2012. október 19., péntek

SZIVATÁS


Igen csodálkozó és bánatosan méltatlankodó pofával vette tudomásul a hírt szeretett Vezérem, hogy bár a második – vezérvédelmi szempontból Matolcsy-csomagnak elkeresztelt - Orbán-csomagot is elküldte az Uniónak, az mégsem rogyott le ájultan a padlóra, miszerint ez igen!
Hanem üzent, hogy derék, derék, csak így tovább, mintha már kezdenéd kapiskálni Viktorka, hogy hogyan kell ezt csinálni, ne add fel, bele fogsz te ebbe jönni, mint liba a költözködésbe!
Hogy miért van az, hogy nekem szépemlékű ifjúkorom katonaélménye jutott eszembe, mikoris az öregkatonák fegyelmezgették a nagypofájú újoncot, aki azt hitte, hogy a katona az katona, mindegy, és nem tudta, hogy a kopasz meg egy őrvezető közötti távolság nagyobb, mint a Föld-Mars távolság négyzete.
A fegyelmezés a körlet tisztántartása (v.ö: költségvetés rendbetétele) során történt.
A gyanútlan ám nagypofájú újonc belemártotta a vödörbe a felmosórongyot, majd gyorsan összekente egy léből a negyvenméteres folyosót, aztán jelentette, hogy a parancsot teljesítette.
Az öregharcsa megcsóválta elbánatosodott fejét és rendbetette gondterhelt ábrázatát, ne lássa az a kopasz, hogy tud érzelmeket gerjeszteni benne, majd türelmesen elmagyarázta neki: Harcos, ez nem felmosás, én nem pancsolni küldtem, hát hogy képzeli, hogy egy vödör víz elég erre az egész leszállópályára?
Számolja a kockákat haladtában, oszt minden tízedik kockánál cserékje ki a vödörben a vizet!
Újonc kissé elszontyolodott pofával hátraarc és balra el, aztán nekilátott, és az utasításnak megfelelően tette a dolgát, majd kissé elfáradva jelentette a parancs végrehajtását.
Az őrvezető odaballagott a tett színhelyére, majd elhűlt képpel, csodálkozva kérdezte: Harcos!
Hát azt mondtam én magának, hogy csináljon ebből a folyosóból úszómedencét?
Jelentem nem, mondta az újonc, rosszat sejtve.
Hát akkor miért nem törölte fel a vizesruhás felmosás után száraz ruhával is a padozatot, körkörös mozdulatokkal állandó rongy-kicsavarásokkal kombinálva, hogy elkerüljük az uszoda-feelinget?
Értette, amit mondok?
Értettem, vágta rá elszontyolodott pofával az újonc, mire is az őrvezető lemondóan legyintett: értette maga a fa**t kotona, - nem értette maga, csak hallotta - de mindegy, kezdjen hozzá újfent, vizesruha, körkörös mozdulatok, tíz kocka, vízcsere, rongycsavarás, szárazra dörzsölés, jelentés!
Kopasz nekilátott, addigra már akadtak nézői is, nem lehetett sumákolni, így aztán a parancsnak megfelelően és kissé hosszabb idő alatt végrehajtotta a feladatot, majd büszke ábrázattal jelentett, miközben megidézte az őrvezető édesanyjának szellemét, gondolatban életvezetési és szexuális tanácsokkal látta el az őrvezetőt ebben a családias környezetben, majd várta az elismerő szavakat.
Nem is csalódott, az őrvezető végigballagott a folyosón és úgy tízméterenként megállt, egy merő mosoly volt az egész ember, mintha nem is őrvezető lenne, hanem kedves barát, aki éppen elismerését készül kifejezni, majd a tápos kíséretében visszaballagott a kiindulópontra, ahol is mondta a sivárnak:
Na, fiam, tud maga dolgozni, ha akar, már szinte alig lehet magában felfedezni a padlómosásra betanított csimpánz hebehurgyaságát, alakul ez kétségkívül, csakhát, látja – mutatott a folyosó szegélykövére -  nagy buzgalmában összecsapkodta a a vizes rongyával a szegélyköveket, talán azt kellene még ledörzsölnie, hogy a munkája megüthesse az elfogadható szintet!
Tudja – mosolygott a kopaszra – tízkockánként vízcsere, vizesruha, szárazruha, körkörös mozdulatok, fog ez menni!
Harcos feje mint a cékla, de nem volt mit tenni – hiszen csak negyven méter oda, negyven vissza és tudta, ha az ajtóknál, a kiszögelléseknél és a beugróknál hibázik, kezdheti elölről!
De nem azért kezdhette, hanem azért, mert a szegélykőről lecseppenő víz nyomot hagyott a vízszintes felületen, mint ezt parancsnoka türelmesen elmagyarázta neki, utasítva egyben a korrekcióra.
Vizesrongy, szárazrongy, tízkocka, vízcsere, körkörös mozdulatok, falszegély megóvása, teljes folyosó, mert nem végzünk félmunkát, anyád, terohadt, ne találkozzunk kimaradáson! – majd miután néhány kísérlet után fel tudott emelkedni a padlatról, jelentette a feladat végrehajtását.
Az őrvezető megtekintette a folyosót, majd odaballagott a falon található kaminlyuk ajtajához, kinyitotta azt, majd megszemlélve a tragédiát, melyet a kiömlő korom okozott felháborodott ábrázattal kérdezte: Maga szerint újonc, a folyosónak nem tartozéka a kaminlyuk?
Erre aztán nemigen lehetett mit felelni és jöhettek az instrukciók: a lyukat ki kell mosni, majd szárazra törölni, aztán természetesen a folyosót is rendbe kell tenni, merthogy nézze meg kopasz, mit csinált ide, - aztán, tudja, vízcsere, vizesruha, szárazruha, tízkocka, szegélyóvás, fallemosás a korom eltávolítása után, falszárítás újság lengetésével, na, essen neki kotona, mert mindjárt takarodó!
Orbán most hozzávetőleg itt tart, és még nem tudja, hogy éjjel kettőkor a két térdére és a két könyökére sisakot húzva négykézláb fog mászni az ágyak alatt, minden ágynál egyet és a kanyaroknál kettőt füttyentve fogja hangosan bemondani a megállókat, személyvonaton, Brüsszeltől – Budapestig.
Mondta, nem kellenek nekünk konkrét elvárások (idáig sem voltak ugyan ilyenek, de ezt nem említette…), mondják meg mi kő, majd mi megoldjuk!
Az a fontos, mondta, hogy helyzetünket humorral és jókedvűen értelmezzük.
Na, ez a kívánságát kipipálhatja, ez már teljesült is, - mikor éppen nem sírhatnékunk van, akkor kínunkban röhögünk.
Ha nem magyarok lennénk, még jobb lenne a kedvünk…

