2012. április 4., szerda

HÁZMESTERSIRATÓ

Fennforgás van a Nemzeti Elmegyógyintézetben, hármaska átült a protokoll egyes ülésre, ettől mindjárt el is kezdte tényezőnek érezni magát és beindult.
Ez nem szokott jót hozni erre a sorsüldözte kis országra, mely akár maga a Kánaán is lehetne, ha nem csúfítaná el istenáldotta rónáit, hegyeit és lankáit a mindenhol fellelhető vörös métely, mely eléggé el nem ítélhető módon betette mocskos mancsát a Nemzet Házába is, melyet valami hanyagság folytán még mindig Országháznak hívunk.
De adott is nekik a nagybajszú főméltóság, hogy a fal adta a másikat!
Hiába, ha egyszer elkezd szalajtani a Házelnök és Ideiglenes Köztársasági Elnök Úr, olyankor nincs megállás, olyankor jön a kötél emlegetése, meg a többi nehézsúlyú tahóság, melyet kinevelni senki nem mer belőle, ami végül is igennagy kár.  
Tegnap is vártam, majdcsak felpattan valamelyik frakcióvezető vagy pártelnök és tart neki egy rövid illemtan órát, melynek keretében elmondja, hogy a Főméltóság vagy bényakalt és megártott neki Viktor házi főzésűje, a rézelejét kaphatta, - vagy csak egyszerűen elmekórtani eset, - az elsőt aludja ki, a másodikat meg kezeltesse.
Sajnos a bajuszkirály elfelejtette, hogy a baloldali képviselők sem az Auróra ágyúszavára kerültek a Parlamentbe, hanem őket is a választópolgárok juttatták ebbe a szégyenletes helyzetbe.
Oda, ahol olyanokkal kell együtt üldögélniük, akik a legelemibb udvariassági szabályokat se ismerik, viszont agresszív pofátlanságukat akármelyik rendes kocsmában azonnal kiutalt hatszázhuszonkét nehéztüzérségi pofonnal jutalmaznák, a bajszával meg feltörölnék, amit odahányt.
Szerintem nagy hiba volt világgá küldeni Görög Ibolyát, legalább azt megvárhatták volna, míg kiokosítja ezeket, hogy nem illik az ebédlőasztalnál az orruk kifújását a terítőbe hangos szellentésekkel kísérni - ez a lecke már nem kerülhetett sorra…
Sajnos a baloldali politikusok finnyásan betartják az illemszabályokat, holott mindenki tudhatja aki akarja, hogy pofátlanság ellen nem lehet szerény és szégyenlős mosollyal fellépni, itt nem elég a kivetítőről felolvasott, ezerszer átrágott és mérlegre tett mondatokkal operálni, ide egy Szanyi kell, aki el tudja az ő szintjükön is érthetően magyarázni, hogy miért is kell nekik ledérnek feltételezett életű felmenőjüket felkeresni, gyorsan, ámde lábujjhegyen.
Talán nem gondolták át, hogy ezzel ez a modortalan alak nem csak őket, hanem alapvetően azokat a százezreket sértette meg, akik őket a Parlamentbe juttatták.
Ma persze nem ezzel a modortalan tahósággal van tele a sajtó, hanem azt taglalják átszellemülten és elégedetten a baloldalon, hogy azért – bár áttételesen és virágnyelven, senki által nem hallott módon, de állítólag – elnézést kért.
Ha lenne egy komoly profi baloldali politikus, akkor az valószínűleg javasolta volna neki, hogy a Fidesz kedvenc kecskéjének hátsó lábait eressze bele a gumicsizmájába, majd markolja erősen a két szarvát, azok között kérjen elnézést, miközben szerelmi életét éli a szerencsétlen bakkal.
Azt hittem, ettől a bátor kiállásától a mi kedvenc házmesterünk majd kisidőre megnyugszik, de nem – az embert az ellenfelei is minősítik, így hát nekiment az Uniónak és az IMF-nek is.
Azt mondta a Le Monde-nak nyilatkozva, hogy játszanak velünk, meg akarnak alázni bennünket.
Ha az IMF tud kölcsönt adni Nigériának vagy Csádnak, Magyarországnak is hitelt kell nyújtania - mondá Kövér László a Le Monde című liberális francia lapnak.
Hát igen, a baromság határtalan és független az éppen betöltött állami tisztségtől.
Ha valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy miért kellett Nigériát és Csádot  pejoratív kontextusban emlegetni akkor, amikor ezek az államok nem lehetnek összehasonlítási alap számunkra semmiféle tekintetben, akkor leborulok a nagysága előtt.
Mellesleg Nigéria területe tízszerese Magyarországénak, lakossága 88 millió, igen jelentős kőolajkinccsel és ritka ásványokkal rendelkezik.
Egyszerűen érthetetlen, hogy hogyan engedheti meg magának egy magas állami tisztség betöltője ezt a stílust.
Afrika az emberiség bölcsője és valószínűleg jövőjének záloga is, itt estek le a fáról a Főméltóságaink elei, sokszáz évvel a normális emberek ősei után, tán ezért is vonzódnak annyira az őserdei stílushoz.
Mindenesetre az Unió sem fogja jónéven venni, ha a feltételek teljesítése helyett ilyen ostoba mellébeszélésekkel és ezzel a színvonallal kell beérni.
Mekkora hisztit rendeztek a Fideszesek annakidején, mikor Gyurcsány meggondolatlanul viccelődött az arab terroristákról, most akkor miért nincsenek felháborodva, mikor Afrika legnépesebb országát sértegeti a nemzet – remélhetőleg csak átmenetileg első – embere?
Hogy miért nem követelte a tegnapi Kövériáda után senki a lemondását, azt se nagyon értettem, hogy milyen alapon mer követelőzni az Uniótól, azzal sem vagyok másként, de hát nem is kell nekem mindent érteni, elég nekem, ha a libamellhez értek, párolt vöröskáposztával…
Az Unió meg az IMF akkor ad hitelt, amikor akar, konkrétabban, mikor a kockázatelemzői azt mondják, hogy vélhetően vissza fogjuk tudni adni, mert az ország gazdasági-társadalmi élete olyan állapotban van, hogy megbízható adósnak számítunk.
Mindenesetre, ha Magyarország olyan, mint Kövér, – ha én bankelnök lennék – akkor kapna pénzt a bankomtól, mikor a lányok örömszerzésre rendelt testrésze dalra fakad.
Márpedig – mégha csak átmenetileg is – ez az ember képvisel bennünket a világ előtt, ami eléggé húzós állapot, konkrétan vérciki, - talán még Plagi bácsi is jobb volt, és nincs kétségem, hogy a választékos modorú Áder még jobb lesz.
Mecsoda szerencsés népek is vagyunk, ennyi szuperalkalmas vezetőt tudunk adni népünknek és a világnak - Rákosi óta nem volt ilyen jódolgunk!
Oszt mégse vagyunk képesek megbecsülni.
Miért???

