2012. április 9., hétfő

HÚSVÉTI HAZUGSÁG

Selmeczi Gabriella szerint ez a Gyurcsány már megint nem bírt magával!
A szenátorasszony gyorsan lenyelte a kifli csücskét és hirtelen felindulásból közleményt adott ki, mivelhogy ő és azok, akiknek a szavát viszi úgy vélték, hogy az izgága exminiszterelnök húsvétkor sem tagadta meg önmagát.
„Húsvét vasárnapját találta a legmegfelelőbb pillanatnak arra, hogy újra sértegesse az emberi értékeket, az ünnepeket fontosnak tartó magyarokat. Gyurcsány Ferencnek semmi sem szent, az ünnepek, az örök értékek tiszteletét hírből sem ismeri. Folyamatos hazudozása és gyűlöletkeltése szomorú és szánalmas".
Eltöprengtem, mivel is sérthette meg a Gonosznak eme langaléta megtestesülése azokat a magyarokat, kik számára fontosak az emberi értékek és az ünnepek.
Szerintem ugyanis Gyurcsány nem ezeket az embereket sértegette, hanem az elpofátlanodott Orbánt, ez pedig kedves volt mindazok szívének, akik számára fontosak az emberi értékek és ünnepek.
Orbán nyilatkozott az új Ember című katolikus lapnak, a kötelező nyáladzásán túl nyilatkozata politikai jellegű volt, erre politikai választ kapott – a nagyszombaton adott nyilatkozatra húsvét vasárnap.
Emellett – bár akár megtehette volna is – de nem hazudozott, hanem bizonyos politikai állásfoglalásokról mondta el a véleményét, ehhez pedig, mint magyar állampolgárnak és parlamenti képviselőnek ma még kétségkívül joga van, hacsak az érzékenylelkű államférfi fel nem gyorsítja politikai ellenfelének büntetőjogi eszközökkel történő kiszorítását a politikai életből.
Mert ennél is nagyobb felháborodás esetén egy hét alatt is tetten lehet érni a langalétát, amint éppen a kocsija csomagtartójában hurcolja hazafelé a Szent Jobbot, hogy ott aztán majd kicserélje Szent Balra, kimerítve eme tettével a fél Büntető Törvénykönyvet.
Beríja megoldott ennél nehezebb feladatokat is, ennek az egyszerűbb változatnak a kivitelezésére alkalmas gerinctelen féreg meg annyi van a Fidesz házatáján, mint csótány a lakótelepi szemétledobóban…
A piranha - jellegű szóvivő-asszony belekeverte ide az ünnepeket fontosnak tartó magyarokat is.
Hát nem is tudom, ezt a kérdést is több aspektusból lehet vizsgálni.
Például az ünnepek társadalmi szerepét tekintve valóban fontos, hogy méltó módon, megfelelő szertartásokkal ünnepeljünk.
Mivé is lenne a világ, ha például a katolikusok vagy azok, akik szeretik a sonkát és a főtt tojást elvetnék ezt a szokást, beleértve a kiváló minőségű tormát is, melyet az év egyéb napjain oly méltatlanul mellőz a magyar!
Hát persze, hogy fontos ez, de azt azért lássuk be, hogy vagyunk néhányan, akiket ez az ünnep semmiféle emelkedett érzelemre nem késztet, mindössze hedonista élvezetből sziszegünk, mint az óriáskígyó, mikor a sonkára halmozott torma után küldjük azt a kellemes, száraz fehér bort.
De az sem biztos, hogy az ünneplők vallásilag egységesek lennének, merthogy vannak honfitársaink, akik nem a húsvétot ünneplik ilyentájt, hanem a pészachot, mégsem olvastam egyetlen felháborodott nyilatkozatot sem amiatt, hogy Szeretett Vezérünk megnyilatkozásával sértegette volna azokat az emberi értékeket és ünnepeket tisztelő magyarokat, akik történetesen Ábrahám kebelén üdvözülő honfitársaink.
