2012. szeptember 14., péntek

PÉNZ SZÁMOLVA...

Nem lehetett könnyű döntés a sok buta macsó  számára, de nem lehetett szembemenni a tömeghangulattal, ezért aztán megtört a Fidesz - mégis önálló bűncselekményi alakzat lesz a családon belüli erőszak.

Node azért azt nem lehetett csak úgy, egyszerűen bevallani, hogy valamit elrontottak vagy elkalkuláltak, nyakon kellett a visszavonulást önteni kis szívmelengető dumával.
Azt találták ki a Fidesz okostojásai, hogy majd valamelyik húzónév feleségére hivatkoznak, aki  (valószínűleg hólapáttal) meggyőzte férjét a családon belül leeső sallerek és kokik helytelenségéről.
Kezdték is keresni, melyik arc alkalmas erre, elsőként magára a Vezérre gondoltak, de aztán elvetették az ötletet, merthogy a népi hiedelem azt tartja, hogy Anikó asszony maga is áldozatául esett már néhányszor a túltengő tesztoszteronnak, így aztán nem biztos, hogy az ő szájából (jelenleg nincs feldagadva…) hiteles lett volna a dolog.
Próbálkoztak másokkal is, de a frakciószövetség tagjainak döntő többsége a nők szerepét meglehetősen sajátosan látja, ez pedig kockázatossá teszi szerepeltetésüket - ki tudja melyik asszonyban mikor támad fel a közlékenység, oszt annyi a makulátlanságnak, - a liba is gágog, mikor a gúnár búbolja, ugye…
Így aztán maradt pozitív példának Rogán Tonya, az ő háza táján valószínűleg ez a gond nem forog fenn, náluk az asszony verheti az embert, ami ezt a Tóni gyereket elnézegetve roppant indokolt is.
Azt azt nem értem, hogy miért kellett ekkora faksznit csinálni ebből a dologból, elég lett volna a garázdaságról szóló törvényhez egy paragrafust illeszteni, oszt minden rendben is lett volna, az ittas vagy személyiségzavaros férj felemeli a kezét, az asszony bemondja a vonatkozó paragrafus számát, a férj jól megveri, az asszony feljelenti, mire a férj a verést megismétli még negyvenkétszer, az eljárás minden fázisa után.
Persze a családon belüli erőszak érintettjei számára korántsem ilyen tréfás ez a dolog, kellene is ellene tenni valamit, de attól tartok, hogy az adminisztratív megoldás nem fog eredményt hozni, hiszen a zárt ajtók miatti erőszakot roppant nehéz bizonyítani, másrészt egy ilyen törvény rengeteg visszaélésre ad lehetőséget.
Volt olyan nőismerősöm, akit a férje rendszeresen gyepált, lerúgta a földre, majd nyílpuskával körbelövöldözte a halálfélelmet gyakorolgató hitvest.
Eszébe nem jutott elválni vagy feljelentést tenni, mert elhitte: ha lép, akkor megöli szerető férje.
De volt olyan nőismerősöm is, aki válási hercehurcák során ki akart csikarni legalább egy látleletre elegendő verést, és amikor úgy tűnt, hogy nem sikerül, akkor foggal-körömmel támadt válófélben lévő házastársára.
Probléma lehet az is, hogy az emberek különféle módon szocializálódtak, és bizony, a szokás nagy úr.
Vannak, akiknél családi tradíció az asszonyt időnként prevenciós céllal elverni, amibe az érintett hagyománytisztelő asszonyka is beletörődik, élete részének tekinti, és ha a férje nem döngeti el néhanapján, akkor azt érzi, hogy oda a szerelem, és ehhez képest kezd viselkedni.
Ezzel persze kiváltja a férj haragját, jön a verés, helyreállt a boldogság.
Aki azt hiszi, hogy ez vicc, az téved.
Akinek már az ükapja is szájonkapta az asszonyt, az nem is igen érti, hogy miről beszélnek neki a hegyvidéki dámák, ellenben ötletei lennének, mivel kell az eszük kerekének tengelyét helyrebillenteni.
Aztán az is visszaélésekre adhat lehetőséget, hogy a szerelmespárok vérmérséklete is eltérő, a szerelembe egyiknél belefér a veresre vert kerekded tompor, a másik meg nem tudja mi a jó, ezért aztán adott esetben a hevesebb vérmérsékletű pasi egy kiadósabb veszekedés után könnyen szembetalálhatja magát egy látlelettel nyolc napon belül gyógyuló sérülésekről - ha harapott is, akkor cudarabb a helyzet.
Lehetne mondani, hogy akit vernek, az váljon el, de ez sem így igaz, mert van aki retteg a párjától, van, akit anyagi okok tartanak mellette – nincs elég pénze egyedül eltartani a gyermekeit – van meg, aki szereti, ha kicsit verik.
Főleg, ha kibékülhet utána.
Ellenben a gyerekek, ők kétségkívül áldozatok, akik sok esetben két alkoholista szülő marakodásának szemtanúi, akik rettegnek, akik számára megváltás lenne egy nyugodt este, akik felnövekedve általában éppen olyanok lesznek, mint a minta, melyet szüleik mutattak nekik.
Mert nem is tudják, hogy lehet másként, még akár elváltként is harmonikus életet élni, hogy csonka családban is megkaphatják a gyerekek a szükséges szeretetmennyiséget, de ők ilyet nem láttak.
Ők csak menekülést láttak hálóingben, bujkálást, szégyenkezést, vagy az alkoholista anya randalírozását.
Mert ne tegyünk úgy, mintha ez az ügy csak férfiakat érintene, házasságban élő vagy egyedülálló alkoholista, vagy csak „ideges” anyák is verik a gyermekeiket, kitépik a hajukat, gyötrik és kínozzák őket, tudat alatt felelőssé téve gyermekeiket a saját kisiklott, nyomorult életükért.
Úgyhogy ez nem szabad, hogy férfiellenes törvény legyen, és az sem lenne jó, ha egyszerű feleségvédelmi törvénnyé degradálódna.
Nem ismerem Damu Rolandot, nem is kedvelem, de az ő ügye azért kételyeket is ébreszt bennem, hiszen a házastársak közötti veszekedések során érdekes dolgok történhetnek.
A családon belüli erőszak elleni fellépésben sok-sok mindenkinek lenne szerepe, a rokonoknak, szomszédoknak, védőnőknek, pedagógusoknak, családvédelmi szolgálatoknak, egyházaknak, szülőknek, hatóságoknak - és maguknak az érintetteknek is.
Legfőképpen a társadalomnak, mert ahol a nyomor az úr, ott nehéz az úri viselkedést számonkérni.
És azért azt is lássuk be, hogy mondjuk egy olyan szituációban, melybe egyik osztálytársam is keveredett, nehéz megőrizni a nyugalmat.
Vele tíz év után közölte egy veszekedés alkalmából az asszony, hogy a gyerek, akit a fiának tudott, nem az ő fia.
Hát nem tudom, de a nép azt tartja, hogy az ilyet az értelmiségi feldolgozza, a többi meg pofánveri.
Úgy tudom, a nép többsége ma még nem értelmiségi.
Szóval, csak differenciáltan…

