2012. március 29., csütörtök

A HÁTSÓ KAPU HŐSE

Merthogy ott lógott ki a repülőtérről ünneplői elől a mi helyiérdekű popsztárunk...
Nos, hát akkor Plagi bácsinak annyi, én már csak annak drukkolok, hogy a magárahagyott, és állítólag önjáróvá vált álamfő döntsön - borítson, kezdjen el úgy viselkedni, mint az elszabadult hajóágyú, de erre persze kevés az esély, hacsak nem akarják az anyagi juttatásait is elvonni valamiféleképpen.
Ami azt illeti, Viktortól kitelik, a róla szóló jellemző vicc szerint már nyugodtan sütögetheti az aranyhalacskáját, a három kívánságon már túl van.
Volt a televízióban egy nagyon érdekes jelenet, mikor a doktori cím visszavonására vonatkozó döntésre váró, tüntető diákok mellett megállt egy autó és egy láthatóan igen frusztrált állapotban levő úr azt kérdezte a diákoktól, hogy akkor ez most jobb?
Mi lesz így az ország tekintélyével, ha rajtunk röhög mindenki?
Érdekes közelítés, szerintem annak kellene feltenni a kérdést, aki ilyen helyzetbe hozta ezt az országot, pedig a jelölt szakmai életútjáról igazán tájékozódhatott volna.
Szerintem ezért is utazott Bulgáriába, ahonnan betegágyából képeslapon tudatta jelentéktelen személyi döntését csicskásaival: Schmitt legyen az elnök!
De az is lehet, hogy a közismerten kegyetlen bolgár titkosszolgálatnak köszönhetjük a döntést, melynek ügynökei egy esernyő végébe rejtett injekciós tűvel megszúrták Nemzetünk Reménységének bokáját, aki a szérum hatására írta meg az ominózus képeslapot, melyre – ha a Semmelweis Egyetem rektorának kezébe kerül - azonnal kaphatott volna akár egy nagydoktorit is.
Ő igazán megérti az Emberek Elnökének indítékait az ügyben, hiszen őt is csak egy kunkori kis szőrszál választotta el attól, hogy nyilvánosságra kerüljön a bostoni Tufts Egyetem számlája a díszdoktori cím áráról, az utolsó percben kapta be Szijjártó és rágta péppé, majd nyelte le.
Hányatott a doktorok élete, a vége felé már hányt is szinte mindenki, mert ugyan a plagizálást meg a diszgráfiát és a kóros aláírási kényszert kedélyesen kezelte a nép, de azt már mindenki nettó pofátlanságnak tartotta, hogy ha már így esett a dolog, akkor miért nem mond le?
Pedig nem ő tehet róla, hiszen ő csak egy báb volt, melyet madzagon rángattak.
Máig.
Mert a Nemzeti Forradalmi Alaptörvény szerint Schmittet nem lehet lemondásra kényszeríteni, csak ő maga mondhat le a Köztársasági Elnöki címről, márpedig ha megmérgelik, akkor könnyen megbokrosodhat – már elnézést Lajostól, akit milyen buzgón ekézett annakidején a Fidesz panamai tanulmányai miatt…
Bokrost mostanság is megpróbálták hírbe hozni, mert a jobboldalnak ez a szokott harci stílusa: ha valaki azt mondja, hogy helyteleníteni kellene az inkvizíció által kiirtott komplett földrésznyi lakossággal szembeni hajdani bánásmódot, akkor azonnal kiderül, hogy a libák a volt Szovjetunió felett hat időzónán keresztül repültek, míg végre megpihenhettek, és imígyen, ha Sztálin száznegyvenmillió embert irtott ki, akkor a szaldó a jobboldal számára kedvezőbb.
Vagy ha szóba kerülnek a pedofilbotrányok, akkor kereszténydemokrata barátaink fájdalmas arccal fogva feneküket kijelentik, hogy a komcsik meg kisdobosnak állni  kényszerítették a fiatalokat, tönkretéve ezzel halhatatlan lelküket, örökre.
Viktor pedig meghirdette a Köztársasági Elnök sérthetetlenségét, mely kijelentés - ha kicsit is eldurvul a helyzet, - felségsértési perek ezreit helyezi kilátásba, ami számomra sem túl nagy öröm, mehetek a stadionokhoz földet taligázni…
Mindenesetre, ha valami csoda folytán Plagi bácsi megszerzett javaival együtt (húsz százalék leadva a Keresztapának…) szedné holnap a sátorfáját, ismét érvényesülne a népi bölcsesség igazsága: jobb sosem jön.
Ez esetben ugyanis Kövér jön, amíg nincs megválasztott Köztársasági Elnök.
Ő nem kerülhet persze ilyen helyzetbe, ő a doktoriját a jogi egyetemen szerezte, ahova szochazás rokonsága juttatta be, elvégzése után pedig MSZMP alkalmazottként sem volt semmiféle pluszra szüksége, végzettségével nyugodtan felcsaphatott világmegváltónak.
Persze az igazi kérdés: ki jön Schmitt után?
Szerintem még nem érett meg az idő arra, hogy az eredeti tervet – Orbán trónralépését – lehessen abszolválni, kell még egy átmeneti figura, olyasvalaki, mint Csernyenkó volt a hajdani Szovjetunióban, de pápát is tudnék éppenséggel mondani, aki csak átmeneti figura volt, majd a megfelelő időben nem felejtett el meghalni.
Érdekes idők ezek, közben mindenki panaszkodik, a lépcsőházakban pedig megjelentek a dohányzást tiltó tacepaók, meg a virágelhelyezési tilalom megszegőire váró halálbüntetés részletező leírása, mint a korunk fő kérdéseinek megoldására irányuló kormányzati törekvés örökbecsű dokumentumai.
Japán a mosoly országa, ez az ország meg kész röhej.

:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha lesz új KE, akkor újabb 5 évre a nyakunkba ültet Orbán egy MARIONETT BÁBÚT, oszt jónapot.

Felkészül: TŐKÉS LÁSZLÓ, a szabadságharcos magyar nép mintapéldánya éppen ezért szimbóluma, magyar állampolgár, Schmitt utódja az EP alelnöki székben.
+ fricska a körkörös "magyarellenességnek"!

Névtelen írta...

Minden oké, klassz és igaz írás. Egy dologtól óvnék. A dohányzás addikciójának - akár utalásos, példálódzó, alárendelt módú - idehozatalát. Dacára, hogy a kereszténynacionalista-korporációs hatalom valóban manipulál vele.

Neked5gigabájt írta...

Igy hazudik a fidesz:




„A kormánynak az a feladata, hogy minden esetben feltétel nélkül támogassa a köztársasági elnököt (…) A köztársasági elnök az állam első embere, a kormánytagok pedig az állam első szolgái, ezért támogatniuk kell feltétel nélkül Schmitt Pált" – jelentette ki Giró-Szász András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, 2012. január 14-én.





„A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében. (...) A miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták” – mondta Gíró- Szász András 2012. március 29-én, sajtótájékoztatóján.