2011. október 12., szerda

SZÖRP

Jó a szörp,
Szereti a törp
e!
Kissé lüke versecske volt ez gyermekkorunkban, kiskamaszként nagyokat röhögtünk rajta, - egy kamasz fiú mindenen nagyokat tudott akkor is röhögni és ez ma sincs másként.
A versikét túl komolyan azért nem vettük, nem soroltuk be a nemzet irodalmának gyöngyszemei közé, nem kerestünk benne eszmei mondanivalót, hiszen evidenciát írt le, a szörp valóban jó volt, mikor a krimóban a fater söröskorsója mellé nekünk is odatette a csapos a szódavízzel teli kriglit, és belebillentette féldecis pohárban kimért málnaszörpöt.
El lehetett nézegetni, ahogy szörp szétfoszlik a vízben, míg csak a csapos egy erre rendszeresített hosszú nyelű kanállal fel nem kafrintyolta az egészet, véget vetve a szörpmolekulák liberális mozgásának – míg csak egyszínű nem lett az egész korsó.
Ki a franc gondolta volna, hogy a mondóka második felének is jelentősége támad, de hát apám megmondta: ami még nem volt, az még mind lehet – így aztán az is bekövetkezhetett, hogy a versike második fele is értelmet kapott és ezzel az egész vers bevonult a magyar irodalom próféciai vonulatába.
A szörpöt valóban szereti a törp.
Olyannyira, hogy meg is akarja adóztatni a legfrissebb hírek szerint.
Szép terv ez, hiszen az első benyomás meghatározó voltát is cáfolja kétségtelen hasznossága mellett.
A felületes ember úgy első blikkre azt gondolja, hogy ezek a köcsögök már képtelenek abbahagyni a népnyúzást, de majd Gíró-Szász pártfüggetlen politológus és hivatásos igazlátó megmagyarázza, hogy téved.
Mielőtt ítéletet alkot, jobban tenné, ha letérdelne ég felé meresztené a seggét és Felcsút felé fordulva háromszor elmondaná, hogy Viktoru Akbar - hátha megvilágosodna!
Merthogy nem igaz az, hogy a szörpöket általában, hanem csak a kevés gyümölcsöt tartalmazó lekvárok és szörpök, de ezek adóztatása támogatja a helyes és egészséges táplálkozási szokásokat, illetve kedvez a magyar mezőgazdasági termékeknek, és segíti a helyi termelés és az élelmiszerbiztonság megerősítését.
Mondjuk ez így helyes is, hiszen a szegényember, aki idáig az olcsó szörpökben tobzódott és alacsony gyümölcstartalmú lekvárokra hajtott, tanulja meg, hogy az élet nem lekvárnyalogatás, ő nem azért van, hogy egyen, hanem azért, hogy adózzon!
Persze nem lenne ez Fidesz –kormány, ha ezzel párhuzamosan nem indított volna harcot a magas szénhidrát-tartalmú élelmiszerek fogyasztása ellen, tehát ha mondjuk lekváros buktát adnak gyilkos szándékkal gyermekeink kezébe, akkor az szankcionálandó, imígyen mozdítva elő a hazai gyümölcstermelés felvirágzását és az egészséges táplálkozás ügyét.
Praktikus is ez, hiszen annál egészségesebb kevés dolog van, mint amikor nem eszik az ember semmit, és mélységesen elítéljük azokat a politikusokat, akik feledve sportolói múltjukat gömbölyded pocakot eresztenek.
Természetesen itt is vigyázni kell az elhamarkodott ítéletekkel, hiszen nem biztos, hogy attól dagad, mert hülyére zabálja magát disznóságokkal az egészséges táplálkozás jegyében, lehet, csak lenyelte a focilabdát…
Hát nem is tudom, hogy hogyan lehetne politikailag korrekten leírni, hogy ez egy gusztustalan banda, majd ha eszembe jut, kijavítom ezt a mondatot.
Mert azért ahhoz pofa kell, hogy állandóan a legelesettebbeket találják meg, hogy a hajléktalanokon élvezkedjenek akkor, mikor az utcán hűlnek ki emberek, hogy az olcsó szörpből drágát csináljanak, hogy a szerencsétlen kisgyerek, akinek ez volt az életében a finomság, már ehhez se juthasson hozzá, miközben az iskolai menzán a sok idióta reformer, aki egyébként sült libát zabál vasárnap, fűvel eteti őket.
Nem szeretem azt a hatalmat, amelyik elveszítette az emberségét, amelyik a legelesettebbeken gyakorlatozik, amelyik ahelyett, hogy a dúsgazdagokat adóztatná a hajléktalanokat és munkanélkülieket csuklóztatja, amelyik elfelejtette, hogy honnan jött.
Gyűlölöm azt a hatalmat, amelyik szemrebbenés nélkül engedi, hogy szerencsétlen kisgyerekek éhezzenek, amelyik felszámolja a gyermekszegénység elleni alapítványt, amelyik legfőbb gondja a koldusok megregulázása.
Az ilyen hatalom ugathat nekem 2014-től bekövetkező felvirágzásról, meg felülmúlhatatlan versenyképességünkről, melynek elérése mindig a beszéd aktuális dátuma + öt év, ez a hatalom ocsmány és embertelen.
Nem az emberek hatalma.
De az emberek fogják világgá kergetni.  
:O)))

5 megjegyzés:

stirlitz írta...

Hihetetlen a LEKVÁR IS LUXUS LESZ!!!
Nem semi na nem baj majd a kormány lefogyaszt minket Azt mondják a munkaadó és munkavállaló érdeke egyeztető tanácsba bekerülnek az egyházak
éljen keresztények mindig is híresek voltak "szociálisak" és "kiáltak szegényekért" lásd horthy rendszer

Névtelen írta...

