2011. október 19., szerda

HUGYOSPUCCS

Azt mondják a londoni elemzők, hogy igencsak ajánlatos lenne a magyar kormánynak egy készenléti hitel-megállapodást kötni az IMF-el, merthogy a magyar gazdaság helyzete ezt vastagon indokolná,
Sajnos, mint megfogalmazták, „nagyon magas politikai akadályok tornyosulnak az IMF visszahívása előtt".
Hát én ezt az akadályt magasnak éppen nem mondanám, ezt a magasságot errefelé a durva népnyelv az „állított egérszar” plasztikus kifejezésével szokta jellemezni, de hát London messze van és az elemzőknek kisebb gondjuk is nagyobb annál, minthogy felkeressék a budapesti Vakok Intézetében létrehozott orbánsimogatót, szembesülni a mély valósággal.
Az akadály neve: Orbán.
A Vezér és Kancellár volt az, aki nagy pofával előrántotta a szamurájkardot és vadul lengetve elhajtotta a nemzetközi valutaalapot, ostoba kontrásai pedig vidáman csujogattak hozzá, legutóbb a különösen tehetséges Kósa Lajkó szólt be nekik.
Azt mondják az elemzők, hogy nagyon veszélyes helyzetben van Magyarország.
A Bank of America - Merrill Lynch bankcsoport londoni felzárkózó térségi szakértői minapi budapesti tájékozódó látogatásukról kiadott ismertetésükben arról írtak, hogy egy esetleges leminősítés súlyos következményekkel járhatna, mivel Magyarország nagyban függ a külföldi kötvénybefektetőktől.
Az elemzők szerint emiatt "igen kívánatos lenne" Magyarország számára egy elővigyázatossági IMF-program, ugyanis ez elősegítené a költségvetési szigorítás végrehajtását, ezzel csökkentené a kötvénypiaci tőkekiáramlás kockázatát, és "valószínűleg a leminősítés rizikóját is".
Hát lehet, de hogy ebből nem lesz semmi, arra ide a rozsdás bökőt (ezt egy nyakra mutató ujjal illik demonstrálni), merthogy a mi Vezérünk előszeretettel emberkedik, legyen bár az ellenfél maga a rideg valóság is.
Őt aztán nem ingatja meg semmi, csak mantrázza a baromságait, élén az adósságcsökkentésnek nevezett gumicsonttal.
Magyarember retteg az eladósodástól, benne van a zsigereiben, csakúgy, mint a bankok iránti ellenszenv, melyet paraszt ősei génjeivel együtt kapott ajándékba felmenőitől.
Ugyan személyesen már nem emlékszik ilyenre, de a kollektív tudatalattiban ott lapul a százéves tapasztalat, mikor a Zsugori Kiss szomszéd földjét dobra verette a Bank.
Akkor is a Bankra haragudott, mert valakire haragudni kell, hiszen magyarember nem tud önmagára haragudni meggondolatlansága vagy ostobasága miatt, mint ahogy a gazdasági környezet előnytelenségét is inkább fogja fel isteni csapásként, mint egy ócska politika következményeként.
Ilyen környezetben persze nagy tömegek vevők a szirénhangokra, az eladósodottság szidalmazására, az államadósság csökkentésének terveire és sok mindent hajalmosak lenyelni ennek érdekében, de legalábbis elfogadni magyarázatképpen arra a tatárdúlásra, melyet a Vezér és bandája nagy handabandák közepette előad.
Pedighát ha megnézzük a pőre valóságot, akkor hamar kiderül, hogy ez a kormány nemhogy csökkentette volna az államadósságot, de még növelte is az eladósodottságot, miközben eltapsolta a nyugdíjra félretett pénzünket és eltőzsdézte az állam IMF-től hitelként felvett pénzügyi tartalékait.
Szidja elődeit, de a Vezér költötte elé azt a pénzt, amely azt a célt szolgálta volna, hogy egy esetleges válságidőszakban legyen mihez hozzányúlni.
Ehelyett vett MOL részvényt.
Közben a gazdaságpolitikája akkora bizalmat keltett a külföldi befektetőkben, hogy az a kamatfelár, amit azért kell fizetnünk, mert a kutya sem bízik már a magyar gazdaságpolitikában, mindent felzabál, az ország egy centit sem jut előre, az államadósság pedig gyakorlatilag nő.
A számokkal lehet bűvészkedni, és ideig-óráig el lehet fedni a valóságot a nyugdíjpénztárak – az emberek – kifosztásából származó pénzzel, de ennek az idilli állapotnak akkor is hamar vége lesz, ha előtte nem is fogunk padlót – amire azért nem fogadnék nagyobb összegekbe.
Olyan ez a helyzet, mint amikor veszünk hitelre egy libát és a vételár kamatai minden héten magasabbak lesznek, mert a hitelező észreveszi, hogy a tervezett libafarm helyett a liba már régen libapörköltté lényegült, és mondhatunk bármit, ha zsíros a szájunk széle.
Mikor csökken az eladósodottságunk?
Sohanapján.
Amikor valaki ki akar lábalni a nyomorból (melynek egy részét jelen konkrét helyzetben saját maga idézte elő a Szeretett Vezér) akkor arra két lehetőség közül választhat.
Az egyik hogy elkezd vadul takarékoskodni és fel-alá szaladgál a lakásban, télikabátban, csontvázzá soványodott családtagjai között és várja, hogy majd csoda történik, de nem fog csoda történni.
Az fog történni, hogy egyre rosszabbul élnek és egyre nő az adósság, anélkül, hogy valami eredményt tudnának felmutatni.
A másik változatban elkezd minden családtag azon töprenkedni, hogy hogyan lehetne a család bevételeit megnövelni, hogy lehetne a család főttkukorica-piaci részesedését növelni, hogyan lehetne a lakást olyan állapotba hozni, hogy a kisszobát ki lehessen adni albérlőnek, vagy a pincét raktárnak.
Emellett persze lehet takarékoskodni is, de csak olyan mértékben, hogy a családtagok életkedve megmaradjon, mert magasztos célokkal éhes ember, akit a tetejében pórázon tartanak, és naponta rugdalnak, soha nem fog azonosulni, mégkevésbé lelkesen dolgozni elérésük érdekében.
Sajnos, egyre döngőbb létekkel haladunk a szakadék felé, a Vezér meg hátulról kiabálja, hogy előre!
Nem valami vidám kilátások.
Más:
Gyurcsány ellen vizsgálatot indítottak terrorcselekmény elkövetésének gyanújával.
Csak halkan kérdezném meg, hogy ugyan, mi akadálya lenne annak, hogy a Szocialista Párt valamelyik szimpatizánsa, mondjuk, a párt egy e célra létrehozott bizottságának magas felkészültségű jogász kültagja feljelentést tegyen a 2006. szeptember-októberi puccskísérlet miatt Orbán Viktort ellen?
Merthogy ennek legalább lenne valóságalapja.
Volt már sikertelen puccs, nem egy, ott volt a Vezér német példaképénél a sörpuccs, hát most lenne húgyospuccs is…
Vagy már nincs ebben az országban egyetlen tökös jogász sem, aki a szocialistákkal rokonszenvezne?

