2012. június 1., péntek

VILÁGPOLITIKAI TÉNYEZŐ


Már megint nem bírt magával ez a szerencsétlen.
Valamiért azt gondolhatja, hogy a népek és nemzetek remegve figyelik szavait, bölcs iránymutatásait és alig várják, hogy felzárkózhassanak mögé a világ lajbijának újragombolásáért folytatott gigantikus küzdelmében.
Ez a küzdelem azért lesz rendkívüli, mert nem új harcok és új kihívások jellemzik, hanem a csaták eddigi vesztett küzdelmeink újrajátszásai lesznek, újra és újra, mindeddig, míg egyszer végre meg nem nyerjük őket.
Általában mindenki arra büszke, amihez nem ért, - az atomfizikus a kukacos körtéjére, a matematikus a libakeltetőjére, ő szerencsés helyzetben van, mert szinte mindenre büszke lehet.
Most, miután népét már teljesen sínre tette, és ezt minap deklarálta is, eljárta a pávatáncot, mely leginkább az eperfa túlérett termését felkapkodó libák alkoholos befolyásoltság alatt álló tanácstalan toporgására emlékeztetett.
Ennek utána rajtaütésszerűen külpolitikai – mit külpolitikai - világhatalmi tényezőként kezdett viselkedni, mindannyiunk rettenetes ijedelmére.
Miután ismerjük, tudjuk, hogy mire képes, de most szerencsénk volt, mert nem üzent egyszerre hadat az oroszoknak és az amerikaiaknak, megelégedett azzal, hogy – egyelőre verbálisan – nekiment Oroszországnak.
Azt találta ki ez a lepisilt lángelme, hogy a közép-kelet európai országok a Baltikumtól az Adriáig valamifajta biztonsági, katonai, kereskedelmi, energetikai biztonsági zóna kiépítésén dolgozzanak, - természetesen az oroszokkal szembeni védelem okán.
Hogy miért éppen most tört rá erre az idiótára, hogy tökönrúgjon egy grizzlyt, mely egyébként a 2014-ben lejáró gázszállítási szerződés mellékletét képező csapon üldögél, békésen majszolgatva a szamócát - ki tudhatja?
Persze tudni kell megválasztani az ellenfelet, és akinek Oroszország nem elég, annak kell másikat is választania, - jöjjön hát a rongyos régi, az Európai Unió.
Hogy tagjai vagyunk a politikai közösségnek, az senkit ne zavarjon, a Vezér olyan, mint a szovjet hajóorvos, aki saját kezét amputálja, hogy megmeneküljön a cápa szájából, nem riad vissza semmitől.
Tegnapi diplomáciai sikere után most ehhez az ötletéhez várja azokat, akik az ő vezérletével hajlandók lennének harcba szállni, merthogy azért hallott valamit arról harangozni, hogy a kockázatot porlasztani kell.
Így aztán most porlasztott, ami nem is baj, csak a kockázat helyett állandóan maroknyi székelyt követelt.
Sokan azt mondják, hogy a gázegyezmény csak 2014-ben jár le, addig pofázzon, amit akar, ami egy nagy tévedés, mert az oroszok bürokratikus népség, és minden tartozást feljegyeznek rovásírással.
Majd küldenek nekünk erről levelet az igluba, mikor a gázcsap elzárása mellett eltárgyalgatnak velünk, nekik van idejük…
A mi Vezérünk kedveli a kihívásokat, így az oroszok mellett egy nekifutásból belerúgott egyet az Unióba is, ami valóan technikai bravúr, és tulajdonképpen megoldja a problémáinkat, hiszen nem fogunk megfagyni jégkunyhóban, mert mire megfagynánk, éhendöglünk…
Azért csodálkozom a magyar Külügyminisztériumon is, hiszen ilyesmiket a diplomáciában nem szoktak tolerálni, hanem szép csendesen letörlesztenek.
Ez fog most is történni, ennek prognosztizálásához még csak nagy fantázia se kell.
És ahhoz sem, hogy megjövendöljük, akiknek már van élő gázszállítási szerződése, az nem fog tolongani, hogy Orbán csatlósa lehessen.
Meg egyébként sem, merthogy a mi harcias kiskakasunk már szinte mindenkit és minden érdeket megsértett, szóba sem igen állnak vele – legutóbb például Romániában állhatott elmagányosodottan egyik lábáról a másikra, mint liba a bőröndje mellett, költözés előtt…
Az oroszok meg röhöghetnek rajta - mondjuk Putyin helyében én is ezt tenném, hiszen Oroszországban egy közepes megye nagyobb területtel, gazdasági potenciállal rendelkezik, mint mi.
Az a talányok talánya, hogy miért akar ez a pályatévesztett libatolvaj állandóan háborúzni?
Jó lenne pedig végre békében élni, dolgozni és építeni, házat, hazát, emberi kapcsolatokat.
Mostanában úgy tűnik, ez nemigen fog menni…

:O))))

8 megjegyzés:

Tibus956 írta...