Nem is szólva arról, hogy bár a legújabb népszokások ismerik a kóser pármai sonka fogalmát, azért a zsidó vallás gyakorlói még mindig előnyben részesítik a szédertálon a parázson sült csirkenyakat és jelen van a tojás is, nem is szólva a tormáról.
Mégis mást és másként ünnepelnek, és ha utálják, hát nem vallási alapon utálják Szeretett Miniszterelnökünket, hanem azért, mert egy múltba forduló, saját álomvilágában élő, hazug fráter.
Ilyeneket nyilatkozgat: A magyar ügy nem véletlenül vált ki rokonszenvet, mivel ma az uralkodó felfogás szerint a hit, a vallás és a teremtés rendjét a vallástalanság és a tudományos világfelfogás, az istentelen kozmosz felé terelik, "mi viszont ezzel ellentétes irányban haladunk: nekünk az európai civilizációról és kultúráról más értelmezésünk, felfogásunk van.
Namármost az ilyesmivel az a baj, hogy nettó hülyeség..
Az igaz, hogy egy modern államban a vallás mindenkinek a legbensőbb magánügye, mint ahogy a vallástalanság is, viszont az is igaz, hogy a teremtés-mítosz helyett jobb lenne talán a tudomány eredményeit felhasználva egyre jobban és alaposabban megismerni a világot, beleértve a világegyetemet is.  
Ha valaki ma a felhők szélén üldögélő és lábát lógázó, az arra repülő libákat kukoricával etető nagyszakállú öregúr képében tiszteli Istenét, az egy országos nagy barom.
Sajnos a Mi Reménységünk – úgy tűnik – ilyen istenképpel rendelkezik, ami nem is lenne baj, ha nem akarná ezt a szerencsétlen népet is errefelé terelgetni, nem akarná egyre butábbá és kiszolgáltatottabbá tenni fene nagy küldetéstudatában.
Azt is mondta, hogy Európa elvesztette gyökereit, pedig hát egy gyökér azért maradt, elég lenne a tükörbe néznie, ha kíváncsi rá.
Mostanában egyébként szómenése van Miniszterelnök Urunknak, aki nyilatkozott a Washington Postnak is, most ezt részletesen nem taglalnám, mindössze a nyilatkozat egy bekezdését idézném:
„W.P: Az OBH élére egy személyes jó barátját jelölte.
O.V:   Ugyanazon az egyetem végeztünk, és ugyanabban az antikommunista mozgalomban tevékenykedtünk. Ő bíró lett, én ügyvéd.”
Nomármost, ezzel mindössze az a baj, hogy az állam nem baráti társaság és az állam kulcspozícióiba történő kinevezésnek vannak mindenféle követelményei, - többek között erkölcsi követelményei is.
Ha valakinek például kétharmada van, az sok mindent megtehet, Caligula például kinevezhette szenátornak Incitatus nevű lovát, hasonlósági alapon Orbán is kineveztetheti Szájerné Handó Tündét - hogy milyen nehéz is néha politikailag korrektnek maradni…
De a nagyobb baj nem ez, hanem az, hogy Orbán – állításával ellentétben - nem ügyvéd, csak egy jogi egyetemet végzett magyar állampolgár, akiről menet közben még az a kis jogi máz is lekopott, melyet az Állam és Jogtudományi Kar hajdan rákent.
Ügyvédet csinált magából és ehhez még ctrl c - ctrl v sem kellett neki, mint Plagi bácsinak, csak elég nagy arc, az meg éppenséggel van neki.
Ez az ember már észre sem veszi, hogy hazudik, ostoba és ravaszkodó, nem hinném, hogy ő kell ennek az országnak.
Vagy mégis?
Az idő rohan, majd 2014-ben meglátjuk.