:O)))

11 megjegyzés:

joco írta...

ehe-))))jaj Pupus,en azt annyira komalom amikor volt(?)kommunistak nyomatjak a neokonzervativ gazdasagpolitikat-)
Pupukam,
szova tetted,hogy 20 ev elteltevel ne komcsizzak-)na erre az a valaszom,egyes emberek,60 ev elteltevel ne nacizzanak-)
tetszik nem tetszik Pupu,titeket mar csak komcsiknak fognak nevezni,meg a nyugdijatokat is elveszik-)
en ezt egyaltalan nem banom,mert utalom a kommunistakat-)
Ugyanugy utalom a kommunistabol lett neokonzervativot,mint a kommunistabol lett nyilast-)csuma
Joco(volt kisgazda,azota tisztesseges,becsuletes ultrakonzervativ kiralyparti)

Novi írta...

Puccs van, bezony ám.
Most szembesültem vele, hogy 23-án /igaz, hogy vasárnap, de vélhetően nem csak emiatt ünnep/ egyik közjogi méltóság sem fog a magyar határokon belül tartózkodni.
Az egyik 'bruxeles'ben, a másik a sógoréknál, a harmadik dél-ámerika meleg tájával ösmerkedik.
Mondhatnám azt is, tartózkodnak az itthon tartózkodástól.
Puncs-szagot érzek /a zasszony joghurtozik :)/, s megállapítom Rajkinnal: Válámi ván, dé ném áz igázi.
>;-))

névtelen1 írta...

