2011. október 21., péntek

LÚZER

Nincs ennek a Viktornak szerencséje.
Nem elég, hogy minden diplomáciai simliskedés dacára mindenki tudja, hogy lecseszték Amerikából, most még a Biztonsági Tanács jelöltjei közül is kiszórták az országot, méghozzá nem is valami hősi harcban veszítettünk.
Az első körben hajigáltak ki bennünket, ami azért – valljuk be – nem túl meglepő.
Egy olyan ország, melyben már tíz éve tart a belső békétlenség, nemigen lehet alkalmas arra, hogy a világ ügyes-bajos dolgaiban mértéket szabjon más nemzeteknek.
Nem elég ez a labilis idegállapot, még lekéste Kadhafit is, - tulajdonképpen tradicionálisan tegnapelőtt lett volna alkalmas az időpont felkeresni őt és gyümölcsöző perspektívákat láttatni bele a két ország kapcsolataiba.
Hát erre nem eltürelmetlenkedte a dolgot a védtelen polgári lakosság?
Nem is csoda, hogy kilőtte a menekülő Kadhafi kocsiját az őket védelmező francia vadászgép.  
De ez még mind semmi.
Itt van ez az izgága Gyurcsány is, még mindig szabadlábon, a tetejébe még rettegni se hajlandó, hanem pofátlanul kedélyesre veszi a figurát és jó munkát kíván a Vezér hóhérpalántáinak, emellett nem átall a Parlamentben is szerepet vindikálni magának.
Pedig már milyen szépen lepacsizta Simicska az arra illetékessel, hogy ez a nagyorrú soha, de soha többet nem jut pozícióhoz!
Hát erre nem gründol magának egy pártot?
Mindjárt be is juttatja a Parlamentbe és bizony ott aztán kiszámíthatatlan, hogy miket kell majd végighallgatni tőle.
Aztán itt van a gazdaság is, az euro már háromszáz felett bóklászik a pénzváltóknál, a Gyuri meg tanácstalan, mint Hitler negyvenötben.
És akkor még ott van az a fojtogató belső bizonytalanság, a rettegés attól, hogy az emberek nem látják meg a benne rejtőző, százkilencven magas, dús fekete hajú. Kékszemű bonvivánt, ellenben a háta mögött kiröhögik.
Hát persze, kiröhögik, ha ránéznek nem a Lánglelkű Vezért, hanem Fikusz Kukiszt látják benne, akinek már a neve hallatán is hemperegni kell a röhögéstől.
Nem ő az első bohóc a magyar történelemben, de hogy ő a leghatékonyabb, az biztos.
Sikerült egy bő év alatt lerohasztania az országot, az egyes embereket, a magyar társadalmat, - sikerült ezalatt még a saját híveinek milliós táborát is maga ellen hangolnia.
Kíváncsi lettem volna, mik járhattak a fejében, amikor tegnap megnézte a televízióban a Kadhafi haláláról készült felvételeket, gondolom, jutott-e eszébe, hogy egy despota soha nem alhat nyugodtan.
Volt minap a baloldal egyetlen rádiójában egy betelefonáló nyugdíjas ideggyógyász, aki látja benne a beteget, pedig nem pártszimpátia, hanem a tünetek alapján diagnosztizálja.
Hát, mostantól egy ellenzéki párttal több van, eddig tartott csak, hogy nyugodt volt az élete, mostantól kezdve állandó készenlétben kell állni, figyelni, mint libának a Capitoliumon Rómában.
Merthogy Gyurcsány – remélhetőleg – nem fogja elkövetni ugyanazokat a hibákat – és reméljük, hogy újakat sem – mint kormányfő korában, őt nem lehet majd cinikusan lekezelni, mint Mesterházyt – és a helyzet az, hogy ma már Mesterházyt is egyre kevésbé.
Arról pedig kár is ábrándoznia, hogy a baloldaliak majd egymásnak esnek, ő meg hol ide, hol oda szór egy kis sót a gyógyulásnak indult sebekbe, mert ezt a veszélyt mindenki érzékeli, és nem fog belelépni a primitív csapdákba.
A vezérnek nem tartogat sok jót a jövő.
Ha azt hitte, hogy az amerikai kormány véleményét fikarcnyit is változtatja az, hogy könyékig cuppogja a nagykövet-asszony kezét, akkor igencsak téved.
És abban is téved, hogy a saját tábora rendben van.
Bár félnek tőle, de az alvezérek félig nyitott szemmel tettetik az alvást itthon is és Brüsszelben is a száműzöttek.
Olyan ez, mint alfahímnek lenni egy oroszlánfalkában, a gyengeség legkisebb jelére megjelenik a kihívó és ilyenkor a harc életre-halálra folyik.
Ha belegondolunk, a Fidesz tele van sértett nagyságokkal, Áder, Szájer, Deutsch – és belső trónkövetelőkkel, mint a ma még lojalitást mutató Lázárral, vagy Rogán Tonya.
Nem lesz szép a mi Vezérünk öregkora, már ha megéri - az Úr igazságos szokott lenni.
Persze nála nagyobb ember is látogatta már Döblinget, oszt mégis nemzetünk nagyjai között tarthatjuk számon.
Na, ez lesz az egyik eltérés…

:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök, hogy olvastam.