:O)))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szájer Józsi viszont valóban ügyvéd. Ezek az urak annyira egymásba élnek és érnek, hogy már keverik azt is, ki kicsoda és miért.
Kedves pupu! Nem mindegy neked, hogy melyikük ügyvéd, melyikük országgyűlési házelnök, vagy bármi?

Üdvözlettel: p

pumukli írta...

Csak úgy vissza idézve a Nagyméltóságút
"A magyar ügy nem véletlenül vált ki rokonszenvet, mivel ma az uralkodó felfogás szerint a hit, a vallás és a teremtés rendjét a vallástalanság és a tudományos világfelfogás, az istentelen kozmosz felé terelik, "mi viszont ezzel ellentétes irányban haladunk: nekünk az európai civilizációról és kultúráról más értelmezésünk, felfogásunk van"
De azért az agybaját nem imádsággal igyekszik orvosolni, hanem az istentelen tudományok tudóira bizza becses koponyáját. Bár elhatalmasodott narcizmusán úgylátszik már az Isten sem segít.
Persze, lehet, hogy nekünk is imádkozni kellene már. Nem érte, hanem miatta. Magunkért.

Névtelen írta...

Nem tudom mit szólnak kommunista szülei(ex MSZMP titkárok), a volt KISZ-titkár fiacskájuk ilyen agyament nyilatkozatait olvasván. Ők megtettek mindent, hogy "tanútt" embert csináljanak a fiukból, benyomták a jogi egyetemre és segítettek neki elvégezni azt. Hogy a fiuk közben egyre hülyébb lett, tán a sokk tehette a sok elvárástól, hogy próbáljanak értelmes embert faragni belőle...ki nem rúghatták, hisz a szülők ott álltak a háttérben és vigyáztak enyhén visszamaradott fiuk előmenetelére. Örömükre jogász is lett a gyerekből , igaz egy fing szakon, amit csak a gyengeelméjűek választanak, de mégis jogász, a többi meg nem számít. Szegény komenista szülők arcán most égne a bőr, ha közben fijjug révén nem lettek volna milliárdosok, így hát büszkén viselik, mint azok a szülők akiknek debil gyereke született, mondván, hülyének hülye, de akkor is a miénk. Fiuk meg nem akar rácáfolni véleményükre és egyre másra talicskázza haza a pénzt a rokonságnak, ezzel is bizonyítván, hogy ő nem hülye és csak jót akar. A baj csak ott van, hogy közben elfeledkezett hazájáról és a Magyar Népről. Az Isten áldja meg az ilyen ember...ellenségeit!

kajla írta...

ezeknek csak a hatalom a fontos, tipikus beltenyészet a kollégiumból. Egymásba ér a hatáskörük is.

Cereus írta...

A kiflicsücsök szopogató, renkívűl felkészült szőke hírmondonk,szerintem olyan, mint egy dzsentri családban a szobalány.Kiküldik hogy mondja el,mi már régóta nem vagyunk itthol...

Babi néni írta...

Én mindig tormával eszem a virslit vacsorára. :o)

És ne nézzünk oly távolra: világegyetem megismerése? Nekem már az is elég lenne, ha legalább a középiskolás történelemkönyveket áttanulmányozná még átírás előtt.

SzántóKovácsJános írta...

Selmeczi Gabriella szerint ez az Orbán már megint nem bírt magával!
A szenátorasszony gyorsan lenyelte a kifli csücskét és hirtelen felindulásból közleményt adott ki, mivelhogy ő és azok, akiknek a szavát viszi úgy vélték, hogy az izgága miniszterelnök húsvétkor sem tagadta meg önmagát.
„Húsvét Nagyhetét találta a legmegfelelőbb pillanatnak arra, hogy újra sértegesse az emberi értékeket, az ünnepeket fontosnak tartó magyarokat. Orbán Viktornak semmi sem szent, az ünnepek, az örök értékek tiszteletét hírből sem ismeri. Folyamatos hazudozása és gyűlöletkeltése szomorú és szánalmas". - mondta abból az alkalomból, hogy a sukorói kaszinóberuházás és az ahhoz kapcsolódó koncessziós szerződés miatt két éve hűtlen kezelés gyanújával indult eljárással kapcsolatban Keresztes Imre főügyész is megerősítette: miután a kilenc gyanúsított és védőik megismerték a nyomozás során keletkezett dokumentumokat, az ügy a vádelőkészítés szakaszába léphet.

Névtelen írta...

"O.V: Ugyanazon az egyetem végeztünk, és ugyanabban az antikommunista mozgalomban tevékenykedtünk. Ő bíró lett, én ügyvéd.”

Orbán józanul is hazudik? Vagy inkább ki sem józanodik, nehogy hazugságon érje magát?

Névtelen írta:
"Nem mindegy neked, hogy melyikük ügyvéd, melyikük országgyűlési házelnök, vagy bármi?"

Nem mindegy, mert az egyikért - hogy valaki ügyvéd legyen - külön tanulni kell, a másik, a kinevezés az ölükbe esik a nem ügyvéd, csak parlagi jogász Orbán jóvoltából.

(Amade)