2012. október 1., hétfő

ELŐ A HÓLAPÁTTAL, NAGYNÉNIK!


Lesz dolguk a nagynéniknek.
Egyszer már elmagyarázták az akkor is éppen Orbán szekerét toló Schiffer Andrásnak, hogy mit kellene jelentsen az, hogy a Szakasits-Schiffer családból származik, de a mi Andrisunk olyan, mint a kiselefánt: nehezen tanul, de könnyen felejt.
Kár pedig, mert az ember ilyenkor csak úgy tud ránézni, mintha Deák Ferenc unokáját látná az útszélen prostikat futtatni, valahogy olyan nyálasan kiábrándító az egész.
Persze az egész ott siklott félre, hogy bár együtt indultak, de nem bírta a versenyt Gyurcsánnyal, de még Bajnaival sem, mindketten ügyesebbek és rátermettebbek voltak nála, ő meg még a jobboldal gyűlöletét sem volt képes kiváltani – a baloldal szeretetéről nem is beszélve.
Ezzel a névvel a magyar baloldalon bármi lehetett volna, és hogy nem lett, az a kiugró tehetség hiányán túl bizonyára jellemhibákkal is magyarázható.
Merthogy az kétségtelen, hogy szövetséges nélkül indulni a politikai harcba kockázatos, de azért egy tisztességes ember nem köt stratégiai szövetséget – még suttyomban sem – a hiénával.
Márpedig itt – úgy tűnik – ez a helyzet, a mi Andrásunk eladta magát – no, nem harminc ezüstpénzért – inkább csak egy kupac jelölőcéduláért.
Talán ezért is volt fontos, hogy az aktuális választójogi törvényből töröljék a jelölőcédulák bevált rendszerét – így nem kell szenvednie szegénynek, lehet indulni társadalmi támogatás nélkül is.
Azt nehezen tudom feltételezni, hogy Schiffer sültbolond lenne,  ennyi elmebeteg a nagy számok törvénye alapján nemigen jelenhet meg egyszerre a politikában - ha most mégis úgy viselkedik, mintha debil lenne, akkor annak oka van.
Merthogy nyilatkozott egy jóízűt – hogy kinek a nevében, azt már megint nem lehetett pontosan tudni, merthogy pártjának nem ügyvivője, annak nevében nyilatkozni nincs felhatalmazása. Márpedig akkor csak a saját nevében nyilatkoztathatta ki, hogy sem Bajnai, sem az MSZP nem kell az ő pártjának.
Ügyes.
Merthogy a nép tudatában az LMP és Schiffer összetartozik, legyenek bármennyivel is értelmesebbek utódai a stallumban, mégis mindenki azt hiszi, hogy az LMP nevében ő mondja meg a tutit.
Ezzel egyúttal hülyét csinál harcostársaiból is, hiszen egy kispártnak, mely most éppen a mérhetőség határán táncol, halála lenne, ha a média belső torzsalkodásokról adna hírt.
Így hát mindenki hallgat, beletörődve abba, hogy Schiffer nyilatkozatával igencsak szűkre vonta a párt mozgásterének határait.
Azt mondja Schiffer: „Lehet, hogy az MSZP nélkül nem lehet megverni a Fideszt, de az MSZP-vel egészen biztosan nem lehet.”  
Hogy ezt ő honnan veszi, azt csak ő tudja, de az biztos, hogy az ő politikájával csak veszíteni lehet, hiszen – bár azt nyilatkozza, hogy nincs szükség választási összefogásra, mert az csak a kétpólusú politizálást betonozná be, és nem igaz az, hogy a választók széles összefogást szorgalmaznak az antidemokratikus orbáni diktatúra leváltására – a tömeghangulat mégiscsak a széthúzás ellen szól.  
Hogy ez kinek az érdekét szolgálja, az ne legyen kétséges, szponzora sikerén dolgozgat. Schiffer már a párt megalakulása óta, de hát erre kapta a pénzt, az is igaz.
Mindenesetre gazdáinak azért gondot okoz, hogy pártján belül is csökkent a befolyása, a pártja is elfogyóban van, ez leginkább Kubatov Gábor nyilatkozatából derül ki, mely szerint amióta nem Schiffer az LMP-frakció vezetője, nem sok energiáját köti le a Fidesznek a legkisebb ellenzéki párt.