Drága Pupu!

Bocsánat, de kivételesen nem az írásodról mondok véleményt, hanem blogod segítségével szeretném a javaslatomat közkinccsé tenni.
Gy.F. azt mondta az ügyészség előtt a tüntetőknek, hogy mi nem legyünk olyan bosszúszomjasok, mint a Fidesz. Oké, egyetértek, de. Felháborító, hogy még mindig nem tudjuk a "fogadj istent" úgy mondani, amilyen az "adjon isten." Szerintem abba bukott bele Gy.F., hogy magából kiindulva, úriemberként viselkedett a politikai ellenfeleivel.
Javaslatom a következő: alapítsunk meg egy új mértékegységet, melyet a gazdasági károkozás, korrupció, hatalommal való visszaélés mérésére használhatnánk.Alapja: mekkora kár érte volna Magyarországot, ha a sukorói terv megvalósul.Nem tudom a pontos összeget, mondjuk 1.5 milliárd forint. Folyt.köv.

Névtelen írta...

Folyt...
Namármost. Időrendben visszafelé néhány eseménynél kíváncsi vagyok, hány sukoró (egy millárd alatt "suki")kárt okoztak az alábbiak:

-vadonatúj gépkocsipark
-a vörösiszap-károsultaknak összegyűlt pénz eltűnése
-a teljesen feleslegesen felhúzott gát a kiszárított tározó mellé
-a Kósa-Szíjjártó duó hazánkat leminősítő kijelentése
-a megtorpedózott gumigyár
-a Grippenekre költött pénz a NATO-kompatibilitás érdekében
-az elsíbolt államigazdaságok
-a 2001-es 50%-os minimálbéremelés miatti 3,5%-os foglalkoztatáscsökkenés
-a Tokaj után felvett Eu-s támogatás

Csak néhány ötlet. Az eredményt pedig be kéne vinni a köztudatba, hogy az is értse, aki nem szeretné világosan látni az igazságot.
Előre is köszönöm, ha leadod.
J5o

Lukács György írta...

"Nem az emberek hatalma.
De az emberek fogják világgá kergetni.
:O)))"

Az lehet, hogy az emberek elkergetik, de az egyáltalán nem biztos, hogy az mszp-t állítják vissza a helyére!!!
Sőt az látszik valószínűnek, hogy biztos, hogy nem.
Hanem egy egy még cinikusabb, még nyilasabb, még mocskosabb, még undorítóbb hatalmat állítanak a helyére a jobbikot!
Ti. a zembereknek nem az a bajuk, hogy ez a hatalom mocskos, hanem az, hogy nem elég mocskos, nekik nem. a zemberek már rég kivégezték volna Gyurcsányt, nem értik mit kell ezzel ennyit tökölni. Minek kell nekik bebizonyítani, hogy bűnös Gyurcsány! Minek? Fel kell kötni és kész. A deviza hitelektől meg kell szabadulni, méghozzá úgy, hogy megfenyegetjük az Uniót, a zsidó nagybankokat, hogy engedjék el egyszerűen az adósságunkat. Csak, mer mi vagyunk a qrva nagy magyarok és nyilazunk ám hátrafelé.
Táborokba kell zárni a cigányokat, a zsidókat és a hajléktalanokat. Ne legyenek szem előtt, a kispolgárok szeme előtt. Minek kell ezzel annyit nyűglődni, mint a fidesz? Minek? Ennyit nem tud megoldani a fidesz? És különben is a fidesz egy zsidó kollaboráns párt, a likud testvérpártja.
Minden zembernek, akinek nincs, közmunkát kell biztosítani, a víz , gáz, áram műveket pedig azonnal államosítani kell. Ki kell nevezni egy nemzetvezetőt pl. Vona Gábor aki vaskézzel küzd a népért bocsánat nemzetért és a Hungária ősföldekért. Magyar föld csak magyar tulajdonban lehet és csak magyar élelmiszereket ehetünk. Aki nem szarozik és hadat üzen Szlovákiának a magyar területekért! Aki militarizálja Magyarországot! ÉS aki nem csak szónokol, mint a kollaboráns Orbán, hanem cselekszik!

Ez vár ránk emberek! Korai még nevetni, mert ha az emberek elzavarják Orbánt, egy sokkal sötétebb világ jön, mert kérem szépen van még Magyarországon lejjebb is, mint Orbán. Na nem sokkal, de lejjebb. :O)))

Lukács György.

PS.
Vona Gábor: " Az emberek kétharmada még nem tudja, hogy valójában Jobbikos" Idézet vége.

De én tudom! :O))) És az MSZMP is tudta.
Lukács György.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Ez nem jobboldal.
Már írtam itt egyszer,hogy nálunk jobboldalinak lenni nem világnézet ,hanem elmeállapot.
Itt vannak ők már régen,akiknek minden jár ,mert csak.Ha nem,kivívják ököllel,csordában.
Kergettek ők már „hazátlan” bitangokat,üss,usa,bűn az élet ,tetoválással,a szellentést békegalamra keresztelve,a kirakatokat 56-ban nemzetiszínű karszalaggal fosztogatva,a Nagyfa galeriban,majd 2006.ban a másét gyújtogatva.Gyáván halottakat lopnak,disznólábakat dugnak általuk meggyilkoltak emlékművébe.
Orbán nem a jobboldalt kereste olyan nincs,hanem gazdátlan,primitív mindenre kapható hitvány csoportokat.Elitjük sem különb,csak szájjal tör- zúz és felrúgja az íratlan szabályokat.Egyszóval fasiszták.O.