2012. február 19., vasárnap

KÖVÉRIÁDÁK


Szerencsés nép vagyunk, hogy olyan kaliberű politikus osztja nekünk az észt, mint Őfőméltósága, a Házelnök Úr.
Meg azért is talán, mert Guinness-rekorderek is lehetünk az egy parlamentre jutó pszichiátriai kihívásokkal küzdő közjogi méltóságok tekintetében, akik úgy akarnak demokráciát barkácsolni, hogy fogalmuk sincs annak mibenlétéről.
Ellenben a világról, és benne arról, hogy miként kellene működnie egy példásan fegyelmezett országgyűlésnek, arról nagyon is vannak vízióik, ami azért is fontos, mert ha már épkézláb elgondolásaik nincsenek, akkor legalább vizionáljanak ezt-azt néha.
A baj csak az, hogy egyeske és ketteske hatalma a többségi kórterem felett szinte korlátlan, ők osztják ugyanis az ebédet, és a többi idióta úgy véli, hogy nagy csúfság lenne a leveseskondér mellett éhendögleni, ezért aztán kussol rendületlenül.  
A Parlament illetékesei kiírták a pályázatot a Kossuth tér átalakítására.
Ennek egyik eleme a mélygarázs és földalatti látogatóközpont lenne, itt lehet majd tanulmányozni az épület szépségeit, itt lehet emléktárgyakat, továbbá narancsot venni és pisilni is, mert Bod Péter Ákos óta tudjuk, hogy vannak az embernek természetes szükségletei is - hát ne panaszkodjon itten a nép, ha meg akarja nézni az Országgyűlést alulról!
Csodálom azért, hogy ilyen szerény megoldással beérik nagyjaink, merthogy lehetne erre a célra például a Parlament egy másodpéldányát is megépíteni, kupolával a föld középpontja felé, unortodox megoldásként, az úgyis divatos mostanában.
Azt is mondja Kövér, hogy  a teret a "második világháborút követő kommunista szoborrombolások" előtti állapotnak megfelelően állítják helyre, ami dicséretes dolog, hiszen az, hogy eltelt közben háromnegyed évszázad, ugyan, kit érdekel?
Mellesleg nem azok a szobrok okozzák a gondot, melyek nincsenek, hanem azok, amelyek vannak, az csípi a túlhabzó párttitkár és szochazás csemeték szemét, világ röhejére.
Annyi lesz a kupolacsőszöknek is, a Köztársasági Őrezredet „betagolják” a rendőrség kötelékébe, merthogy ugyan eddig is ott volt, de most annyira, hogy a Köztársaság szó helyét is beszórják sóval.
Lesz helyette házőrség, merthogy "kell lennie egy olyan rendvédelmi szervnek, amely garantálja az Országgyűlés és a képviselők biztonságát, amelynek irányítási viszonyai speciálisak, elválnak a végrehajtó hatalomtól" - rögzítette a politikus.
Véleménye szerint, ha ma az Országházban bármi történik, amely kényszerintézkedést igényelne, arra csak a Köztársasági Őrezred vagy a rendőrség tudna reagálni.”
Hát ki a franc reagálna, ha egyszer ők látják el a fenti feladatot, igaz, hogy nem Kövér kommandírozza jelenleg őket, ami nagy hiba, hiszen így esély sincs arra, hogy ki tudja vezettetni az ülésteremből, mondjuk Gyurcsányt, ha neadjisten mégis meg tudja alakítani a parlamenti képviselőcsoportot.
Merthogy ugye, azt is szabályozni kell törvényileg mihamarább, - nem jó, ahogy ma van sehogysem, mindjárt lejár a határidő, oszt hallgathatjuk az okoskodásait szakmányban…
Bizonyára lesz szép egyenruhájuk az új darabontoknak, reményeim szerint libatollal a sapkájukon, - ezek imádják hagyományápolás címen a szolgáikat bohócnak öltöztetni, szánalmas egy banda.
De a legszebb, hogy a Népszabadság szerint az Országgyűlés elnöke megfontolandónak tartaná, hogy - a parlament részletekbe menő törvényalkotásának terhére - nem lenne-e hatékonyabb nagyobb teret adni a mindenkori kormánynak a jogszabályalkotásban.
Elmondta, hogy az alaptörvény készítésének időszakában felvetődött, hogy nem kellene-e azon országok a példáját követni, amelyek ismerik a sürgősségi kormányrendelet műfaját, vagyis, hogy adott esetben egy sürgető jogalkotási teendőt a kormány ideiglenesen elvégez, és utólagos jóváhagyásra terjeszt az Országgyűlés elé - fejtette ki. 
Ez az ember egyébként jogot végzett, kellett neki vizsgázni a jogállam felépítéséből, hallhatott valamit harangozni a hatalmi ágak elválasztásának elvéről, erre itt feltalál valamit, amelynél még a szépemlékű Elnöki Tanács intézménye is jogállamibb és demokratikusabb volt.
Kormányrendeletekkel kormányozni meglehetősen kényelmes dolog, a kormány gyakorlatilag azt csinál, amit akar, akkor változtat törvényt, amikor kedve szottyan rá, aztán majd jóváhagyatja, mikor úri kedve úgy tartja.
Remek ötlet, hétfőn eszébe jut Vitykának valami, oszt füttyent a kormánynak: Emberek! Sürgősségit alkotunk! Holnaptól visszamenőleg száz évre tilos lesz nagy orrot növeszteni, aki pedig mégis, azzal nehéz vasba ízibe – és már loholnak is a darabontok, kikapni a padsorból a tuggyukkit!
Hej, de szép is lesz, hacsak ez a Barroso ezt is meg nem fúrja!
Szólt aztán még néhány szót Plagi bácsiról is – szereti az öreget, tisztelettudó ember, őt is mindig előre szokta engedni az ajtóban, tudja a helyét, ezért is méltánytalan, ami vele történik, hiszen bár tudjuk, hogy a CtrlC – CtrlV virtuóza ő, bűnös nem lehet.
Mint kifejtette: „legyen bármilyen kimenetele ennek az ügynek, az nem Schmitt Pálról szól, még csak véletlenül sem szól Schmitt Pál tudományos teljesítményéről, az ennek a kormányzó erőnek a lejáratására irányuló szándékról szól".
Na ja, hát tudományos teljesítményről biztosan nem szól ez az ügy, és ennek a kormányzó erőnek a lejáratásához nem hiányzott a Nemzet Gojostola, ő már csak a porcukor a buktán.
Imádom, ha Kövér megszólal, mindig tisztul kicsit a kép…

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Menjünk vissza 1860-ig! Küldök is egy képet a Kálvin tér környékéről a Kecskeméti utca felé.
Kövér meg egy szőke fiú és pont.

http://img1.indafoto.hu/3/9/28459_afb10ddfce75e4a231f083365f04e08f/14609433_7b469c527420537863074a4a963b964d_xl.jpg

Üdvözlettel: placebo

terlasz írta...

A frászt hoztad rám Pupu! Első olvasatra nem találtam a libát.
Aztán sikerült megnyugodnom a megbúvó libatoll láttán. Jajjj anyám...!

Névtelen írta...

Ez az ember jogot végzett, pedig végezhetett volna kötelességet is.