2012. szeptember 7., péntek

HAZUDIK, MINTHA LEVÉLBŐL OLVASNÁ


Egyre lököttebb a Mi Boldogságunk, hacsak nem ez is a gondosan kimunkált kommunikációs terv része.
Gazsinak is ilyen kommunikációs terve volt, mikor libát lopott, mégsem volt vele sikere.
Hiába, no, az egyiknek sikerül, a másiknak nem, miként ezt már Zerkovitz Béla is megállapította anno.
Az ember, aki soha nem hazudott saját pártja frakcióülésén előhúzott egy levelet, majd abból szépen felolvasta az IMF követeléseinek tízpontos jegyzékét.
A levél ismert volt, akkor született, mikor az IMF-EU delegáció magára hagyta a Vezért kicsit elmélkedni, a tíz pont viszont nem létezett, csak a Mi Szerencsénk olvasta ki belőle, mint jósnő a jövőnket a kávézaccból.
A cél egyébként az lehetett, hogy a saját frakcióját maga mellé állítsa az IMF tárgyalások folytatása során, hiszen azt tudja, hogy nehéz napok jönnek, és nem buta, csak elmebeteg.
A helyzet most mégis úgy néz ki, hogy még a sajátjait is hülyére vette, ami amúgy egyébként jogos, hiszen akik két év ámokfutása után sem látják a valóságot, azok vagy hülyék, vagy csibészek -  lehet választani.
Amúgy nem mai keletű ügy a magyar társadalom hergelése, ehhez remekül ért Orbán és stábja is, hogy aztán lehessen majd hivatkozni az esetleges tárgyalások során vagy Angela Merkelnél a hihetetlenül erős társadalmi nyomásra, a kétharmad határozott kívánságára.
Sajnos, magyarember vevő az ilyesmire, e tekintetben nem téved a Vezér, mert a magyar társadalom egy része nem az eszével politizál, hanem érzelmi alapon.
Ez azért érthető is, hiszen ahhoz, hogy valaki ésszerűségi alapon politizáljon, elsősorban ész kellene, az meg a jobboldalon nagyrészt hiánycikk.
De azon azért csodálkozom, hogy a kétharmadnak már minimális büszkesége sincs, merthogy állítólag a frakcióülésen nem volt kérdés, nem volt megjegyzés, nem volt ellenvetés, csak egyetértő bólogatás.
Ez a frakció pontosan olyan, mint amilyenre a Vezér vágyott, ócska szolgalelkű, beszari banda, aki csak a pénzével és a megszerezhető javakkal foglalkozik.
Érdemes elolvasni ismét Gyurcsány őszödi beszédét, aztán elszomorodni azon, hogy kiket küldenek manapság a pártok a Parlamentbe, ahol az ülésteremben az üléseket bátran ki lehetne cserélni jászolra.
Ellenben azt azért leszögezhetjük, hogy a bejelentés remekül szolgálta azt a célt, hogy tereljük el a figyelmet az azeri ügy disznóságáról, a mérhetetlen és pofátlan cinizmusról és az erkölcs teljes hiányáról.
Sajnos, a dolog nem ilyen egyszerű azért, merthogy az azeriek nem nyugodtak bele abba, hogy megjegyzékeltük őket, kikérik maguknak, hogy jogszerűtlenséget meg egyebeket emlegessünk.
Azerbajdzsán jegyzéket intézett Magyarországhoz, amelyben leszögezte, hogy Ramil Sahib Safarovot az azeri jogszabályoknak és a nemzetközi jogi normáknak megfelelően helyezték szabadlábra.
Naugye!
Itt mindenki teljesen jogszerűen és teljesen erkölcsösen járt el, minden teljesen rendben van, csak egy baltás gyilkos szaladgál hősként Azerbajdzsánban, arra biztatva ezzel a helyzettel honfitársait, hogy nyugodtan öljék az örményt, törjenek rá álmában és verjék agyon baltával, és akkor nemzeti hősök lesznek.
Minden nép olyan kicsit, mint amilyenek a nemzeti hősei – ami azt illeti, újsütetű hőseinkkel mi sem túlzottan büszkélkedhetünk…
Mindenesetre a forint a Vezér bejelentése után azonnal esett, a többit meg majd még meglátjuk, amikor  nyit a tőzsde, meg amikor visszajön az IMF.
Haugyan…
Meg amikor majd a szokott szisztéma szerint nekilátnak a mi tehetséges reformközgazdászaink bevezetni a most megszellőztetett intézkedéseket, és a nép hálás lesz, hogy a nyugdíjkorhatárt nem tíz, hanem csak öt évvel emelték, hála a Vezérnek! (Vastaps, éjjen Orbán, éjjen Orbán!)
Na mindegy, van, aki baltával gyilkol, van, aki törvényekkel, törődjünk bele és kezdjük gyűjteni az uszadékfát, ha nem akarunk megfagyni a télen…
Caligula és Néro egy felhő szélén lógázzák a lábukat, és elismerően csettintenek – ez igen, ez teljesítmény.
Hiába, no, születnek mindig új tehetségek…

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Reményt keltő az illusztráció.
Az utolsó vacsorára emlékeztet. A balszélső fején látszik,érzi hogy nagy baj van. A kazalbajusz a brancs legostobábbja,karrierjét annak köszönheti hogy utoljára terül el pálinkaivászatokon. A rókaképű nem figyel,ő az egyetlen elégedett. Megnyugtatja a külföldi bankszámlákra rejtett pénz tudata. A háttal ülő beszél,eljött az ő ideje gondolja,talán vezényelhet a zenekarnak a Titanicon.
Al csuti Capone képén, a most mi lesz tanácstalansága,ritkaság hogy nem ő beszél. Nagyon demokrata éppen,vagy csak megint berezonált a nyelve.
Más. A Mozilla még mindig borzasztó lassan hozza be a blogot,de lehet hogy valami helyi kis újnyilas testvér gürcöl a médiafölényért.Oszi.

kogito írta...

Tisztelt "névtelen"!
Hozzászólásoddal egyetértően hozzátenném: mások is írtak a mozilla lassúságáról, ezért javaslom a chromot. Én azt használom és a gyorsaságára nincs panaszom.
PuPu-nak meg külön gratula a cikkhez (meg a többihez is).

Névtelen írta...

Én is Mozillát (Firefox) használok, nálam semmi probléma, fütyül, dalol, énekel és száguld, mint a megtáltosodott hercehurca...

Névtelen írta...

Minden gyűlölködő elmebeteg meg van győződve arról, hogy az az elmebeteg, akire ő rámondja...