2012. szeptember 4., kedd

MINT A LEGYEK


Kissé érdekesre sikerült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitója, hullottak a hallgatók, mint a legyek, - vagy ötvenen lettek rosszul, ájultak el, de megérte, mert a Mi Fényességünk elmondhatta nagyívű bölcseleteit az állam zömében egyenruhás iparitanulóinak és szavait epedve váró népének.
A hely, ahol a beszédet elmondta jelképes tér, a néhai Ludovika Akadémia területe, ahol a Horthy-rendszer tisztképzése folyt.
Megérteném, ha ez a szerencsétlen felmenői között ludovikás vezérkari tiszteket tarthatna számon, de a helyzet az, hogy neki ilyen felmenői nincsenek, mégis ezek iránt az általa még hírből sem ismert időkben találja meg politikusi pályájának elődeit és példaképeit, holott ő még dzsentrinek sem lenne jó.
Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy ő azokban az időkben legfeljebb a cimbalmot cipelhette volna be a tisztkaszinóba, ha a dzsentri katonatisztnek mulathatnékja támadt.
Amit a katonasággal művelnek Hende hadvezérrel– akihez képest Czinege Lajos egy Kutuzov volt – közösen, az maga az anakronizmus, a modern magyar állam fegyveres erőinek megcsúfolása, silány bohóckodás.
A szomorú csak az, hogy nem kell megvárnunk a ciklus végét ahhoz, hogy az egyetem felvegye a néhai főhercegnő nevét, akkor végre teljes lesz a mű.
Az egyetemalapító roppant büszke művére, mely zöldmezős alapításnak nemigen mondható, hiszen a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás-tudományi Kar beolvasztásával jött létre, új campusának alapításához pedig ki kellett rúgni az épületegyüttesből a Magyar Természettudományi Múzeumot.
Az összemixelt oktatási intézmények mindegyike komoly múlttal és tradíciókkal rendelkezett, és egyáltalán nem biztos, hogy oktatóik és hallgatóik örömmel vették tudomásul a döntést, de hát azt még a libák is tudják, hogy széllel szemben nem érdemes repülni.
Úgyhogy lesz egyetem, mert a Vezér szerint "Azt akarjuk, hogy az új egyetem a hallgatói számára erős identitást, korszerű szaktudást és motivációt adjon, hogy a későbbiekben is majd magyar fiatalok ezrei döntsenek a haza szolgálata mellett."
Ez így ugyan üres lózung, senki nem gondolhatja, hogy ezért érdemes szétverni évtizedek óta magas színvonalon működő intézményeket, de hát egy bomlott agy működése nemigen érthető a nép egyszerű gyermekei számára, törődjünk is ebbe bele.
Az erős identitás álma persze érthető, már látom lelki szemeimmel, hogy az állami tisztviselők mindegyikének lesz egyenruhája, mint hajdan a cári Oroszországban, és büszkék lesznek arra, hogy a Vezért és magasztos munkáját szolgálják, még ha ma kicsit ciki is bármilyen közösséget vállalni ezzel a beteg bohóccal.
Tulajdonképpen szánalmas, ahogy előadja a semmit, mint sikersztorit, melyben vélhetőleg hisz is.
Elmondta, hogy a kormány megfeszített tempójú, új alkotmányos és államrendet kialakító munkájának köszönhetően Magyarország ma jobban teljesít az európai válság kezelésében, mint Nyugat-Európa. "Hezitálás és elodázás helyett megtaláltuk a saját kivezető utunkat: mi, magyarok együtt helyreállítottuk a közrendet, a válság előtti szintre szorítottuk vissza a munkanélküliséget, csökkentjük az államadósságot és a hiányt, elindítottuk a munkahelyvédelmi akcióinkat, és lehetségessé vált, hogy segély helyett ismét a munkából lehessen megélni"
Ez az ember egy álomvilágban él, és ez nem is lenne baj, ha nem kellene az országnak beledöglenie az ő betegségébe.
Az eladott baltás gyilkosról is nyilatkozott, azt mondta, hogy nem tulajdonít különösebb jelentőséget a kialakult vitának. "Higgadtan és nyugodtan vesszük ezt tudomásul" – közölte, és tagadta titkos megállapodások létét.
Márpedig itt – bármennyire is az azeri gyilkos látszik árúnak, mégsem őt, hanem Magyarországot vették meg kilóra, mint a libát.
Igaza is van a Vezérnek, az a lényeg, hogy ő higgadt, ha Amerika, Oroszország, az Unió nyugtalan is, és ha fenn is áll annak veszélye, hogy a Kaukázusban háborús okká válik ez az emberileg is elitélendő döntés.
Hogy aztán a hallgatók a hőség miatt lettek rosszul vagy Orbán süketeléseitől, ezt fedje jótékony homály, de az azért nem lenne baj, ha valamelyik politikai párt felkarolná egy népszavazás kezdeményezésének ötletét.
Ennek tárgya az ország legfőbb közjogi méltóságainak nemzetközi pszichiátriai orvoscsoport által elvégzendő alkalmassági vizsgálata lenne.