Üdvözlettel: p

Cseh Éva írta...

Ez is jó írás, optimizmusra okot adó...
Csak így is legyen igaz!!!

éva írta...

Pupu, mindenki magából indul ki - tehát nem véletlen, hogy Orbán hívei pont ugyanezt az elmebetegségi vádat hangoztatták Gyurcsány ellen- Ez olyan előzetes homeopátiás megelőzés lehetett - hogy amikor már alappal és a saját vezérűrűkkel szemben hangoztatják - addigra kissé hiteltelenedjék. Mondván: ha az nem igaz, ez sem lehet az.
Ja: és a Kádár korszakban kétszer is BT tag lehetett Magyarország - Kádár kiegyezésre törekvő és társadalmi békét elérő magatartása miatt.
Ellenben nagyon biztosak lehettek abban, hogy 2016-ban már nem lesznek hatalmon - azért hozták ELŐRE a ciklust, mert rendben akkor következtünk volna a szavazásban.

JAJA írta...

Volt minap a baloldal egyetlen rádiójában egy betelefonáló nyugdíjas ideggyógyász, aki látja benne a beteget. Csak az a baj, hogy PUPUt nem látta. Bár PUPU-nak ez a szerencséje, szörnyen nagybeteg.

zombi írta...

Ahogyan most látszanak a dolgok, szorul a hurok a fenséges nyakon. Szorítják kívülről, meg láthatatlanul belülről is. Kívülről kezd erősödni a baloldal. A DKP megalakulásával visszajönnek azok a baloldali szavazók az MSZP-be, akik Gyurcsánnyal nem voltak megelégedve, a DKP meg begyüjtheti azokat, akik meg az MSZP totyogását nem bírják idegekkel. Így a baloldali szavazók vérmérsékletük szerint találnak baloldali pártot maguknak. Persze a közvéleménykuttások soha nem fogják a valóságot mutatni, mert a nagy tömeg, akik azt mondják nem tudják, azok a rejtőzködők. Róluk nem lehet tudni, hogy elmennek-e szavazni, vagy az ellenzékre szavaznak.
De Orbán kilátásai a jövőre nézve nem biztatóak. És harmdik esélye nem lesz. Éppen a trónkövetelők miatt.

Névtelen írta...

"Nem lesz szép a mi Vezérünk öregkora, már ha megéri - az Úr igazságos szokott lenni." Szeretné a blogger úgy látni Vezérünket, mint Kadhafit. De effajta örömök még kicsit odébb vannak, nem kell előre örülni.

Névtelen írta...

Sikerült egy bő év alatt lerohasztania az országot?

Ha előtte már nem rohasztották volna le a tisztelt kormányzópártok az országot, ma nem lenne a fidesznek semmire sem lehetősége.
Most fogja a "KIS BORS" felvirágoztatni az országot.

....... írta...

Demokratikus Koalíció néven új, nyugatos, polgári balközép párt megalakítását jelentette be Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten.
Öregek!Most aztán itt az idő,lehet élvezni.

kogito írta...

jaja és névtelen (2011. október 22. 11:47)!
Úgy veszem észre, eltévesztettétek az utat. Javaslom, kerestessétek meg a fehér botjaitokat aztán botorkáljatok, de inkább húzzatok el az Agyar Nemzet nevű (meg a többi) szenylapotokhoz és tévétekhez! Ha ennyire nem látjátok át a valós helyzetet és egy szakember véleménye is smafu, akkor ti hasonló elmebetegek vagytok a disznóóltakarító vezéretekkel együtt!

HJP írta...

PuPu, nem mondott diagnózist az ideggyógyász véletlenül? Kíváncsi vagyok, egyezik-e a tippemmel.

Biztosan nem von párhuzamot a mi vezérünk a líbiai vezér sorsával. Minden diktátor jót akar és szentül hiszi, szereti őt a népe.
HJP

ledi gugu írta...

legnagyobb szennylap a napszava, az amerikai is. lol

Kogito írta...

kogito írta...
mennyi hulye balos, almodjatok csak csipkerozsa almotokat, garantaltan nem fog jonni a kiralyfi, a ferit rajtatok kivul mindenki utalja.

2011. október 22. 20:03

Amint utólag megnéztem a hozzászólásokat, egy ocsmány jobber a nevemben írta le a fentieket.
Én utálom az ilyen csúszómászó férgeket. Gyurcsányt és a csúti toprongyot összehasonlítva Ég és Föld a különbség. Ezt azért illene objektíven szemlélni "tisztelt" nickbitorló sátáni orbán-fajzat!
Kogito

jobbos kogito írta...

ugy latszik a cenzura mukodik, baloskanak szabad fergezni, jobboskanak nem, gratulalok.