Magyarul: vissza a mi megbízható, kedves emberünket a párt élére, hogy ne legyen fennakadás közös terveink kivitelezésében!
Aki azt gondolja, hogy az LMP tagsága imádja Orbánt, az téved.
De nem is kell imádnia, elég, ha Schiffer elégedett a júdáspénzzel, ha ő vezeti a pártot, akkor rettenetes handabandázások és ütős lózungok harsogása közepette vezeti bele a szakadékba őket.
Ha ezt a választást megnyeri Orbán, akkor erre a papír zsebkendő-pártra tovább már nem lesz szüksége, lehet eldobni.
Schiffer azt mondja: Orbánt ugyan el lehet küldeni, de aztán minden kezdődik elölről, a züllés még mélyebb szintjein. Az LMP legfőbb politikai célkitűzése ezért a „demokratikus” kartell megtörése lehet.
"Enélkül nincs remény arra, hogy a magyar politikát kiszabadítsuk az oligarchák fogságából."
Hogy tisztán lássunk: Orbánt összefogás nélkül nem lehet elküldeni, mert ő főleg, de vazallusai is két kézzel csimpaszkodnak a zsákmányba, a rablótól elvenni a zsákot meglehetősen strapás elfoglaltság.
A választási rendszer olyan, hogy a nagy, egységesen fellépő választói tömegeket díjazza, a kispártok törvényszerűen elbuknak.
Ha mindenki indulhat a választásokon – márpedig lehet, még pénzt is kap, aki indul – akkor a Fidesz szervezett szavazói tömegével szemben kispártokra adott és egyéni jelöltek támogatására elaprózott szavazatok állnak csak.
Mondjuk, ha egy jelöltnek száz ajánlást kell gyűjtenie és kap a kampányára kétmillió forintot, akkor minden ajánló kaphat tízezer forintot és még a jelöltnek is marad egymillió – bolondnak is megéri.
Viktornak is, hiszen ez aprópénz egy paksi beruházásról lehúzható lóvéhoz képest, mely beruházás még nincs is, de máris a miniszterelnök közvetlen felügyelete alá tartozik - de ehhez miniszterelnöknek kell maradni.
Ha mást nem is, de lopni nagyon tud ez a csávó.
Ha a libák biztonságban akarnak élni, békésen legelészve a vetést, akkor először is Vukot kell fejbevagdalni a hólapáttal, utána aztán el lehet dönteni, hogy ki mit, mennyit és hogyan legelhet, de ameddig az étlapon ők vannak, addig értelmetlen a vetés felosztásáról és a legelés módjáról társalogni.
Schiffer áruló - a demokrácia árulója.
Ha az ember ránéz, kedve támad kezet fogni egy házatlan csigával – még ha ennek objektív akadályai vannak is.
Egyetlen szót nem lehet hallani tőle arról, hogy milyen társadalmat képzel el, csak „zöld munkahelyekről” és hasonló sületlenségekről beszél egy olyan országban, ahol a munkanélküliségtől zöldek már az emberek.
A megoldás az összefogásban van.
Remélhetőleg erre egyre többen rájönnek az LMP-ben is, és arra fognak szavazni, akitől remélni lehet Orbán leváltását és a demokrácia újjáépítését.
Nem kell, hogy az újjászervezett demokrácia olyan legyen, mint amilyen az elmúlt huszonkét évben volt, de az a minimálisan elvárható, hogy a demokratikus szabadságjogokat és a szükséges működési garanciákat biztosítsa, egyben fékje legyen annak, hogy ezután bármikor is enyveskezű elmebetegek vehessék át a hatalmat ebben az országban.
A nagynénik meg kapják elő a hólapátot – úgyis lassan hóügyileg is aktuális előszedni – aztán ne kíméljék a család szégyenét – mi nekik fogunk drukkolni…

:O)))

4 megjegyzés:

éva írta...

