2011. szeptember 9., péntek

VEZÉRKAR

Ül gondterhelten a Fidesz vezérkara és azon töri a fejét, hogy még mit nem cincált szét teljesen a jogállamból vagy a gazdaságból.
Aztán a homlokára csap Lázár Janó és felrikkant: Francba! A bankok még üzemelnek!
A résztvevők döbbenten néznek maguk elé, Szijjártó eltátja a száját, a belerepülő légy megáll a levegőben a bal felső hatos magasságában, majd szívrohamot kap és lezuhan, mint nyárilúd a körvadászaton…
A Vezér ajka megrándul, homlokán a ráncok megsokasodnak, tekintete fáradttá válik, szája sarkában kis nyálcsepp - látszik rajta, hogy vadul gondolkodik, majd mosolyra húzódik a száj és nyájasan bíztatni kezdi a kezdeményezőt, fejtené már ki az elképzelését!
Erre a megkönnyebbülten felsóhajtó frakcióvezető előadja, hogy talán a bankokkal kellene kifizettetni a devizahitelesek veszteségeit, attól bankok, hogy van nekik pénzük, azt a csip-csup kis bankadót is hogy kicsengették – a szemük se rebbent – már amennyiben van szemük.
De akár lehet is, merthogy a tilalmi listán csak a szív van fent bankok esetében.
A Közgazdaságtan Reménysége jóságosan bólogat, de megjegyzi: Lásd be János, nem kell mindenkit megmenteni, csak azokat, akik megérdemlik, akik takarékosak és ott van nekik a ládafiában a teljes hitelhátralék összege.
Akinek nincs, az – mint erre helyesen rávilágítottál – a társadalom salakja és söpredéke, nem érdemes arra, hogy a hóna alá nyúljunk, hadd hulljon a férgese.
Akinek a hitel egy csóró lakásra kellett, az amúgy sem a mi emberünk, az egy kivakarózni akaró panelproli, vagy egy szomorúszemű, trágyás sarkú gádzsó, segítsen rajta a Jóisten, majd megkérem a Pétert, hogy imádkozzon értük.
Viszont aki a Lázár-skálán magasabban áll, az érdemes a támogatásunkra, ő meghálálja majd a jóságunkat, jön szavazni, ha kell a zsebébe is nyúl, nem marad otthon mindenféle hülye erkölcsi elvekre hivatkozva fintorogni, jön az egyfordulósra rám szavazni!
Ez remek ötlet, a bankárok meg hadd szűköljenek, a Sándor meg úgyis túléli, legfeljebb a cége jövőre nem nyit bankfiókokat Albániában, ő meg elhalasztja lókolbászgyárának az avatását, Megvárhatja nyugodtan, míg Overdose húsa érettebb lesz.
De az is lehet, hogy még keres is az ügyön, hiszen az arra érdemeseknek forinthitelt nyújt majd, lehet azon is szépen keresni.
Lassan lejár a Simor mandátuma, majd csinálunk utána kis inflációt, Sándor meg érti a dolgát.
Azért lássuk be, nagyot hasítani csak nagy pénzzel lehet, és mecsoda szerencse, hogy annak idején le lehetett velük pacsizni a dolgokat!
Igaz, nem olcsók, de ez különböztet meg engem Gyurcsánytól: nekem olcsó a szabóm, de drágák a szövetségeseim, neki meg fordítva.
Egyébként elégedett vagyok kínai piaccal, csak nem tudom, hogy kinek is adhatnék lovagkeresztet a remekül szabott öltönyeimért…
Van még más is, amit elfeledtünk volna?
Igen Vezérem, rebegi halkan és alázatosan Réthelyi professzor, még a diplomásokba nem rúgtunk bele mostanában egyet sem!
Az ez ötletem támadt, hogy a diplomások adjanak le a keresetükből és azt fordítsuk az oktatásra, esetleg… talán… ha méltóztatni tetszel egyetérteni vele!
A Gigász elmosolyodik – nicsak, elsült a kapanyél! – majd megdicséri miniszterét, de felvet egy problémát: Mekkora lesz a munkaidő-kiesés, ha ezek az emberek reggelente minden nap késnek, mert képtelenek időre befejezni a kukázást?
És mennyit lehet ezekről lehúzni?
És azon gondolkodott e már valaki, hogy esetleg az így beszedett összeg kétharmadát a labdarúgás fejlesztésére kellene fordítani?
Réthelyi lelkesen bólogat – Vezérem, talán lehetne őket génmanipulálni is -  az alattvalósági gént lehetne kicserélni Beckham génjeire…
A Törpeszuper jóindulatú mosollyal nyugtázza az ötletet, majd megkérdezi – jogi területen semmi teendő sincs?
Már hogyne lenne, a büntetőeljárás szorul némi korrekcióra!
Halljam, mondja A Mi Boldogságunk, - mit tegyünk?
Elsősorban el kell törölni a szabad ügyvédválasztás intézményét, az eljárás első kétszáz napjában a gyanúsított egyetlen jogi végzettségű embert láthat!
Csak Önt, mein Vezér, a televízióban, de ott aztán minden csatornán, és ez a lehetőség egyúttal kötelezettség is kell, hogy legyen!
Aztán amikor a gyanúsítottat a tűz és vízpróbának vetjük alá, akkor az ügyvéd csak a számára megküldött jegyzőkönyvet hitelesítheti - ez egyébként kötelezettsége lesz.
Megtekintheti a gyanúsított fényképét és írhat neki karácsonyi lapot, majd a bíróság előtt egyetérthet az ügyésszel!
Emellett a nyugdíjazott bírák pótlására bevezetjük a laikus ítélkezést, a Nemzeti Számonkérőszék tagjait a Fidesz delegáltjaival töltjük fel, akik természetes jogérzékükre hagyatkozva csukják be a sok rohadt liberálbolsit!
Az előzetes időtartamát kitoljuk az emberi kor végső határáig, a bizonyítékok királya meg a gyanúsított ellenfelének terhelő vallomása lesz.
Visszaállítjuk a halálbüntetést, a kerékbetörést és a felnégyelést, de ami a leghalaszthatatlanabb, ismét bevezetjük a felségsértés intézményét!
A kerékhez titkosszolgálati eszközökkel már méretet vettünk Gyurcsányról.
A többit majd az átnevelő táborokkal megoldjuk, ígérte az igazságügyi tárca képviselője, akinek már nem volt több ideje lotyogni, eljött az ebédidő, márpedig a vezér abban nem ismer tréfát.
Ebédre libaaprólék-leves volt, kaviárral töltött libasült pároltkáposztával, desszertnek lúdláb.
Mindenki elégedetten dőlt hátra, ma is megdolgoztak a pénzükért!

