2012. augusztus 23., csütörtök

ORBÁN TOJÁSAI


Fel kell tüntetni a kereskedőknek a tojás kilónkénti árát is az áru mellett, ez az intézkedés hozzávetőleg jellemzi hazánk általános állapotát is.
Olyan életszerű, az állampolgár életét megkönnyítő intézkedés ez is, amelyre egyébként a magyar nép tesz magas ívben, ellenben remek lehetőség szerencsétlen kereskedők vegzálására, bírságok kiszabására.
Innen már csak egy lépés, hogy a madártejet készítő háziasszonyt kötelezzék a huszonöt darab tanyasi tojás helyett öt darab libatojás átvételére, merthogy kilóra minden rendben van és örüljön a nagyságos asszony, hogy nem egy darab strucctojást kell hazacipekednie!
De így most minden rendben lesz majd -  megy Évike a piacra és kér két kiló tojást, meg egy liter lisztet, továbbá háromszáz darab mákszemet, mert meg akarja sütni az ország tortáját, ami természetesen a kiváló magyar máktól kissé avas lesz, de hát ez az egész ország is kissé avas meg talán kicsit égett illatú is…
Mindenesetre már megint sikerült szabályozni egy fontos területet, ezzel egy lépéssel megint közelebb kerültünk az Orbán-falanszterhez, melynek kiteljesedésének határideje – úgy tűnik – kicsit csúszik.
Az a gond, hogy a kormánynak is nevezett Orbánviktor ott ül egy szertebarmolt társadalom romjainak tetején, buzgó, ám gyakorlatilag működésképtelen államigazgatási struktúrákat, zavarosan gondolkodó társadalmat tudhatva magáénak, és rettegve várja az őszt, a telet, amikor a problémák gyors egymásutánban bekopogtatnak az ajtaján.
Nem csodálom, hogy fél ajtót nyitni.
Jönnek az IMF tárgyalások, melynek vége nem lehet más, csak vagy az ostoba adópolitika teljes, korrekcióval egybekötött beismerése, vagy pedig további megszorítások, végső esetben Rákosi reload, békekölcsönnel, padlássöpréssel, tán még beszolgáltatással is, merthogy egyébként kiiratkozunk az Unióból.
Nem tartom utópiának, hogy ez is szerepel a lehetséges variációk között, merthogy a hatalom megtartása elsődleges fontosságú cél, melynek érdekében semmi nem drága, a te életed legfőképpen nem.
Az őszi szezon érdekessége lesz az önkormányzatok sorozatos bedőlése, pénzügyi ellehetetlenülése, mert most kell kezdeni törleszteni azokat a hiteleket, melyeket Orbán inspirálására – minél rosszabb – annál jobb, ugye - vettek fel anno nyakra-főre, arra számítva, hogy a majdan hatalomra kerülő Fidesz—kormány kihúzza őket a pácból, kitömi őket pénzzel.
Hát nem tömte ki őket, ellenben kiüresítette az önkormányzatiságot, elvett hatásköröket, önállóságot, iskolát, kórházat és természetesen pénzt is, és létrehozta járási hivatalokat, megszüntetve rengeteg ember munkahelyét – persze ez is majd ősszel derül ki.
Ott vannak a bedőlt devizahitelesek is, akik közül a legszegényebbeken semmit nem segített a mi dumafranci Vezérünk, még a kirakatba szánt lúzertelep felépítését sem tudta elérni, nemhogy megoldani a gondot.
Ők is várják az őszt, mikor majd a kormány fel fogja vásárolni lakásaikat, habár tudják, hogy ez illúzió, mert a kormánynak erre nincs pénze, de már minden bankot kifosztott, mindenkit megsarcolt, aki a pénzügyi szektorban számításba jöhet, így ebben segítségre sehonnan nem számíthat.
Nő az infláció, nőnek a megélhetés költségei és lobogtathat bármilyen kimutatásokat, a nyugger tudni fogja, hogyha eddig fizetett egy kiló tojásért hatszázharminc forintot, év végén meg fizethet majd hétszáztízet ugyanazért, hogy már megint hülyének akarják nézni, és a nyugger emlékezete olyan hosszú, mint a rátóti liba nyaka elgágintás idején.
Aztán itt van a rendőrség ügye, amelyik ma csak korlátozottan alkalmas rendfenntartásra, hiszen a sikeres lejáratásuk után a rendőrük akkor sem fognak intézkedni, ha fel akarja valaki robbantani a paksi atomerőművet, - ki tudja, nem tesznek-e keresztbe az intézkedéssel valamelyik fejesnek, intézkedjen a Pintér, meg akinek hat anyja volt.
És jön a tél, a lakásaikban megfagyott nyugdíjasokkal, a tarra vágott hegyoldalakkal, a megélhetési bűnözéssel, az etnikai konfliktusokkal, a magyar bíróságok által támogatott, újnak nevezett, de ezzel mindenkit harsány röhögésre késztető Magyar Gárdával, mely tulajdonképpen a Vezér személyes fagyija, mely éppen visszanyal.
Ezeket a paramilitáris bandákat egyre nehezebb lesz féken tartani, és ha Orbán azt hiszi, hogy a cigányokkal való leszámolás mellett nem marad energiájuk a hatalom megszerzése érdekében nekimenni a fennálló rendnek is, hát óriásit téved.
Aztán itt van a külpolitikai sikertelenség is, nincs valamirevaló politikus, aki szóba állna vele, és két év külpolitikai elszigeteltség azért hihetetlen sok kárt tud okozni.
Hiába megy neki a külügy profijainak, azok csak azt tudják eladni, amit itthonról kapnak.
Orbán arra az emberre hasonlít, aki koszos és büdös, lépten-nyomon szellent, trágárul beszél, mindenkibe, akivel csak kapcsolatba kerül sunyin belerúg és most csodálkozik és a családját teszi felelőssé azért, mert nincs neki egyetlen barátja sem, holott ő mennyire elhivatott és távlatos.
Orbán pszichiátriai eset, de nem hülye, pontosan tudja, mekkora bajban van, de a helyzettel való reális szembenézésre, tettei korrekciójára való képességét már régen elveszítette, csak rá kell nézni azokra a képekre, melyek mostanában készültek róla.
A baj az, hogy ezt a helyzetet rettenetesen nehéz lesz feloldani, ehhez teljes szemléletváltásra lenne szükség saját és ellenzéke táborában is.
Nehéz tél és rosszkedvű tavasz vár ránk, arról tartok…

