2012. június 8., péntek

BOLOND SOFŐR, ŐRÜLT GPS


Olyannak tűnik a magyar gazdaság mostanság, mint az autó, melynek sofőrje bolond, ápolója az anyósülésen eszi a bögre fülét, miközben a kocsi megy összevissza.
A sofőr időnként kiszáll, csücsörít kettőt, majd sunyira véve a figurát előadja a népszerű pávatáncot a zsúfolt autópályán.
Néha megáll a forgalom is a látványra, ez tetszik neki és felfújja magát.
Aztán visszaül és elindul tovább – hátramenetben.
Közben a GPS percenként rikoltozik: Újratervezés! Újratervezés!
Hol vannak már azok a szép évek, amikor a Fidesz verte a tamtamot, mert a magyar gazdaság GDP-arányos fejlődése csak két százalék volt, mely tény világosan mutatta, hogy a gaz tuggyukki - akinek a nevét se mondjuk ki – szakadékba viszi az országot, hiszen még a szlovák gazdaság is jobb eredményt produkál a mienknél, pedig azt a tehetségtelen Bokros tette pályára.
Most meg tessék, itt ülünk, már nyakig a recesszióban, csak ez még nem világos az ország dolgos népe számára, mely azt képzeli, ha ő elvégzi tisztességesen a munkáját a korábbinál kisebb szelet zsíroskenyérért, akkor az ország szénája rendben lesz, és majd, egyszercsak, jobb lesz az élete.
Melyből – sajnálatos módon - csak eggyel rendelkezik, merthogy nem videojátékról van itt szó, csak a Vezér, a közgazdaságtan megújítója és unortodox bizalmasa hiszi azt, hogy a „game over” után újra lehet kezdeni a játékot az életünkkel.
Ha a magyar lakosság többsége tisztában lenne vele, hogy éppen mit is művelnek saját és gyermekei életével, sírva rohanna miszlikbe tépni ezt a mocskos maffiát, Keresztapástól, mindenestől.
De a nép sajnos nem tudja, hogy mihez vezet egy államcsőd, mert ezidáig akármilyen is volt a politikai és gazdasági teljesítmény, mégiscsak olyan emberek álltak az ország élén, akik felelősséget éreztek Magyarországért, a magyar emberekért, jóllehet erről ezerszer kevesebbet pofáztak, mint a csutka – Napóleon és tehetségtelen bandája.
Sajnos a gazdasági mutatók mai állapotát nem lehet pontosan megállapítani, mert rajtuk ül egy nagyfenekű béka, Davy-lámpával a kezében.
De az biztos, hogy növekedés tekintetében sikerült elérnünk a negatív tartományt, miközben harsognak a győzelmi jelentések – mintha a Rákosi idők jöttek volna vissza, mikor állandóan győzelmeket aratott az egyen-lódenbe öltöztetett, békekölcsönt jegyző, rettegő és éhező nép.
Sajnos pozitívumokat nehéz találni – miután levágták már az összes libát és lesöpörtek minden padlást kiderült: gyengébbek a viccbeli rabbinál is, mert még ötletük sincs arra, hogy miként lehetne kimászni a maguk ásta gödörből.
A rabbinak legalább volt még száz ötlete az utolsó liba elpusztulása után is.
Meg hát idejük sincs, mert el vannak foglalva a harccal és zsákmányolással.
Pedig hát övék már minden, ők szedik a sápot a még megmaradt néhány építkezés után, az összes állami megrendelés után, a hirdetések után – csak az a vállalkozó kaphat állami megrendelést, aki Fidesz-közeli, ennek a kritériumnak pedig csak az felel meg, aki leadja a sápot.
A legaranyosabb a legutóbbi húzásuk: a Paksi Atomerőmű bővítésének ügyét a Vezér, a közgazdaságtan megújítója, a színházépítészet szakértője, kolbász és futballakadémikus, államigazgatási és pénzügyi virtuóz, az Alcsuti Páva saját hatáskörébe vonta.
Namármost amihez idáig hozzányúlt, abból mindenből rom lett, a romokon meg gazdagon burjánzanak a szenvedés és létbizonytalanság virágai.
Építeni ezidáig csak klientúrát sikerült neki, gazdasági eredményeket pedig csak a Közgép Zrt tudott realizálni, mely cég egyébként Magyarország valamennyi ügyében illetékes.
Viszont - legalábbis eddigi tudomásunk szerint ezek közül semmi sem robbant, talán csak a vörösiszap-tároló ügyét kellene kicsit jobban körüljárni, mondjuk nemzetközi szakértői csoportot felkérve a vizsgálatra.
De ha egy atomerőmű robban, az nagyot fog szólni.
Márpedig ha Orbán kezében van a döntés, akkor azt is a Közgép fogja építeni, mert az éppen olyan cégben, mint a vezér államférfiúban: univerzális szakértő és poliészter vagy mi is…
Első ütemben a szokásos külpolitikai és taktikai érzékkel elpávatáncolta az oroszokat, akik már bizonyítottak errefelé, majd nemzetközi cégekkel tárgyalgat és az eredmény azonnal prognosztizálható is: aki nem kapja meg a megrendelést, az legyen bármilyen náció is, be fog tartani nekünk – állami szinten is.
Emlékezzünk csak a Gripen-ügyre, mely ugyan a vezér legteljesebb elégedettségére zárult – pénz szvsz. valamelyik St. Kitts és Nevis Államszövetségbeli bankban, - utána viszont Amerika epét hányt.
Így lehet tuti ellenségeket gyűjteni, de sebaj, legfeljebb hadat üzenünk nekik.
Az viszont biztos, hogy ha itt elpuskázza a lehetőséget, hogy az oroszokkal valamilyen kellemes barter keretében megállapodjon, akkor az ország elindíthatja a Vasorrú Bába Tervet, mert járhat mindenki rőzsét szedni az erdőre, vállán egy fekete macskával.
Mindenki azt mondja, hogy ebben a gazdasági helyzetben meg kellene állapodni az IMF-el, az Unióval, mert a kamatokon elherdált pénzek óriási összeget tesznek ki – hogy kicsit hadd populizzak – mondjuk, fel lehetne számolni belőle a gyermekéhezést.
Persze kit érdekel ez, meg kit érdekel a négymillió létminimum alatt élő?
Őt biztosan nem.
Már elvették a jövő generációktól a normális nyugdíj lehetőségét, most az aktív nyugdíjasok jöhetnek sorra, majd ők kifizethetik a Vezér jólfejlett egójának árát a pávatánc-előadás belépőjegyeinek árába építve.
Legfeljebb a GPS állandóan harsogja majd a szakadék mélyén: Újratervezés! Újratervezés!