:O)))

7 megjegyzés:

Avi írta...

Kedves Pupu!
Látnivalón a Kedves Vezetőnek nagyon nem tetszik az általad belinkelt AN, mert napok óta túlterheléses támadásnak van kitéve. Természetesen a szólásszabadság nevében :(
Azért én is adok egy linket, a Varanuszról kölcsönöztem:
fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/377593_523607930988642_162705296_n.jpg

FB-ról szöveg mellé:"A képen nem Orbán csíkos inge a botrány, hanem a mögötte pink pólóban ácsorgó és a Vidi győzelmét a miniszterelnökkel együtt ünneplő SZŰCS ATTILA, ismert volt olajszőkítő. A rossz nyelvek eddig is tudni vélték, hogy a FIDESZ 98'as kampányát az olajosok támogatták. Sőt azóta néhányszor Szűcs Attila utazott is a miniszterelnökkel, pl. Bakuba, mint "olajszakértő"." Ezek ütötték nyélbe ezt a kiváló bizniszt. Olajosok, értenek hozzá, ahogy a hullákhoz is.
Érdekes megnézni ki mosolyog a Kedves Vezető háta mögött? Csak nem a mértékadó elfogulatlan Törökgáborelemez blog írója? :)

Avi írta...

Helyesen a link:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/377593_523607930988642_162705296_n.jpg

pumukli írta...

A baj csak az, hogy tényleg nem érdekli Orbánt az elcseszett ország. A fejetlenség, az össze-visszaság. Akárki akármit is mond, vagy tesz a világon és a világban, akkor is ő kukorékol a maga csinálta szemétdombján. Az persze a mi tragédiánk, hogy ezt a szeméthalmazt Magyarországnak nevezik.

Névtelen írta...

Valaki meg tudná mondani, hogy legalább a baltát megtarthattuk e ebben a legutóbbi mesés üzletben?

Névtelen írta...

Ahogy orosz oldalakon is olvasom a kormány kritikáit, egyre több hasonlóságot látok a két ország között:
Szegények lenézése, egyházi reakció, szélsőjobb erősödése, a kormány pöffeszkedése, önhittsége...

joti írta...

Még a Kedves Vezető uralkodásának kezdetén, ő vagy hű köztársasági elnöke jó érzékkel meglátogatta néhány arab ország diktátorát (pl. Kadhafi, Mubarak). Feltűnt, hogy a látogatás a meglátogatottak uralma számára, sőt maguknak az érintett diktátoroknak is rövid időn belül a véget jelentette.
További látogatásokról és azok következményeiről itt olvashatunk:
http://borsonline.hu/cikk.php?id=54971
Vajon honnan és mikor jön egy látogató hasonló küldetéssel a mi szeretett Vezetőnkhöz?

Névtelen írta...

Országunkról szóló vicc:
Egy külföldre szakadt hazánkfia visszatér az országba a nem túl távoli jövőben. Beül a reptéren az első taxiba.
- Hova vihetem?
- Kéne egy doboz cigi, a legközelebbi trafikhoz!
- Hehhejjj, trafik az már nincs, cigit a templomban lehet kapni.
- Miii? A templomban??? És akkor hol imádkoznak az emberek?
- Ezt se tudja? Hát az egyetemen!
- Pfff és akkor hol tanulnak.
- Hát a börtönben!
- Te jó ég! Akkor hol vannak a bűnözők.
- Azok a parlamentben!