznak, de a pihenő helyen aztán beérik a többit.
Sajnos az embereknél ez nem így működik. A legtöbbjük vezér szeretne lenni, holott nincs meg hozzá a képessége. Ezért aztán mindenki össze-vissza kavarog.

Névtelen írta...

Miben hasonló a Fidesz és az MSZP párt struktúrája? Mind a kettő hierarchikus, bolsevik típusú.
Akik megszerezték a hatalmat a kezdetekkor, azok fogják egymás kezét és rajta tartják a párt struktúráján, senkit ebbe a körbe senkit nem engednek be. Gyurcsány sincs benne. Ő is később jött. Csak fölhasználták.
Megbíznak a vezetéssel tenni akaró ügyes okos embereket, de csak azt tehetik amit megengednek nekik. Bajnai is csak ezt tehette.
Mesterházy sem önálló.
Az ország sorsa csak annyit számít, hogy ne legyen túlságosan elbaszva, mert akkor húzni kell a nadrágszíjon egy keveset. Ezzel a módszerrel még sokáig elvegetál az ország, mert csak a tehetséges, bátor emberek hagyják el az országot e miatt, de maradunk még jócskán akik sokféle okból nem tudunk meglépni.
kvasztics47

Kun Béla írta...

Mit akarhat Gyurcsány?
Szerintem azt, amit Orbán már megtett egyszer. Összeszedte egy pártba az egész antidemokrata szélsőjobbot, ami azelőtt több kis pártban volt. Igaz azóta kettészakadt a Jobbikra és a fideszre.
Szerintem Gyurcsány egy olyan nagy centrumpártot akar amibe belefér az egész demokratikus bagázs. Belefér a gyenge, koncepciótlan mszp, belefér a demokratikus, konzervatív jobboldal, beleférnek a szabad demokraták, a bizonytalanok és beleférnek a szélső balosok, akik orbánt legszívesebben akasztófán látnák és mindenki, akinek kifordul a bele az orbán rendszertől, vagy éppen csak többet várt tőle. Ez lehet a célja Ferinek. Leglábbis arra az időre, amíg elpusztul végleg a szélső jobb, a fidesz és a jobbik. Utána lehet szakadni a demokráciában. De előbb a demokráciát kell megszilárdítani azt pedig csak a szélsőjobb amortizálásával lehetséges.
Így az ország nem mehet tovább az biztos. Így nem, hogy amit a szocik felépítenek nappal azt éjszaka (egy másik ciklusban) a fidesz lerombolja. Ebben az országban még nem dőlt el, hogy a nép demokráciát akar, vagy valamilyen önkény uralmat, pl. korona nélküli királyt, vagy orbánt.
Ma az emberek azt mondják 20 év után a demokrácia semmivel sem jobb, mint a Kádár rendszer. De azt nem látják, hogy ez azért van így, mert van egy hatalmas szélső jobbunk, ami európában máshol csak kisebbség, amit üldöznek.
Az a baj, hogy az európai néppárt sem veszi észre, hogy egy bujtatott szélsőjobb van a soraiban a fidesz név alatt. Mert nekik is ki kellene közösíteniük.
Fasiszták ellen DKP.
DKP!

Kun Béla

Névtelen írta...

Köszönöm Kedves Pupu hogy elkülted nekem a veb oldaladat és elolvashattam! Elképzelésem,hogy miért moderálták a blogodat?,nagyon is bevált!

Én azt hiszem az egész Mszp szétverés háttérben az az idióta Szanyi Tibor áll!
De azt még nem tudják hogy Szanyi csalással nyerte meg 2010-ben a második fordulót!
Na,legalább itt megmertem írni!

éva írta...

Pupu - rég nem jártam a kapcsolaton, amióta hírbe kerültek Puch lenyúlással. Tényleg töröltek? Mint Kertészt a díszpolgárok közül?
Vedd kitüntetésnek.
Egyre kevesebb a valamire tartható fórum, ahol a balosok még összejöhetnek, Bartus az ATV felé is gyanakodóvá tett, amióta megírta, hogy a HIT gyülis Németh család biznisze.
A Népszabiban meg Révész úr igen bayerosan adta elő magát Kertész ügyben - a most hétvégi számban meg írt egy szervilis szerkesztői cikket: hát, ő sem lepne meg a fidesz fizetési listáján.
Hogy a fenébe adhatta ki a kezéből a médiákat a baloldal? Már csak ezért is tunikán kellene billenteni minden vezetőségi tagot, akinek ehhez köze volt!

Novi írta...

Témába vágó, érdekes és árulkodó, olyan MSzP-s véleménynyilvánító beszélgetés volt ma este az ATV-n Simon Gáborral /Olgát abban a székben jobban kedvelem :)/
>;-))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!Sajnos,nekem semmi türelmem nincs a blog íráshoz,de olvani annál jobban főleg azokat,amiket Te és Gyurcsány F.ír!
Nekem van egy rossz érzésem,mint/ annak idején az Amöbával kapcsolatban is!/hogy hamarosan a "kapcsolat" is meg fog szünni!
Valahogy kellene blog formájában egy üzenetet küldeni a következő kongresszusra mielőtt nem késő!Tudom,sőt ismerek olyanokat,akik a delegáltak között spicli,besugó,kém,akik a DK-nak is tagjai!Csak két nevet említenék:Farkas Pál,Csonka Bea,akik besegítettek 2010-ben Szanyinak a csalásban!
Én néhányszor próbálgadtam utalni Szanyi csalására,de a moderátor azt azonnal törölte!
Nem tudom hogyan,csak úgy érzem mielőtt késő lenne a tudtukra kellene hozni mi folyik az Mszp háztáján!
Üdv.:Virág

Névtelen írta...

"Béke időben" azt se tudjuk, hogy vannak szoci politikusok, úgy elvannak, mint a befőtt a polc hátsó sarkán. Most, hogy veszélyben érzik jó kis mutyijukat, örökösnek hitt pénzcumijukat, minden médiát végigjárnak, még a csapból is ők folynak. nagy lehet a riadalom elvtárséknál. Remélem, a DKP-t mint pártot üdvözölhetjük a kongresszus után.

egyszerű ember írta...

"Most, hogy veszélyben érzik jó kis mutyijukat, örökösnek hitt pénzcumijukat, minden médiát végigjárnak, még a csapból is ők folynak. nagy lehet a riadalom elvtárséknál."

Így igaz! Ezért is szarták le a választók őket és fordultak Viktor felé. De ott is koppantak. Nem nagyon van itt már olyan párt, amiben bízni lehetne az egyszerű embernek. Az egyszerű ember ha begerjed - bosszúból - majd legfeljebb a Jobbikra megy el szavazni, hogy rendet tegyen - a parlamentben is.