:O))))

9 megjegyzés:

Novi írta...

PuPu :)
nattyon ott vagyon ;o)
10tára mintha a fejérvári 'münik'ben lennék...
jót kacagtam /de csak a stílus és az emlékek miatt/ rsp...
>;-))

Névtelen írta...

A szegélykő fókazsírral kezelendő, a kilincs (majd egy óra múlva) szidollal, ecettel. És kopasznak nem jár ám a motoros fóka! Ha minden szép, lehet ellenőrizni a mennyezeti armatúrák pormentesítettségét. A századpk. kedvence pedig a folyosói villanykapcsolók belső állaga. Mert ha azok beporosodnak, zárlatot és laktanyaleégést okozhatnak, ami ugye hksz-szempontból sem előnyös, ráadásul eléghetnek az irodában a katonakönyvek, eltáv-papírok! De mit tudhatja ezt egy egyetemi előfelvételis csókos nyalonc!

Névtelen írta...

Fehérvár? Ja, ahol paplanos ágy járt a délutáni sziesztához?
24 hónap LENTI, Zajda-city, na ott lehetett kiélvezni a lét minden örömét!

éva írta...

Pupu, biztosan van ilyen csicskáztatási szándék IS az Unió viselkedésében, de az is tény, hogy van jó néhány légből kapott feritél meseszám is a többi között, amit a szakemberek kiszúrtak. Miszerint nem elég, hogy továbbra is felültervezik a bevételeket, de nem veszik figyelembe a kiadáscsökkentő tételek további bevételcsökkentő hatását sem.
És az Unió már mondott "egy számot" a 3 % alatti hiányt - de nem fognak El Tolcsy helyett dolgozni rajta.
Egyébként Orbánné őnagysága legalább reálisan látja és őszintén el is mondja: "Ne is álmodjanak egyhamar jólétről" a zemberek.
És ha ez vigasztal, mi szülünk és utána 1-2 évig pelenkázunk, az sem csupa móka és kacagás. Viszont sokan mégis önként repetáznak.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Mindig veled kezdem a netet.Ez az írás is szuper.
(Szfvár,Petőfi, 85',igaz csak 6 hónap (cserébe földalatti bányamunka:) egyedül a 18 hónaposok között. A "gumikat" majd megütötte a guta mikor megtudták.Persze nem kedveltek :)

Zsófi írta...

Kedves Pupu!
Végtelenül szórakoztató és plasztikus az írásod!
De ezért ne feledjük: Az EU nem csicskáztató őrmester! Nem "túlkap", csak a realitásokat kéri ettől a hülye kopasztól, aki még arra is képtelen!

Cereus írta...

Nem mondanám csicskáztatásnak. Nevelgetik a neveletlent. Egyszerűen szoktatják a közösségi létre, és az önként vállalt kötelezettségek maradéktalan teljesítésére.

Kaláris írta...

Majd amikor végzett újonc a porcicák összeszedésével az ágyak alatt, fogja a fogkeféjét és irány a WC...:)2

Oak írta...

Az az igazság, hogy én pont nem érzem-sőt mi több soha nem is éreztem, hogy azEjU;-) szívatná a vityát. Az az igen 'áccerű eset van, hogy amióta átvette a kormányzást ez bagázs,napról napra bizonyítja, hogy számolni nem tud;harcolni akar,de nincs kivel, így saját magát rúgja bokán folyamatosan;írni sem tud -angolból fordítva meg végképp nem. Egyet tudnak: hazudni, lopni, simlicskával barátkozni. Na most a nagy csapatban viszont tiszteletben tartják a nép választását, így a sallangos belügyekkel -és mentális következményeivel nem foglalkoznak -azt rábízzák a népre.De a számok makacs dolgok.Ha egyik zsebemből átteszem a másikba a pénzt, és ebből remélek többletet az nem jó számsor.Ha rommá adóztatom a népet az valami,csak azt nem úgy kell hogy kigondolok egy számot, ami az elmúlt 20 évben még közelítő érték sem volt,mert az megint vágyálom, kamu. Úgyhogy, teljesen érthető.De talán, ha másképpen adóztatnának,és kevesebbet lopna vitya a haverokkal lsd: kiadáscsökkentés, akkor azEjU, nem dobná vissza a matekházit. Mert nem csak a részeredmények rosszak,hanem a megoldóképletben van a nagy baj.Csak 'matolcsibácsi nem tud számolni, a vitya pálinkázik a focipálya szélén, a többiek lopnak...senki nem ér rá elgondolkodni. Pedig a tanítónéni még csak nem is szigorú.