:O)))

11 megjegyzés:

Novi írta...

"veresre vert kerekded tompor"
PuPu;
azé ezt lehetett vón' egy hangra ;D is megírni...
>;-))

éva írta...

Pupu, én nem is a jogi környezetet erőltettem volna, hanem felállítanék egy Amazonkommandót, néhány tenyeres-talpas nővel, akik riasztás esetén kivonulnak a verekedés színhelyére és AZONNAL elverik a verekedőt (rövidebb sodrófa, bikacsök, töltött zokni). Gyerekek verése esetén lehet a kommandó koedukált is. Ugyanis nem a büntetés kilátásba helyezése, hanem annak elkerülhetetlensége rendelkezik visszatartó erővel. A suliban sem verik a gyengébbet, ha van jó erős testvére, aki visszaüthet.
A 8 napon belül maradásra meg koreai filmben láttam jó példát: paplanba csavarni a delikvenst. Az a kommandó tagjait megóvja a sérüléstől, az alanyt megóvja a csonttöréstől, maradandó sérüléstől, de a 8 napra sokáig emlékezni fog.
Ja és persze sísapka vagy kendőcske
a nem kívánt személyes népszerűség elkerülésére.
Az meg a gyakorlatban kialakul, hogy hány lúd kell a disznó legyőzéséhez. Az én tippem 4:1, többen már akadályoznák egymás hozzáférését. Egy sokkoló pl csodálatosan leszedál bárkit.
Valahogy azért a provokátorokat is ki kell szűrni, akik a válóperes látleletért gyúrnak az egyébként békés társnál. Ezért lehet, hogy a módszer alkalmazása előtt át kellene nézni a látleleteket, és listára tenni azokat, akiknek a riasztására azonnal lehet vonulni.
Tragikus esetek ugyanis a notórius verések esetében szoktak bekövetkezni.

Névtelen írta...

Évice, maximális tiszteletem mellett is kénytelen vagyok kijelenteni, hogy HÜJEVAGY!

Ha gondolod, kifejtem bővebben is: RETTENETESEN HÜJEVAGY!

(gugli a barátod -> female violence & female murder-> ámul und bámul -> herélőkommandót sürgősen elfelejt)

Zsófi írta...

Kedves Pupu!

Teljesen igazad van abban, hogy az érmeknek általában - de ebben a kérdésben különösen -, sok oldala van!
A bemutatott viselkedésminták, játszmák találóak, valósak.

