2012. november 9., péntek

TÖNKRETETT SORSOK


Tulajdonképpen nem is tudom, hogy miről jutott eszembe, talán csak megpróbáltam megérteni Viktort.
Azon spekuláltam, hogy ez a szerencsétlen, beteg ember hány és hány embert tett és tesz tönkre, szorgos munkálkodása gyümölcseként.
Eszembe jutott a családja, a gyerekei, akik apjuk minden törekvése ellenére soha nem lehetnek már elégedett és boldog emberek, vagy ha igen, hát talán csak annyira, mint Szvetlana Allilujeva, Sztálin örökre szerencsétlenné tett lánya volt.
Mikor Orbán Ráhel a 2011-es VOLT fesztiválon Szájer Fannival az oldalán, mint szervező debütált, az egész sajtó cinikus röhögéssel figyelte a nepotizmus és szervilizmus szárba szökkenését, én meg sajnáltam a lányokat, pedig – nem ismerem őket - talán nem kellett volna.
De el tudtam azt képzelni, hogy minden erejükkel iparkodtak megfelelni a feladatnak, fiatalos lelkesedésük minden erejét odatették, de hiába.
A teljesítményükre senki sem volt kíváncsi, ha véletlen valaki dicsérte is volna őket – ismerve szeretett népünket – annak sem lett volna jó vége, még a legtárgyilagosabb slapaj is megkapta volna a bértollnok megtisztelő jelzőjét, a lányok meg kaptak volna hideget-meleget.
Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha egy valós teljesítmény után megérzik a valódi bértollnokok érdes nyelvét vélhetőleg formás popsijukon.
Talán nincs is ennek a helyzetnek érvényes megoldása, mindenesetre az nem megoldás, ha a kedves apuka akarja helyzetbe hozni leszármazottait, vagy nem áll ellen a mindig készenlétben álló nyaloncok próbálkozásainak.
Aztán itt van az Orbán-fiú, aki mint labdarúgó a Videotonban kötött ki.
Tudja az ég, hogy mennyire tehetséges, kívánom neki, hogy legyen annyira, hogy senki ne vághassa majd soha a szemébe, hogy te, komám, ha nem a faterod fia vagy, az alcsúti libalegelőn végzed be a karriered.
Egyébként is nyomasztó lehet az, hogy neki kellene játszani azzal a villanyvonattal, melyet az apja soha nem kaphatott meg, neki kellene beváltania apja álmait nemzetközi klasszissá érve.
Csakhát az a helyzet, hogy jó iparost lehet képezni futball-akadémián, a szorgalom is sokat jelent, de az elvárás itt magasabb lehet.
De Messi meg Ronaldo, Puskás meg Hidegkuti olyan tulajdonságok birtokában vannak-voltak, melyeket nem lehet tanulással elsajátítani.
Az ilyen adottságokat az Úr külön kis csomagokban kézbesíti a nyerteseknek, akiket kipörgetett az égi szerencsekeréken, és nem biztos, hogy ilyen csomag errefelé is érkezett.
Ez nem lenne baj, a baj itt is az, hogy a személyiség szép lassan torzul el, a fiatal még érzi azt, ha nem kerek a labda -  hogy bakker – hát a Jóska meg a Pisti is jobban játszik mint én, mégis engem igazolt le a Vidi…
Aztán szép lassan természetesnek veszi, hogy az edző vele nem ordít, mindenki gazsulál neki, aztán lassan olyan lesz, mint az apja, meg a nagyapja.
Merthogy nehéz falat egy iskolázatlan és meglehetősen rossztermészetű embernek feldolgozni azt, hogy a fia magas beosztása lehetőségek és forintok millióit hozta el a családnak, - olyan természetű anyagi bőséget, melyről párttitkár korában csak a mesékben hallott, és amelyhez csak úgy volt képes viszonyulni, mint az egyszeri szegényember az aranyhalhoz, egyre többet és többet akarva.
Mit tud élvezni belőle?
A szerzés örök örömét?
Félelmet sohasem?
És Orbán anyjának nem jutnak soha eszébe a szegénységben eltöltött évek, vagy dúsgazdagnak éppen nem mondható felmenői akkor, amikor kisfia éppen a legszegényebbekbe rugdal lelkesen?
Ha egyszer is eszébe jut ez, nem keseredik meg szájában a libacomb?
Eszébe jut egyszer is vajon a családban bármelyiküknek, hogy ez a dolog nagyon rosszul is elsülhet?
Eszébe jut Gáspárnak egy Nicu névre hallgató néhai kollegája?
Vagy Anikó asszonynak, az őstermelő családi gazdálkodónak Elena mérnök-akadémikus asszony?
És vajon Viktornak eszébe jut-e egyszer-egyszer Ceausescu a fal előtt?
Pedig eszébe juthatna, hiszen a tűzparancs kiadói, a statáriális bíróság tagjai mind-mind az diktátor emberei, megbízhatónak hitt szolgái voltak.
Ott is működött az állam, ott is mosolyogtak a Conducatorra tántoríthatatlan hívei, reggel még az ország teljhatalmú ura volt, estére meg halott.
Ez az ember – Orbán - a saját sorsát is tönkretette.
Valaha – társaival együtt - az ország reménységei voltak.
Lehetett volna belőle is az ország büszkesége, valódi demokrata, de ahogy elmúlt a fiatalság, vele múlt el a demokrácia iránti elkötelezettség is, maradt a pőre szerzésvágy, a nyers kapzsiság és a hatalomvágy.
Amit ma látunk belőle, az meglehetősen randa látvány.
Persze nem volt könnyű neki sem, mert meg kellett küzdenie a felemelkedésért, le kellett győznie magában a származása, a magassága, az atyai dörgő pofonok által kiváltott kisebbrendűségi érzést, a pesti értelmiségi kölykök között meg a falusi suttyóságból származó hátrányokat.
Megküzdött, de állandóan betegesen kompenzált, túlkompenzált és a mai napig is ezt teszi.
Személyisége torz, szinte már saját maga karikatúrája, mentális egészségét is felőrölte ez a nehéz harc.
Ma már nincs számára kiút, olyan mélyre süllyedt, ahonnan kimászni már nagyon nehéz.
Amikor a sztárvállakozók között köpködi a szotyolát a lelátón, talán még nyugtatgatja magát, hogy a barátai között nem érheti baj.
Pedig hát dehogynem.
Nem könnyű a diktátorok élete – néha még a haláluk sem…

