2012. április 11., szerda

GYŰJTSD A VASAT ÉS A FÉMET

Ezzel is a békét véded!
És ne felejts el Békekölcsönt jegyezni!
Vezérünk legújabb mentőötlete a közszolgálatban dolgozók megsarcolása, merthogy a pénz fogytán, az Unió nem hajlandó engedni, az IMF meg csendesen mosolyog a nagy erőlködésen, melynek előre látható végeredménye egy tele gatya lesz.
A kérdés a Közgazdaság Nagy Reformere számára úgy merül fel, hogy kitől lehet még elvenni úgy, hogy az aktus a jótétemény látszatát keltse.
Természetesen első helyen ismét a bankok szerepelnek, hiszen a bankár köztudomásúlag egy rohadt, dagadt népnyúzó, aki a karosszékében szivart pöfékelve, gúnyos mosollyal játszik arany óraláncával, miközben trezorjába dől a lé.
A nép meg utálja őket, mert nem úgy működnek, mint ahogy álmaik bankjának működnie kellene, melybe csak befordul a magyar az utcáról és odapöki a szót a pultra: Pénzet aggyál, de sebesen, ocsmány népnyúzó férge az Istennek, vagy rossz világ jön rád!
Eztet én garantálom neked, meg a Viktor, a Mi Vezérünk, akinek foglaltassék imáinkba neve és kinek Allah növessze hosszúra mindenét, amit csak akar!
A jelenlegi bankrendszer meg csak csicskáztatja a kölcsönért hozzá fordulót, fedezetet kér, meg kamatot számol fel, aztán meg mikor nem fizet a delikvens, akkor dobra veri a házat, nem ismerve sem Istent, sem embert.
Igaz, ha a kölcsönkért kaszakövet nem adja vissza a szomszéd, akkor magyarember belevágja a bugylibicskát, de az más, mert az a kaszakő az övé volt, és ami az övé, az az övé, ugye…
Mikor a nagy lakásspekulációk ideje volt, magam is elgondolkodtam, hogy kellene venni egy-két lakást befektetésileg, ugye, hitelre, de aztán meggondoltam magam, így aztán ma nem kell fizetnem az időközben az egekbe szökött kamatokat, fizethetem azokét, akik nem fékezték meg magukat, és szokás szerint rohadt jól akartak járni.
Merthogy ennek az egésznek az árát mi fizetjük meg, az ne legyen kétséges, mondjanak akármit is a politikusok és bólogassanak hozzá szemlesütve a bankárok, akik úgy vannak vele, hogy majdcsak túlélik a politikusokat - meg kell csak várniuk türelmesen, míg végképp elhatalmasodik rajtuk az agybaj és elkezdik enni a bögre fülét.
Nincs már messze ez az állapot.
Meg aztán annyi szívességgel tartozik a politikus annak, aki a Vidi lelátóján mellette köpködi a szotyit, hogy lesikálja előtte a terepet, eltakarítsa a konkurenciát.
Pedig ez kockázatos mulatság, hozzávetőleg azzal van egy kategóriában, mint mikor a falu koldusa oldalbahuggyantja a falu leggazdagabb embere imádott lányának szerény kis palotáját, hogy minimum ráengedik a pitbullokat, az biztos.
Így hát kell kisegítő megoldásokat is keresni, és nem azért Vezér a Mi Vezérünk, hogy ne legyen a tarsolyában meglepetés-kártya, ki is játszotta a farbát.
Már régebben is gyanús volt, hogy a forradalmárkodást a Lenin-összesből tanulja, de most aztán kiderült, hogy utódainak ötletei is felhasználásra kerülnek, mivelhogy ismét feltalálta a békekölcsönt, mely már olyan jól bevált nagy elődje, Rákosi regnálása alatt.
Emlékszem, mikor kisgyermekként anyukámmal mentünk beváltani a lejárt kötvényeket, de arra nem emlékszem, hogy Anyám úszott volna a boldogságban, vagy, hogy a család ennek utána kastélyt épített volna a Csordanyomban, ellenben néhány „a fene ott egye meg őket, ahol vannak” kifejezés rémlik, mintha elhagyta volna anyám cseresznyepiros ajkait.
Hát most, hogy retro korszakába lépett az ország, ismét lehet jegyezni békekölcsönt, melynek neve azonban a Vezér harcos jellemére való tekintettel állampapírra változott, feltehetőleg különféle hazafias elnevezések alatt fognak majd szerepelni.
A Sobri Jóska kötvény hat éves futamidejű lesz, kamata három százalékkal lesz alacsonyabb az inflációs rátánál, az Angyal Bandi kincstárjegy arról lesz nevezetes, hogy nem egy évre, hanem háromra szól majd.
Amelyik közszolga nem akar majd jegyezni a fentiekből, azok számára kerül kibocsátásra a Bogár János államkötvény 15 éves futamidővel, finoman célozva azok sorsára, akik vonakodni mernek.
Közben persze folyik az érintettek etetése, természetesen megint elhangzik, hogy ez nem rendkívüli dolog, más ország is felhasználja a lakosság megtakarításait az állam működésének finanszírozására, és ez igaz is.
Mindössze az a probléma, hogy azokban az államokban bízhat és bízik is az állampolgár, nálunk viszont ez a bizalom hiányzik.
Ami nem is csoda, hiszen ennek az országnak sajnos gyakran jut olyan politikai elit, melyre a józan állampolgár a macskáját se bízná, a pénzét meg végképp nem.
Merthogy azt azért mindenki látja, hogy ezek úgy lopnak, mint a gép, kicsiben is, nagyban is, és miközben az ország egyre szegényebb, ők egyre gazdagabbak, most éppen ezer hektárszámra teszik rá a kezüket az általuk annyira szeretett magyar földre, akkor ezekre bízzuk a pénzünket?
Azokra, akik egy laza mozdulattal és két jól kiszámított mondattal képesek bedönteni a forintot, hogy aztán valakik az információ birtokosai közül nagyot kaszáljanak az ügyleten, mi pedig fizethessük a számlát?
Már van iskolaigazgató, aki ívet köröztetett a tantestületben, hogy ki mennyit kíván jegyezni, - ez persze túlkapás, de nálunk a túlkapás és túllihegés ősi magyar szokás…
Ha ez sem jön be, akkor már csak a harangok beöntése és a budai úriasszonyok jeggyűrűinek és fülbevalóinak begyűjtése van hátra, lesz belőle Orbán Viktor rézágyúja meg szép kis aranytéglák – de jó is lesz eljátszadozni velük téli estéken a Cinege utcában…

:O)))

2 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Én biztos egy fillért sem fogok jegyezni, úgyis lenyúlták a gyerekeimtől a nyugdíjpénztári megtakarításaikat, legyen ennyi elég a család részéről. Egyébként lenne annyi fan és hívő még mindig, hogy ilyennel érdemes próbálkozni?

Erzsébet írta...

Naná, hogy szükség van az államkötvény jegyzésre! Hős Vezérünk a kicsi polgár csöppnyi megtakarítását nem fogja elherdálni az egészségügyre vagy az oktatásra, hanem maradandó, hatalmas stadionokat fog építeni nekünk az összekuporgatott pénzecskénkből. A baba-kötvények Kincstárba tereléséből koszos kis 15 milliárd folyik majd be / természetesen megőrzésre/, abból igazán nem várhatjuk, hogy megvalósítsa gigászi álmait, melyet nekünk álmodott!!