Ez ma hatalmas PuPu ! Grt !!!

Névtelen írta...

Benedek István:Aranyketrec (egy elmeosztály élete) című könyve jut eszembe rendre, ahogy ennek az embernek a patologikus kijelentései sorjáznak..., de FMD, "Feljegyzések az egérlyukból" című cucca is lazán megirigyelhetné.

éva írta...

A poszt - remek.
Viszont Martonyi túl kevés ahhoz a NEMERD-ben, hogy a Mi Betegünket távol tartsa a mikrofontól.

Névtelen írta...

anKedves Pupu,

gratulálok a poszthoz, bár majdnem mindegyikhez lehetne. Ez a mostani telitalálat. Kemény és szarkasztikus szavaiddal sokunkban tartod a lelket, a reményt. Köszönjük neked.

Névtelen írta...

Abszolút egyetértek az előttem szólóval. Tartod bennünk a lelket.Az ember nem érzi úgy, hogy tökegyedül van.
Szerintem Orbán harciaskodásának a mozgatórugói a következők:
- Mindig van egy "felelős" a problémákért, aki soha nem ő: Gyurcsány, az IMF, az Unió, Gyurcsány, az oroszok, a válság, Gyurcsány, a német visszaesés és természetesen Gyurcsány.
- Mindig kell teremteni egy ellenséget, akin a nép elvitatkozgat, szembekerül egymással rokon, barát, határon belüli és kívüli. Tehát a régi jó "Oszd meg és uralkodj!"recept.

Tulajdonképpen elszólta magát ezzel a pávatánc dologgal,egyszerűen egy ravasz, manipulatív figura. Ezért maradhatott fenn a politikában ilyen hosszú ideje. A magyarokat is ugyanígy manipulálja, csak sajnos a magyarok ezt nem veszik észre, hanem mindent dumáját beveszik.

negyvenöt írta...

Kedves Pupu!
Ez naaaaaagyon szuper, de a többi is!!!

Névtelen írta...

Orban nem veletlenul mondja ezeket a hulyesegeket.
Tudatosan torekszik arra, hogy olyanokat mondjon, amelyre felkapjak a fejuket a politikusok es az atlagemberek, amivel kepes tematizalni az EU-t es a magyar politikat. Magat profi politikusnak tartja es szerinte mindenki mas csak amator.
Igy minositette Gyurcsanyt is.
Ne felejtsuk el, hogy honnan jott. Egy olyan falubol, amelyrol korabban senki nem hallott. Annak is egy lerobbant hazaba kotoztek be meg gyerekkoraban, megis ma o Magyarorszag mindenhato (diktator) miniszterelnoke.
Nem akarmilyen karrier.
A fidesz alapito tagja volt az egyetemen. Eleg gyorsan elerte, hogy a partban minden rivalisat megfelemlitse. A fideszen belul diktaturat vezetett be, majd a fidesz kormanyra kerulese utan sorban terdre kenszeritette a koalicios partnereit.
A kovetkezo valasztast elvesztette, majd alulmaradt Gyurcsannyal szemben 2006-ban.
A 2006-es valasztasi vereseg utan peldatlan gyulolet- es ragalmazasi hadjaratba kezdett Gyucsany ellen, ket becstelen partfigurat, Semjent es Navracsicsot raallitva Gyurcsanyra, hogy hazudozassal es ragalmazassal amortizaljak le.
Gyurcsany nem tudott lesullyedni ennek a ket aljas szemetnek a szinvonalara, igy ezek sikeresen lejarattak a valasztok elott. (Gyurcsany az oszodi beszeddel meg elo is segitette ezt a lejaratast.)
Nyilvan meg van a terve arra vonatkozolag, hogy az USA az EU es a szovjetek elleni beszedeit a kello idoben az ellenkezojere valtsa, remelve, hogy azok ebbol az o megvaltozasara fognak kovetkeztetni es, mivel szamukra is kellemetlen Orban politikaja, "halabol" teljesiteni fogjak a kivansagait.
Hogy ez a taktikaja bejon-e nem lehet tudni.
Szerintem a bananhej Vlagyimir Putyin lesz.

éva írta...

"Pávatánc"?! A páva az a madár, amelyiknek a 2/3-át teszi ki a farok?
Ez nem stimmel amikor csak a farok táncol!