2012. március 24., szombat

BŰNSZERVEZETEK

Elkészült a Hagyó Miklós elleni vádirat, ami azt illeti, nem a jogállami igazságszolgáltatás remekműve.
Abban, hogy ki miben volt vétkes, a Bíróság majd igazságot tesz – vagy nem tesz – de mindenképpen ítéletet hoz.
A vádiratot – már elnézést, hogy magyarázgatom itt, de nem mindenki végzett jogot – az Ügyészség állítja össze, ez tulajdonképpen a nyomozati eredmények összefoglalása, valamint a felderített cselekmények összevetése az elkövetésük idején érvényben levő jogszabályokkal, megállapítva azt, hogy mely jogszabályt milyen módon sértett meg az elkövető, és ennek megfelelően vádolja meg az ügyészség konkrétan, a Büntető Törvénykönyv megfelelő paragrafusainak megjelölésével bűncselekmény elkövetésével.
A bíróság előtt az ügyészségnek bizonyítania kell állítását, az akkorra már gyanúsítottból vádlottá avanzsált elkövető pedig lehetőséget kap arra, hogy bizonyítsa a vád tarthatatlanságát, felsorolja az enyhítő körülményeket, rámutasson a jogértelmezési hibákra vagy hiányosságokra.
Ennek utána a Bíróság mérlegel, majd döntést és ítéletet hoz: mely vádpontokban fogadja el az ügyészség álláspontját, melyekben nem, majd megállapítja a bűnösséget, vagy a bűncselekmény hiányát vagy bizonyíthatatlanságát.
Magyarországon az ügy ura a bíró, aki szabadon mérlegel, nem kötik a bizonyítékok, mindössze azzal kell számolnia, hogy egy esetleges téves ítélet rontja a szakmai presztízsét, merthogy a többfokú bírósági eljárás során azért más bírók is állást foglalhatnak az első fokú ítélet után az ügyben.
Mindenesetre akármi is lesz ennek a pernek a vége, az biztos, hogy Hagyóból Magyarországon ebben a büdös életben politikus már soha nem lesz, hálás lehet az Úrnak, mint a liba, melynek sikerült elrohannia a késsel hadonászó gazdasszony elől.
Hagyó ellen a legfőbb vád az, hogy bűnszervezetet hozott létre és megfélemlítve egy – két vezérigazgatót kitalicskáztatott egy zsák pénzt a Budapesti Közlekedési Vállalattól.
Nem tudom, hogy a vádpontok közül mi állja meg a helyét és mi nem, de én is voltam vezető, és tudom, hogy ha valakinek nincs utasítási joga, akkor az beszélhet bármit, nem vagyok köteles az általa kívánt dolgokat teljesíteni - persze a jogellenes presszió visszautasításához gerinc is szükségeltetik.
Utasítási joga Hagyónak nem volt, enélkül pedig nehéz lesz rábizonyítani, hogy ő irányította volna a vádlottak összehangoltnak nem éppen nevezhető tevékenységét, azon meg már csak röhögni lehet, hogy Mesterházy Ernőt, Demszky tanácsadóját hűtlen kezeléssel vádolják, ami azért vicces, mert hűtlen kezelést az követhet el, akire idegen vagyont bíztak, márpedig rá senki nem bízott semmiféle vagyont.
Hagyó persze valószínűleg gyűjtögetett némi pénzt a szocialistáknak, de azokat, akik ebben a tevékenységben részt vettek, nem verte bottal és azok pontosan tudták, hogy mit tesznek, mikor olyan kifizetéseket engedélyeztek, melyek mögött esetleg nem volt teljesítés vagy melyek szükségtelenek voltak a BKV számára.
Természetesen a nyomtató lónak nem lehet bekötni a száját, továbbá Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, így még a pártfinanszírozás megszervezőinek is engedniük kellett, hogy a lebonyolítók is megnedvesíthessék a csőrüket, hogy a szicíliai maffiától beszerzett szép, képes beszéddel éljek, így aztán magánzsebekbe is csepeghetett némi kis pénzmag.
Hogy minek alapján választották ki éppen Hagyót kilövésre engedélyezett vadként, az maga a rejtély és homály, mint ahogy az is, hogy miért nem került képbe a főpolgármester.
Nem is tudok másra gondolni, mint, hogy esetleg tudhat valami terhelőt a Fideszes fiúkra, akikkel távozása előtt alkut kötött, megfelelő biztosítékokkal.
Demszky a jobboldal által leggyűlöltebb szabaddemokrata vezetők közé tartozott, ma egy szót nem hallani róla, ami azért ezekben a forradalmi időkben meglehetősen érdekes.
Mindenesetre Hagyó helyében engem azért elszomorítana az, hogy a Szocialista Párt hagyott belőle bűnbakot kreálni, jóllehet, az eddig még sehol nem hangzott el, hogy akár egy forintot is saját céljaira fordított volna.
Ez az egész ügy egy kutyakomédia, amelyben tulajdonképpen bűnszervezetet próbálnak kreálni azért, hogy a valódi bűnszervezet sértetlen maradjon.
Mindenki, aki csak kicsit is érdeklődik a politika iránt tudhatja, hogy a magyarországi korrupció elsőszámú oka a pártfinanszírozás rossz szabályozása.
Tudta ezt mindenki már tizenhat évvel ezelőtt is, mégsem nyúlt hozzá senki, egyetlen párt sem vette a bátorságot, hogy megakadályozza a közpénzek párttámogatássá konvertálását, folytak a Tocsikolások háborítatlanul.
Minden párt maga szervezte meg a pénzek begyűjtését, ki az aprópénzek összekalapozásával próbálkozott, ki a leggazdagabb magyarokra bízta ezt a kérdést, akik el is tartották az ominózus pártot tisztességesen, viszont a számlát ők is benyújtották, és az sokkal borsosabb volt – és még ki sincs fizetve minden tétel – mint amit ezek a töketlenkedő szerencsétlenek kivettek a közösből.
Mindenesetre a dolognak még nincs vége, ez a szisztéma működik tovább, a pártpénztárnokok meg jól elvannak egymás között.
A vádlottak padjára meg már megint Gyurcsányt szeretnék odatuszkolni, az egyetlen politikust, aki mikor hatalmon volt, javasolta a kétharmados pártfinanszírozási törvény megváltoztatását, melyet aztán a Fidesz természetesen elutasított.
Mikor a Fidesz támogatói olajban utaztak, akkor sem lehetett a háztartási tüzelőolajjal folyó játékot két perc alatt úgy szabályozni, hogy kizárják ezt a pénzszerzési lehetőséget, évek kellettek hozzá, hogy aztán végül egy tollvonással véget vethessenek az olajbűnözésnek.
Ha a magyar igazságszolgáltatás bűnszervezetet keres, akkor igen hamar sikert érhet el, ha azokat kutatja fel, akik nem engedték megváltoztatni a pártok finanszírozásáról szóló törvényt, a bűnszervezet feje pedig az, aki ezt a pártot irányítja.
Ez a bűnszervezet ma háborítatlanul működik, most éppen a termőföld van soron, úgyhogy éppen ideje lenne az ellenzéki pártoknak meghirdetni, hogy egy esetleges kormányváltás után kikerülhetetlen lesz az eredeti állapot visszaállítása – minden területen.
Nem lesz könnyű, de ha nem ebben a formában akarják a pártok a kérdést kezelni, akkor itt forradalom lesz, és az a forradalom nem a fülkékben fog végbemenni.
Hagyót, ha bűnös, és ha ezt rá is tudják bizonyítani, akkor meg kell büntetni.
Ha nem, akkor viszont a gatyát is leperelném a helyében az államról, mert a személyes sérelmen túl az is dühítene, hogy a magyar igazságszolgáltatásból csinálnak bohócot.
Kecskeméten egyébként, mert Szájerné ott ismeri a legközelebbi megbízható bírót, aki a Zuschlag ügyet is olyan pontosan tudta időzíteni.
Majd ő is megnedvesítheti a csőrét, természetesen.
Micsoda szánalmas ország lettünk…

