2012. március 4., vasárnap

MAGYARORSZÁG MÉLTÓSÁGA

Őfőméltósága méltatlankodott egy sort a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő konzervatív német lapban.
A lap a címoldalon "Megsértették Magyarország méltóságát" címmel foglalta össze Orbán interjúját, amelyből mindenekelőtt azt emelte ki, hogy a magyar miniszterelnök "tiltakozik az országa fölötti gyámkodás ellen".
Hát velős ez az állítás, mint a marhacsont, erről mindjárt három dolog jut az egyszerű mezei blogger eszébe.
Az első az, hogy akitől én pénzt akarok koldulni, az nem a gyámom, hanem a hitelezőm, és ez a fogalom meglehetősen más pozíciót takar, mint Orbán értékelése.
Hitelt pedig nem kötelező felvenni, mint tudjuk.
A második, hogy ez az ország nem Orbán országa, még Mária országa is csak a lakosság egy szűk rétege számára, hanem ez az ország a magyar állampolgárok országa, bármennyire is magáénak hiszi ez a szerencsétlen.
Akiről igen könnyen elképzelhető, hogy gyámság alatt végzi, merthogy állandóan keveri a fogalmakat - például Magyarországot állandóan önmagával azonosítja, ami azért – lássuk be - vicces.
A Méltóságos Úr azt is mondta, hogy az az érzése, hogy a vezető európai politikusok nagy része elveszítette a hitét abban, ami Európát egykor naggyá tette.
A feltörekvő nemzetek mind bátran vállalják "szellemi identitásukat", vallásukat, kultúrájukat, "mi azonban lemondunk arról az erőről, ami abból a tényből fakad, hogy ez a keresztény kultúra világa".
Őfőméltósága minimum téved, nem a vezető európai politikusok hitével van baj, hanem az ő szuperprimitív világlátásával, amely valahol a népmesék szintjén elakadva azt tükrözi, hogy a világ egészségesebb tájain egy nemezpáncélba öltözött dalia (cca. 165 cm.) a keresztet magasra emelve kell védje azt a kultúrát, melynek mibenlétéről halovány fogalma sincs.
Az nem tűnt fel eddig neki, hogy a világ halad, hogy a fejlődés számos területen pozitív és néhány területen negatív dolgokat is hozott az államok és az emberek életében.
Nagyuram ugyanis idegenkedik a fejlődéstől, sokszor az a gyanúm, hogy azért tört ilyen gátlástalanul hatalomra, hogy legyen a számítógép használatához és a mobiltelefon kezeléséhez megfelelő személyzete, holott ezek nélkül is jól ellenne a nemzet – mint ahogy az Unió nélkül is, csak ezt mostanában csak árnyaltan lehet elmondani.
Azt is mondta Őkegyelmessége, hogy "egyáltalán nem is beszélünk már azokról a dolgokról, amelyek szükségesek ahhoz, hogy meghatározó civilizáció maradjunk".
Van egy értelmezése az "európai történelemnek, az európai jövőnek", amely szerinte a vallásosságból a szekularizációba, a hagyományos családmodelltől a sokféle családmodell felé tart, mely szerint a nemzetállamoktól az internacionalizmus irányába halad a fejlődés, de amire ő gondol, az más irányba tart, a vita pedig arról szól, hogy melyik az előremutató és melyik a maradi álláspont.
Hát, éppenséggel lehetne beszélni róla, de akkor azonnal kiderülne, hogy mennyire ósdi, elavult, felszínes és élettől elrugaszkodott a gondolkodása, mennyire csak a saját álomvilágának rabja, mennyire hazug és demagóg.
És mennyire tesz a magyarok méltóságára, merthogy amerre viszi az országot hazug módon megszerezett hatalma birtokában, arról a nép egyszerű fiai-lányai nem tudhatnak, merthogy ahhoz nincs közük és nem is kell vele foglalkozniuk, hiszen arra ott van ő - aki egy olyan párt elnöke, melynek még döntéshozó testületei sincsenek, csak Vezére – ezt a személyt egyébként németül Führernek nevezik.
Őfőméltósága szerint „a magyaroknak ötvennél is kevesebb ügyben van vitájuk a bizottsággal, míg például a németeknek közel száz.
Az ilyen viták a mindennapok részei az EU-ban, most azonban "egyesek azt állítják, hogy megsértettük az európai szellemiséget. (…)
Mit kezdjek egy ilyen véleménnyel?
Engem megválasztottak, a magyar kormányt is megválasztották.
De ki választotta meg az Európai Bizottságot?
Hol van a demokratikus legitimációja?
És kinek tartozik felelősséggel az Európai Parlament?
Ezek az új európai architektúra nagyon komoly problémái" - mondta.
Szerintem meg az ő problémái, merthogy ezekből a kérdésekből világosan kiderül, hogy lövése sincs az Unióról, az európai szellemiségről, ellenben az nagyon helyes lenne, ha az Európai Parlament neki tartozna felelősséggel.
Amúgy meg így kell ezt csinálni, hiszen az a koldus szokott vacsorához bort inni, aki rendszeres időközönként leköpi az adományozókat – nemde?
A Kereszténység Kardja persze azt nem mondja el, hogyha ennyire rettenetes ez az Unió meg ilyen legitimáció-hiányosak a vezető testületei, akkor miért kuncsorog körülöttük, mint kutya a lakodalomban?
Azt is taglalja a Tündökletes, hogy a magyar baloldalt külföldről akarják újjáépíteni, de őket megvédi a nemzetközi jobboldal, emellett az utóbbi időben, a társadalomban erős elszántság mutatkozik a változásokra, és sokkal kevesebb a gyűlölet, mint korábban.
Ha valaki elolvassa Kertész Ákos emigrálásával kapcsolatos kommenteket, akkor ennek igen szép példáit olvashatja.
Persze lehet, ellenzékből még ennél is jobban gyűlölték a zsidókat, cigányokat, liberálisokat, habár ha én miniszterelnök lennék, nem tudna olyan vastag bőr lenni a pofámon, hogy ne égne ronggyá, ha az irányításom alatt álló országból (v.ö: haza) egy olyan kvalitású író, mint Kertész Ákos emigrálni kényszerülne.
Kanada persze szép ország, tele gyönyörű libákkal és Őfőméltósága mentalitásához igen közel álló menekültekkel, akiknek tisztességesebb részének meglehetősen nehéz bizonyítani az üldöztetést, mert a permanens megalázások és az éjszakai félelmek nemigen dokumentálhatóak - de Kertésznek könnyű dolga lesz: becsatolja a kommenteket, melyekben őt méltatják és a kanadai Bevándorlási Hivatal merített papíron, expressz elsőbbségi postával küldi ki neki a tartózkodási engedélyt.
Sajnálom őt, öreg fát nehéz átültetni.
Ha választani kellene, hogy ki emigráljon Kertész Ákos és Nagyméltóságú Urunk között, egy percig nem lenne kétséges a döntés.
Én azért még nem adom fel az esélyt, hogy egyszer talán még erre is sor kerülhet…

