2012. április 17., kedd

AKI A NEMZET KÉTSÉGÉT JELKÉPEZI

Kósa Lali megmagyarázta nekünk, hogy miért éppen Áder a legjobb választás a Köztársasági Elnöki posztra.
A hírre Áder ázsiója tovább zuhant, jelenleg a negatív tartományban tartózkodik.
Szülei sírva kérlelték, ne vállalja a posztot – hát ezért iskoláztattunk drága pénzen?
Lehetnél akár még ügyvéd is, erre te bohócnak állsz?
Azt akarod, hogy rajtad röhögjön az ország?
Hogy kiderüljön, hogy az angol tanulmányi versenyben a második lettél Ájem Mónika után?
Hogy te legyél a prosztóbronzon?
Nem volt elég a könny, a bánat - a Párt szólította és Jani házhoz megy.
Azt nyilatkozta Debrecen dinnyefejű nagyura, hogy  ma, amikor "rendkívül erősen támadják" az országot, nem egy "se hús, se hal" típusú államfőre van szükség, hanem egy olyan emberre, akinek van karaktere, aki megvédi a magyarok becsületét.
Ez persze butuskaság, hiszen a Köztársasági Elnök nincs arra felhatalmazva, hogy örök időkre a Tonga Királyságra száműzze ezt az egész bagázst, pedig nagy jót tenne az országgal egy erre vonatkozó egyéni képviselői indítvány.
Pedig most, a megboldogult V. George Tupou után lehetőség nyílna focizni tudó királyra szert tenni a Tonga baráti népének, ezzel a lépéssel meg lenne végre védve a magyarok becsülete, Magyarország nem lenne továbbra is az Unió Schmittpalkója.
Járulékos eredményként biztonságban tudhatnánk magunkat ettől a maffiózó bandától, esetleg a végén még a kispénzű magyar paraszt is földhöz jutna talán, és nem kellene egyszer majd a kapufák és a szögletzászlók kivágásával bíbelődnie, ha tarhonyát akarna vetni.
Egy ilyen helyzet vastagon megérné azt, hogy ne kutakodjunk a tongai bankok betétesei között, hagynánk, hadd egyék a majmok békésen a banánt a trópusi napsütésben.
A tongaiak persze nehezebb helyzetben lennének, mert azonnal kétszer ötvenezres táborra szakítva utálniuk kellene testvérüket, apjukat, anyjukat, ősi isteneiket és szabadtéri szentélyeket kellene emelniük az Új Istennek, a Haragvó Ügyvédnek, a szentélyek kövére (nem a Kövérre!) pedig rá kellene faragniuk hajdani óvodai jelét, a töpörtyűt.
Mindenesetre azt már tudjuk, hogy milyen Elnök nem kell a magyarnak: nem kell egy "se hús, se hal", vagy "bácsika" típusú, vagy jogásztudós államfő ennek az országnak.
Dalma asszony hálás lesz, Göncz Árpád csak legyint, de Sólyom azt hiszem gutaütést kap -  már megint ez a kis Pötsch alázza meg, akinek volt pofája még ahhoz is, hogy belepiszkáljon a jogalkotásba!
Hogy miért is kellett belerúgnia egy nekifutásból az összes eddigi államfőbe, azt ugyan nem tudom, de valaki azért tájékoztathatná, hogy a felsoroltak közül kettőt a Fidesz adott nékünk, egyik megválasztásánál személyesen ellenőrizte, hogy a csicskások közül mindenki helyesen szavazott-e -. azt az egyet viszont, akit nem a Fidesz cseszett a nyakunkba, azt szerette a nép.
De még így is el kell mondani, hogy mindhárman le tudtak tenni valami polgárilag értékelhetőt az asztalra, volt tisztességes polgári foglalkozásuk – horribile dictu érdemeik is voltak, és polgárok voltak a szó minden értelmében.
Ellenben a mostani jelölt az asztalra legfeljebb odacsinált, emellett akkora bunkó, mint ide Lacháza.
És sajnos beteg is, orvosi csodaként neki kétoldali faciális paresise van, arcidegmozgató izmai nem működnek, olyan, mintha saját szobra lenne - ezért is utálhatja kissé Viktor, aki csak a saját szobrát szereti nézegetni…
Viszont remek végrehajtó – feledhetetlen teljesítményt nyújtott például a Legfőbb Ügyész kinyuvasztása alkalmából, Sólyom megválasztásakor, azt a kis liezont a jobboldal női és okosabb változatban nyomuló Matolcsyjával pedig felejtsük el – a Vezér bűnbocsánatot adott.
Hát így jártunk.
Ő fogja majd jelképezni a nemzet egységét, habár szerintem célszerűbb lenne a nemzet kétségéről beszélni, merthogy a többség kétségbe van esve, csak még fél, mert még úgy érzi, hogy van veszítenivalója – pedig már nincs.
Azért majd megnézem, amikor éppen jelképez, eddigi pályafutása során mindig az egység megteremtésére törekedett, csak sajnos idáig még nem tudta kiirtani azokat, akik kilógtak a világképéből.
Kósa szerint egy olyan embert kaptunk, akinek karaktere van, aki beleáll a munkába, aki majd megvédi Magyarországot, a magyar demokráciát, becsületet, és segíti az országot, hogy ne illessék képtelen vádakkal, mint az mostanában szokás.
Namármost karaktere – jelleme - mindenkinek van, csak nem mindegy, hogy milyen.
Ádernek olyan jelleme van, mely megenged mindent a cél érdekében, megengedte elődjének és frakciótársainak megalázását, megengedte, hogy a Köztársasági Elnök választását alpári komédiává züllessze, megengedte, hogy beszálljon ebbe a viktoriánus ámokfutásba, jóllehet nem lett volna szüksége rá.
Hogy milyen munkába kell beleállnia, az is kérdéses, - szerintem első feladata az lesz, hogy szaladjon már el Viktornak egy parizeres zsömléért a sarki CBA - ba, ez lesz egyébként a legfajsúlyosabb feladata is, most pedig kezdheti gyakorolgatni az aláírást és a bólogatást meg a bokacsattogtatást.
Magyarországot, a becsületet meg az védené meg, ha mint a gúnár a csapat élére állna és kéz a kézben elhúznának a francba – fogd a pénzt és fuss!
Merthogy ő nem javítani fogja a minőséget, hanem rontani - a kis krakéler mögött Kövérrel együtt képezik majd a hátteret, - aki őket látja, azonnal el tudja, majd képzelni milyen lehet az, aki a kolompot hordja.
Csak a beiktatása lesz kissé nehézkes, mert annyira súlytalan, hogy a lábaira vasgolyókat kell majd láncolni, hogy el ne szálljon, mint egy felbajszolt lufi.
Aki látja majd, nehogy azt gondolja, hogy rabláncot lát, sajnos nem az.
De majd sorrakerül az is.

:O)))) 

8 megjegyzés:

Cereus írta...

Na, ennél már talán nem lesz lejjebb! Sólyom elnök úrral, sok kifogásom volt,mert úgy láttam Ő igazából nem volt középen. Elismerem tudós, tapasztalt ember volt. Ami nem tetszett nála, hogy a Fidesz bolondot csinálhatott belőle megválasztásakor.Ma, amikor egy ecetfagyökeret javasol (már az ovónéni is felismerte)O.V.közt.elnöknek a balsors tovább fogja tépni nemzetünket.Mi, barátaimmal egy elismert,nagytudású, sokat tapasztalt, nem megosztó emberre gondoltunk.Sajnos a jóskapisták rendszerében még egy darabig, tévedni fogunk.

marja írta...

Pupu!
Mit vétett az a szerencsétlen liba, hogy kihagytad?

irkomirko írta...

Kedves Pupu!

Hűséges olvasód vagyok, és csak azért nem szóltam hozzá az utóbbi időben, mert csak az egyetértésemet szajkózhattam volna.

Visszabarangoltam a kezdetekhez, és meglepődtem, hogy már az első blogg írásaidban is tökéletes látleleteket adtál. Írásaid mindig sziporkáznak, mostanára egyre hosszabbak, viszont a vélemények száma érzékelhetően csökken.
Lehet, hogy rosszul látom? Bizonyosan ez is gond velünk a demokratikus oldalon. Nem elég az intellektuális fölény és a tényszerűség mert a helyzet fokozódik.

Kedves Marja!
Megtaláltam a libát a szövegben, kellőképpen elrejtve. Szerintem Pupu így teszteli, hogy olvasói végigolvassák-e a szövegét.

Kedves Pupu!
A fentieket csak pozitív szándékkal írtam.

Gondoltad volna, hogy Vasmacska (Horgonyember) lesz az államelnök beceneve?

Névtelen írta...

Nagypapi,
Pók Riasztó,
akár hogy is, de megválasztottak,
A nagy Plagizátor,
Rossz Arc!

Novi írta...

"Magyarországot, a becsületet meg az védené meg, ha mint a gúnár a csapat élére állna és kéz a kézben elhúznának a francba – fogd a pénzt és fuss!"
>;-))

Névtelen írta...

Ez a horgonyember meghatározás érdekes. Nem értem miért kell egy száguldó gyorsnaszádnak horgony? Esetleg azt szimbolizálja, hogy ez a hajózázi eszköz amelyiknél mélyebbre nem lehet süllyedni?

Névtelen írta...

Névtelen,
miért nem érthető ? Olyan gyors már a száguldás, hogy csak a horgonnyal lehet lefékezni.

Névtelen írta...

Májdír Camelus bactrianus!

Az Áderes szavazásnál kissé fölélőttél. A FINESZ vidámfiúi közül már régen kigolyózták az összes - nem csak gerincest, de már az előgerinchúrosokat is, ennek folyományaként a szóbajöhető állatfajok max. a férgek törzsei közül kerülhetnek ki.