Jocóka! Húzzál már messzebbre az NDK-s kis bőröndöddel,hogy ne kelljen nekünk még egy félig analfabéta komcsizó kisgazdát is kerülgetni! "Tisztességes?" "Becsületes?" "Ultrakonzervatív?" Meg volt kisgazda is? Így meg különösen nem értem mi a francot keresel itt! Én meg utálom a disszidenseket, főleg azokat akik a világ egy boldogabbik feléből kritizálnak bennünket és tapsikolnak annak, hogy a nyugdíjunkat is elveszik.

Névtelen írta...

Ebben az országban pár ezer kommunistánál több sohasem volt.Akit ez a Jocó nevű 5.végtag komcsizik azok a csutihoz hasonló gazemberek,na abból van itt pár millió.
Mi ez a terrorizmus buli,Sukoró bedöglött?O.

Kohn Kertész József írta...

Vannak ám trockisták is itten, nem csak kisgazdák. :)
A trockisták azt mondják, hogy a fejlődés legfőbb akadálya a parasztság benne a kisgazdákkal.
A kánaánt csak a munkásosztály hozhatja el.

zombi írta...

Ami azt illeti, abban van valami, hogy a kánaánt a munkásosztály hozza el. Mert, ugye értéke csak annak van, amit munkával állítanak elő. Persze az már mindegy, hogy sarló-kalapáccsal, vagy ésszel. Csak szüksége legyen rá a többi embernek.
Na ez az, amit tüneményes miniszterelnökünk valahogy nem ért. Mert, hogy a közmunka, kivéve az erdőtelepítést, nem termelő munka. Mert füvet kaszálni, hacsak nem lesz belőle széna, amit a jószággal megetetnek, akkor hiábavaló erőfeszítés.
Ami meg az IMF-et illeti, talán jobb lenne, ha szembesítenék Megváltónkat /pénzünktől és javainktól/ a veretes beszédeivel.
Akár hogyan is magyarázza a szóvivője, ez mégis olyan, mint a vicc, amikor két cigény elindul a vásárba és egy vadkörtefát találnak. Mivel nagyon éhesek voltak, összeszedték a lehullott körtéket és majszolták, amennyi beléjük fért. Mikor jól laktak, akkor meg a maradékot lepisilték és jót nevettek, mikor majd valaki más megeszi.
Visszafelé aztán megint nagyon éhesek voltak és a körtefához érve tudván mit is csináltak, bizony elkezdték válogatni, hogy ez sem pisis, az sem pisis. Hát ez most valahogy Vezérünkkel is így van. Csak nem körtefa hanem IMF.

névtelen1 írta...

Tockista a nénikéd, nekem semmi bajom a parasztokkal, mint dolgozó emberekkel. A jocó tipusúakat viszont tényleg nem kedvelem, meg általában a köpönyegforgatókat sem.
Trockij egyébként kisgazdákról nem szólt.

Névtelen írta...

en is utalom a disszidenseket, foleg a kedvenceteket a bartus lacit.

Névtelen írta...

http://aristotle.5mp.eu/web.php?a=aristotle&o=Zklf6SNpIF
Javaslom tisztelt fórumozó társaim, olvassátok el a csúti despotáról szóló pszichológiai elemzést. Elég hosszú, de tanulságos!

kertészke írta...

Pupu! Az utolsó mondatod / kérdésed bizony nagyon aktuális.Ezek szerint nincs ilyen ügyvéd.:(

A 15:59-kor érkezett Névtelen hozzászóló linkjét megnéztem, ajánlom figyelmetekbe az oldalt, érdemes tanulmányozni!

Névtelen írta...

@joco
Dehogyis utálod a komcsikat. Ide jársz, olvasod a blogot. Ha valóban ultrakonzervativ vagy, akkor olyan blogot olvasnál. Én pl. utálom a szélsőjobbot, nem is érdekel mit böfögnek. Esetleg látens komcsi vagy, csak még nem tudod? :)

Pupu - egy újabb nagyszerü irás. Ilyenkor azt gondolom hogy tán mégis van valami remény hogy ebből egy normális ország kerekedjen ki valamikor.