Ennek ellenére, mégis azt gondolom, speciel a fizikai erőszak inkább férfispecifikus (természetesen van kivétel!
Mint ahogy az asszonyverés családi mintája - sajnálatosan - meglehetősen elterjedt a magyar kultúrában. A férjverésé nem annyira!
Ez épp úgy az igazság egy szelete, mint az, hogy a sárkánytípusú, verbális, agresszív provokáció inkább a nők sajátja, mint a férfiaké! Bár, természetesen erre is vannak ellenkező példák.
A családon belüli erőszak büntethetővé tétele azonban feloldhatja ezeket az ellentmondásokat, ugyanis nem férfiakat támad, vagy nőket véd (avagy fordítva), hanem nemekre tekintet nélkül, magát az erőszakot pönalizálja!
Mármint akkor, ha a törvényt jól alkotják meg!

Névtelen írta...

ÉVa őszintén ez jó volt én értem amit írtál . ja a névtelenek ez magas gondolom még reggel volt nagyon .DDD Eli Egerböl.

éva írta...

Herélőkommandós!
A kommandó a gyepáláshoz (gyengébbeknek agyabugyálás, verés) kell.
A herélés az szóló műfaj, viszont biztos , hogy "maradandó testi fogyatékosságot okoz" tehát köszönő viszonyban sincs az általam javasolt 8 napon belüliséggel. Mondjuk legalább a paplanba csavarásnál gondolkodóba eshettél volna. Az ugyanis jelentősen megnehezítené a célzást és kivitelezést egy ivartalanítási művelet esetén. Az általam javasolt eszközök esetén ez nem gond - ahogy esik, puffan.

Névtelen írta...

Nem hinném, hogy túl sokba kerülne egy olyan készülék, amely mondjuk 1 (-10) mp-enként csinálna egy képet és egy beépített hangfelvevővel rögzítené a hangokat.
Ezeket be lehetne szerelni azoknak a lakásába, akiknél családon belüli erőszaknak nagy a valószínűsége (korábban már történt bejelentés).
Ez vagy folyamatosan kapcsolatban lenne a rendőrséggel, vagy a rendőrség időnként a tárolt képeket és hangokat lehívná. A készülék felszerelését részben vagy egészben a gyanúsított fizetné. Tönkretétele vagy megsemmisítése büntethető lenne akár egy bűntény bizonyítékának a megsemmisítése.

Névtelen írta...

Jól van leánykák és fiúcskák, látom termékeny talajra hullott a feminihárpiák gyűlöletvetése!
Éva az amazonkommandóval még sohase hallott olyanról, hogy a 40 kilós nő brutalizálja a 100 kilós férfit. Sose hallott róla, hogy a férfiban eleve meg van a gátlás, a "Nőt nem ütünk meg", amit csak erősít az óvodai kiscsoporttól a folyamatos kondícionálás: "Bántasz egy _KISLÁNYT_? Hát milyen fiú vagy te?" Fordítva persze ollllllyan édibédi, ollllllyan aranyos, ahogy az a talpraesett kislány gyepálja a nagy laklikat!

De persze ezeket csak most találom ki, ilyen a világon nincsen. Nyilvánvalóan aljasul hazudok, be akarom feketíteni a minden határon túl tűrő, kedves, gyengéd és folyamatosan bántalmazott nőket. Elvégre, mint azt az utcán is azonnal láthatja bárki, minden NEGYEDIK nőt RENDSZERESEN laposraver a férje, élettársa. És minden évben 70 HETVEN! nőt gyilkol meg. És hetenként két gyereket!

Adjam meg a címemet, ahova várom az amazonkommandót?

Névtelen írta...

Névtelen 2012. szeptember 15. 20:20

Ez a készülék remek ötlet! LENNE! De a feminista boncok fognak a leghangosabban tiltakozni ellene! Először is, mi az, hogy bizonyíték kell? Hát kételkedtek EGY NŐ SZAVÁBAN? Hímsovén, pátriárkász sertés kanállatok!
(És esetleg az is kiderülne, hogy tán nem _HALSZÁJPONTYOSAN_ úgy volt az az úgyvolt. Netán a szende áldozat késsel esett neki a brutális rohadéknak és azért bibis a csuklócska, mert az a rohadék aljas módon kicsavarta! (a kést a kacsóból)

amar írta...

Évával értek egyet! A büntetés kilátásba helyezése a legtöbb delikvensnek nem visszatartó erő. Az Amazonkommandó -esetleg koedukálva- a helyszínen tájékozódna és döntene,nem egyértelmű helyzetben esetleg konzultálna a szomszédokkal. Szóval én is erre szavaznék!Amar

Névtelen írta...

Kedves amár, hamár véleményezel valamit, nem volna hasznos kicsit jobban átgondolni?
Ezt a metódust ugyanis a William Lynch ezredes óta eltelt >200 évben gyakran alkalmazták és _NEM_VÁLT_BE_!