2012. június 27., szerda

A TYÚKSZEMIRTÓ


Hogy miért van az az érzésem, hogy Tündérország Álomkormányát nagy röhögések közepette szívatják nyugati partnerei, azt csak az ég tudja, - mindenesetre én a főtárgyalóvá fel vagy leminősített Varga Mihály helyében nem kapkodnám el a győzelmi harsonák megfúvását, mert lehet, fúvás helyett szívás lesz műsoron.
Christine Lagarde levében tudatta, hogy az IMF üdvözli az MNB-törvény módosítására tett kormányzati javaslatot, amely teljes egészében kielégíti a valutaalap elvárásait, és ha ezt a magyar parlament elfogadja, a tárgyalások megkezdődhetnek az IMF-fel és az EU-val.
Hát akkor majdnem lehetne is örvendezni, már csak az Európai Központi Bank állásfoglalását kell megvárni.
Mi pedig újabban türelmesek vagyunk, és zokszó nélkül elhalasztjuk a parlamenti szavazást a jegybanktörvény elfogadásáról, míg az EKB tudomásunkra nem hozza alázatosan tiszteletteljes kérelmét az esetlegesen végrehajtandó kegyes, ám szükséges változtatásokról.
Mert persze mi nem hagyunk diktálni magunknak, ez nem fér össze a büszke magyar néplélekkel, mely inkább ezermilliárdokat hajít ki az ablakon egy laza csettintéssel, minthogy betartson egy szerződést, mely erre-arra kötelezi az országot.
Ahogy látom, a jelenlegi felállásban Christine Lagarde volt a jó rendőr, de könnyen elképzelhető, hogy az EKB lesz a rossz rendőr, ki tudhatja ezt előre?
Azon meg már csak röhögni lehet, hogy már megint azzal az ócska, sunyi ravaszkodással próbálkozik a kis lókupec, amivel már annyiszor vallott kudarcot, hogy ha mindahányszor fizettek volna neki érte egy eurót, kifizethetné Magyarország államadósságát.
A magyar miniszterelnök és a parlament gazdasági bizottságának Fideszes elnöke, Rogán Antal vállalta: további jegybanki kinevezésekre a jelenlegi MNB elnökmandátumának lejártáig nem kerül sor.  
Végtére is, a libát is megnyugtatja, ha a háziasszony megígéri neki, hogy a legközelebbi libapörkölt készítésének időpontjáig nem feni a nagykést, ugye…
Ezzel a nagy ötlettel azt gondolják, sikeresen személyi síkra tudják tolni a jegybank függetlenségének messze nem személyfüggő kérdését, azt a benyomást remélik kelteni, hogy a magyar bankvezért védik nyugati haverjai, hát egye fene, hadd örüljenek.
Nekünk nem sürgős az ügy, majd ha lejár a mandátuma, akkor az MNB új elnöke, bizonyos Matolcsy nem fog tiltakozni néhány új személy feltűnése miatt a Nemzeti Bankban - úgyis kell a munkaerő, mikor a Nemzeti Bank devizatartalékait kell kihordani a széfből.
De persze addig még sok víz fog lefolyni az alcsuti stadion öltözőjének lefolyóján, aztán meg a tárgyalások – ha meg is indulnának – még nem biztos, hogy hamarosan véget is érnek.
Azt mondja Vértes András, a Gazdaságkutató Intézet elnöke, hogy a kormány nem is akar megállapodni az IMF-el, és csak a pozitív mutatókról beszél.
De a KSH például, már nem közli a reálbérek változásait - gondolom, nem akarják sokkolni a népet a hihetetlen jóléttel és a viharos fejlődéssel.
Tulajdonképpen bele is lehetne törődni egy ilyen helyzetbe, hiszen létezhet világméretű recesszió, pénzügyi válság, bankválság, mifene – csak az a baj, hogy elnézegetve Matolcsyt, az embernek az a benyomása támad, hogy a magyar pénzügyeket elmebeteg – ha a Vezérre is gondolok, akkor elmebetegek irányítják, jólfejlett üldözési mániával.
Magyarországot azért érte pénzügyi támadás 2011 októbere és 2012 tavasza között, mert nem a lakosságra és a magyar vállalkozásokra terhelte, terheli négy év alatt a háromezer milliárd forintos takarékossági csomagot - mondta képviselői kérdésre válaszolva Matolcsy György a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.
Ha ez nem idióta, akkor én éneklőkanonok vagyok Kalocsán.
Ha valaki tartana neki egy ötperces kis szemináriumot, akkor talán megtudhatná, hogy az összes Magyarországon bejegyzett és itt adózó cég tulajdonosától függetlenül magyar vállalkozás, emellett arról is felvilágosíthatná valaki, hogy a bankok, távközlési cégek és az összes többi megsarcolt multi farokfelcsapva rohant a többletterheket a lakosságra és a cégekre hárítani, és aki ezt kétségbevonja, az egy álomvilágban élő, nagy, címeres kosztromai ökör.
Azt is mondta a cselesnézésű, hogy "azért érte előre tervezett pénzügyi támadás Magyarországot, mert érdeksérelmet okozott azoknál, akikre ezt a közel 3 ezer milliárd forintos terhet ráraktuk, ezért kapott háromszoros bóvli minősítést az ország" , továbbá, hogy "a hitelminősítők leminősítése nem biztos, hogy azt jelzi, hogy a kormány rosszul működik.
Azt jelzi: valakinek a tyúkszemére rálépett a kormány, mégpedig a pénzügyi rendszerek, szervezetek, intézmények tyúkszemére." 
Hogy ez a tyúkszem ügy nem az ő szellemi gyermeke, azt onnan lehet tudni, hogy a Bodrival egy színvonalra alászállt Gíró-Szász kormánykommunikátor is magáévá tette a kifejezést.
Ebből lehet tudni, hogy a Vezér az ő népének akar üzenni, merthogy ez az a színt, melyet mindketten értenek.
Tudod nép, ráléptünk a gaz imprilista tőkések tyúkszemére, mostan meg sziszegnek, te meg dögölj éhen bátran, ennyi áldozatot már csak hozhatsz népéért,élő Vezéredért!
Vagy rálépjünk a te tyúkszemedre is?

:O))))  

1 megjegyzés:

Anna írta...

Az én Bodrim sokkal értelmesebb, mint a szóvivő, sőt empatikusabb és őszintébb.
Most csak azért írok a nevében és helyette, mert még nem használja biztonságosan a netet, de dolgozik az ügyön szorgalmasan:))