:O)))

15 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Nem kimászni nehéz.... Nem tud, nem lehet, pont azért, amilyenné vált, amilyen állapotban van. Nézetem szerint, ha valaki nem látja, hogy milyen mély gödörben van, ki sem akar mászni belőle. Csak egyedül az a kérdés, vajon mit tud, mit lát, érez, és mit vall be magának. Kényszerpályán van, akár elismeri, akár nem. Jó a bejegyzés, ritkán olvasok a családjáról így, hogy valójában őket is tönkretette, és bizonyára ezt sem tudja. (Azért kell ehhez egy kis lelkierő nem? Az már ugyanis valami, ha a sajnálatig eljutunk az ökölrázás helyett.)

Geza írta...

Az teljesen igaz, hogy a fazon eltorzult (szerintem mindig is torzult volt es eroszakos - eleg, ha a Nagy Imre temetesen eloadott szovegere gondolunk; akkor sem es most sem tudja, hogy kell viselkedni). Viszont ebbol egyaltalan nem kovetkezik, hogy Magyarorszag szellemi lezullese (csak) miatta tortent. A dolog hosszu ideje erett a tarsadalom minden szintjen. Csupan az tortent, hogy maflaja (i.e., agymosottsagra hajlamos emberek szeles tomegei - a munkastol az akademikusig [ismerek szep szammal ilyeneket is]) megtalalta a megfelelo egyent es igy most happy. Ugyanakkor megertem a fokuszalt unszimpatiat is, hiszen konnyebb egy embert utalni, mint a fel orszagot.

Avi írta...

Bocs "Pupu" de én egy másodpercig sem tudom sajnálni a családját! Értem én, hogy mit akarsz de nekik módjukban lett volna fékezni a Nemzeti Őrült tetteit. Nem tették! Élvezik a jelenlegi kiváltságukat és amikor eljön az idő (már most is késő lenne),hogy a fal előtt állva hitetlenkedve várják a sortüzet akkor nem fogják megérteni, hogy szükségszerű végkifejlet egy ilyen életpálya után. Arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy ebben az országban lenne olyan tökös erő amelyik pontot tenne ennek a maffiavezér cselekedeteinek végére!

Varga Éva írta...

Kedves PuPu,
nem tudom, hogyan csinálod, de elég gyakran előfordul (10/9), hogy pont olyasmiről gondolkodsz és írsz, amin én is agyalok.
Ez történt most is. A napokban, már nem tudom, melyik hülyesége kapcsán ugyanezek a gondolatok jutottak eszembe: vajon eljut-e egyszer a tudatáig, hogy mennyire tönkretette a saját családját? Jó, tudom, pénz, paripa és fegyver az lesz még az unokáinak is, de ez a dolog elenyésző oldala.
Azt, hogy ő nem gondolkozik el az ország amúgy is nyomorult többségének napi szintű meglopásán és rugdosásán, szinte törvényszerű - ha nem így lenne, nem is csinálná -, de mind az ő, mint a felesége szülei egy viszonylag kisebb közösségben élnek - túl azon, amit írtál, hogy mindegyikük megtapasztalhatta korábban, milyen hátrányos helyzetűnek lenni -, ahol óhatatlanul is előfordul szegény, elesett, nyomorult, rokkant, beteg, stb. KIzárt, hogy nincsen kapcsolatuk ilyen emberrel.
Engem inkább az érdekelne, hogyan néznek azok szemébe?
Mert a gengsztergyerek könnyen: ő nem is találkozik ilyenekkel, ergo késztetése sincsen rá, hogy lásson, akár egy pillanatra is.
Súlyos dolgok ezek.
Sajnos, mára eljutottunk odáig, hogy bármi(!!!) történik is a jövőben, kiölték sokakból a sajnálkozás képességét: az események vegyenek bármilyen fordulatot, nem sajnálja őket senki, ahogy Csauékat sem sajnálták, sőt: most borítékolom, hogy akik a legnagyobb seggnyalóik most, azok fognak a legnagyobbakat rúgni a családtagokba, ha már bizton úgy látszik, a don fogatlan oroszlánná vált.

Névtelen írta...

1.felebarátomként mélyen szánom OV-t és a hasonlóakat 2. történelem-filozófia-társadalomismeret szakos tanárként naponta kérdésekre kell megfelelnem 3. vajon miért csődül a fél ország önként a szektába? 4. mély szánalmam mellett tisztelettel megjegyezném: még az ükonokája is könyékig fog dúskálni azokban a javakban, amiket ellopott -így azért kicsit könnyebb a lelkismeret sebeit gyógyítgatni

Kaláris írta...

Jó kérdéseket tettél fel PuPu, nagyrészt meg is válaszoltad őket.A nagykorú Orbán gyerekeknek, akik feltehetően beszélnek nyelveket nem gond elmenni -esetleg új névvel - más országba. Átlagos mai fiatalnak még ennyi sem adatik meg. Ha maradnak, akkor sajnos viselniük kell az apjuk bűneinek ódiumát...Ami viszont újra és újra szemet szúr, az, hogy a fiatal Orbánt egészen másnak mutatják be mint amivé lett.Fiatalon is egy gátlástalan, elvtelen törtető volt, amin a boldogtalan gyermekkora csak súlyosbított - de ez legfeljebb majd a bíróságon lesz enyhítő körülmény...Utalok itt a Temetésen az SZDSZ-el kötött megállapodás - nem mondanak politikai beszédet - felrúgására...Szóval fiatalon pont olyan szar alak volt, mint most...

vadvirág írta...

Kalárissal értek egyet. Mindig undorral hallgatom, mikor "nemzeti hősként" " a jövő géniuszaként" "leendő kimagasló államférfiként" próbálják utólag bemutatni nekem azt a kis férget, akibe már akkor sem töröltem volna a cipőmet sem. Engem a Hősök terei beszéd is taszított.Nincs ebben az emberben semmi szeretnivaló. Hiába értelek PuPu, én nem fogom sajnálni sem őt, sem a családját.

kogito írta...

Kedves PuPu!
Az alábbi felsorolást egy blogból másoltam ki, sajnos a blog nevét elfelejtettem. Amit a cikkben leírtál, azokat megerősíti Popper Péter és Ranschburg Jenő régebben papírra vetett megállapításai.

"Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. A lista folyamatosan bővül. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben!

1. A Kubatov-lista
2. Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése
3. Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai az ország csődközeli helyzetéről
4. A 2010-es választás fülkeforradalomnak nevezése
5. “Ellenzék nélkül is működik az ország”
6. A csontvázbizottság
7. Orbán 29 pontja
8. Schmitt Pál kinevezése házelnökké
9. Schmitt Pál kinevezése köztársasági elnökké
10. A Nemzeti Együttműködés Rendszere
11. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata
12. Kövér László kinevezése házelnökké
13. Stumpf István kinevezése alkotmánybíróvá
14. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megalakítása
15. Szalai Annamária kinevezése az NMHH élére
16. A médiatörvény szigorítása
17. A Terrorelhárítási Központ létrehozása
18. Az állami cégvezetők keresetére vonatkozó bérplafon eltörlése
19. A 2010-es választás kétharmados forradalomnak nevezése
20. A gazdasági szabadságharc meghirdetése
21. A Duna TV, az MTV, a közrádió és az MTI felügyeletének összevonása
22. Az Országos Érdekegyeztető Tanács felszámolása
23. Orbán kijelentése: “világszabadalom lesz az új magyar adórendszer”
24. Orbán kijelentése: “Matolcsy a jobbkeze, és nincs az a pénz, amiért a jobbkezéről lemondana”
25. Az öttagú Médiatanács öt fideszes tagja
26. A válságadók: bankadó, chipsadó, telekomadó, energetikai adó, kereskedelmi adó
27. Selmeczi Gabriella kinevezése nyugdíjvédelmi megbízottá
28. A BKK megalakítása, Vitézy Dávid kinevezése a BKK élére
29. Orbán kijelentése: “Aki kételkedik, az a múltat védi”
30. Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása
31. Tízmilliárd forint a DVSC-stadionra
32. Gazsó L. Ferenc kinevezése a Kossuth rádió főszerkesztőjévé
33. A Költségvetési Tanács jogkörének korlátozása
34. Az egyéni választókerületek körzethatárainak átrajzolása (gerrymandering)
35. A MANYUP-tagok megtévesztése és megzsarolása
36. Parlamenti jóváhagyás a 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-pénz államosítására
37. A Pál Utcai Fiúk szám “Felhők jönnek Magyarországra” sorának kicenzúrázása
38. A “Felszállott a páva” című népdal betiltása Pécsett
39. Az alkotmány átírásáról szóló kérdőíves “nemzeti konzultáció”
40. Az államadósság-kommandó
41. A 2011-es bérkommandó
42. A Széll Kálmán-terv
43. Az alkotmány átírása és átnevezése alaptörvényre
44. Az alkotmány asztala
45. Az alaptörvény preambulumának tartalma
46. A gyerekek után járó plusz szavazati jog felvetése
47. A szabad sajtóról és a tehetetlen országgyűlésről szóló rész kivágása Petőfi verséből
48. 500 fizetett statiszta 2011. március 15-én
49. Hegedűs Zsuzsa 10 milliós megbízása
50. A Makovecz-akadémia
51. A határon túli magyarok választójoga
52. Orbán nyilatkozata: “Ne azt figyeljék, amit mondok”
53. A bírák nyugdíjkorhatárának a leszállítása
54. Személyes adatok gyűjtése a konzultációs kérdőívekkel 2011 tavaszán
55. A Demokratikus Koalíció tagnyilvántartásának leközlése a Magyar Nemzetben
56. Ügyészségi vizsgálat, mert egy kommentelő megsértette Schmitt Pált
57. Orbán kijelentése a kokikról és a sallerekről
58. A győri Audi-beruházás ellen tiltakozó természetvédő bebörtönzése
59. Ingatlanadó-kivetési jog az önkormányzatoknál
60. Az iskolák felügyeleti jogának visszavétele az önkormányzatoktól"
Folyt.köv.

kogito írta...

Folytatása az előzőnek:
"61. Kertész Ákos meghurcolása
62. Kétmilliárdos keret a Marslakók sorozatra
63. Ügyészségi vizsgálat a Twitteres ál-Semjén és követői ellen
64. Dörner kamu pályázata az Új Színház igazgatói posztjára
65. Orbán Viktor pénteki beszédei a közrádió 180 perc műsorában
66. Orbán: “A magyar gazdaság egy gyorsnaszád”
67. Illusztrációk húszmillióért az alaptörvényhez
68. A Puskás-hagyaték Felcsútra csempészése
69. Orbán levele a nyugdíjasoknak 2011 őszén
70. Handó Tünde kinevezése az OBH elnöki tisztségébe
71. Lomnici Zoltán kiretusálása a köztévé híranyagából
72. A Klub rádió frekvenciavesztése
73. Németh Lászlóné kinevezése
74. A Békemenet 2012 januárjában, a “Nem leszünk gyarmat” jelszó
75. Az egykulcsos adó bevezetése mellett az adójóváírás kivezetése
76. Az Éhségmenet résztvevőinek megalázása Mezőkövesden
77. Schmitt Pál plágiumbotrányának mentegetése
78. A Századvég tanácsadói pénzkeretének megduplázása hárommilliárd forintra
79. A Munka Törvénykönyvének átírása
80. Lázár János kijelentése: “akinek semmije nincs, az annyit is ér”
81. A Malév-csőd
82. A vonatok járatszámának a csökkentése
83. A helyi és helyközi buszjáratok számának csökkentése
84. Lengyel importtüntetők a 2012. március 15-i állami ünnepségen
85. A “nemzeti érzelmű” és “demokrata” kifejezések kisajátítása a jobboldal számára
86. Székhelyi József kitiltása Egerből
87. A szélsőjobboldali eszmék terjedésének támogatása
88. Ángyán József rágalmazása az MTI híreiben
89. Rágalomhadjárat Gyurcsány ellen a közmédiában és a Hír TV-ben
90. Balog Zoltán lelkész kinevezése az EMMI élére
91. Lázár János kinevezése államtitkárrá
92. Ámokfutás Erdélyben Nyirő József hamvaival
93. Fideszes parlamenti képviselők nyilatkozatai arról, hogy meg lehet élni havi 47.000 forintból
94. Kövér László kijelentése a “nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristákról”
95. Kövér László kijelentése arról, hogy az ellenzéknek nincs helye a parlamentben
96. A termőföld-botrány
97. Az oligarcha-botrány
98. A pártok állami támogatásának a felfüggesztésére vonatkozó tervek
99. A TEK hatáskörének a kiterjesztése
100. A csekkadó és a telefonadó
101. Habony Árpád, George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein
102. Orbán Viktor kijelentése a pávatáncról és az IMF megtévesztéséről
103. Schmidt Mária kijelentése az olcsó és kisigényű magyar munkásokról
104. Kövér László erdélyi kampánykörútja az RMDSZ ellen
105. A közmunkások alkalmazása fideszközeli vállalkozók birtokain
106. Áder János kinevezése köztársasági elnökké
107. Orbán kijelentése a “romkocsmákban merengő állástalan diplomásokról”
108. Matolcsy György tündérmesés nyilatkozata a Quest-interjúban
109. Az erősödő Horthy-kultusz
110. Kumin Ferenc levele Hugh Grantnek
111. Kumin Ferenc levele a Financial Times-nak
112. A felsőoktatási reform
113. A kormány sorozatos beavatkozása a román belpolitikába
114. Orbán kijelentése a félázsiai származékokról
115. A dinnyekartell
116. Orbán Facebook-üzenete a gazdasági szabadságharc megnyeréséről
117. Kövér László kijelentése a pancserpuccsról
118. A választási regisztráció terve
119. A kormány hazugságai a választási regisztráció francia és USA-beli rendszeréről
120. Giró-Szász hazugságai az unortodox magyar módszerek átvételéről."

Fentebb írta névtelen, hogy az ükjei is dúskálni fognak a jólétben. Én meg remélem, hogy teljes vagyonelkobzás lesz az osztályrésze ennek a suttyó parasztnak.

Kaláris írta...

Vadvirágnak...
Már azt hittem, csak engem idegesít az, hogy a fiatal Orbánt mint a demokrácia ifjú bajnokát, a jövő reménységét akarják eladni nekem...Kiválasztották, felkészítették erre a szerepre, amit végig is visz, nem érdekli ha romok maradnak utána...Ezzel együtt a bűnösök mi vagyunk, mert hagyjuk...

stirlitz írta...