:O)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Korrekt.
Kíváncsi vagyok a többi bejegyzésre.

Üdvözlettel: placebo

Névtelen írta...

Off.

Pupu a jobb hasábban látható Szász István írás ennyi, ez a 12 sor, vagy hosszabb is? Ha hosszabb akkor sajna nincs hozzá link.

Üdv,
Cassa Nova

stumbek írta...

Pupu! Nagyon szeretem és értékelem irásaidat,de most az egyszer szeretném elmondani Neked,hogy személyes tapasztalatom alapján,Hagyó egy nagy....maf. volt!Egy diszes társaság tagja,akik közül eddig Horváth Csaba,Molnár Zsolt remekül kihúzták magukat,sőt szárnyalnak felfelé az MSzP ranglétráján!!Én elégtételt éreztem akkor,amikor rabszijon elvezették őkelmét!Gondolhatod,hogy akkor én mit tapasztaltam meg vele szemben!

Névtelen írta...

Pupu!
Aki volt büntető tárgyaláson tudja, hogy az ítélet a tárgyalás elött megszületik. Lezsírozza egymás közt a 3 szereplő, ugymint bíró, ügyé, ügyvéd. Ha nem látom a saját szememmel, hallom a saját fülemmel, nem hiszem el. :( Pedig ez így működik....

éva írta...

Pupu - az eredeti állapot helyreállítását határidő nélkül lehet kezdeményezni (tehát nincs elévülése) semmisségre hivatkozva, méghozzá két okból: jogszabálysértés, vagy JÓ ERKÖLCSBE ÜTKÖZÉS miatt. Mit tesz Isten:a "független" magyar bíróság előtt. Mit gondolsz mi a fenének betonozták be tüncikét 9 évre? Ha elvesztenék a hatalmat, akkor se lehessen az ellenzék ideje alatt ilyen pereket eredménnyel indítani!
Így jár az az ország, amely a maffiát juttatja hatalomra!
És nem elég majd tüncikét partvonalra tenni: mert addigra telenyomják a bírói kart a SAJÁT utánpótlással!