:O)))

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zseniális!!! Fergeteges írás!!!! :)

Névtelen írta...

Szuper! Mint minden, amit PuPu ír! :-)

kertész írta...

PuPu! Először is : örülök, hogy a blogodat új helyen is lehet olvasni.:) Ez jó hír volt tegnap este.
Másodszor: én tegnap azt hittem Réthelyi csak humorizál a maga módján.Ekkora baromságot kiötleni biztosan nehéz lehetett, vagy ezért fizetik? Elgondolkodtató, hogy minden napra jut valami veretes marhaság, mostanában meg már úgy látom, nem is csak egy. Valóban csak ennyire lennének képesek? Ha nem, akkor meg szándékosan csinálják. Azt hiszem nekünk mindegy, egyik sem jó.
Én is szeretném "mentében" látni ezt a bandériumot!:)

"lelkes" bankoló írta...

"A bankok még üzemelnek!"

SŐT!!! Nagyon is jól. Márcsak az a kérdés, hogy milyen szemszögből nézzük. Egy biztos, nem a mi szemszögünkből. Ezt csak itt nálunk tudják megcsinálni a bankok, mert SZAR a jogszabályi háttér. S ha szar, akkor tisztességtelen is. Így lehet extranyereséget elérni! Ott rohadjon meg mind, ahol van!

éva írta...

"lelkes" bankoló: A bankok azért tűrték szemrebegés (kivonulás, fiókok nagyszámú bezárása, a diplomás munkanélküliek számának drasztikus gyarapítása) NÉLKÜL a bankadót - mert az nem őket terheli. Nem a "szabályozás hiánya" okozta ugyanis, hogy át tudták hárítani egy az egyben ezt a terhet az ügyfeleikre. Hanem Orbán egyszerű adóbehajtásra kötelezte őket, mert ezt a terhet nem merte KÖZVETLENÜL a lakosságra és a vállalkozásokra hárítani - így meg a Nemzet Papagája sűrűn ismételgetheti, hogy "Nincs mexorítás, nincs mexorítás"!
Tehát ne a jogszabályi hátteret fikázd - hanem aki kitalálta!
Ha meg orbánc azt hiszi, hogy a továbbhárítható adó után ezt az 1000 mrd-ot is kicsengetik neki a SAJÁT pénzükből a bankok - akkor sürgős agyfényezésre szorul.De te is, ha Orbán húzásai miatt a bankokra haragszol.
kertésszel értek egyet: ingyen senki sem lehet ennyire hülye! Tehát megint shortolgattak egy picit.
Már csak azt nem tudom, hogy a 2012-es előrehozott választásra spejzoltak - vagy pedig a rendkívüli állapot bevezetésére hajtanak.

Klára írta...

Nagyon jó írás, de már nevetni se tudok, olyan elkeserítő az a valóság, amit a soraid tükröznek.

Névtelen írta...

Lázár ötlete nyilvánvalóan a sok-tízmilliós frank hiteleket felvett Fidesz képviselőknek akar kedvezni, akik simán vissza tudják fizetni a hátralékukat 180-as CHF/HUF árfolyamon. Ez ugyanaz az elv, mint az egykulcsos 16 %-os SZJA. Csak azt csodálom, hogy még mindig vannak intelligens emberek is, akik a mostani brancs bármely intézkedésén csodálkozik. (Én már bejelentkeztem egy szomszédos országban, kijelöltem a zöld határon az ösvényemet és minden felesleges pénzemet kivittem. Ezt ajánlom másoknak is - a berlini fal egy vasárnap éjjelre virradóra állt......)

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

A mi kis világunk már csak ilyen.
Gyakorlati úton akarnak meggyőződni arról, hogy ha kukorica helyett gyöngykavicsot tolnak le a liba torkán, akkor lehet-é rántott libamáj a szilveszteri vacsora.

Tisztelettel:
anonymand

MoonRiver írta...

Ez a "mein Vezér" azért nem semmi. Azt hiszem, anno szintén nagy nyalások voltak, észre való tekintet nélkül, és komolyan vették a felsőbbrendű páholyok létezését is. Egy kis"misztifika" azért már elkelne itt is, részben mert látványos, részben Semjén imádná, és különben is tekintettel illik lenni az elődökre is. (Mikor kezdődnek a kitelepítések, van már valami info??)

zombi írta...

Éva!
Én az utolsó mondatodra gondolok, mint jövőbeni eseményre. Mert a rendvédelmisek összefogása a többi szakszervezettel, hát nem jelent semmi jót Orbánéknak. Persze nekünk sem. De a rendkívüli állapot elrendelését, meg az unió nem türné el, nem beszélve arról, hogy az állampapírokat pillanatok alatt a piacra dobnák a tulajdonosok. Az pedig államcsőd.
Bár, ahogy egyik hüle kijelentés követi a másikat rombolva a forintárfolyamot, én már semmin nem csodálkoznék.Ezek mindent mernek és mindent meg is csinálnak. Aztán utánuk a vízözön. Azt hiszik ők.

Debi írta...

Éva és Kertész!
Szerintem ennyire hülye valaki csak eredendően lehet, így jött a világra -- lám,lám annyit is ér.
Azt gondoltátok janiról, hogy okos? Táskahordozás közben csak hülyülni lehet.

Névtelen írta...

Sikerült megint bedönteniük a tőzsdét!