2012. szeptember 7., péntek

DAFLICS EZREDES CIGÁNY GÁRDÁJA


Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) üdvözli a Belügyminisztériumnak és a nyomozóhatóságoknak a roma gárda szerveződésével kapcsolatos gyors és hatékony intézkedését - közölte a szervezet pénteken az MTI - vel.
Ami azt illeti az Országos  Zsidó Tanács szerepe a magyarországi deportálásokkal kapcsolatban a mai napig indulatos viták tárgya, az Országos Roma Önkormányzat meg éppen most lépett arra az útra, melynek végén a cigány közösség megvetése várja.
Ócska kollaboránsok, akik képtelenek voltak kiállni népük mellett, szavuk sem volt akkor, amikor a Gárda masírozott, fenyegetett, a legutóbbi devecseri események során nyomukat nem lehetett látni.
Farkas Flórián meg eltűnt, mint a büdösség, ami azt illeti, tán jobban tette volna, ha ezt az állapotot véglegesíti.
Félreértés ne essék, úgy kell nekem a cigány gárda, mint libának az őzsörét, és az elhatárolódást is helyesnek tartom, nade talán lelkesedni azért, mert a hatalom már a szervezet létrejötte előtt kicsavarja a kollektív fellépés fegyverét az önvédelmüket szervező cigányok kezéből, talán nem az OCÖ feladata lenne.
Legalábbis nem ellentételezés nélkül, és végképp nem feltétel nélkül.
Az ATV tudósítása szerint az ORÖ az "új roma politika" jegyében elítél minden szélsőséget és félkatonai szerveződést, ami a békés társadalmi együttélést megzavarhatja, s bármely magyar állampolgárban félelmet kelthet.
"Meggyőződésünk, hogy a roma-magyar nyugodt együttélést nem az ilyen szerveződések, hanem a programalapú politizálás viheti csak előre" - fűzték hozzá.
Az ORÖ továbbra is osztja a kormány azon álláspontját, amely elítéli az egyenruhás bűnözést és a gárdaszerveződéseket, bármilyen szélsőség tűzze ezt zászlajára - áll a közleményben.
Nem is mennék bele abba, hogy mifene is az új roma politizálás, hacsak nem Viktor politizálására gondolnak, ami valóban új.
Legalábbis annyiban, hogy amelyik cigány még nem döglött éhen, hát azok számára ennek feltételeit biztosítani igyekszik.
Ez a programalapú politizálás meg valószínűleg a hét vicce.
Arra gyanakszom, hogy Flóri főcigány elvétette a szót, tulajdonképpen pogromalapú politizálásról akart beszélni, legalábbis a tények erre engednek következtetni.
Ha mernénk szembenézni a tényekkel, akkor azt is be kellene látnunk, hogy egy ilyen fejlemény előre várható volt, és ez még csak az első gyengécske kísérlet, lesznek ennél komolyabbak is, lesznek olyanok, melyeket nem úgy szerveznek majd, hogy bejelentenek a rendőrségen meg a bíróságon – no, akkor kezdődik majd a gond.
Mellesleg azt hiszem, hogy ha a hatóságok ugyanilyen ötletesen keresnének fogást a neonácikon, akkor a problémát igen hamar le lehetne zárni.
De addig, ameddig a gárdista, ha leveszi a csíkos bajuszkötőjét már nem is gárdista, addig nincs miről beszélni, addig az állam és a hatóságok magatartása kimeríti a neonácikkal való kollaborálás fogalmát.
Az országgyűlésnek ugyanis kötelessége betartható törvényeket hozni, és megkímélni az ország hatóságait attól, hogy ott bohóckodjanak, meg fogócskázzanak a neonácikkal, mert alkalmatlan törvények és megfelelő utasítások híján csak ezt tudják tenni – márpedig kinek van kedve folyamatosan hülyét csinálni magából?
A Jobbik Veszprémben akar vonulgatni, a veszprémiek jelentős része a pokolba kívánja őket, mert ismeri ezt a bandát jól, és nem kívánja azt, hogy a királynék városába is elhozzák a viszályt, a békétlenséget, a gyűlölködést.
Ami azt illeti, a Jobbik esetében is megérett már a helyzet arra, hogy eldöntse, parlamentáris politizálás részese akar lenni, vagy militáns bandáival félelemben akar tartani embereket, legyenek azok cigányok, zsidók vagy „csak” baloldaliak.
Természetesen elhangzik majd a Cigány Gárda kapcsán, hogy a most őrizetbe vett „Daflics ezredes” többszörösen elítélt bűnöző, de ha nincs eltiltva a közügyektől, akkor olyan egyesületet alapít, amilyet csak akar, a tetejében itt még éppen csak tervezgették az alapítást, miközben ellenfeleik lőgyakorlatokat tartanak, az utcai harcot gyakorolgatják rendszeresen, a Rendőrség szeme láttára - egyes esetekben némely rendőrök biztató mosolya mellett.
Egyenlő mérce kellene.
A „Daflics ezredes” cellájával szomszédos cellákban talán a Magyar Gárda összes főkapitányának kellene elmélkedni a paramilitáris csapatok létének buktatóin.
Ez egy olyan ország, melyben gyerekeket lehetett álmukban fegyverrel kivégezni – ítélet a mai napig sincs.
Egy olyan ország, melyben a Betyársereg elnevezésű terrorista szervezet bátran parádézhat, miközben elkövetett és tervezett merényleteik miatt vezetőjüket a mai napig nem ítélte el senki, nem tartja őrizetben senki, majd kiadjuk talán egy zsák fabatkáért Turulisztánnak, mely Budaházy lakcímén terül el, és amely nemsokára az egyetlen ország lesz, mely még szóbaáll Orbanisztánnal.
Néhány optimista cigány megint leckét kapott, néhány neonáci fajmagyar meg röhögve dörzsöli a tenyerét.
Csak nehogy sírás legyen a vége…