:O)))

6 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, a nyugdíjasok ügyéhez mindenképpen hozzá kell jövőre nyúlni - így vagy úgy. Ugyanis 1997-ben Hornék idejében többpárti konszenzussal fogadták el azt a törvényt, hogy 2013-ról a nyugdíjak is adózni fognak. Azaz 15 évi felkészülési időt biztosítottak az aktív dolgozóknak, hogy előtakarékoskodjanak idős éveikre.
Csak ezt valahogy elfelejtették tudatosítani az érintettekben, a manyupok pedig már történelem.
És nem, nem gonoszságból, meg kitolásból: egyszerű számításból, mostanában kezd majd nyugdíjba vonulni a hatalmas létszámú Ratkós korosztály, ami mindenképpen megreccsentene bármilyen nyugdíjkasszát. Erre mondták a szakértők, hogy a nyugdíjrendszer (ezzel a beépített korrekcióval) 30 évig fenntartható LETT volna, ha nem engednek egy őrültet a kormányhoz. Aki jelenleg a nyugdíjasok létszámának "természetes" fogyasztásában látja a megoldást: az öngyilkosságok számának növekedésében, a stressz miatti (odaér-e időben a kukához mások előtt) fokozott elhullásban - no és most a gyógykezelés megdrágításában, megvonásában.
Viszont mégis csak 3 milliós táborról van szó, tehát kíváncsian várom, hogy a Mi Betegünk mit lép?!
Sok jóra nem számíthatunk, nem véletlenül került bele a Tákolmányba a felnőtt gyermekek eltartási kötelezettsége!

éva írta...

Azért hátborzongató belegondolni, hogy a sci-fi irók mennyire beletalálnak a jövőbe! Asimov Kavics az égben könyvében a Földön általános kötelezettség a 60 éves korban elkövetett (állami segítségű) "ön"gyilkosság. Ezt a jövőt hozza kissé közelebb a kormánynál ülő beteg minősíthetetlen "teljesítménye"

pumukli írta...

A felnött gyerekek még sajátmagukat sem tudják eltartani munkahely hiánya miatt, nemhogy a családjukat, meg az idős szülőket. Kivétel a holdudvar a kegyencekkel együt.
Ami meg a vasorrú bábát illeti, én már készülök a 2014-es Oroszországgal való tárgyalására gázügyben. Mert, hogy Putyin nem lesz hozzá kíméletes, azt borítékolni lehet. Szóval Mindenmagyarok urának tárgyalási képességeit ismerve, már beszereztem a fekete macskát.

éva írta...

Ez elkerülte a figyelmemet, de akkor tényleg nem tudom, mi a francot akarnak kezdeni a Ratkósokkal?!
"Semmi nem változik jövőre a nyugdíjrendszerben, mert Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere péntek este beadott törvénymódosító javaslata negligálja az 1997-es nyugdíjtörvénynek a 2013-tól hatályba léptetni tervezett részeit. Ami lényegében azt jelenti, hogy mégsem kell adót fizetni a nyugdíj után, annak összegét továbbra sem a bruttó keresetből állapítják meg"

Cereus írta...

Volt már hasonló okoskodó a történelemben. Annak klientúrája legalább figyelmeztette, hogy minden elveszett. Már csak arra kell figyelni, mikor veszi át egy személyben a hatalmat, hogy ami még áll, az általa képzelt "demokrácia" felfogás szerint, a végső győzelem reményében porig rombolhassa.

kórózs írta...

Éva! A Ratkósokat dolgoztatni fogják, hogy eltartsák az olyanokat, mint te meg a pupu, hogy jól tudjatok élni és nyugodtan pofázhassatok itt. .....hogy mennétek inkább kapálni, jót tenne a derekatoknak s a gyomrotok sem hűlne ki!