2012. április 2., hétfő

BÖZSI NE SÍRJON, BÖZSIKÉM DRÁGA…


"A papír előttem, s a toll a kezembe'
És semmi, de semmi sem jut az eszembe,
Mert hazudnom kéne és hazudni fáj,
De sajnos, oly hatalmas úr a "muszáj".



A kormány tervei szerint pénz helyett Erzsébet-utalványban fizetnének ki több szociális juttatást is.
A szükséges jogszabály-módosítások kidolgozására április 15-ig kapott időt a nemzeti erőforrás miniszter, írja a Privátbankár.
Természetesen ideológiát is mellékelt hozzá a Család, mert tudja azt, hogy a hívek szemébe illik időnként füstöt fújni, a füleikbe édes dallamokat dúdolgatni, a hátukat meg olvasztott vaj hiányában gépzsírral kenegetni, hogy el ne veszítsék a gyönyörű, boldogságot és madárdalt hozó jövőbe vetett sziklaszilárd hitüket.
A mondás itt most az, hogy "célhoz kötött felhasználásuk érdekében" kap a csóringer állampolgár pénz helyett cédulát.
Azt nem írták le pontosan, hogy mi a cél, hát pótoljuk!
A cél a dolgos magyar ember felvirágoztatása, életének megkönnyítése pénztárcájának megkönnyítése által.
Meg kell a szívnek szakadni, hogy a Mi Apánk (anyád…) mecsoda gondoskodással veszi körül a nemzet összes pénztárcáját, milyen remek ösztönnel ismeri fel az összes olyan lehetőséget, melyek segítségével le lehet a gyanútlan állampolgárt húzni kis aprópénz erejéig,
Ez esetben a trükk az, hogy az utalványon elsőként kereshet Nemsovány Szilárd valamelyik stróman nevén futó nyomdája, - ezzel le vagyon húzva a rókáról az első bőr.
Az utalványt kipostázzák a sorsüldözött nincstelennek, aztán várják, hogy az majd beváltja az elfogadóhelyek közül valamelyikben, ezekről a kereskedelmi egységekről kerül lehúzásra a róka második bőre, ezt akkor fizeti a kereskedő, mikor gálánsan megfinanszírozza az állami jótékonykodást, Az ő pénze áll az áruban, ez pedig nincsen ingyen, mert bármennyire vicces is, de a pénz is pénzbe kerül.
Persze kereskedőnket nem kell félteni, hiszen ő meg lehúzza a rókáról a harmadik bőrt, amikor is az utalvánnyal kapcsolatos költségeit beépíti az árakba.
Igaz, így a szerencsétlen, aki a Lázár – lajtorja alján kuporogva csendben várja a megváltó elmúlást, kicsit rosszabbul jár, de ezt nem veszi észre, mert ezzel az is rosszabbul jár kicsit, aki nem rendelkezik a nevezetes cédulával.
Ezután a kereskedő beváltja a levásárolt utalványokat, és itt kerül lehúzásra a rókáról a negyedik bőr, hiszen a beváltás nem ingyenes, annak költségei vannak, melyekre hivatkozással a sáp beszedésre kerül.
Az ötödik bőr azért már menet közben lehúzásra került a szerencsétlen ravaszdiról, akinek eddigre már teljesen elment a kedve a libalopástól és a vadász után sóhajtozik, de nincs kegyelem.
Miután ezt az utalványt csak hideg és meleg étkezésre lehet felhasználni, a helybeli melegkonyhás vendéglők forgalmában is megjelenik a cédula, melynek ellenértékeként adott eledel összetételét most ne firtassuk, elégedjünk meg annyival, hogy az étlapon nem szerepel a libacomb párolt vereskáposztával.
Ellenben a szavatossági idejéből kifutott termékek a kereskedelmi egységek összefogásának eredményeképpen selejtből alapanyaggá avanzsálhatnak, de nagyvonalú vagyok, mint tiszteletreméltó Elnökünk a jogszabály-értelmezéssel, így ezt fel sem számítom, nemúgy, mint a virtuális eledelek megjelenését.,
