2012. december 13., csütörtök

EMBERTELENEK


„Erős hetünk van.
Hétfőn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-, távfűtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is" – nyilatkozta Orbán Viktor.
Nincs esélyünk.
Az alkotás folyamata pörög, legfeljebb abban reménykedhetünk, hogy miután – valószínűleg kedden -megcsinálta a mindent elborító feneketlen sötétséget, vasárnap megpihen.
Nincs annál brutálisabban romboló, mint amikor a végtelen hülyeség a határtalan szorgalommal párosul, márpedig a Nemzet Szociopatája kétségkívül határtalanul szorgalmas.
Hálistennek nincs egyedül, akadnak segítői is, akiket megtermékenyített alkotó energiája.
Így aztán rendszere lassan kezd önjáróvá lenni, nem kell minden idiótaságot személyen kitalálnia, ma már sok feladatot átvállal tőle szolganépe, kik állnak peckesen a vártán ajzószerük, az általános egyenértékes adta magabiztosságukban.
Gusztustalan banda, Vezérükkel együtt.
Ami engem legjobban bánt, az a mindent átható, gátlástalan embertelenség, mellyel a társadalom elesettjeihez, a szegényekhez, öregekhez, betegekhez, rokkantakhoz közelítenek.
Legújabb tervük szerint a nagy értékű daganatellenes gyógyszerelések igen jelentős csökkentését tervezi a kormányzat.
Az Emmi honlapján látható tervezet szerint - ha tervezetüket a kormány elfogadja - akár évi 1-2 milliárdot is spórolhat a költségvetés, ami határtalanul fontos - kell a pénz az amerikai magyarok szavazatainak megvásárlására, a Fradi pályára, Kósa Lali helyi homokozójára és a Puskás-akadémiára, mely utóbbit belátható időn belül képessé kell tenni arra, hogy átvegye a Magyar Tudományos Akadémia feladatkörét.
Remek terv ez, hiszen a modern kezelés hiánya nem nekik fáj, az a néhány naptól néhány évig terjedő időszak, melyet a rákbeteg még szeretteivel tölthetett volna, nem nekik fog hiányozni, hadd hulljon a férgese.
Egyúttal lehet növelni az orvosok döntési képességeit is, hiszen nekik kell majd válogatni a betegek között, a Mengele–terv keretében nekik kell majd szelektálniuk betegeiket, természetesen Hippokratészi esküjükkel teljes összhangban.
Ezt nevezik a fülkeforradalom rendszerében az egészségügy átalakításának, kis karácsonyi ajándékként átnyújtva a vastagbél és emlőrákosok számára.
A cukorbetegeket már meglepték ilyen ajándékkal régebben, hátravannak még – ha jól tudom – a szív és érrendszeri betegek.
Csak az elmebetegek gondolhatják azt, hogy ez a társadalom javát szolgálja, arról nem is szólva, hogyha ezzel rúgott egyet a rendszer az érintett betegeken és hozzátartozóikon, akkor közülük azokon, akik elkövették azt a hibát, hogy még szegények is, azokon kettőt.
Mert a jómódú ember még csak-csak meg tudja vásárolni gyógyszerét, ha kell, de a szegénynek nem marad más hátra, mint a szenvedés, a kibírhatatlan fájdalom és a megváltó halál.
Az a legszomorúbb ebben az egészben, hogy az ország szép ütemesen elembertelenedik, a társadalom hozzáidomul agyatlan vezéréhez, elveszíti a szolidaritásra való képességét, melyet szinte tudatosan ölnek ki az emberekből.
A mai fiatalok meg, nem azt tanulják meg, hogy segítsd az elesetteket, hanem arra neveli őket Orbán rendszere, hogy lépd át őket és törődj a magad dolgával.
Orbán rendszere arra nevel, hogy a nyugdíjas élete kegy, a neki juttatott pénz forrása az aktív korúak kegye, a beteg nyűg a társadalom nyakán és maga tehet szerencsétlen helyzetéről.
Rákbeteg?
Úgyis meghal, jó annak a Kalmopyrin is!
A falusi suttyó haszonelvűsége ez, aki a kiöregedett kutyáját kiviszi a határba felakasztani, aki rácsap öregapja kezére, mikor az a merőkanálért nyúl, aki kiteszi megvénült nagyszüleit a flancos házához toldott kamrába, akinek mindene a „szerzés” meg a vagyonhalmozás, akiben nincs semmiféle természetes, szép emberi érzés.
Hozza ez a primitív banda az intézkedéseket nyakló és átgondoltság nélkül, minden napra jut valami gusztustalanság, minden nap rúgnak egyet-kettőt a szegényemberbe, akiknek száma nem véletlenül növekszik, hiszen megmondta márt Orbán valamelyik gazdája – tán Demján? – hogy akkor lesz itt jó világ, mikor az emberek már olyan szegények lesznek, hogy délkelet-ázsiai munkabérekért is hajlandók lesznek dolgozni.
Kizárják a szegényeket a felsőoktatásból, nem tesznek semmit, de semmit sem a cigányságért, nem tesznek semmit sem a falvak elszegényedett lakóiért azon kívül, hogy ráuszítják őket a cigányságra.
Megritkítják a betegek számát, aki halott, annak nem kell gyógyszer, amelyik cukorbeteg nem képes tartani a diétáját, mert képtelen megfizetni a gépsonkát meg a libacombot, aki örül, hogy kenyérre futja neki, attól elveszik a modern gyógyszereket, hogy aztán majd a költségek többszörösét fizesse a társadalombiztosítás, mikor a beteg elveszíti a lábait.
Náluk az nem érték, ha az anya még egy évet a gyermekeivel együtt tud tölteni, náluk az csak költség.
Olvasom, a legszegényebb falvak kábelszolgáltatói becsukják a boltot, mert a vezetékadó miatt képtelenek fenntartani a szolgáltatást.
Emberek ezrei fogják elveszíteni egyetlen szórakozásukat, kapcsolatukat a világgal, de hát mindek is ezeknek mindenről tudni?
Ami a legszomorúbb az egészben, hogy minden egyes nap, amit ez a beteg ember a hatalomban tölt, növeli a kárt, melyet tevékenysége első napjától kezdve a társadalom kényes szövetében okoz.
Megosztotta az országot, megosztotta a külföldi magyarokat, magyart-magyar ellen fordított, elvette a szegényektől még a reményt is, hogy van kitörés a nyomorból.
És elveszi a hitüket, hogy a szegény ember is ember, akinek jogai és méltósága van.
Itt méltósága csak neki lehet, mígcsak egyszer az emberek fel nem riadnak abból a hipnózisból, melybe ő ringatta őket.
Egyre közelebbinek tűnik ez a nap.
Nem lesz szép nap senkinek sem, az biztos…

:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

talán nem helyénvaló a személyes gondok előhozatala, de részemről most ez egy sikoly:
tanítok a köz-és felsőoktatásban, emellett kuturális és civil szervezetekben tevékenykedem, jelenleg 87%os rokkant, rákbeteg. ennyire bekerülni a kormány által leépítettek közé, na ez már művészet.....

éva írta...

Névtelen
végtelenül sajnállak, te tényleg "halmozottan hátrányos helyzetű" vagy. Vigasztaljon az a tudat, hogy ez még messze nem a legrosszabb: van interneted, egyelőre van munkád, tudsz írni, olvasni, és nem vagy cigány és/vagy hajléktalan.
Pupu
Jó lenne tudni, melyik intézkedése lesz az Orbánnak, amelyik "elvágja a kéket"? (mint a Bomba című posztodban az egyszeri tűzszerész utolsó mondatában?)
Te is, és Pintér is jelentősen alulbecsültétek a nép "tűrőképességét" Pintér már 2 évvel ezelőttre várt éhséglázadásokat.
Azaz TUDTA, hogy Orbán mire készül, ezek 8 évig ERRE készültek!
Az ország belső gyarmatosítására, a "kínai" bár inkább észak-koreai életszínvonal előállítására.
És a jelek szerint a rendkívüli állapot bevezetése is a tervük részét képezi. Az ellenzék meg közben azt hiszi, hogy van bőven idejük játszadozni. Ez egy rémálom!