:O)))

2 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, ez egy cigány "értelmiség" szövege:
http://hirszerzo.hu/velemeny/2011/10/10/20111010_forgacs_istvan_ciganysag
"Csak azt nem értitek, azt nem látjátok, hogy nincs hazai cigányság. Nincs cigány nép, cigány nemzet, nincs egészséges és százezrek által megélt cigány énkép és öntudat. Nincsenek cigány váteszek. Nincsenek cigány messiások. A cigányság önmaga nem létezik. Van helyette viszont a szomorú és rideg valóság: a jelenkori Magyarországon a cigányok között feszülő valódi értékek nélkül megteremteni ezt soha nem is lesz lehetséges. Nincs egységes, mindenki által értett és elfogadott kultúra, nincs tudatosság, nincsenek közös minimumok és maximumok, nincsenek öröknek tűnő értékek, amelyek mellé bárki és mindenki felsorakozhatna, sőt, sok esetben még közös céljaink sincsenek."
Nos: úgy tűnik, hogy Orbán majd megteremti A közös éhhalál réme talán majd egyesíti őket. Az első fecskét lelőtték. De már MÉM, azaz
a köztudatba került, hogy a cigányok akár vissza is üthetnének.
Ami jó esélyt adna a rendkívüli állapot bevezetésére, a választások "elhalasztására" Orbán rendeleti kormányzására.
Ha Orbán fizette ezt a lököttet, akkor sem csinálhatta volna jobban!
Viszont mit kezdenének egy cigány önképző és testedző egyesülettel,
amely célul tűzi a "parlagfű elleni harcot"? És a testgyakorlás ürügyén puskával lövöldöz a "parlagfűre"?

Tricera bácsi írta...

Pedig nagy szükség lenne a Cigány Gárdára. Remélem, lesz aki átveszi "Daflics ezredes" helyét. Maga a tudat, hogy nem nőket, gyerekeket, fogatlan 40 kilós alkoholistákat kell terrorizálni, hanem esetleg ott lehet pár 100 kilós ember, aki visszaüt, otthon tartaná a nyilas hülyegyerekek felét, még azt is letagadnák, hogy valaha volt fekete ruhájuk.
Egyébként is, mi mást tehetnének a cigányok? Ki védi meg őket?