2011. szeptember 30., péntek

TERRORISTÁK

Újabb magaslatokat hódított meg Orbanisztán, újabb munkasikereket ért el a független magyar igazságszolgáltatás, örvendjünk emberek, Budaházyt kiengedték az előzetes letartóztatásból.
A gyanúsított házi őrizetbe kerül, hívei ujjongtak, a többiek meg csodálkoznak.
Miközben egyes politikusok szintúgy évek óta ülnek előzetes letartóztatásban, merthogy egy vádiratra valót még ennyi idő alatt sem tudtak összehozni ellenük, addig Budaházyt, aki ellen minden vádpontot tanúk és bizonyítékok tucatjai támasztanak alá, helyett, hogy bíróság elé állítanák, gyakorlatilag szabadlábra helyezik.
Gondolom, a cigánygyilkosságok vádlottjai is elkezdték leporolni a gúnyájukat, - ha szólnak nekik, ne kelljen a készülődéssel sokat tökölődniük.
Az viszont megnyugtat, hogy úgy tűnik, a Legigazságosabb Alkotmánybíró címre hajtó Balsai munkássága nyomán végre kézre keríthető a terroristák első számú hazai támogatója, a gonoszpofájú Gyurcsány!
Az ember néha úgy érzi, hogy álomországban él, és ha felébred, akkor csak mosolyog majd ezeken a morbid álmokon – hogy miket nem tud az emberi agy játszani, mikor pihen!
Aztán rájövünk, hogy dehogyis álom ez, ez a színmagyar rögvalóság, és láthatólag, ahol élünk, az az idiotizmus európai végvára, Abszurdisztán.
Itt a rókát véres szájjal is kiengedik a ketrecből, a libát meg – véres nyakára való tekintettel - megvádolják vérengzéssel.
Nincs a világon még állam, amelyben szabadon engednének olyan embereket, akik szervezett támadást készítettek elő az államhatalom vezetői, vagy a képviselők ellen vagy olyanokat, akik több merényletet is elkövettek politikai indíttatásból, és hogy ezek nem jártak emberhalállal, az csak annyiban múlott rajtuk, hogy a kivitelezésben gyakorlatlanok voltak.
De gyakoroltak szorgalmasan és már több merényletet is előkészítettek, spiritus rectoruk tiszteletére stílszerűen futball-labdákba töltött bombákkal – ezek lettek volna csak a bombalövések!
Ameddig a Betyársereg vezetője betyárjelmezben bohóckodott, vagy bottal püfölte Csintalan fejét, míg csak az Erzsébet hídon gizdáskodott a rendőrökkel, addig az ügyeket egyszerű köztörvényes bűncselekmények szintjén lehetett kezelni, de a terrorcselekmény az minőségileg más.
Itt nem egyes személyek ellen lépnek fel a terroristák.
Ahhoz, hogy ezek a cselekmények terrorcselekményeknek minősüljenek, abból a célból kell elkövetni őket, hogy a lakosságot komolyan megfélemlítsék, vagy egy kormányt vagy egy nemzetközi szervezetet jogellenes módon arra kényszerítsenek, hogy az valamilyen cselekményt megtegyen, vagy ne tegyen meg, vagy, hogy súlyosan megingassák vagy lerombolják egy ország vagy egy nemzetközi szervezet alapvető politikai, alkotmányos, gazdasági vagy társadalmi felépítését.
A meghatározás nem az én kútfőmből született, hanem az Unió határozta így meg a fogalmat, nagyon pontosan, megadva az ilyennek minősíthető cselekedetek listáját is.
Ilyen bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható alaposan Budaházy és bandája, és míg tornából felmentett sikkasztók a börtönökben aszalódnak, addig az, akit eddig géppisztolyos, hegyomlás-jellegű kommandósok kísérgettek, az szabadlábra kerül.
Hát ezen aztán már igazán csak röhögni lehet, de attól tartok, a nagy röhögés végén a társadalom a könnyeit fogja törölgetni.
Igaz, a bíró szigorúan megfenyegette, hogy ha mégegyszer rossz lesz, akkor aztán irgumburgum, de ennek majd meg is lesz a böjtje, ha Budaházy lesz a belügyminiszter…
Mondjuk eddig sem volt nagy véleményem a magyar igazságszolgáltatásról, merthogy abban az országban, amelyben egy Balsai - akinek képességei leginkább egy bánatos kosztromai ökör jogi képességeivel vethetők össze - igazságügy miniszter lehetett, nemigen kell csodálkozni semmin, de hát mégis, ugye, Európa, meg jogállam meg miafranc, ugye…
Aztán itt van a terrorcselekmények elősegítésével kóstolgatott Gyurcsány, meg ez az egész mocskos szemétládaság, amely 2006 zavargásaival kapcsolatban folyik, és ami most a Balsai jelentés kapcsán felerősödött.
Nem véletlenül most, hiszen közeledik október 23.-a és Törperős retteg attól, hogy a fagyi visszanyal és most ő kapja meg azt, amivel ő volt oly kedves meglepni a gyűlölt ellenfelet, jó lenne valamit odalökni a szélsőjobbnak, hogy elégedjenek meg a régi ellenség marcangolásával, ne keressenek újabb áldozatot.
Legfőképpen ne az ő magasztos személyében.
Hogy mi is történt 2006 őszén?
Vessük bátran össze a történteket az Unió fogalmi meghatározásával, és rá fogunk jönni, hogy akik a televízió-székházat elfoglalták, akik az utcákon gyújtogattak, Molotov-koktélokat hajigáltak, akik ezzel akarták rákényszeríteni a legitim hatalmat arra, hogy adja át a hatalmat más politikai erőknek, azok bizony terrorcselekményeket követtek el, és aki ezt az egész akciót, a húgyba-szarbafulladt államcsínyt irányította, az a terroristák felbujtója volt.
Amit pedig Balsai segítségével Orbán most éppen csinál, azt a pszichológia projekciónak nevezi.
A fogalom azt jelenti, hogy az egyén saját el, vagy fel nem ismert érzéseit, tetteit másoknak tulajdonítja, illetve azokat másokban véli meglátni.
Jelen esetben a jogállam miniszterelnökében terroristát lát a puccsista.
Az meg, hogy a rendőrökkel mit művel, az minősíthetetlen.
Egy ország rendőrségének jogszabályok alapján kell működni.
Ha a rendőr ezek alapján jár el, akkor meg kell dicsérni, hiszen teljesített azt, amit a társadalom elvár tőle.
Ha a jogszabály azt mondja, hogy a rendőr felszólítására a területet minden mérlegelési lehetőség nélkül el kell hagynia az állampolgárnak, akkor, akik ottmaradnak, azok nem áldozatok, hanem törvényszegők, akik ellen a rendőr minden jogszabályban engedélyezett eszköz felhasználásával személyre való tekintet nélkül köteles eljárni.
Hát nem véletlenül hozta létre a Fényestekintetű saját pretoriánus gárdáját, nem véletlenül nem bízik a Rendőrségben.
A helyében ennyi igazságtalan vádaskodás és ennyi becsületsértés után én sem bíznék bennük, hiszen elképzelhető, hogy az állománynak nem esett jól, hogy először bohócot, aztán bűnözőt akart faragni belőlük a Vezér, de még a zsebükbe is belekotorászott.
Szánalmas államban élünk, és a helyzet nemigen látszik javulni.
Persze semmi sem tart örökké, a terroristák uralkodása sem.

:O)))

6 megjegyzés:

kérdőjel írta...

Bárcsak morbid álom lenne ez a mai valóság, akkor remélhetnénk, hogy felébredünk!
Lehet, hogy arra játszanak a Budaházi kiengedésével, hogy jól jönne nekik a 2006-oshoz hasonló zavargás. Rémes!

éva írta...

Nézd Pupu, lehetnél már egy kis belátással. Anno az a bírónő, aki sorban mentette fel a puccsban résztvevőket - utóbb alkotmánybírónő lett. Szegény Budaházis bíró is valamilyen hasonló karrierre vágyakozhat! Hol van ez a poltpeti szemétségeihez képest?

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Mielőtt leülsz blogot írni, tisztázd magadban a fogalmakat.
Nem terrorista, partizán.
Ha megpróbálnád ezek után elemezni a történteket....

Tisztelettel:
anonymand

stirlitz írta...

"Magyarország mezőgazdasági ország".
Ezzel megérkeztünk kb 1947-be.
A Butaházyyyyval pedig 1944-be.
Feltalálták a magyarok az időgépet hihetetlen

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Minden szavad igaz. Engem az aggaszt, hogy a humorod keserűségbe csap át. Persze én is így érzem és látom, de elszomorít, hogy szó szerint vissza is igazolod az érzéseimet és meglátásaimat.
Az ember próbálja azzal áltatni magát, hogy csak ő látja ilyen keserűen, és talán nem ilyen nagy a vész. De sajnos nem így van.
Én nem csak az október 23.-át féltem, hanem azt is, hogy ezt a gecit azért kellett most kiengedni, hogy a demokratikus ellenzék tüntetéseit megzavarja, és így legyen "oka" a görénynek embereket ölni.

Babi néni írta...

Ó, igazad van! :o(

Pedig én azt reméltem, hogy a bírói kart, illetve személyesen ezt a bírót is felbosszantotta Törperős, és azért engedi el Budaházyt, hogy csináljon jó kis lázadást a nemzeti ünnepre való tekintettel, elvégre neki már van gyakorlata. ;o) De tényleg inkább konc a népnek, látjátok, mi jó fejek vagyunk gesztus. És persze megint beszopják...