nahát írta...

ehhez már nincs mit /nem lehet/ hozzáfűzni. tökéletes minden sora. járadékos ex katonaként várom a lehetőségemet, hogy a képzettségemmel véget vessek ennek az ámokfutásnak. úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedül. Az esküm kötelez. /Hazámat, annak állampolgárait minden külső és BELSŐ ellenségtől megvédem/

Tricera bácsi írta...

Sajnos még a közepesen gazdag betegek sem engedhetik meg maguknak, hogy maguk fizessék ezeket a gyógyszereket: havi 4-500 ezer forintos gyógyszerköltség mellett egy 5-10 milliós megtakarítás is - ami pedig Magyarországon már bőven-bőven átlag feletti - nagyon hamar elmegy. Arról nem beszélve, hogy az embereknek nincs gyakorlatuk az ilyen ügyintézésben: hogy lehet beszerezni, ki és hogy írja fel... Honnan tudjuk, bevallja-e az orvos, hogy nem orvosi okból, hanem spórolásból írta fel a korszerűtlenebb gyógyszert, és megsúgja-e, hogy mennyiért lehet beszerezni azt, ami a legjobb, stb.

Névtelen írta...

"A mai fiatalok meg, azt tanulják meg, hogy segítsd az elesetteket..."
PuPu, a "nem" beírandó!

Névtelen írta...

Sajnos a csendes többség tűr és tűr, ami nem magyar hagyomány, sokan vannak ilyenek a világon--a csendes többség teszi a dolgát ott, ahová született. Mi, néhányan, abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy még megéltük a "szocializmust", ezért láttunk jobbat: a csendes gyarapodás lehetőségét, azt, hogy senkinek nem kellett félnie attól, hogy éhen hal, megfagy a hidegtől, mert nem tudja fizetni a közüzemi számláit, szenved és meghal a betegségtől, mert nem tudja kifizetni, vagy nem írják fel neki az életmentő gyógyszert...nekünk még van összehasonlítási alapunk. De mi szép lassan elmegyünk, az utánunk jövők pedig már csak ezt a mintát látják, meg azt, hogy van nálunk lejjebb is--éheznek, szomjaznak, betegségben fiatalon elpusztulnak rajtunk kívül sokan a világban! Örüljünk az életnek addig, amíg megadatik élni, utána jó napot....illetve ennyi volt, viszont látásra, miért nem tetszett ügyesebbnek, életrevalóbbnak lenni. Ez a szociál-darwinizmus, a rátermettebbek, ügyesebbek (akik okosabbnak is gondolják magukat) előnye a kevésbé rátermettek fölött...

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Minden betűjével egyetértek, de írásodból azt szűrtem ki, hogy reménytelennek látod a helyzetet. Töröm a fejem, vajon mikor ébred fel ebből a lázálomból a lakosság. Súlyos árat fizetünk mi is, akik mindezt előre láttuk, tudtuk, nem akartuk.
A skrizofén egyáltalán nem érzékeli a valóságot, de a környezete felelős a beteg állapotának elhatalmasodásáért és kártételéért.

Névtelen írta...

Inkább az anyjukat "csinálták" volna meg!

Terminus írta...