:O))))

12 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon remélem, hogy nem lesz olyan ország, amelyik befogadná és akkor kénytelen lesz Sopronkőhidán a köbányában elmélkedni azon, hogy milyen is lehet szabadnak lenni

susihaaste írta...

Megszólalt vox susi, az igazi farkasember hangja, aki 80 éves (nem mellesleg nagyon jó) írót küldene kőbányába rabmunkára, amiatt hogy gyalázatnak merte nevezni a gyalázatot. Mint vox susi és társai nagy fenekedését nemfarkas honfitársaik ellen.

Ninetynine percent írta...

Kedves Pupu,

Köszönöm hogy irtál a Kertész ügyről. Igazad van, nem neki kellene menekülni. Viszont itt Kanadában sem árt ha egyesek (pl. a bevándorlási miniszter) szembesülnek azzal hogy mi is folyhat manapság egy EU tagországban, ahol a kanadai miniszter szerint "határozott emberi jogokat élvezhetnek az emberek". Kertész esetét már nem lehet úgy a szőnyeg alá seperni, mint a romákét. Undoritó volt látni a Kertész távozásáról szóló cikkekre irt gyülölködő kommenteket. Fel sem merül a gyülölködő és fröcsögő emberekben hogy pont ez a probléma, pont ezért irta azt a bizonyos cikket Kertész.

MoonRiver írta...

Ha Kertész Ákos 80 évesen meghozta ezt a döntést, azt nem azért tette, hogy a jobboldaliakat bosszantsa vele. Ennek igen súlyos okairól viszont mély hallgatás van. Egyébként semmilyen "méltósága" nincsen egy olyan országnak, ahonnan bárki (akár egy ultrajobbos liba is), menekülni kényszerül.

Névtelen írta...

"-Nem faj semmije?
-Csak a meltosagom.
-A pokolba a meltosagaval! Hogy vannak a csontjai, hogy van a kis bensoje?" (Vonnegut)

Névtelen írta...

Kedves voxsuzy, hozzászólásoddal a lehető legnagyobb mértékben egyetértve, csak a pontosság és az egyértelműség kedvéért jegyzem meg: nyilván a Tündökletes, a Kedves Vezető, a 'Sohanemhazudtamazembereknek' mini sztárelnökre gondoltál...:)

Rebeka írta...

Nagyon elszomorít, hogy ilyen öreg "FA" kényszerül elmenni Magyarországról, csak azért mert ki merte mondani (illetve leírta, nagy költőnk szavait idézve) azt amire sokan gondolunk. Na ennyit a szólásszabadságról! A nagyreménységű meg a bandája ennyire fél az igazságtól? Bízom benne, hogy egyszer eljön az igazság pillanata!

pretty írta...

Nagyon sajnálom Kertész Ákost,ilyen gyalázatos viselkedés még fiatal korban is megviseli az embert 80 éves korban főleg nehéz elviselni.Az írása utáni hozzászólásokból kitűnik milyen sok "ember" magára ismert és nagyon fölháborodott,mert fogalmuk sincs arról,hogy a kritikán el kell gondolkozni és változtatni nem pedig a véleményt formálót támadni.Igaz tudnának gondolkodni,akkor nem került volna sor ama bizonyos cikk megírására.

pumukli írta...

Megint itt a nagy igazság. A mi nagy Bölcsességünk megint előadta - nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani. Na. Akkor ezzel most megvolnánk.

Unknown írta...

Bocsánat, ha félreérthető voltam. A Kedves Vezetőre, a Kárpátok Géniuszára, A Nagy Sallerosztóra gondoltam - természetesen.

Unknown írta...

kedves susihaaste, előbb kérdezz, aztán anyázz. Jóllehet, félreérthető volt, amit írtam, természetesen NEM Kertész Ákosra értettem a kőbányában való munkálkodást.

kogito írta...

Ez a 165 centis féregnyúlvány akkorát nőtt szememben, hogy átnevezem Nemzeti Elmebetegnek!
Minap kaptam egy e-mailt, s mit látok, van már nemzeti taxink is. Ezek teljesen megvesztek. Most már csak az eldöntendő, mi nem nemzeti ebben az országban?