2012. augusztus 8., szerda

VÁLASZTÓK ÉS FOGORVOSOK


A frász kitört, mikor meghallottam, hogy Kósa Lali nyilatkozott a Világgazdaság című lapnak.
Mindjárt felhívtam telefonon az asszonyt, és elszorult torkomból utolsó erőfeszítéseimmel préselve ki a hangot felszólítottam, hogy azonnal rohanjon a bankba, vegye ki az ideiglenesen ott állomásozó havi fizetését.
De talán még jobb lenne, ha azonnal átváltaná azeri manatra, mert az nem csak ma nat, de holnap is az lesz, míg a forintra és a világ vezető valutáira ez nem mondható biztosan el, hiszen a mi Lalink nyilatkozatai meg szokták rengetni a nemzetközi pénzvilágot - ki tudja, most éppen ki akar ezen keresni Orbán-családon kívül?
Aztán nekiláttam tanulmányozni a nyilatkozatot és meg kellett állapítanom, hogy a Fidesz vezetésében a repedésnek mégcsak árnyéka sem látható, az alelnök ugyanazt fújja, mint a Vezér, olyanok ők, mint egy jólszervezett libacsapat, melynél a sorban következő élre áll, mikor a vezérlúd akkumulátorai kimerültek.
De lehet, hogy tévedek, mert az újságíró kérdésére, hogy a fejlesztések eredményeképpen létrejött ipari parkot és repülőteret miért nem a város üzemelteti, ravasz választ adott.
„A mi liberális konzervatív világszemléletünk szerint - amely csupán annyiban liberális, hogy a konzervativizmus megengedő oldalán áll - az állam vagy a helyi állam dolga, hogy a gazdasági stratégiát kialakítsa, ehhez megfelelő környezetet biztosítson, erőforrásokat csoportosítson oda, de az már nem feladata, hogy magát a tevékenységet is végezze. Az elképzelésünk nem az az államrezonról, hogy saját vállalatokat hoz létre, és abból tartja fenn magát” - mondta.
Hogy az alvezér Debrecenből helyi államot akar csinálni az államban, ez még csak rendben is van, de mit szól ehhez az ideológiai elhajláshoz a Vezér, ha visszajön felturbózva és felszívja az első csíkot?
Nem lesz ennek jó vége, te Lali – én szóltam időben!
Merthogy ugye fáziskésés jelei láthatók nála, azt hiszi, a jelenleg érvényes jelszó még mindig az „egy a tábor-egy a zászló”, holott ma már az „ein Volk, ein Reich, ein Führer” az aktuális, és ebben a legutóbbin van a hangsúly.
Gazdaságilag és politikailag, pedig az államosítás a követendő cél, merthogy a pénzkilapátolás olyan kisipari módszereinek, mint egy repülőtér vállalkozásba adása és a haszon lefölözése már régen befellegzett.
Már nem kell a nagy kockázatokat magában hordozó pénzvisszaosztással bíbelődni, nem kell attól tartani, hogy valamelyik teljesen meghibbant vállalkozó dönt-borít, már megvannak azok a zsákok, ahová beérkezik a pénz, szépen, rendezetten, jogszabályszerűen, és ebből csak az egyik a Közgép, merthogy van ilyen több is.
Csak valószínűleg a mi Lajosunk nem annál az ablaknál kapja a mézrevalót, mint a többiek, de majd kiokosítják, és ő is beáll szépen a sorba, ha a fizetési jegyzékre felkerül a neve, nem maszekol tovább.
Az nem lenne szabad, hogy megtévessze, hogy kapott ajándékba egy stadiont, és ha azt gondolta, hogy azt majd ő felépíti okosba, hát valószínűleg téved – Simicska üzleti érdekeivel nem célszerű ütközni, akkor már inkább százhatvannal, egy betonfallal…
Viszont az nagyon szép volt, ahogy kiállt a választójogi rendszer tervezett megbarkácsolása mellett, a szemem is könnybe borult, mikor elolvastam, hogy milyen elkötelezetten akarnak gondoskodni azokról, akik nem szerepelnek a választói névjegyzékben.
„Az eddigi rendszer nem tudott mit kezdeni azokkal, akinek ugyan van szavazati joguk, mert magyar állampolgárok, de a hazai népesség-nyilvántartásban egyszerűen nem szerepelnek.
De azokkal sem, akik kihasználva a szabad európai munkaerő-piac adta lehetőségeket, nem tartózkodnak életvitelszerűen Magyarországon, és semmilyen módon nem tudjuk elérni őket…  -  …ha a választójog mindenkinek egyformán jár, az eljárási jogban sem tehetünk kivételt.”
Hát nem egy jogász-alkat, az már biztos...
Az eddigi rendszer remekül szabályozta ezt a kérdéskört, ha valaki választani akart, akkor azt megtehette bármelyik nagykövetségen vagy konzulátuson, ha állandó külföldi tartózkodási helye volt, akkor ott vették nyilvántartásba, ha meg ideiglenesen tartózkodott külföldön, akkor szerepelt a hazai választói névjegyzékben. Soha ebből gond nem volt, most sem lett volna.
De azt szépen mondta, hogy a választójog mindenkinek egyformán jár, csak lassan ott tartunk, mint a kontrás az egyszeri cigányzenekarban, aki panaszkodott a prímásnak, hogy nem kapott pénzt, pedig neki is jár.
Jár, jár -  mondta a prímás - de nem jut…
Mondjuk, azért azt remélem, hogy ehhez lesz még a társadalomnak és esetleg az Uniónak is egy-két szava, mert lassan ott tartunk, mint az afrikai törzsi szavazáson, hogy választhatunk az egy fehér elefánt között, a demokrácia nagyobb dicsőségére…
Addig is reménykedjünk, hogy a magyar gazdaság felvirágzik, Debrecenen ez nem fog múlni.
„Szeptemberben nyílik az első, debreceni érdekeltségű londoni fogászati rendelő.
Nem a sürgős esetekre, hanem akinek nagyobb, hosszabb időt igénylő beavatkozásra van szüksége, azt tájékoztatják a debreceni lehetőségekről, és már elő is jegyzik az itteni kezelésekre” – tájékoztatta az újságot Kósa polgármester.
Meg vagyunk mentve, betörtünk Európa élvonalába, lehet kezdeni esetleg a kamionparkolókra is angol vendégeket toborozni, az is egy jó üzletnek tűnik, az iparoshölgyek meg a délceg polgármester jó ismerősei, még daliás úrfikorából - állítólag.…
Rengeteg rossz foguk lehet egyébként ezeknek a fideszes potentátoknak, hogy így nyomják a fogászati ágazatot.
Hogy mibe vásott el ennyire a foguk, nem tudni, mert ha a saját érdekeikről van szó, nemigen verik a fogukhoz a garast…

:O))))

Nincsenek megjegyzések: