2012. november 27., kedd

DERÉKIG A TAKONYBAN


Két történet dominálta a mai belpolitikát, az egyik az LMP - ről szólt, a másik a Magyar Országgyűlésről.
Az LMP újjáválasztott frakcióvezetése máris megmutatta minden eddigieket felülmúló hatékonyságát.
Ennek következtében világgá ment Róna Péter, s vitte magával azt a rengeteg munkát, melyet felépítésébe feccöltek a Fidesz által nemzett csináltpártok korifeusai.
Azt nem tudni, hogy minden marhát faképnél hagyott-e, vagy a sajtkészítéshez nélkülözhetetlenekhez hű maradt – mindenesetre, ha azokat is faképnél hagyta volna, az lenne az egyetlen igazi veszteség. Minőségi tejet adó minőségi marhák tejéből akár még minőségi sajt is készíthető, ha nem kapkodja el a készítő a folyamatokat és nem morzsol a tejbe a marhák trágyájából is egy adagot.
Ertsey Katalin, az LMP országgyűlési képviselője is felfüggesztette párttagságát, jóllehet, pár napja még esélyesnek tűnt a frakcióvezetői poszt betöltésére is.
Ő azt mondja, hogy a frakcióvezető-választás "az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadala volt", „mert itt a tehetség, a szorgalom és a vezetési képesség olyan dolgok, amikre nincs igény".
„Ami itt történik, az minden, ami ellen ezt a pártot annak idején létrehozták, és ebben mindkét oldal a legszörnyűbb oldalát mutatta ki” – tájékoztatta választóit az LMP politikusa.
Nemhiába mondják, hogy aki szereti a parizert meg a politikát, az ne nézze meg, hogy csinálják.
Mindenesetre a szükséges alkuk megköttettek, a frakció a ciklus végéig akkor is megmarad, ha tagjai egymás székére sündisznót vagy rajzszöget raknak, és a folyosón egymás anyját szidják, ezzel is alátámasztva a marxi állítást, miszerint a lé határozza meg a tudatot.
Schiffer meg ismét ott pompázhat, mint vezető politikus, és végrehajthatja a megállapodást, az ellenzék szétzilálását, melynek eredményes végrehajtása után a Vezér majd megjutalmazhatja az ő hűséges vazallusát, mint ahogy ez kötelessége is a hűbérúrnak.
Mindenesetre azt a Hibbant pontosan tudja, hogy az átállt szövetségesnél kevés veszélyesebb ellenség létezik, ezért nem feledkezik meg soha a szolgálatok ellentételezéséről.
Valószínűleg ennek eredményeképpen épül-szépül majd a Könyves Kálmán körút – Üllői út sarka.
Hiszen az adósságot törleszteni kell, és bár régi az adósság, de nyomasztó belegondolni is abba, hogy a Fradi köménymagja ugyanazt műveli esetleg vele is, mint a TV székház felgyújtása és büféjének forradalmi kifosztása idején Gyurcsánnyal és rendőreivel tette.
Schiffer meg marad az ellenzék soraiban, mint narancsevő vakondok, kemény munkát adva a Nagy Brehm szerkesztőinek, akik most aztán törhetik majd a fejüket, hogy hova is sorolják ezt a gusztustalanságot.
A másik történeten nincs mit csodálkozni.
Azt mondják az okosok, hogy minden folyamat kifut a szélső pontjáig, és ne reménykedjünk abban, hogy már ott tartunk, mert ez még korántsem a vége a folyamatnak.
Szerencsés generációban születtem, volt az életemben vagy negyven év, amikor az ember azt gondolhatta, hogy az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak többé-kevésbé vége, hogy ezek olyan történelmi fogalmak, mint az inkvizíció meg a boszorkányüldözés.
Ami azt illeti, a kutya se foglalkozott ezekkel a dolgokkal, a társadalom boldogan elfogadta, hogy nem kell ezekről a dolgokról beszélni, ennek ellentételeként meg lehet úszni a szembenézést félmillió zsidó honfitársunk részvételünkkel történő kiirtásával.
Ha valakitől 1989-ben megkérdezik, hogy felvetheti-e ebben az országban még valaha akárki is a zsidók listázását, akkor az úgy nézett volna a kérdés feltevőjére, mint akiről kiderült, hogy éppen most lógott meg a Hárshegyről.
Aztán a rendszerváltozással elkezdődött a múlt feltámasztása, a jobboldali pártok boldogan nekiláttak a gyilkosok rehabilitálásának, ha a gyilkosról kiderült, hogy gyilkos, akkor visszamenőleg törvényen kívül helyezték a bíróságot, mely anno a gyilkos ellen az ítéletet hozta.
Minden eszközt felhasználtak arra, hogy ócska és gyalázatos elveikre felmentést adjanak és azon voltak, hogy visszahozzák először a közbeszédbe, majd a közéletbe is gyalázatos, országvesztő elveiket.
Kezdték a jelmezbállal, jött a délceg magyar baka ruházata a Honvédségnél, előlopakodtak a koronaőrök, a csendőrök, a vitézek és újvitézek, kardlengetés, Ludovika, árpádsáv meg díszmagyar,
Eleinte az apróvadakat rehabilitálgatták, meg cábár kurvákból és ócska trógerekből, szerencsétlen deviánsokból és bicskás gyilkosokból farigcsáltak nemzeti hősöket, majd jöttek a fajsúlyosabb versenyzők.
Jött vitéz Jány Gusztáv, jött Szombathelyi vezérezredes, aztán jött maga Horthy is, aki a vidéki zsidóság kiirtásán túl felel a Kamenyec-Podolszkiji tömeggyilkosságért is, nem szólva a háború katona és civil áldozatairól, a halálba hajszolt munkaszolgálatosokról.
Menet közben meg valamelyik sarkon elhagyták 56 eszményeit, hőseit, emlékét, pedig Lepsénynél még megvolt…
És utána már nem volt megállás, jöttek a Szálasit példaképnek tekintő szabadcsapatok, olyan idióták vezetésével és támogatásával, akik mindent elfelejtettek a magyar történelemből – sajnos elődeiket is, akik aztán ott lengedeztek az Oktogon lámpavasain, a háború végén.
Most éppen a Parlament került sorra, habár azt hiszem, nem ez az első náci megnyilvánulás ott a rendszerváltás után, és nem is ez lesz az utolsó.
A jelenlegi hatalom tűri és sunyin támogatja természetes szövetségesét, mely sunyi támogatásuk nélkül soha nem jöhetett volna létre.
A történelmi baloldalnak is megvan ebben a vétke, mert addig hagyták, hogy összemossák ’89 rendszerváltó szocialistáit Sztálin és Rákosi pribékjeivel, míg a végén már nem mertek szót emelni a nácizmus lopakodása ellen sem, és ebben bizony benne van a mai magyar zsidó és nem zsidó értelmiség felelőssége is, vastagon.
Ma volt néhány megmozdulás, sárga csillaggal tüntettek párezren, de ez is - a mai magyar ellenzékre és a baloldalra jellemzően - spétreflex, mert nem ma, hanem akkor, amikor az ominózus mondat elhangzott, akkor kellett volna minden demokratának ordítva kivonulni, de még jobb lett volna kidobni az ülésteremből ezt a mocskos nácit.
Persze, ehhez kellett volna némi tisztesség, meg politikai bátorság, de hát, a magyar országgyűlés politikusairól beszélünk, ugye.
Ez így erőtlen és suta válasz, a náci meg röhög a markába, mondván szoktassátok csak magatokat a megjelölésetekhez, ma ti tűztétek magatokra, holnap majd mi tűzetjük a ruháitokra a sárga csillagot.
Mindegy, politikusaink majd a vagonban, még a rámpa előtt kielemezhetik, hogy mikor, miben hibáztak.
Mikor-miben…

:O)))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://hvg.hu/velemeny/20081202_popper_magyar_valsag

Gaza írta...

És akkor ebből most az jön le mindenkinek, akinek nincs esze, hogy a fidesz az bizony nem antiszemita, nem fasiszta párt. Azok csak véletlenül neveznek el rakpartokat , utcákat antiszemita papokról.
Akiknek van eszük, azok tudják, hogy a fidesz szavazó bázisának összetartó ereje az antiszemitizmusban van.
Már megint Szálasit akarják kivégezni Horthy helyett a baloldaliak. Egyszer már tévedtek, mert mind a kettőt ki kellett volna végezni, de nem tanulnak, most is tovább éltetik a burkolt antiszemita pártot, hogy legyen kivel üzletelni. Készítsétek a sárga csillagokat!
Isten mentsen magyarország.

Kijelölt Felelős írta...

" a náci meg röhög a markába, mondván szoktassátok csak magatokat a megjelölésetekhez, ma ti tűztétek magatokra, holnap majd mi tűzetjük a ruháitokra a sárga csillagot."

A Blikk Moldova cikke alatt megtörtént. Nem is akárhogyan.

De a jobbikos házelnök nyilatkozata is példa nélkül állóan rohadt!

Elég az egyszeri jobbik hívő faces lapjára tévedni és megbánod minden bűnödet!

Szóval folytatódik. Mert az elkezdődött már nem helyes!

Kaláris írta...

Egyetértve a cikkel és a kommentekkel, még egy fogalom, amit gyerekkoromban hallottam, lévén ifjúságom idején a nyolcvanas években nem találkoztunk a jelenséggel :szénszünet...Vagyis bezárják az iskolákat, mert nincs pénz fűtésre...Hát itt tartunk.

Cereus írta...

Ha jól emlékszem, márpedig jól, a cigánysággal sem tettek kivételt. Magyar barátaim, most szólaljatok fel amíg nem késő!!! Tőbben vagytok, mint ezek a gyalázatos bitangok, és nem vagytok egyedül. Ordítsátok, üvöltsétek, és fogjatok össze Ma,... soha többet fasizmust!!!

Varga Éva írta...

És lőn ....

"Miért nem viseli a sárga csillagot? - tette fel a kérdést valaki a békési piacon a város egyetlen, közismerten zsidó származású polgárának, aki éppen krumplit vásárolt. A hetven éve nem hallott kérdés 190 kilométerrel messzebb és egy nappal azután hangzott el, hogy hétfőn Budapesten a jobbikos Gyöngyösi Márton a Magyarország számára "nemzetbiztonsági kockázatot" jelentő zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírását sürgette az Országgyűlésben. Az alig húszezer lakosú Békésen élő Pappné Abonyi Margit meglepődött a kérdésen, de megrökönyödésére csak az volt a válasz: "miért, ha a parlamentben lehet zsidózni, akkor itt Békésen is lehet." Az idős asszony, aki maga is holokauszt-túlélő - másfél évesen zárták gettóba az édesanyjával - lapunknak azt mondta, nem sokkal később másvalaki is megkérdezte őt a piacon: hol a csillag a kabátjáról és azt is hozzátette, "miért rontja itt a levegőt, miért nem megy el az országból". Az asszony szeretné elfelejteni, amit egyszer már át kellett élnie, de tegnap az orvosi rendelőben ismét megkapta, hogy zsidó. Igaz - tette hozzá - közismert a zsidó származása a városban, ahol apja ügyvéd volt, családja pedig sokáig könyvesboltot üzemeltetett."
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=603425