Akasztófára velük hű de sajnálom őket életük végéig vagyonban

Névtelen írta...

Kogito, engedelmeddel ellopnám a bünlajstromot, egy facebook csoportba szeretném tenni. Köszi, nagyon sokat segitesz vele.:)
Ami ezt a felcsuti parasztot illeti, most is ugyanolyan tahó mint volt fiatal és gyerekkorában, elég ha csak a zsebredugott kézzel való sétálást nézzük, néha bizony még fogadásokon,diplomaták közöt is. A spontán megszólalásairól nem is beszélve. Amiket csak az utóbbi időben mondott, Gyurcsánynál már égett volna a város. Igaz Orbán maga ellen csak nem béreli fel a fradi tábort. Hülyének hülye, na de nem ennyire...

Unknown írta...

Bocs, hogy névtelen vagyok de nem tudom még, mint kell használni az alábbiakat, most próbálkozom

kogito írta...

Unknown (névtelen)!
Az identitás választásánál klikkelj a Név/URL-cím opcióra és írd be a felhasználónevedet!
Ha te voltál a névtelen, természetesnek veszem, hogy a listát közreadd minél több helyen, hadd tudják meg a birkák is, mit művel a maffia-banda.
Most meg jó lesz vigyázni mert feljelentették a Népszava és az FN24 kommentelőit, mert nem tetszett méltóságos papcsák zuramnak a kritika! (direkt kis "p"-vel) Legalább ezzel is alázni lehet!!!

Oak írta...

Napok óta érlelem a véleményemet.Sőt évek óta:-)
Szerintem a mozgató erő Anikó.Ő az aki a semmiből jött család gyerekeinek zsákmányolja, és spájzolja a vagyonkát, de legalább is azokat az értékeket amiket megfelelő pillanatban majd ráíratnak a kölkökre.
A három nagyobb pontosan tisztában van ezzel,(lám a Corvinust sem számolják fel addig míg a legnagyobb lány nem végez,aki dohányzott a nagy buliban ezért aztán be is tiltják mindenkinek;Gáspárka a szerény képességéivel elgurigázik,a középső ellébecol, és állja a kényszer sarát) a két kisebb meg majd rájön.Bár már egyik sem tudja, hogy kinek keresztelték, miben higyjen, és ki is ő valójában.Anikó ezt is rendezi helyettük. Az hogy orbán egy cigánycsalád szegény és jelentéktelen utóda, az őt még inkább arra sarkalja, hogy lopjon eleget ahhoz, hogy azért "életében valamit fel tudjon mutatni"... Az a gond, hogy egy demokráciában az így szerzett vagyont,ingó és ingatlan javakat elég nehéz elvenni.(Főként, ha már rá is van íratva a gyerekre -talán épp ezért változtatták az öröklési törvényt is)

A törvények változást én úgy szoktam szemlélni: mi az ami miatt az Orbán család ezt akarja(mert Anikó és Vitya megbeszélte, hogy lenne nekik a legjobb)...és ebből tudható, hogy épp hol tartanak a maguknak való privatizálásban.
A két és fél év alatt minden csodásan követhető: a családi adókedvezménytől a végtörlesztésen át az öröklésig,meg a felsőoktatás megszüntetéséig.Minden tökéletesen lekövethető: minden orbán és felesége miatt van. Azért nem gondolkodnak gazdaságban, mert egyik sem tudja,hogyan lehetne "dolgozni" is,hisz soha nem ismerték a piacot, és hagyományos és értékes családi vállalkozásokat. Egyet tudnak: a jog eszközeivel, és annak változtatásával kilopni a többektől azt a pénzt amiből meg szeretnék alapítani a nemességüket.De ezzel a gyerekeiknek majd meg kell küzdeni- de ahhoz még egy generációnak fel kell nőnie.:-( és azt nem tudom megérem-e majd, de megpróbálom,de addig is munkára és dologra biztatom a gyerekeimet- még ha nem is ebben az országban.

Jaj, de sokat is tudna mesélni Anikó családja, meg a Vityáé is.:-DD