Most kerül majd középpontba az a jelenség, mely már - ugyan más aspektusból, de régtől fogva ismert, - vicc is van róla, elmondom:
Kohn meglát a hentes kirakatában egy szép darab pármai sonkát, mely vallási előírásai szerint számára tilalmas eledel.
Viszont a sonka szép, ezért bemegy és mondja a hentesnek:
- Kérek tizenöt dekát abból a halból!
- De Uram! - méltatlankodik a hentes - ez itt sonka!
- Hát kérdeztem én, hogy mi a neve ennek a halnak?
Most majd a sört fogják felvágottnak hívni, és a franc se fog érdeklődni a felvágott elnevezése iránt, még ha az kicsit, tán egy-két forinttal drágább is lesz, mint azokon a helyeken, ahol a sört sörnek hívják – és máris itt büdösödik a padlón a hatodik bőr, de még nincs vége.
A hetedik bőr szép, vastag és a gerezna tökéletes: az állam magáévá teheti a szociális támogatások egy havi teljes finanszírozási összegét, mert kb. ennyi idő telik el az utalvány kiadása és elszámolása között.
És ha valaki azt képzeli, hogy ez aprópénz, hát téved.
Eltekintve az indoklás szemforgató pofátlanságától ez az egész dolog végtelenül gusztustalan, mert már megint a legszegényebbeken csattan az ostor.
Nem is nagyon értem, hogy ki adott felhatalmazást arra ennek az eszement bandának, hogy emberek százezreit gyámság alá helyezze és ők döntsék el, hogy egy családnak éppen a vendéglői csumira, vagy a gyereknek egy pár új cipőre, a családnak a villanyszámla kifizetésére vagy a szomszédasszonytól féláron vásárolható tojásra van szüksége.
Mert azt azért ne feledjük, hogy ez a megoldás nem az eddigi pénzbeli támogatások mellett, hanem azok helyett kerül bevezetésre.
Majd a Viktor megmondja.
Vízen jár és levitál, emellett mindenben ő az illetékes és majd ő gatyába rázza a magyart.
Hogy miért nem vagyok képes némi hálát érezni a gondoskodásért, a fene se tudja.
Valószínűleg nem látom át a maga teljes vertikumában ezt a szociális problémát, tán ezért nem tetszik a koldusszegény emberek újabb megalázása.
Mert lehet, hogy koldus-szegény, de nem hülye szegény, mint azok, akik ezt a baromságot kitalálták.
De ne hánykódjunk, hiszen a nyomorult ember hosszú ideig nem meri felemelni a fejét,
De ha egyszer felemeli és körülnéz, jajj lesz ennek a bandának.

:O)))

http://www.youtube.com/watch?v=miKvh5DaUpQ

3 megjegyzés:

pumukli írta...

Már néhány bőrt levedlettünk, de még mindég nem elég a Fenséges Láb cipellőjéhez. De van ott magyar királyi ész. Meg lesz ott a többi bőr is. Nem ragaszkodik ő a csupasz rókához. A kígyók ezután jönnek.Igaz, azok is már levedlettek neki néhány bőrt, de még kevés. Kérdés, melyik sok pikkelyes mar bele előszőr?

MoonRiver írta...

Ez egyenesen gusztustalan. Vagy, ha nem, legyen egyenlősdi. A polgár pedig dönthesse el, hogy ő is utalvánnyal fog fizetni az eonnak, vagy más szolgáltatónak. Aztán majd csak körberöhögjük magunkat.

Névtelen írta...

Nyilván füzetet, ceruzát, tankönyvet nem fogok érte kapni. De akkor legalább az állam ismerje el Bözsit saját gyermekének, az ADÓMAT AKAROM ezzel a papírdarabbal fizetni!