2012. augusztus 22., szerda

ÖNÁLLÓ KÉPVISELŐK


Hát mit tegyünk, ilyen piszok szerencsénk van.
Ezt dobta nekünk a gép, - csupa-csupa zseni és jogi fenomén ül a Fidesz-KDNP padsoraiban, akik egytől-egyig képesek arra, amire régebben az Igazságügyi Minisztérium erre szakosodott osztályai, valamint a társminisztériumok jogi főosztályai meg a Magyar Tudományos Akadémia, együttesen voltak csak képesek: törvények konkrét normaszövegét alkották meg.
A szocializmus embert próbáló éveiben sem akadtak ilyen zseniális képviselők, sőt – hiszen akkor még a szakmai szervezetek meg a társadalmi szervezetek véleményét is kikérték, sőt, nem egyszer társadalmi vitára is bocsátották a törvénytervezeteket, ami nem is csoda, hiszen – mint köztudott – a komcsi parlament tagjai egytől-egyig buták voltak, mint a sár, összesen sem értek fel egyetlen fideszkádéenpé képviselővel alkotó tehetség dolgában.
Miután az elmúlt két évben a törvények zöme egyéni képviselői indítványból született, így nem kétséges, a fülkeforradalom kiterjedt a jogalkotás egész folyamatára, melynek következtében a magyar jogtudomány olümposzi magasságokba emelkedett.
Emberfia soha nem gondolta volna, hogy a választási rendszert alapvetően befolyásoló – és alighanem negatívan befolyásoló – törvényt majd egyetlen képviselő fogja jegyezni, aranybetűkkel írva nevét a magyar jogtudomány történetébe, közvetlenül Werbőczy és Csemegi Károly neve alá, amiért valószínűleg meg is fog sértődni, merthogy ki a twitter az a Csemegi?
.Persze sejthettünk volna már valamit, mikor a Vezér demokratikusan – egyszemélyben -  eldöntötte, hogy ennek az országnak már más nem hiányzik csak egy új alaptörvény a régi, elavult Alkotmány helyett, melyet csaknem ötven éven át csiszolgattak vegyes jogtudósok, akik közül nem egy vizsgáztatta is a Gigászt.
De bosszút is állt rajtuk, aki nem hiszi, tanulmányozza az alaptörvényt!
A kodifikációs munka résztvevői között olyan jogászóriásokat lelhetünk, mint magát a Vezért, továbbá Pozsgayt, és társait, akik kiválóan ellátták feladatukat, felvették a tiszteletdíjat, és csendben olvasgatták Handó Tünde férjének remekművét.
Az viszont kétségtelen, hogy Szájert Orbán termékenyítette meg - azóta is kissé terpeszben, de délcegen jár.
Anno a jogalkotást úgy szabályozták az okosok, hogy a törvényjavaslatoknak megvolt a maguk útja a Parlamenten belül, és ez azért, ha mást nem is, legalább azt biztosította, hogy a zárószavazás előtt a képviselők végiggondolhassák a javaslatot, a többi képviselő, horribile dictu választói véleményét is figyelembevéve.
Merthogy azért van egyéni felelőssége is a képviselőknek, akik ugyan ezt a feszes frakciófegyelem miatt nemigen érzik.
Úgy vannak vele, mint egy buta liba, mely csapatban repülve leszálláskor nem kezdi figyelni a környezetet, meg azokat a vadászokat, akik majd fenéken durrantják nagy magabiztosságában.  
Most nem kell sokat piszmogni a dologgal, feláll majd a Parlamentben Kiss Jóska Fideszes képviselő, civilben friss marhatenyésztő és új földbirtokos, mond három betanult mondatot törvényjavaslata beterjesztésének indokáról, majd a frakció - mintha dróton rángatnák őket – nyomja a gombot, várja érte a libacombot és ezzel kész is a törvény, mely korlátozza a választójogot, s melynek aktuálpolitikai okokon kívül semmi nincs, ami létrejöttét indokolná.
Hogy mi az aktuális púder, az teljességgel érdektelen, de az biztos, hogy így el lehet kerülni a  nagyobb botrányokat,.
Rövid eljárás, kevés pofázási lehetőség, kész tények, lehet menni panaszra a sóhivatalba.
Az ellenzék meg a szokásos teszetoszaságával reagál a dologra - néhány értelmiségi hánykolódik, a pártok méltatlankodnak, de kész helyzetként kezelik a dolgot, ahelyett, hogy megpróbálnák mozgósítani a társadalmat.
Viktor meg röhög a markába, már amennyiben képes még valamiféle érzelemre, merthogy bármennyire is oltogatják a népet, hogy a Vezér milyen remekül kipihente magát a napi ötven kilométer kerékpározással, azért a képei mást mutatnak – ez az ember készen van, már csak a rögeszméi hajtják előre, ki tudja hová és meddig.
A pártok meg várják a csodát, egyedül a Szolidaritás ifjú szolidárjai vették a fáradságot, hogy csomagoljanak egy bőröndöt Orbánnak, és mindjárt ellássák pályaválasztási tanácsokkal is.
A jópofa akció valamiért engem az 1998-as jókedvű, humorral kritizáló Fideszre emlékeztetett – reménykedjünk, hogy erre a Tanos gyerekre és társaira húsz év múlva sem kell utálkozva néznünk.
Persze most nyaralgatunk valamennyien, strandra járunk, madártejet eszünk, várva a szeptembert.
Én személyesen azért kicsit szkeptikus vagyok a szeptemberi nagy ellenzéki fellángolás ügyében, pedig de nagy szükség lenne rá…
A hozzáértő képviselő meg már ül és írja egyéni képviselői törvényjavaslatát, mellette társa éppen keresi a szavakat a Szocialista Párt betiltását elrendelő törvényjavaslatához - a Fidesz nem pihen.
Ezt speciel el lehetne tanulni tőlük…

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rövid eljárás, kevés pofázási lehetőség, kész tények, lehet menni panaszra a sóhivatalba.
:-)))

Névtelen írta...

Az megvan nektek, hogy aki nem regisztrál előre, az nem adhat majd kopogtatócédulát sem!?

éva írta...

Sóhivatalos névtelen
tisztára, mint Rákosi idején IS!

Regisztrálós névtelen
Megvan.
Egyre jobban kezd felértékelődni az ellenzéki bojkott ötlete. Tisztára Hazafias Népfrontos lenne egy 99,8 %-os "győzelem" Hej, Pozsgay elvtársnak milyen jó nosztalgiázós lehetőség!

Névtelen írta...

Térj már magadhoz, Évice!
És mit érne el vele az ellenzék? Fideszes hetvenkilenc nyolcvanados parlamenti többséget!
Az egyetlen megoldás a totális összefogás, szigorúan megszabott keretek között. Deklarált nemzeti minimummal!
-szakértői kormány
-képviselők visszahívhatósága
-átlátható pártfinanszírozás
-azonnali népszavazás kiírása az ÖSSZES fideszes törvény eltörléséről
-a károkozót soron kívüli felelősségre vonása gyorsított eljárásban
-és mindenekelőtt teljes vagyonzárlat az ejárások befejeztéig.

Ez csak úgy indulásként. Van még két évük, tessék kidolgozni!

rézevőfiamór