„..az ország szép ütemesen elembertelenedik, a társadalom hozzáidomul agyatlan vezéréhez, elveszíti a szolidaritásra való képességét, melyet szinte tudatosan ölnek ki az emberekből.”
Én kicsit másképp mondanám: ..melyet tudatosan, módszeresen ölnek ki az emberekből.
Semmi sem véletlenül történik, PuPu. Tudatosan, szándékosan kriminalizálnak csoportokat, pontosan azért, hogy nemhogy csak letörjék a társadalom szolidaritását, de egyenesen ellenük fordítsák a közhangulatot.
A pénzre mentek, mennek kezdettől, s hogy akadálytalanul lefoszthassák, azért kriminalizálják ezen csoportokat.
Elég világos volt ez akkor is, amikor pl. a rokkantak esetében is előre megszabták, mennyi pénzt kell kaszálni a kiszórásukkal, x összeg volt a cél. A csalók kiszűrése csak ócska duma, fedősztori volt, és pusztán azért kriminalizálták e csoportot – a hogy az összes többit is, korkedvezményes nyugdíjasokat lógósoknak beállítva, hajléktalanokat mások életét elviselhetetlenné tevőknek, munkanélkülieket dolgozni nem akaró ingyenélőknek, stb. – hogy ellenük uszítva a közvéleményt, simán lefaraghassák a juttatásaikat, ellátásaikat, a „nép” még helyeselje is azt, nemhogy tiltakozna ellene.
Ősrégi, ócska trükk ez, és igen sajnálatos, hogy ma, a XXI. században is éppúgy beválik..

Két dolgot kiválóan tudnak: pénzt kaszálni (torzsára lefosztani az országot), és manipulálni. Majd még arra leszek kíváncsi, futni mennyire tudnak pohosuramék..

Terminus írta...

Névtelen 2012. december 14. 0:32
Együttérzek Veled. Tarts ki, kérlek, és azokra a dolgokra koncentrálj, amik a gyógyulásodat segítik: az apró örömökre. (Tudom, hogy ez nem könnyű, de – tapasztalatból - azt is, hogy nem lehetetlen.)
És különbenis: mutassuk meg ezeknek, hogy nem lehet minket csak úgy lelökdösni a Taigetoszról; a mi életünk is éppúgy egyszeri és megismételhetetlen, és éppoly fontos és értékes, mint bárki másé, nem mondunk le róla! Te se mondj le róla – azérse!:)
Teljes, mielőbbi gyógyulást Neked!

éva írta...

Névtelen
Tegnap kivételesen nem kapcsoltam el az ATV-n a 700-as klubnál, és érdemes volt maradni, egy gyógyult áttételes csontrákos nyilatkozott a gyógyulása módszeréről: szénhidrát és cukormegvonásos (azaz fehérje és zsír) diéta. Egy kísérletet megér!
Állítólag azon alapul a hatása, hogy a rákos sejtek csak cukorral tudnak megmaradni, az egészséges sejtek meg képesek másból is energiát nyerni.
Én a módszert eddig párnapos fogyózásra használtam: azonnal a hasról bontja a zsírt, tehát ne ijedj meg ha karcsúbb leszel az elején.
Ja: és a qurmány visszatáncolt, tehát igenis érdemes a pofájukba csapni a virtuális szívlapáttal!

éva írta...

7608 ndNévtelen
Tegnap kivételesen nem kapcsoltam el az ATV-n a 700-as klubnál, és érdemes volt maradni, egy gyógyult áttételes csontrákos nyilatkozott a gyógyulása módszeréről: szénhidrát és cukormegvonásos (azaz fehérje és zsír) diéta. Egy kísérletet megér!
Állítólag azon alapul a hatása, hogy a rákos sejtek csak cukorral tudnak megmaradni, az egészséges sejtek meg képesek másból is energiát nyerni.
Én a módszert eddig párnapos fogyózásra használtam: azonnal a hasról bontja a zsírt, tehát ne ijedj meg ha karcsúbb leszel az elején.
Ja: és a qurmány visszatáncolt, tehát igenis érdemes a pofájukba csapni a virtuális szívlapáttal!

éva írta...

Pupu törölnéd az ismétlést? Azt hittem nem ment át elsőre.