:O))))

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Orbán pszichiátriai eset,de nem hülye,blogger is pszichiátriai eset, s szintén nem hülye,csak olvasóit nézi hülyének,mert azt hiszi, hogy mindent amit ír, bevesznek.Mantrázik folyamatosan, hátha el is hiszik neki, hogy úgy van minden, amit ír.

vadvirág írta...

Névtelennek: Ne ülj ilyen korán a gép elé, látszik, hogy még fáradt vagy a tegnapi mólétól.

Cereus írta...

Aki, ma még Orbánnak hisz, az sürgösen vizsgáltassa meg magát.

stirlitz írta...

na elő került a fidesz nyali gép is
ilyen korán reggel?

Névtelen írta...

Pupu!

Le vagy maradva! Kedves Vezetőnket nem úgy nevezi a nép, hogy "a kormány", hanem úgy, hogy "a zemberek".
Csak helyettesítsd be mindenhova, és rögtön értelmet nyer minden...
A kormány megvédi a zembereket.
A kormány megvédi a zemberek munkahelyét.
A kormány elveszi a nyugdíjat a néptől és odaadja a zembereknek. A zemberek ezt akarja, meg azt...
A zemberek kapnak focistadiont, a zemberek kapnak vasutat, és így tovább...
A kormány megveszi a MOL-t a zembereknek.
A kormány szétosztja a földet a zembereknek.
De hát a zemberek ezt akarták...

Na érted már..

éva írta...

Névtelen
Tényleg ki kellene vizsgáltatnod magad. Egyébként meg nem "úgy van minden" ahogy Pupu írja, hanem úgyabbul, de az nem bírná a nyomdafestéket.
De most komolyan: ti valóban azt hiszitek, hogy ha ide böffentetek egy olyat, hogy "mantrázás" akkor a normális emberek nem a szemüknek hisznek, hanem a kormány propagandájának?

anonymand írta...

Tisztelt PuPu!

Örvendek, hogy ennyire optimista vagy.
"Nehéz tél és rosszkedvű tavasz vár ránk, arról tartok…" - már az ősz sem lesz egyszerű, írtad magad is. Megérjük a tavaszt?...

- Hány éves is vagy, ludacskám?
- Három leszek.
- Biztos?

Tisztelettel:
anonymand

kogito írta...

Tisztelt PuPu!
Írásod után -szokásom szerint- átmentem az AN-re. Itt találtam ezt a gyöngyszemet, aminek olvasása közben rájöttem, hogy zorbán is beletartozik az istenek sorába, sőt folytatólagos világállam-alapító. Ennyi baromságot hord össze ez a jobboldalnak nevezett elmebeteg társaság.
http://nepszava.com/2012/08/magyarorszag/csak-ausztraliaban-nem-vagyunk-oshonosak.html