Pupu,sajna ez nem a "magánvéleménye" hanem erről kongresszusi határozatuk van, tehát ez a pártjuk hivatalos álláspontja. Csak ha azt hinnéd, hogy egyedül hülye az LMP-ben. Vannak ott bőven mások is.
A másik tévedésed, hogy eldobják, mint a papírzsepit. Egyrészt ha az ellenzék többi része bojkottálná a választást, kell a legitimációhoz az LMP indulása, és egyáltalán a részvétele. Tehát lesz egy jó kis szdsz-szerű zsarolási potenciálja, amiről nem fognak lemondani. A "zöld" elvek megvalósítása érdekében még meg is tudják ideologizálni a "bázisdemokrata" tagságuknak, miért restaurálnak egy fasisztoid rendszert. Na erre is igaz, hogy a pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve.
Másrészt, ha a választásokig már nyilvánvaló lesz a kormányváltó hangulat, akkor majd csatlakozik az ellenzéki összefogáshoz - és akkor ott lesz egy jó kis pozíciója, vagy legalábbis szerezhet a csatlakozás fejében.
Egyébként nyáron a millával (4.K-val és Szolidaritással együtt)azon elmélkedtek, hogy "meg kell törni a kartelldemokráciát" azaz a nagy pártok uralmát. Értsd: meg kell törni a lehetséges ellenzéki összefogást. Ehhez elég jó úton haladnak, és egy csomó reménykedő birka követi őket a szakadékba.
Szóval nem olyan nagyon kivétel ő egy jobb sorsra érdemes pártban.
ENNYIRE azok sem hülyék, hogy ne lássák. Akkor meg szándékos az irány.

kosher írta...

Emberek!
Mi az a 4K? Mi az a szolidaritás?
HOl laknak, ki ezek? nem is látni őket.
Ez csak a baloldal süketelése, meg az összefogás is. Hivatkozhattok itt ezekre de mindeki tudja, hogy ezek nincsenek a fasorba sem, ha egyáltalán léteznek. Árok Kornél eltűnt, Kónya néha mond egy mondatot, mondjuk fél évben egyszer. Röhej.
A fidesznek van 1,3 millió a jobbiknak 800 000 antiszemita néptömege, akik az infúzióról lekötve is elmennek szavazni a fideszre, vagy a jobbikra, amelyikre kell, keresztényi , zsigeri gyűlöletből. Ezek ellen akartok ti összefogni demokratikus választáson? Röhej.
És ha megnyeri a baloldal a választást szerinted fog tudni kormányozni? Nem fog tudni, mint ahogy eddig sem tudott, ígérgetett, aztán vesztére betartott, de komoly átalakításokat semmit nem tudott felmutatni, mert az antiszemita néptömeg és velük orbán nem hagyja. Komolytalan.

Ebből a szempontból Schiffer nem oszt nem szoroz, ő csak az LMP antiszemita része, mint ahogy Kun Miklós is a fideszben, hiába volt az apja kommunista a lekeim a fasisztákhoz is beállnak. AZ LMP osztódása antiszemitákra (fideszesekre) és MSZp-sekre csak idő kérdése, mert a mai nap még ott együtt vannak, mint a régi MDF-ben is így volt.

Ennek az országnak nem sok választása van. Itt a demokrácia nem működik.

Névtelen írta...

Összefogni jó dolog a pártoknak pláne ha leképezik a társadalmat.Csak ne deklarálják,mert Al csuti Capone leszalámizza őket a választásokig.Majd ő elintézi az összefogást,éppen most dühített fel félmillió játékfüggőt.
Az igazi összefogás a szavazóké,mert azt a politika akkor veszi észre mikor már nem tud belerondítani.Oszi.

Névtelen írta...

http://gepnarancs.hu/2012/10/zold-munkat-teljes-kiorlesu-kenyeret/