:O)))) 

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu - a Házszabály szerint az ülést vezető Házelnök nem bírálható a képviselők részéről. Ezért volt a Házban a sunnyogás. Viszont, ha a nemzetközi diplomáciai finomságát sem méltatják megfelelően, akkor tényleg megérdemli ez az ország, amit kapott.
Tökös ellenzék kellene - személy szerint sajnálom, hogy nem Szanyi nyert! Produkált volna annyit egyéniben, mint Karsai!
kekec

Névtelen írta...

Ma még mindenki azon van, hogy csak ne legyen rosszabb mint most. Ezért maradt Mesterházy is az elnök és marad minden ahogy van. Majd ha eljön az ideje, akkor fordul a kocka és mindenki azon lesz, hogy nem érdekli ha rosszabb is lesz, csak legyen jobb annál ami van(lesz).

Wágner úr írta...

.... ez a balra ülők, jobbra ülők csupán nézőpont kérdése, kérem szépen..., mer'hogy ha onnan nézzük, akkor így van, ha meg nem onnan nézzük, akkor pont fordítva van... Nos, tessék mondani, mostan muszájosan kötelező ezt onnan nézni, vagy lehet eminnen is? Mer' nem mindegy, és nem ugyanaz...

Anyósnyelv írta...

Szeretem olvasni amit írsz, mindig megnézem. Ha olyat találok máshová is hírét viszem.

Ui. A libamell vöröskáposztával nemcsak látványnak guszta, de finom is.